Jump to content

Audi A4 B6 1.9 TDI Quattro

Bestie

Postare recomandată

Este vorba de un Audi A4 din 2003, motor 1.9 AVF, 6 trepte, Quattro, 75.000 km reali. De la momentul achizitiei, cand masina era 100% stock pana acum masina a "suferit" cateva imbunatatiri. Jantele pe 16" de fabrica le-am pastrat pentru iarna, iar pentru vara am ales jantele pe 17" tip S-line incaltate cu Michelin PS2 225/45/17, i-am montat un eleron slim, am renuntat la suportii de numere si am facut o resoftare la TCM Turbo, masina avand acum aproximativ 165 CP si un cuplu de ~ 400 Nm. Ca si dotari,are 4 geamuri electrice, tapiterie bej (ceea ce nu prea ma incanta, fiind foarte pretentioasa), sistem audio Bose + Audi Symphony (6 cd-uri audio + caseta), sertare sub scaune, oglinzi incalzite si rabatabile electric, oglinda retrovizoare heliomata, senzor de lumina, pachet lumini (footwell lights, lumini ambientale in cotiera si la manerele de deschidere a usilor, in usi) si... in rest dotarile clasice gen dublu climatronic, cotiere fata + spate (cu suport de pahare in ea), etc.

Ca si planuri de viitor pe langa o revizie ce urmeaza a fi facuta peste cateva sute de km, din punct de vedere al imbunatatirilor cred ca urmatorul pe lista este xenonul.

Fiind vorba de o masina de 7 ani totusi mai sunt si cateva "bube" la ea care urmeaza a fi remediate, in timp:

1. Ar trebui inlocuita baia de ulei fiind usor fisurata. (Fiind nevoie ca intre schimburile de ulei -10.000 km - sa completez cu aproximativ 1l)

2. Sa inlocuiesc butonul de ESP care s-a "umflat". (Nu stiu din ce cauza dar am mai vazut Audi-uri A4 B6 care au acest buton asa. Stie cineva de ce?)

3. Sa inlocuiesc butonul de pe usa soferului care blocheaza/deblocheaza geamurile din spate. (Nu mai sta apasat, sare. A mai avut cineva problema asta? Se poate remedia cumva? Se poate cumpara doar butonul separat sau trebuie sa iau toata "plansa" cu butoane?)

4. Inlocuirea brichetei. (soclul functioneaza pentru ca incarcatorul auto isi face treaba, doar bricheta nu mai vrea... asa, deodata)

5. Gresarea parasolarelor. (E vorba de "usita" care acopera oglinzile din parasolare. Se misca foarte greu dar nu stiu exact cum sa le gresez... Are cineva vreo idee?)

Per total masina este una care ma multumeste, avand un consum relativ mic in oras, cam 7.5 l 100/km si destula putere. Ceea ce nu prea imi place este faptul ca fiind o masina "pentru Romania", achizitionata de la PBN, are o problema cu vopseaua cauciucata din interior, aceasta curatandu-se extrem de inestetic. Poate unii zic ca treaba asta cu "pentru Romania" este o poveste, dar la fostul meu A4, care avea cam 100.000 km in plus fata de aceasta masina, dar care fusese produs pentru Germania si cumparat de acolo, nu se vedea nici un semn de uzura la interior... Dezamagitor!

Printre pozele de mai jos se regasesc si cele doua butoane de care vorbeam mai sus ca as vrea sa le inlocuiesc.

post-5890-1284817043_thumb.jpg

post-5890-1284817049_thumb.jpg

post-5890-1284817052_thumb.jpg

post-5890-1284817055_thumb.jpg

post-5890-1284817061_thumb.jpg

post-5890-1284817063_thumb.jpg

post-5890-1284817066_thumb.jpg

post-5890-1284817071_thumb.jpg

post-5890-1284817153_thumb.jpg

Modificat de Bestie
Link către comentariu

Deci te-ai reantors la A4 :))

Sa o stapanesti sanatos ... sa imi spui si mie cum faci cu remedierea vopselei de la manere usi - si vad in alta poza ca si la climatronic este un pic curatat.

Motor super tare - quattro ... o masina super tare ...

Sa o conduci cu placere.

Cat a costat masinuta ?

Link către comentariu

Nu este 6th BST, inca am Golf-ul. Aceasta este a doua masina a familiei, o avem din 2008, dar pentru mersul de zi cu zi este mai ok decat GTI-ul, care de la inceputul verii a fost tras pe dreapta pentru ca la aglomeratia din Bucuresti nu poate fi ceva mai potrivit decat o motocicleta :)). Cand nu se poate cu motocicleta, apelez la A4 care este este mai "prietenos" cu buzunarul.

Remedierea vopselei manerelor de la usi si cea de la climatronic ramane o problema. La climatronic nu am ce sa ii fac, iar la manerele de usi cred ca ar trebui sa o cojesc eu toata, sa se vada ok... Am incercat asta cu manerele de ajustat inaltimea scaunelor si a iesit ok, s-au cojit bine, doar ca e mult de munca!!!

Modificat de Bestie
Link către comentariu
Sa inlocuiesc butonul de pe usa soferului care blocheaza/deblocheaza geamurile din spate. (Nu mai sta apasat, sare. A mai avut cineva problema asta? Se poate remedia cumva? Se poate cumpara doar butonul separat sau trebuie sa iau toata "plansa" cu butoane?)

Inlocuirea brichetei. (soclul functioneaza pentru ca incarcatorul auto isi face treaba, doar bricheta nu mai vrea... asa, deodata)

Ceea ce nu prea imi place este faptul ca fiind o masina "pentru Romania", achizitionata de la PBN, are o problema cu vopseaua cauciucata din interior, aceasta curatandu-se extrem de inestetic. Poate unii zic ca treaba asta cu "pentru Romania" este o poveste, dar la fostul meu A4, care avea cam 100.000 km in plus fata de aceasta masina, dar care fusese produs pentru Germania si cumparat de acolo, nu se vedea nici un semn de uzura la interior... Dezamagitor!

Salut.

Cu botonul ce blocheaza geamurile si eu am aceeasi problema si au trecut 2 ani de cand s-a defectat si nu l-am mai reparat. Eu si asa tineam geamurile pe spate tot timpul blocate asa ca nu m-a deranjat prea tare. Din ce am mai vazut pe net, butonul nu se inlocuieste separat ci vine prins cu butoanele de actionare a geamurilor. Dar nu stiu defectiunea se remediaza prin inlocuirea butoanelor sau prin alta reparatie.

Chiar zilele astea am observat ca bricheta nu-mi merge, adica nu ramane blocata. Eu nu sunt fumator si nu ma deranjeaza dar o bricheta vei gasi cu usurinta.

In ceea ce priveste vopseaua cauciucata tin sa te contrazic...masina mea e luata in Germania, adusa personal de mine, am verificat-o si e fabricata la Ingolstadt. Si cu toate cestea aces strat de cauciuc s-a jupit destul de urat mai ales la manerele portierelor. Deci asta cu "produs pentru Romania" cred ca este fals. Mai degraba are legatura cu intretinerea si utilizarea.

In rest, numai bine

Link către comentariu

Aceeasi problema ca si la Golf4/Bora. Ai topic aici ca sa stii ce e de facut :D

Pe scurt: freci plasticele cu axion si partea verde abraziva a unui burete de vase (merge repede treaba), aplici strat de primer pentru plastic apoi vopsea negru mat la spray (20RON maxim/spray) si ai nu vei mai avea niciodata probleme cu ele ;)

Link către comentariu
Colescu Sebastian

E de vis masina.Interiorul e superb,iar motorul si quattro...

Sa o porti cu placere...chiar daca poate in comparatie cu ce ai mai avut poate ti se pare slabuta

Modificat de Colescu Sebastian
Link către comentariu

Faina masinuta,am avut si eu un 1.9 avf quattro luat tot de la PBN si nu am avut probleme cu interiorul.Un prieten de al meu care are o functie mare chiar la Audi mi-a zis ca e poveste-a fost la Ingolstadt si a vazut procesul de fabricatie-veneau pe aceeasi linie dar cu etichete diferite-D,PL,RO,FR etc deci banuiesc ca se foloseau aceleasi subansambluri.

Cat priveste butoanele si al meu,la masina actuala de ESP era umflat,l-am schimbat cu unul nou.Acelasi lucru am facut si cu comenzile de geamuri si masca din jurul lor deaoarece erau cojite.Butonul de blocare e corp comun cu restul deci le schimbi odata.Eu le am de vanzare pe cele vechi care functioneaza impecabil.By the way actuala masina e made in Germany for Germany si tot se cojesc plasticele in ea.

Oricum iti doresc sa ai parte de ea fara incidente rutiere sau mecanice.

Link către comentariu
  • 2 months later...

De cand nu am mai scris aici masina a trecut iar la incaltarile de iarna, cu jante de 16" OEM Audi si anvelope Marangoni Meteo. Am inlocuit baia de ulei, am facut revizia si distributia si am rezolvat problema brichetei... N-am stat chiar degeaba, dar "to do list"-ul parca s-a marit in loc sa se micsoreze...:)

Link către comentariu

Asa e la orice masina si eu oricate fac la passat parca nu se mai termina, tot timpu e ceva de facut :)

Link către comentariu
  • 4 months later...
Publicat (modificat)

Poze noi! :)

post-5890-0-39442500-1304341804_thumb.jp

post-5890-0-49210300-1304341861_thumb.jp

post-5890-0-55931700-1304341892_thumb.jp

post-5890-0-76466400-1304341950_thumb.jp

post-5890-0-83923200-1304341970_thumb.jp

post-5890-0-36932300-1304341991_thumb.jp

post-5890-0-45414300-1304342006_thumb.jp

Modificat de Bestie
Link către comentariu

Asta nu era masina tatalui tau? I-ai luat-o si pe asta? :P

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

In ultimii ani, pe timp de iarna, am folosit-o eu :)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!