Jump to content

Golf 3 GL

MojoGaby

Postare recomandată

Va salut pe toti,si va prezint si eu masinuta mea achizitionata cam de 4 luni. Inainte am avut ca tot omul o dacie 1310 care in urma unui eveniment nefericit(un dragut mi-a taiat calea) nu se mai putea face prea mare lucru cu ea.Dupa vorba "tot raul spre bine" din banii de pe asigurare(recuperati cam dupa 5 luni de la accident...) plus inca ceva banuti pusi de mine,am reusit sa achizitionez acest Golf 3 1.8 GL 75CP de care sunt foarte multumit.

Ca dotari nu are prea multe,dar pentru mine sunt suficiente:

-servo directie

-oglinzi electrice

-inchidere centralizata

Pana acum nu am modificat prea multe la ea(si nici nu cred ca voi modifica) pentru ca vreau sa o tin cat mai originala,pana acum am pus:

-boxe in usile din spate(aveam numa in bord+usi fata)

-stergatoare aero

-am vopsit emblemele vw fata/spate in negru

-schimbat ceasuri bord(aveam fara turometru)

-am schimbat si grila

Ce urmeaza sa fac:

-jante pe 15(daca gasesc negre ar fi super)

-becuri OSRAM nightbreaker (as fi vrut xenon dar nu am bani de faruri cu lupa)

-leduri pe la plafoniera,numere si cred ca si pozitii

-folie pe luneta si geamuri usi spate

-schimbat plafon(al meu a inceput sa se dezlipeasca)

-montat scut motor

-si poate (inca nu am nevoie asa mare) geamuri electrice macar pe fata

post-49729-1285851657_thumb.jpg

post-49729-1285851843_thumb.jpg

Link către comentariu

Tin sa te felicit pentru ca vrei sa mentii masina cat mai originala. De asemenea ai tot respectul din partea mea pentru urmatoarea afirmatie : "becuri OSRAM nightbreaker (as fi vrut xenon dar nu am bani de faruri cu lupa) ". Altii nici nu ar mai fi stat pe ganduri si si-ar fi montat xenon fara lupa. Dupa cum probabil stii este neregulamentar acest lucru si foarte deranjant.

Succes pe mai departe si te asteptam pe la intalnirile Golf III si Vento din Brasov. Detalii aici : http://vwforum.ro/index.php?showtopic=64117&hl=

Modificat de Tracto
Link către comentariu

Astazi am "lustruit" masina cu "Sonax 317100 Solutie de lustruit suprafete metalizate".A iesit destul de bine(avand in vedere ca nu am spalat masina inainte, cum scria pe instructiuni).

Poza este facuta cu telefonul,deci nu stiu cat de bine se vede.

PS: Multumesc pt urari!

post-49729-1285927549_thumb.jpg

Modificat de MojoGaby
Link către comentariu

Frumoasa masina , sa o stapanesti sanatos multi km fara probleme .

Cum ai desfacut sigla de pe fata , dar si pe spate pentru a le vopsi ? Te astept cu un P.M :).

Numai bine

Link către comentariu

Frumoasa masina, sa ai grija de ea cum are si ea grija de tine!

Astept si eu un PM cu desfacutul siglei din spate, aia din fata stiu cum sa o desfac :icon_cool:

Drive safe ! :icon_thumright:

Link către comentariu

Off : Sigla de pe spate din cate stiu e lipita , deci nu prea merge desfacuta ( eu am izolat-o si am vopsit-o acolo )

ON: Arata foarte bine shiny asa :ceuameni: cred ca are efectul vizat Sonax-u.

Link către comentariu

Confirm. Sigla de pe spate este lipita.

A iesit bine dupa tratamentul cu Sonax.

Modificat de Tracto
Link către comentariu

Va multumesc la toti!

OFF: O sa va zic aici cum am facut cu sigla spate: ea e lipita cu banda dubluadeziv cred,si la mine nu mai se tinea asa bine,asa ca am tras usor de ea si s-a dezlipit.Am curatat locul unde vine pusa cu un pic de benzina (era lipici) am pus putin Moment pe sigla si am lipit-o la loc.Deci daca vreti sa o scoateti si lipiciul ce il area ea nu mai tine,incercati tot cu o banda dublu adeziva sau cu un lipici mai cauciucat(gen prenandez),ca super glue sau altele de genul nu cred ca sun prea bune ca se intaresc ca sticla.

Link către comentariu

De aproximativ jumatate de an mi-am "fixat" sigla de pe spate cu silicon. Nu sunt probleme.

Bafta in continuare !

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Astazi am cam alintat masina ;)). A primit becuri OSRAM Nightbreaker,filtru de aer si filtru de benzina.

Urmeaza scut motor si sonda lambda(care o am deja dar o montez dupa o diagnoza).:D

Link către comentariu

Sa dai un semn dupa ce montezi sonda ca si pe mine ma intereseaza ca imi consuma foarte mult si parca nici nu merge liniar...si cat ai dat pe ea ca era sa uit :)

Numai bine.

Link către comentariu

chiar e buna solutia aia de la sonax. Si eu am facut acelasi lucru si am fost multumit de rezultat

Link către comentariu
  • 1 month later...

Nu am mai scris de mult pe aici...

Sunt foarte multumit de masina(singura chestie care ma deranjeaza un pic e consumul acuma iarna) dar in rest e super.Am si iesit cu ea pe zapada de sambata(la brasov a nins f mult sambata) si se comporta chiar bine(cu cauciucuri de iarna desigur) plus ca strada mea este in panta destul de mare si am urcat si coborat fara probleme.

Pe la ea nu prea am mai facut nimic,astept primavara,atat ca saptamana trecuta m-a lovit unu' care nu sa asigurat cand a iesit din parcare si mi-a strambat un pic aripa(sub becul de semnalizare) si zgariat usa.Asta a fost martea trecuta,si joi am bagat-o in service si vineri a fost gata(La maxi paint am reparat-o,cei de acolo sunt foarte seriosi si prompti...1500 si ceva de lei a fost reparatia,pe asigurarea celui vinovat desigur).

Link către comentariu
  • 8 months later...

Ia sa mai ma mandresc si eu un pic cu masinuta mea.De aprox o luna a primit niste jante pe 15" care mie imi plac foarte mult.In rest nu am mai modificat nimic pe la ea,doar mici schimbari de becuri pe la bord,amortizoare,si giugiuleli sa mearga totul bine.

Urmeaza folie pe geamurile din spate care zic eu ca da bine cu culoarea masinii

post-49729-0-44663300-1312665296_thumb.j

Modificat de MojoGaby
Link către comentariu
  • 10 months later...

Maricica (asa o alint eu) implineste imediat 2 ani de cand o am.2 ani in care piesele care le-am schimbat au fost consumabilele,bucsaraia,amortizoare,toba finala(stock),discuri si placute frana,disc ambreiaj,distributie si cam atat.

Singura problema mai mare care am avut-o a fost cand s-a rupt carligul acela din cutia de viteze,care apasa pe rulment de debraiaza discul(nu stiu exact cum se numeste) dar s-a rezolvat destul de usor si ieftin.

Ca imbunatatiri nu am facut prea multe,adica in afara jante am mai facut mici chitibusuri pe la ea mai mult pentru confort: inchidere centralizata cu cheie briceag,insonorizare usi, omorat greierasi(plasticurile de la interior incepusera sa zdrangane, asa ca unde am putut am mai strans suruburile, sau unde venea plastic pe plastic am pus niste banda izolatoare textila, ca sa nu se mai bata intre ele).Si am mai avut o tentativa zilele trecute de un JOEY MOD,doar ca eu am un far Hella si unul Valeo,si bine ca am inceput cu cel Valeo la care m-am chinuit 2 ore sa dau sticla jos, dar fara succes(am aflat ulterior de pe net ca la farurile astea se da foarte greu jos).

Pe viitor cred ca va trebui sa schimb haionul,fiindca al meu a inceput sa rugineasca chiar sub geam si nu are rost sa il repar(dar inca mai tine nu e asa grav),asta daca nu dau masina pentru ca am in plan ca pe la sfarsitul verii sa trec pe un golf IV.

Per total sunt foarte multumit de ea,mai ales de motor care chiar daca nu e el asa puternic, mi se pare foarte fiabil.

Daca aveti ceva sfaturi ce as putea sa modific/imbunatatesc pe la ea,sunt bine venite! :icon_cheesygrin:

post-49729-0-64746100-1340876663_thumb.j

post-49729-0-80443000-1340876675_thumb.j

post-49729-0-50600900-1340876695_thumb.j

post-49729-0-31847700-1340876704_thumb.j

Modificat de MojoGaby
Link către comentariu

Astazi am izolat/insonorizat si usile din spate(asa am facut si la cele din fata,dar am uitat sa fac poze).

Materiale folosite:-pasla alba de lana(gasita prin pod)

-putin prenandez

-umbra,si cam juma de ora de munca la o usa

Primele impresii sunt ca se aude muzica un pic mai bine la volum mare(parca nu mai zdrangane asa usile) si in mers au mai disparut din greierasi si zgomote.

post-49729-0-61487200-1341416867_thumb.j

Link către comentariu

In sfarsit am reusit sa imi pun folie pe geamuri (5%).Sunt foarte multumit mai ales ca nu mai ma bate soarele in cap asa tare,dar arata si mai bine masina acuma.

Urmeaza geamuri electrice pe fata.

post-49729-0-09069300-1342027755_thumb.j

post-49729-0-39952600-1342027809_thumb.j

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Ieri am prins un compresmetru si am zis sa-i fac un test de compresie. Mare mi-a fost bucuria cand am vazut ca motorul inca se tine bine si compresia e ca la carte: 12 bar.

Zilele trecute i-am mai aplicat si o ceara lichida de la sonax ca sa mai straluceasca un pic,pacat ca se pune praful imediat pe ea...

Ma bate gandul acuma sa fac un JOEY MOD, doar ca trebuie sa cumpar un far hella, ca eu am unu valeo si nu merge scoasa sticla la el.Sau poate sa imi pun faruri de gti cu doua camere...bani sa fie.

post-49729-0-52232100-1343130312_thumb.j

Link către comentariu

Astazi am zis sa renunt la suportul de numere.Am vrut sa le prind cu banda dublu adeziva, dar pentru siguranta am dat 2 gauri si le-am prins cu suruburi.Partea buna este ca pe spate au disparut vibratiile suportului la inchiderea haionului,dar are si un look mai "curat".

PS: igonarti miciile defecte de la bara fata,urmeaza sa cumpar un spary cu culoarea masini si sa rezolv locurile unde a sarit vopseaua,dar si un gel de la Sonax pentru intinerirea partii negre.Pata de pe buza este probabil de la un caine de pe aici caruia ii plac foarte mult si jantele mele ca le tot "insemneaza".

post-49729-0-77530300-1343301923_thumb.j

post-49729-0-79945800-1343301935_thumb.j

Link către comentariu
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

foarte frumoasa masinuta in special jantele ...ii dau un aspect foarte placut si folia bineinteles... cat despre partea cu numerele parca tot mai bine da cu suporti :-?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!