Jump to content

Geamuri cu protectie termica

dany
 Share

Postare recomandată

am vazut in dotarea standar Geamuri cu protectie termica . mai pe larg..ce anume inseamna acesta dotare? se refera la faptul ca atunci cand e soare soarele chiar daca bate pe tine tu nu te inclazesti? sau alea sunt geamuri cu protectie atermica?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dotarea standard nu prea cred ca ofera geamuri din astea. B)

Acum dep[inde si ce intelegi prin dotare standard.

Depinde la ce echipare te referi , elegance cumva? :D

Nu sunt mult diferite ,adica sa se observe ceva ,sunt un pic fumurii ,verzui, adik mai inchise un pic si mai stopeaza din radiatile solare dar sa nu te astepti la cine stie ce : :P

Upss!! intra si la ambiente, :P ma bad!!

Modificat de gabriel82
Link către comentariu

e o diferenta imensa in a avea geamuri cu protectie termica si fara protectie termica :D

Credeti-ma am facut un drum intr-o fabia de la timisoara la piatra neamt si geamurile nu aveau protectie termica, cum batea soarele mai tare te ardea nasol de tot pe haine, piele, etc...era cum ai sta in soare mereu, la o masina cu geamuri protectie termica cand bate soarele in tine nu e chiar asa rau, este suportabil, chiar nu imi imaginez cum e sa stai non stop intr-o masina fara geamuri netratate.

Geamurile cu protectie vin automat de la versiunea Ambiente in sus, la Clasic nu ti se ofera asa ceva.

Link către comentariu

echiparea este ambiente...in concluzie sa inteleg ca atunci cand bate soarele nu este chiar asa insuportabil cum e la cele fara protectie cand simti ca dai in clocot uneori de la caldura :D

Link către comentariu

se simte diferenta!!!!

altfel bate soarele,altfel se raceste sau incalzeste masina.

Link către comentariu

• 1 month later...
Protectie UV

<{POST_SNAPBACK}>

Esti sigur? Orice sticla chioara reprezinta o bariera eficienta impotriva radiatiilor UV provenite de la soare. Numai sticla pura de quartz lasa sa treaca radiatia UV (cine se pricepe la electronica stie ca ferestrele EPROM-urilor facute sunt din quartz, pentru a putea fi "resetate" cu radiatie UV))

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Mi-am inlocuit de curand luneta.

Cum pot sa-mi dau seama daca geamul este cu protectie termica sau nu ?

( din fabrica vers. ambiente vine cu asa ceva ).

Am omis sa atrag atentia la service si acum stau sa ma gandesc daca au comandat corect sau nu.Poate ma ajuta cineva cu niste coduri sa vad daca corespund.

Link către comentariu

Mi-am inlocuit de curand luneta.

Cum pot sa-mi dau seama daca geamul este cu protectie termica sau nu ?

( din fabrica vers. ambiente vine cu asa ceva ).

Am omis sa atrag atentia la service si acum stau sa ma gandesc daca au comandat corect sau nu.Poate ma ajuta cineva cu niste coduri sa vad daca corespund.

<{POST_SNAPBACK}>

Protectia termica este de fapt un fel de tenta de verzui. Daca ti-au pus geam clar se vede diferenta de la o posta, prin usi vezi verzui si prin luneta clar.

Sun Safe Glass este un strat metalic in genul termopanelor Low-E si la cei 681 Euro CIP , plus ca ecranarea te obliga sa-ti pui kit de telefon cu antena exterioara si detector de radar cu senzor exterior, nu cred ca cineva isi pune asa ceva.

Oricum la reprezentanta nu se comanda nici o piesa fara seria de sasiu. Se introduce seria de sasiu in calculator si dupa aia incep sa caute piesele pentru ea.

Modificat de vladp
Link către comentariu

• 2 months later...

Am o revista de la dealer despre Octavia 2 si zice asa despre SunSafeGlass:

The Octavia model, from the Ambiente version upwards, can be equipped with laminated safety glass called SunSafeGlass, which reflects thermal radiation thus preventing interior overheating. In addition, the glass protects the passangers from UV radiation and reduces noice penetration. The SunSafeGlass consists of two sheets of glass joined by a strength foil, adding yet another advantage of increased intrusion resistance.

Am subliniat care ar fi motivele pentru care as adauga aceasta optiune la Octavia 2 pe care urmeaza s-o comand.

(oare chiar asa sa reduca galagia?)

Liviu

Modificat de DArtagnan
Link către comentariu

galagia da...atat din exterior cat si din interior...tre' sa ai muzica data destul de tare ca sa se auda ceva si afara..dar nu f mult....deci asa se explica dece nu prea se aude afara muzica...

Link către comentariu

<deci asa se explica dece...

Asta doar in cazul in care ai SunSafeGlass ... :D si sunt cam scumpe, 800 euro DDP

Link către comentariu

aa...credeam ca e vb de geamurile atermice... dar si asa tot se aude destul de greu din exteriori in interior si invers.

Link către comentariu

1. Tenta verzui nu inseamna neaparat ca au protectie termica (sau sunt atermice; protectie atermica suna a pleonasm...).

2. Sticla chioara absoarbe in mare parte radiatia UV. Ce trece nu mai este asa de periculos, asa ca asta cu "protectie UV' nu este decat o strategie parsiva de marketing.

3. Geamurile atermice cresc enorm atat eficienta aerului conditionat (bariera termica) dar si protejeaza pasagerii de radiatia solara

Link către comentariu

Atermic este parbrizul la Renault. Cel cu tenta mov.

Parbrizul atermic este compus dintr-o foita subtire de metal inserata intre 2 straturi de sticla. Metalul reflecta eficient caldura exterioara asigurand o temperatura in interior mai mica decat la un parbriz conventional (cu 6 grade la baza parbrizului)

AT

Modificat de cc_seat
Link către comentariu

• 12 years later...

Salut,daca am geamuri atermice pe octavia 2,mai are rost sa pun folie auto anti-uv,se va simți diferența?Atașez foto,asa scrie pe toate geamurile.

image.jpg

Link către comentariu

solid tempered nu inseamna ca au protectie termica. e doar proecedeul prin care se fabrica. Parbrizul e din sticla laminata (foi), iar celalalte geamuri sunt dintr-un singur strat temperat (incalzit si racit brusc, devine dur si acumuleaza tensiuni, explciatia pentru care geamurile laterale si luneta, odata atinse se sparg in boabe integral)

Optiunea de geamuri atermice la Octavia 2 era vreo 600 euro, nu o cumpara nimeni... 

Link către comentariu

Dar eu stiu ca venea standard pe elegance si ambiante...

scrie chiar aici in topic ca vine standard

Poza e luata de pe net cu dotarile standard la Ambiente

Untitled.png

Modificat de beidaud
Link către comentariu

vrajeli de marketing, aveau tenta verzulie, si de aici atermicul.

mai jos, ai cele 3 tipuri de sticla... clara (simpla), verde ( asa zisa- atermica) si adevaratele geamuri atermice ( izolate )

Capture.PNG.0433f5daca0882eea05cb8989462d546.PNG

Link către comentariu

Ok, multumesc. Cred ca o sa imi pun folie...

Link către comentariu

din ce stiu, in jur de 1000 lei poti monta o folie destul de buna care chiar blocheaza o mare parte din radiatia termica

Link către comentariu

• 8 months later...
Mircione Mircea

Salutare ..un pachet de protecții solare ( folii ) care protejează termic costă între 550 și 750 lei la o firmă montatoare destul de veche in domeniu ....pachetul de 550 lei are inserție ceramica ( asta mi am pus pe touranul meu) și pachetul de 750 lei are inserție de metal...( eu sunt mulțumit de pachetul ales cu inserții cu ceramica...protejează circa 50-60%  termic poate mai mult) 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!