Jump to content

Tip de benzina


smoto
 Share

Postare recomandată

Scuze pentru deschiderea unui nou topic dar nu am gasit un caz asemanator pe forum.Merge oare sa-i pun benzina de 100 la golf 3? Am auzit la cineva ca acceleratiile sunt mai bune si ca si el isi pune la g3-ul lui.Ii poate dauna motorului? Pe capacul de la rezervor eu nu am decat recomandarea de benzina 95.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu stiu de prin "batrani" ca nu e bine sa pui benzina mai "tare" decat cea recomandata....1: faci auto-aprindere 2: poti sa fisurezi scaunul la supape 3: se depune calamina si nu mai etanseaza normal.......si lista poate continua.......acuma, nu stiu cat e de adevarat....dar eu nu risc.

Modificat de 2_Be3
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu merita sa pui benzina de 100, eu am pus de curios de vreo doua ori consecutiv si nu am simtit nimic cand am trecut inapoi la cea de 95 (efix).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

idem 1 :lol:)) frate nu poti face masina ta sa te uimeasca doar cu benzina :lol: sau cu kerosen .. ori arzi in timp orice garnitura ori o pui pe butuci , da-i sa pape normal si daca chiar vrei sa aduci un upgrade masini sunt multe topic-uri deschise unde te poti documenta SUCCES

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

poti sa ii dai benzina 100 cand te duci sa faci itp-u ca sa te ajute la noxe, in rest nu prea merita

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Raportul pret-calitate dovedita pe Golf 3 sau alta masina de generatie mai veche nu e chiar asa satisfacator! Mai degraba la o masina mai noua da randament bun dar pe Golf 3 nu prea si in plus pretul destul de mare e un dezavantaj major!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din cate stiu ca sa se cunoasca diferenta intre 95 si 98 tre sa scoti borna la baterie.Anu trecut se stricase masina si initial am crezut ca poate am ramas fara benzina chiar daca acu imi arata ca abia intrasem pe rezerva asa ca am fugit la peco si am luat de 5 litri din cea mai scumpa benzina de la mol dar degeaba pentru ca se pare se stricase bobina de inductie.A doua zi dupa ce am schimbat bobina parca zbura masina,era mai nervoasa,crestea mai rapid in ture si nu stiam din ce cauza,abia dupa ce am alimentat din nou de la petrom mi-am dat seama...

Mai vazusem un episod la Fifth gear in care testau diferite marci de combustibil pe aceleasi masini,iar la un Clio i-a scos borna ca sa reseteze ecu inainte sa schimbe tipul de benzina...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Diferenta simtita de mine intre cea de 95 si cea de 101 este mai pronuntata doar la turatii mai mari .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mai vazusem un episod la Fifth gear in care testau diferite marci de combustibil pe aceleasi masini,iar la un Clio i-a scos borna ca sa reseteze ecu inainte sa schimbe tipul de benzina...

La Renault prin scoaterea bornei de la baterie se reseteaza doar stilul de mers, dupa scoaterea acesteia trebuie sa mergi un anumit timp cu motorul in anumiti parametri pentru a obtine un randament ok.

La VW nu stiu daca este asa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am mers vara trecuta cu benzina de 99 urmarind un randament mai bun si chiar credeam ca il am, dar cand am trecut din nou pe 95 mi-am dat seama ca am dat banii deageaba pe o benzina mai scumpa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Diferenta intre benzina cu cifra ocatanica de 95 si cea de 100 o sa se simta. Nu va ganditi ca se va schimba radical masina sau ca o simtiti ca inca 30 de cai in plus dar o sa simtiti un raspuns mai bun in pedala care o sa se traduca prin urcare mai usoara in turatii, masina mai sprintena, poate un raspuns usor mai bun de la ture mai joase si asa cum a spus si tracto, un raspuns mai bun la turatii mai mari.

Dar, din experienta personala, ca sa ajungi sa simti o usoara diferenta, va trebui sa faci de macar de 2 ori plinul numai cu benzina de 100. La prima folosire, mai ales daca mai ai benzina de 95 in rezervor si se amesteca, masina o sa mearga la fel. Trebuie sa se consume cea de 95 si sa ramana doar cea de 100 ca sa simti diferenta.

Ca si aspect negativ, ce am observat la masina mea, este ca la folosirea benzinei de 100 apare eroare pe sonda lambda, si chiar la pornire, gazul de esapament are un miros "ciudat", de "chimicale". Nu i-am dat atentie la inceput dar dupa ce am sters eraorea am vazut ca ea reaparea. Am decis sa trec din nou la benzina de 95 (Efix95) iar acuma nu mai am aceasta problema si motorul merge foarte bine.

Toata experienta asta a durat vreo 7-8 luni. Inainte sa bag benzina de 100, foloseam benzina de 95 de la OMV si PetromV. Benzina de 100 folosita a fost OMV Carrera 100. Acum merg pe Rompetrol Efix95.

In sectiunea "Performance & Technical", aria "Uleiuri si Carburanti" gasiti mai multe discutii despre benzina si carburanti iar aici gasiti discutii exclusiv despre benzina si calitatea acesteia in functie de furnizor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

daca te uiti in manualul masini acolo iti arata mai multe date despre putere si ce benzina poti sa folosesti care iti da un randament mai bun sau la care se atinge cuplul maxim

eu pun benzina de la mol 95 cu aia merge masina cel mai bine la mine nu da in nas, nu trepideaza,

si nu stiu sau poate mi se pare mie am bagat de la petrom si parca benzina aia sa ars mai repede decat cea de la mol

cred ca mi se pare

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu ti se pare.

Eu acum bag de la Agip aia de 95. Merge masina perfect. Bag de vreo 6-7 luni. Pana atunci am bagat de la OMV si normala si 100 dar se ardea prea repede. Am incercat si Efix si a fost ok. M-am dat pe agip dupa ce am vazut soferii de la munca ca numai de la agip alimenteaza. Ei sunt pe motorina majoritatea... Cica cu un plin la agip pe motorina fac in plus cca 80-100 km fata de alte benzinarii. Si aia alimenteaza la fiecare 3 zile deci e verificata treaba. Ce sa zic ... la mine la un plin am observat cam 40 km in plus fata de omv. Dupa aia nu am mai contabilizat dar trage masina normal.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Inainte si eu bagam de la petrom si se ducea rapid.De cand bag de la OMV ma tine mai mult.Nu e chestia ca se poate arde mai repede cea de la petrom.Pur si simplu acul de la combustibil nu corespundea cu cea de la OMV la aceeasi cantitate de benzina introdusa.Singurul raspuns e ca petrom fura la pompa.Ma intreb daca te duci cu un bidon de 10 l iti dai rapid seama ca te fura.Pompa iti arata 10 l iar in bidon ai 9.Inseamna ca toata smecheria se face din magazin.Cand intri cu bidonul totul e ok.Cand intri cu masina nu mai e ok.

Cei din Bucuresti aveti chef sa stati la coada pentru o reducere de 40 la suta la litru in vreo benzinarie Petrom timp de doar o ora? Vazui azi pe net o coada de 1 km la o statie de pe mIhai bravu.

Modificat de smoto
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu in arad alimentez doar de la petrom de pe str Cocorilor(cei din Arad stiu strada), acolo alimenteaza si politia si ambulanta si ma gandesc ca e ok.....nu am avut niciodata probleme.....pun benzina de 95........dar am simtit diferenta cand am cumparat masina in dec 2008, era jumate de rezervor cu benzina din austria iar cand sa terminat si am alimentat in frumoasa noastra tara sa simtit o diferenta mare, masina nu mai era asa de sprintena si raspunsul la pedala era mai intarziat.........eu mai mult tind sa cred ca majoritatea benzinei de la noi e net inferioara cu ce se vinde la pompele din alte tarii

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 8 months later...

salut tocmai mi`am luat si eu un golf 3 2.0 GTI :Driver:

vroiam sa va intreb care ar fi cea mai buna benzina dar nu vreau una care da forta mai mare motorului pt ca e deja destul de puternic.ma intereseaza ce benzina te duce mai multi km si e de calitate?astept sa va dati cu parerea cat mai multi.eu am inteles ca rompetrol ar avea benzina foarte buna..altii spun ca are detergenti in ea..

de lukoil ce spuneti e cea mai ieftina dar stiu ca inainte se spunea ca e de proasta calitate dar acum este mai buna...hm?

multumesc.

Nu era nevoie sa deschizi topic nou.

Modificat de taz21
topic mutat
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut,

La fel ca si tine, am facut si eu un sondaj in aceasta prinvinta insa live, nu pe net...raspunsul: 90% din ce pe care i-am intrebat de unde alimenteaza mi-au raspuns: OMV si PETROM.

Referitor la benzina si calitatea ei, sunt multe pareri si impartite, intre cei care spun ca cea de 95 este foarte ok, si ceilalti care spun ca baga doar 98 sau 100. Am intrebat la PETROM de unde aduc benzina, daca este din tara sau din import, mi s-a spus ca e din tara, pe cand la OMV angajatii sustin ca e adusa din import...

Am intrebat asta caci la service mi s-a spus foarte clar: majoritatea masinilor pe benzina aduse din Germania in tara, in primele luni li se defecteaza sonda lambda, dintr-un motiv foarte clar: benzina de proasta calitate de la noi (inclusiv cea de 95 si 98 care nu este aceeasi calitate cu cea din Germania de ex).

Pe usita de la rezervor a masinii mele scrie ca se recomanda benzina de 95/98, ei bine eu am bagat doar de 100 de cand am luat masina, si dupa 3 saptamani s-a aprins un martor: check engine. La service ce crezi ca mi-au spus: apare o eroare la sonda lambda nr. 1.

Super !!! Am mai discutat cu un fost coleg din generala, care acum este inginer de motoare si face traininguri prin Germania, referitor la acesta problema, spunandu-mi ca a studiat chimic benzina de la noi (de 95,98,100) si mi-a spus sa nu mai bag de 100 caci nu merita, este doar risipa financiara. Cea de 100 se recomanda la motoarele mari, ca acolo ar da randament cu acei aditivi care ii are in plus fata de restul...

Asa ca dupa experienta asta, alimentez doar de la OMV si ocazional de la PETROM, cu benzina de 95 (din pacate la OMV nu este de 98).

P.S: cu ocazia aceasta sunt curios ce spun si alti benzinari :)

Numai bine !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

lumea baga OMV pt ca sunt foarte multe mai ales in bucuresti.si eu personal am omv langa mine si imi e mai usor sa ma duc sa alimentez de aici...pt ca oricum nu stiu cum ar fi alta benzina daca s`ar arde mai greu sau ar fi mai buna.

cineva spunea ca 10L Lukoil 98=15L OMV ceva de genul,acum nu stiu cat de adevarat este.mai asteptam parerile oamenilor :icon_thumright:

Modificat de paulll
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cea mai buna benzina este la Rompetrol si nu numai ci si motorina. De Lukoil sa va feriti cat vedeti cu ochii. Restul sunt bune si ele dar nu la fel de bune ca Rompetrol dar la o diferenta mica.

De mentionat faptul ca nu e necesar sa bagati benzina de 100 (sortimentul de top, cel mai scump, al fiecarui producator) (de aici se trage si problema colegului de mai sus) pentru ca ea afecteaza catalizatorul si sonda lambda la generatiile mai vechi de masini : ex. golf 3 si golf 4 care nu au fost concepute pentru un asemena combustibil. In Germania este foarte folosita benzina de calitate inferioara pentru Golf 3 - ex. cifra octanica 88.

De altfel Rompetrol este singurul brand de carburanti care (pe baza unei intelegeri care se semneaza gratuit cu ei) iti platesc remedierea unui defect al masinii care se dovedeste a fi cauzat de carburantul prost. Bineinteles daca ai alimentat de altundeva si s-a stricat nu mai platesc nimic ( Ridica o mostra din rezervor atunci cand le comunici ce s-a intamplat si ei stabilesc daca ai alimentat de la ei). Vizitati site-ul pentru detalii .

Multi oameni alimenteaza de la OMV pentru ca au impresia ca daca e mai scumpa si mai renumita e si cea mai buna. Alte considerente nu au.

De remarcat este faptul ca la Rompetrol se gaseste singurul sortiment de benzina din RO de 101 cifra octanica peste 100 de la OMV, 99+ de la Petrom respectiv 98 de la Lukoil.

Eu personal in utilizarea in peste 8 ani a mai multor autovechicule atat pe benzina cat si pe motorina am constatat un consum mai mic de carburant, zgomot redus si putere asemanatoare cu toate celelalte (inesizabile diferente poate de la 300 cai in sus sa se simta ceva) atunci cand am utilizat carburant Rompetrol si nu am folosit decat ocazional si foarte rar sortimentele de top.

Modificat de Tracto
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Fan AGIP de peste un an. Merge altfel.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am uitat sa precizez Agip-ul (multumesc colegului de mai sus) care este si el foarte bun dar din pacate in zona mea ~ Brasov nu este nici o statie Agip.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

OT- Este la intrare in Busteni sau Azuga.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sa va spun experienta mea legata de benzinarii si trageti voi concluziile.

Alimentare de la Petrom - teava de esapament cam neagra dar diferente in comportamentul masinii nu am observat.

La prima alimentare de la Lukoil masina nu a pornit la prima cheie fapt ce nu s-a mai intamplat pana atunci.

Am trecut pe OMV si masina se comporta normal, teava de esapament era curata deci arderea era ok pana cand a mers un prieten in spatele meu si m-a intrebat daca am trasa apa curenta la masina pentru ca pe teava imi iesea apa ca la robinet. La scurt timp am schimbat si filtrul de benzina in care am gasit foarte multa apa.

Am trecut pe Rompetrol, teva de esapament este curata, motorul merge bine, inca nu am schimbat filtrul de benzina, va anunt in momentul in care il schimb sa vedem ce gasesc pe acolo.

Mentionez ca benzina de la toate benzinariile a fost de 95, si daca shimbam un furnizor mergeam numai pe el fara sa pun de la altii chiar daca pentru alimentare trebuia sa traversez jumatate de oras.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

deci tot pe rompetrol ne indreptam( buba lor era ca au detergenti in benzina,dar poate nu mai fac asa ceva)

ca idee sa stii ca si eu alimentam numai de la OMV aveam un Audi B4 atunci...si cand porneam de fiecare data ieseau stropi de apa pe teava de esapament se uda jos se facea o mare pata de la stropi.unii spuneau ca era de la condens acum nu stiu ce sa zic poate si de la benzina...

despre lukoil se auzeau vorbe rele acum ceva timp dar am inteles ca s`iau remediat problemele si benzina este destul de buna.

mai asteptam parerile oamenilor

Modificat de paulll
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu nu am auzit niciodata de acesti "detergenti".

La lukoil am avut de mai multe ori probleme. Mi s-a oprit motorul in mers, iar la diesel mi-a inghetat motorina in rezervor iarna .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!