Jump to content

Fluierat usor in accelerare brusca

iuli00
 Share

Postare recomandată

Salut!Am un Audi A4 B6 8H(cabrio) din 2004,motor 1.8T,163 cp dus pana la 200cp dupa chiptunning.De ceva vreme observ un fluierat usor in momemtul in care accelerez mai brusc.Trebuie sa mentionez ca nu am niciun martor aprins,si nici nu as putea spune ca masina si-a schimbat cumva comportamentul(trage mai putin sau ceva de genul).Fluiericiul se aude incet si doar in momentul accelerarii mai puternice dupa care dispare.Stie cineva ce ar putea fi?Multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Poate fii un dezechilibru dinamic, in miscarea de rotatie care se dezvolta in interiorul turbinei. Turbina are joc in ax? Nu e motiv sa te ingrijorezi, doar sa monitorizezi situatia.

Link către comentariu

Salut!Care sunt simptomele turbinei cand are joc in axe?Nu ma pricep deloc!Merci pt raspuns.

Link către comentariu

Joc in ax. Toate au un pic, de la uzura, dar depinde cat. Trebuie scos furtunul de admisie a aerului din turbina, si miscat de ax...sus-jos si fata spate. In functie de jocuri, iti poti da seama cum sta treaba. Daca nu te pricepi, trebuie sa mergi la un mecanic sa se uite. Totodata, sa iti verifice tubulatura.

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

• 2 weeks later...

verifica tubulatura !

trage aer fals pe undeva, poate fi ceva fisurat de la vreun colier metalic.

Link către comentariu

Cel mai bine faci o scanare si incerci sa o dai lui cipos sau altcuiva ce stie sa o citeasca. Si euamavut acel fluierat la A4 131 cai + chip insa masina mergea bine merci si tragea bine.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Multumesc pentru raspunsuri.Acum vad ca nu face face niciun zgomot.Am sa ma duc totusi la service cu ea.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Posibil sa nu fie aceeasi problema dar cand aveam golf 4 tdi mi-a fluierat si mie. Verdictul> tubulatura de la intercooler la turbina nu era inchisa bine la o prindere si tragea aer pe acolo. Erau doua urechi la o inbinare care au fost prinse la loc si masina a mers ca noua.

Link către comentariu

• 2 years later...

Salut ,

Sper ca aici e locul cel mai potrivit pentru a posta problema mea,

Am un A4 TFSI 2.0 2007 , am luat-o acum 10 000 km.

Masina se comporta foarte bine, chiar sunt multumit.

Problema mea a venit odata cu iarna, mai exact un fluierat (la inceputul iernii) doar la 1500 rpm SI doar la 2100 rpm, iar acum intre 1500 - 2500 rpm eventual mai mult.

Fluieratul apare numai cand motorul e rece :

si aproape dispare dupa 2-3 km (sau 10 min) :

Deci intrebarea e : care e cauza si ce pot sa fac sa rezolv problema?

Multumesc anticipat,

Vlad

Link către comentariu

• 2 weeks later...
  • 1 year later...

Salut.Sper sa nu fie problema pe care am avut-o eu.La mine a inceput sa fluiere , la inceput f putin , apoi din ce in ce mai tare.Consuma ulei cand fortam motorul, aprox 500 ml la 1000 km.Vorbesc despre 1.8t 163 , 2006 , banuiesc ca nu sunt f diferite de 2.0 

Link către comentariu

Pai si daca ai scris ca ai avut o problema nu ne descri si noua cum ai rezolvat problema?

Link către comentariu

Scuze sunt nou  pe forum :)

A inceput sa suiere din ce in ce mai tare, am mers aprox 5000 km ce-i drept putin cam tare( am fortat-o) apoi a cedat turbina.rezolvarea a fost o turbina noua la reprezentanta! Cert este ca atunci cand fluiera f tare manca ulei destul de mult .completam 1 l la 1000 km.Nu am mai incercat sa reconditionez turbina, probabil ca a mai fost reconditionata inainte,so am ales expensive way , turbina noua cu garantie 2 ani

Link către comentariu

Mda, e o solutie si asta.... e buna, doar ca te-a costat destul de mult.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!