Jump to content

zgomot ciudat la accelerare virare dreapta sau stanga, chiar si la franare

thedead
 Share

Postare recomandată

buna ziua!

am si eu o problema cu fabiutza se aude un zgomot in genul unui "POC" dar nu intotdeauna se aude in deosebi la plecare de pe loc, franare, uneori in viraj la viteza mica sub 20 km/h

ce poate sa fie: mentionez ca am schimbat bucse inferioare brat si tija directie. restul gen: pivoti antiruliu si alte chestii din astea mi-a spus mecanicul ca sunt ok nu am probleme cu ele si sunt tapene.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

din ce zici tu aici, eu cred ca ar putea sa fie o vreo planetara.

Link către comentariu

mentionez ca nu se aude la trecere peste denivelari si gropi

capul de planetara era ok la jumatatea lui iulie pentru ca atunci i-am schimbat burduful mentionez ca e vorba de partea stg.

la planetara din dr nu am umbrat pana acum pentru ca este ok

Link către comentariu

Nu stiu daca te ajuta , insa eu am avut o probleme similara la Octavia II . In general , cand intram in giratorii ( adica franare si virare dreapta ) auzeam un zgomot . Dupa multe sapaturi in care am dus masina la o multime de servisuri si multi m-au considerat sarit de pe fix , am insistat sa schimb suportii motorului . La demontare s-a dovedit ca suportul de le partea stanga ( din partea soferului ) avea un joc foarte mare si permitea o libertate foarte mare a motorului . Dupa schimbarea lui si a celui de la cutie , zgomotul a disparut in totalitate . Din pacate , la modelul meu nu poti verifica starea suportilor pe masina , fiind necesara demontarea acestora pentru a verifica starea de uzura .

Link către comentariu

...capul de planetara era ok la jumatatea lui iulie pentru ca atunci i-am schimbat burduful mentionez ca e vorba de partea stg.

la planetara din dr nu am umbrat pana acum pentru ca este ok

Nu se mai fac burdufuri din cauciuc. Acum se fabrica dintr-un material numit Thermoplast, mai dur.

Este foarte posibil ca burduful nou sa fie mai rigid si sa sara sau sa crape mai repede. Deci, iese vaselina si intra mizeria (ce bine era daca era invers :angry: ), deci in timp poate sa afecteze capul de planetara.

Am auzit ca s-ar putea gasi capete de planetara originale care inca se livreaza cu burduful din cauciuc. O sa vad daca-i adevarat cand le schimb pe-ale mele.

Link către comentariu

un pic de offtopic dar ... si la mine s-au rupt mansoanele alea de cauciuc

se pot prinde cumva?

Link către comentariu

daca ti s-au rupt burdufele, trebuie musai sa le schimbi. in pachet, pe langa burduf, mai primesti 2 sigurante (parca), 2 coliere si vaselina pentru uns. se desface capatul de planetara, se curata de vechea vaselina si de impuritati (cred ca o spalare cu benzina ar fi eficienta), se pune noua vaselina, se monteaza la loc si...gata :icon_thumright:

Link către comentariu

un pret aproximativ? eventual si pt service sau se pot schimba si acasa?

Link către comentariu

• 3 years later...

salutare!!

aud un "poc" sa zic asa in partea stanga la motor...in special la viteza a 2 a si a 3 a, am schimbat amortizoarele si bucsele acum o saptamana...de atunci amfacut 3 constatari si pentru restul: planetare, bielete etc...toti mi-au spus ca sunt bune si nu e nici o problema!!!

unul dintre mecanici s-a uitat si la suportii motorului si mi-a spus ca si aia sunt buni...

am verificat si legatura dintre cutie si motor...si acolo totul bine...caseta de directie este ok..este reconditionata de curand....

atunci de la ce imi imi vine pocnitura atunci cand bag in treapta a 2 a de exemblu si accelerez???aveti idee?

multumesc anticipat

Link către comentariu

Din ce povestesti mie imi sare gandul direct la suportul superior cutie(ala de deasupra cutiei). Verfica sa vezi daca nu loveste evacuarea pe undeva sau cablurile de timonerie.

Link către comentariu

multumesc, am notat...o sa merg luni si o sa verific si asta !

Modificat de lucianpopa
Link către comentariu

Azi, mergand cu masina am auzit un zgomot ciudat(tronc). Cand merg cu 50 km/h   si franez usor, se aude doar o data, aveti idee de la ce ar putea fi, pana acum nu s-a auzit,placutele au 2.000 km

Modificat de lucian.1950
Link către comentariu

Fii putin mai explicit, de unde se aude, ce parte, cat de tare, cum se aude..

Link către comentariu

Se aude in partea din stanga fata..nu ft tare se aude.este un tzac atat la apasarea franei încet la viteza de 60 km

Link către comentariu

Pai daca etrierii is stransi bine si placute stau bine in ei atunci eu as suspecta o bucsa, poate chiar de la brat sau de la antiruliu.

Link către comentariu

Eu sper sa fie de la etrier si placute.pana sa le schimb nu se auzea Zgomotul

Link către comentariu

Daca si tu suspectezi franele mergi si vezi ce e acolo, nu te juca cu frana.

Link către comentariu

• 3 months later...

Salutare,

Si eu am o problema similara cand virez dreapta sau stanga se aude acel "Poc", in plus daca virez tare dreapta se aude "Poc-ul" si incerc sa franez se aude un zgomot metalic si pedala de frana sare inapoi apoi mi se aprinde ledul de "ABS" in bord . Masina a fost accidentata pe partea stanga si stiu ca planetara nu a fost schimbata ci doar capul. Este posibil sa fie vreo problema la planetara?

Modificat de AurelJamse
Link către comentariu

Din ce descrii e posibil sa fie planetara dar e mai bine sa mergi la un mecanic pentru o constatare, el pe viu isi poate da seama mai usor.

Legat de frane vreau sa te intreb in ce stare sunt placutele si culisele etrierilor?

Modificat de B0gdy-
Link către comentariu

• 1 year later...

verificati si suruburile de prindere de la articulatii (bucsele mici de bascula in mod deosebit) La mine alea faceau in ultimul hal (pocnituri metalice, scartait, batai infundate) 

Link către comentariu

Eu din intamplare am dat peste suruburile 10 de la suportul 9, unele se desfiletau cu mana, merita sa verificati strangerea lor si daca nu sunt zgomote fiindca nici eu nu cred ca aveam de la ele vre-un zgomot.

Untitled.jpg

Modificat de SergiuD
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!