Jump to content

Octavia 2 neagra ca televizoru'

Jurasik

Postare recomandată

http://img522.imageshack.us/i/dsc0099fm.jpg/

http://img811.imageshack.us/i/dsc0098c.jpg/

...urcand pe Transfagarasan. Pozele au fost facute de un prieten din caravana Skoda , la intalnirea skodistilor de la Arpasul de Sus. Caravana e mult spus, dar participantii oameni adevarati. Intre timp , Neagra a mai primit un carlig de remorcare, cumparat de la un coleg de pe acest forum si urmeaza sa ii pun si o navigatie dedicata originala ( S-H , evident , ca la toata lumea e criza :angry: ) .

La inceput m-a cam suparat , ca am luat-o la 103.000 km adica exact inaintea "marilor investitii " :

- distributie ;

- transmisie ;

- kit ambreiaj ;

- volant ( asta a durut ceva mai tare)

- ceva bucsaraie

- schimbat jante aliaj Sirius 16" cu jante aliaj originale dar pe 15 " ( din cauza drumurilor total nepotrivite pentru anvelope cu talonul redus ) ;

- Statie CB ;

- Stream cu mp3 , ca originalul era doar Stream ;

- vopsit o aripa cu zgarietura ( dedicatie de la fostul prorpietar ) ;

- schimbat 2 suporti motor care isi faceau simtita uzura la fiecare sens giratoriu in care intram ;

- 4 anvelope noi vara Dunlop SP 1;

- 4 anvelope noi iarna Nokian ;

- grila cromata fata ( la lichidare de stoc cu 215 Ron ) ;

- folie llumar ;

- spalare interioara tapiserie ;

- paravanturi Heco ;

Acum are 121.000 km neagra mea dar merge ca un ceas elvetian. M-a costat vreo 2500 - 2800 Euro :( ...insa acum am incredere deplina in ea :salut: .

Intentionez sa-i cumpar si 4 jante Borbet LW 5 ( negre ca si masina ) pentru anvelopele de vara

Modificat de Jurasik
Link către comentariu

Foarte frumoasa masina dar oare merita sa bagi bani in ea? :X adica ce imbunatatiri i`ai putea adauga? Stapaneste`o cu mare placere si cat mai multi kilometri fara incidente neplacute!

Link către comentariu

Multumesc pentru urari. Probabil nu merita, insa banii ii bag in siguranta mea in principal. Mai mult ca sigur ca am sa o vand peste ceva vreme in mare pierdere, dar macar stiu ca functioneaza OK. Cam asta e soarta la toate masinile S-H ( cu mici exceptii , cand prinzi cate o ocazie deosebita ) . Nimeni nu serviseaza o masina inainte sa o vanda. "Placerea " asta revine celui care o cumpara. De ceva timp am inceput sa fac servisari profi la toate masinile mele. Costa cam mult, mai fac cate o mica ajustare dupa mecanicii care lucreaza la ea, dar am o relativa siguranta. Am "comercializat " peste 100 de masini si nu am bagat prea multi bani in ele. Doar strictul necesar pentru o functionare decenta. Cu asta merg mult si de aceea "investesc " in ea.

Modificat de Jurasik
Link către comentariu

Dar stiu ca e inchisa,ii sta bine pe negru insa doar cand e curata(pretentioasa tare).

Sa pui mai multe poze cu ea

Cat mai multi km cu ea

Link către comentariu
Nimeni nu serviseaza o masina inainte sa o vanda. "Placerea " asta revine celui care o cumpara.

nu fi atat de sigur. Cat te-a costat masina si cat ai mai bagat in ea ?

LE. 2800 de euro, am vazut mai sus + pretul de achizitie. Deci la ce suma ai ajuns ?

Modificat de Inginerul
Link către comentariu

Frumusica negresa, dar recomandarea mea este sa nu iei jante pe negru-gri f inchis cum sunt Borbet LV5 pe 15 ca o sa arate foarte ciudat(in special la jante negre se recomanda dimensiunea de la 17 in sus) si totusi nu inteleg de ce ai renuntat la jantele pe 16 ca intre 16 si 15 nu e mare diferenta( si cu 16 chiar nu mai e problema de la gropi sau sa stai stresat ca le indoi.

Link către comentariu

NU inteleg de unde ideea asta cu "merita sa bagi bani in ea?" . Pai la mentalitatea romanului de "lasa ca merge si asa" e normal sa apara comentarii. omul a bagat o suma frumusica de bani in sigurantza lui, e vreo problema? Si daca si-ar fi pus de 3000 de euro crom, unde e problema? E masina lui, sunt banii lui.

Eu am investit in a mea vreo 4000 intr-un an .. si daca am sa o vand... iau 6000 maxim, si care e prolema? Hai sa nu mai schimbam nimic la masini ca la o revanzare nu castigam investitia. Si cat timp ti masina, troncane, merge aiurea si ti-e frica sa te apuce o franare de la 100 km/h... pt ca ai senzatie de parkinson + superman!

On topic: foarte frumoasa negresa ta. Daca ai pune folie de 40-50% pe stopuri, ar fi :icon_thumright: :) Succes in continuare

Modificat de RedFighter
Link către comentariu

De acord cu Luci (redfighter). Dar aici sunt de vina toti cei care cumpara masini SH (la noi in tara ma refer) si se bucura ca o cumpara la un pret mic, neluand in considerare consumabilele si nu numai care trebuie schimbate, starea tehnica in general a masinii. Daca insa s-ar cauta masinile intretinute, cu revizii la zi, s.a.m.d. si s-ar plati pentru ele pretul potrivit nu s-ar mai ajunge in asemenea situatii gen 10.000 masina + 3.000 de euro ca s-o aduci pe linia de plutire. Daca ar fi costat din start 13.000 si era intretinuta, consumabile schimbate, s.a.m.d., n-ar fi cumparat-o nimeni, din contra, s-ar mai fi auzit si comentarii la adresa vanzatorului de genu: "Ia uite-l si pe cretinu' asta cat cere pe masina, pai e una cu 10.000 tot la fel.......".

Link către comentariu

sa te poarte sanatos cat mai multi km. detaileaza cum " ai comercializat" peste 100 de masini. esti dealer?

Link către comentariu

Sa raspund punctual , la cateva din intrebari :

Tibi_84 , asa este . Ai perfecta dreptate. E prima mea masina neagra si stau toata ziua cu furtunul pe ea. Dar cand e curata , arata foarte bine .

Inginerul , am dat pe ea anul trecut in Iulie 7800 Euro. Sigur nu mai imi scot investitia , dar am satisfactia ca masina merge excelent acum.

Auras , diferenta este enorma . Pentru cineva care merge si pe drum neasfaltat ca mine , se simte foarte tare. Am alt confort. Sigur ca in curbe nu mai sta asa bine cum statea cu jante si anvelope pe 16" , dar nu sunt vitezoman si abordez virajele foarte cuminte. In schimb nu mai simt orice denivelare. Inaltimea mai mare a talonului ajuta la amortizarea socurilor foarte mult.

Mami , o perioada am "prosperat " cumparand si vanzand masini. Mai multe din Romania , cateva din UE. La cele din UE trebuiau manariti km asa ca nu am mai adus. Vreo trei ani mi-a mers foarte bine. Dupa aia am inceput sa nu mai inteleg piata S-H si m-am lasat. Castigau bani doar vanzatorii foarte agresivi care bagau pe gat clientilor orice gioarsa. Eu am un simt moral mai acut , nu pot sa vand omului orice tabla ruginita si sa il tapez de bani. Eram un bun negociator si cumparam intotdeauna masini bune sub pretul pietei. Diferenta pana la respectivul pret ( al pietei ) era castigul meu.

Modificat de Jurasik
Link către comentariu

Domne`...brecul asta arata fff bine! :D

Si eu cand am luat-o era unul un showroom care imi facea cu ochiul, insa era cu vreo 1000 si ceva de euro mai mult decat Octy meu...

Plus ca brecu` pe Octavia II nonfacelift, arata super tare;

Stai linistit, ca este o masina corecta pentru banii investiti in ea.

S-o stapanesti sanatos si cati mai multi km fara probleme! :)

Modificat de claudiusnc
Link către comentariu

Motorul este 1.9 TDI, BJB de 105 CP. Merge excelent. Am fost interesat o perioada ca ii rescriu softul, dar vazand ca sunt si proprietari mai putin multumiti ( nu de resoftare ci de defectarea unor repere dupa aceasta ) , m-am gandit sa nu-mi asum riscul , care risc este mic intradevar , dar oricum nu o folosesc la curse. Cutia este OK, varianta cu 5 trepte. Mi-ar fi placut cu 6, dar e buna si asta . Cand am schimbat volant, preventiv, am schimbat si uleiul din cutie , ca tot era data jos. Tot atunci am pus, la sugestia sefului servisului unde merg, si un aditiv nemtesc ( niste flacoane mici care au o reclama foarte buna ) . In rest , sunt multumit de masina. Mai am in curte o Octavia 1 si o Fabia 1 . Fabia e a prietenei mele iar Octavia 1 i-am lasat-o tatalui meu. Si in aia am bagat o groaza de bani ( nu ca in Octavia 2 , insa m-a costat destul ) , dar macar a ramas in familie.

Deci , fan Skoda pe toate nivelele :) .

Link către comentariu

Bine te-am gasit si aici Jurasikule . De mult iti urmaresc postarile tale si dupa mine esti cel mai corect si priceput om in folosirea si servisarea unei masini , si sunt 100% de acord cu absolut toate afirmatiile tale. In sfarsit un om care nu vrea mai mult de la masina lui decat ce ce este insa acele lucruri pe care poate si trebuie sa le ofere aceea masina pe care il are in momentul respectiv trebuie sa fie oferite ca si iesite din fabrica. Bineinteles ca sa poata face acest lucru o masina in primul rand trebuie intretinuta ca la carte neuitand la bani si si alte impresii atat de comune la noi in tara( de ce sa bag bani in ea, sau la ca-i bine sa-sa...sau de ce sa mai bag bani in ea ca oricum intr-un an il vand etc. sau ce in trei ani il vand etc)

Eu intotdeauna am fost de parere ca in primul rand o masina trebuie intretinuta ca la carte cat timp este la tine(in primul rand il tii pentru tine) si numai daca mai ai buget peste poti sa te bagi in alte inbunatatiri de genul tuning vizual sau motor....Dar in general oamenii sunt slabi si mai mult intra direct in tuning fara sa vrea sa.si intretina in mod corect masina. Fiindca o intretinere corecta a unei masina de cele mai multe ori nu merge pe lucruri vizibile cu care sa te poti da mare in fata prietenilor, vecinilor ,colegilor de munca sau de ce nu colegilor de forum.

Sunt total de acord cu Jurasik de asemenea si la parte cu anvelopele de 15. Exact aceleasi experiente am si eu cu ele pe drum de calitate proasta. In familie avem doua Octavii 2 , una inainte de facelift si una noua a mea. Prima are roti pe 16 si se simt denivelarile si micile gropi incomparabil mai tare cu ele decat cu cele de 15. Bineinteles reversul medaliei este tinuta de drum mai slaba cu o idee insa pe mine ma deranja mai mult comportamentul anvelopelor de 16 pe drum rau....

Revenind la masina ta Jurasik este foarte foarte frumoasa ai cumparato la un pret bun dupa mine si ai facut foarte bine ca ai pus-o la punt. Asa as fi facut si eu. Si am si facut la fel cu un Seat Toledo model 1993 in 2001 cand l-am cumparat . In prima saptamana schimbat : 4 telescoape, discuri de frana + placute, schimbat intreagul sistem teava evacuare cu tobe cu tot, 4 cauciucuri noi iar la iarna 4 de iarna tot noi, schimbat distributioe + consumabile, stergatoare geamuri, arcuri pe spate, iar dupa o luna placute frane spate. Am mai facut si altele dar nu le mai enumar. Masina dupa circa un an a devenit de parca era noua si pana in ziua de astazi umbla tata cu ea , care are la fel de tare grija de ea , si functioneaza chiar exceptional de bine. Niciodata in cei 9 ani nu am ramas cu ea undeva . etc......

Inca o data Jurasikule imi pare bine de tine si tine-o tot asa si invata pe cei care sunt incepatori sau nu prea pricep lucrurile si nu te supara pe cei care sunt un pic mai tari la cap....Toate cele bune si in continuare iti urmaresc comentariile din care intr-adevar de multe ori numai de invatat are omul.

Modificat de Andrei1980
Link către comentariu
Inginerul , am dat pe ea anul trecut in Iulie 7800 Euro. Sigur nu mai imi scot investitia , dar am satisfactia ca masina merge excelent acum.

Zici ca ai experienta cu vanzarea/cumpararea de masini si c-ai vandut peste 100, nu era mai bine sa platesti pe masina 10.000 de euro sa zicem si sa cumperi una cu revizii la zi, consumabile recent schimbate si fara probleme tehnice ? Numai stresul de a duce masina in service, cauta piese, mecanici........ daca-l scuteai......

In fine, ii sta foarte bine neagra. Numai bine !

Modificat de Inginerul
Link către comentariu

@Inginerul : nu ai de unde sa sti ca daca dai mai mult cu cateva mii de euro in momentul vanzarii iei o masina pusa la punct.Cel putin nu din Romania.Cartile de service se falsifica atat de usor incat cateodata stai sa te gandesti daca nu mai bine iei una mai ieftina si sti ca sigur ca ai schimbat absolut ce era depasit si nu te doare capul.

Ontopic : Felicitari pt modul in care o ingrijesti,drum bun!

Link către comentariu
Sunt total de acord cu Jurasik de asemenea si la parte cu anvelopele de 15. Exact aceleasi experiente am si eu cu ele pe drum de calitate proasta. In familie avem doua Octavii 2 , una inainte de facelift si una noua a mea. Prima are roti pe 16 si se simt denivelarile si micile gropi incomparabil mai tare cu ele decat cu cele de 15. Bineinteles reversul medaliei este tinuta de drum mai slaba cu o idee insa pe mine ma deranja mai mult comportamentul anvelopelor de 16 pe drum rau....

Eu am combi cu PDG, 1.9TPI PD, cu jante de 15", insa mai late J7- et 45 (in loc de cele originale J6-et 47), folosesc anvelope 205/60/15 si iarna si vara, ajuta ceva-ceva la tinuta.

Legat de resoftare: la 3.000 km am facut resoftare la 130- 140 CP, am parcurs in 2,5 ani 85.000 km, nu am problema cu volant sau cu turbo.

Masina se conduce mai comod, in primul rand din cauza cutiei, care parca este mai bine etajata.

Intre 2800-3500 rpm motorul trage excelent, indeferent de incarcare sau panta.

Link către comentariu

Daca era in urma cu cateva luni puteam sa ti-o vand pe a mea doar ca era benzina,nu era break,avea 30.000km,si stare perfecta.Oricum daca de acum incolo nu o sa mai ai probleme majore eu zic ca e super.

Link către comentariu

Si Intunecata mea are PDG. Sincer , de ceva vreme caut o Octavia Scout. Nu m-ar interesa daca e benzina sau diesel si as da o diferenta decenta , dar nu am de gand sa ma arunc la preturile vehiculate pe piata. Sunt prohibitive, iar Scout nu este chiar asa grozava comparativ cu o Octavia normala ca sa merite atata diferenta. Am vazut Scout la pret de Toyota Land Cruiser , la acelasi an si rulaje aproximativ egale. Sa fim totusi seriosi .

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!