Jump to content

climatizarea bate aiurea

pte
 Share

Postare recomandată

Am cautat un topic care sa ma ajute dar nu am gasit . Problema mea este ca sistemul de ventilatie nu mai functioneaza corect, adica dau pe dezaburire si el scapa si pe la piciaore , si in fata. si asa mai departe . Mentionez ca am AC nu clima . Se poate face ceva ca aerul sa fie trimis exclusiv spre locul dorit ? Este foarte enervanta treaba . Multumesc anticipat pentru ajutor . :( Fac precizarea ca ma refer la pozitiile exacte ( dezaburire , picioare , fata ) si nu la ce se intampla in pozitiile intermediare .

Modificat de pte
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

trebuie desfacuta acolo in bord consola de comanda care e pe cabluri,e posibil sa fi sari unul din ele sau sa se fi strigat acea consola,dk e sa fie stricata am eu una cu tot cu cabluri

Link către comentariu

O sa ma duc la service sa vad despre ce este vorba . Nu este foarte grav , dar vara sa mergi cateva ore cu rece la picioare , nu este tocmai placut ! Sper sa se poata face ceva reglaje si sa se elimine problema .Spankyro , multumesc pentru raspuns ! Daca o sa fie nevoie , o se te contactez .Multumesc inca o data ! :coffee_lol:

Link către comentariu

ai rezolvat problema?

pune tester ul pe ea si vezi ce erori ai

eu am schimbat V71 (eu am climatronic dar valva cred ca este aceeasi)

Link către comentariu

Am cautat un topic care sa ma ajute dar nu am gasit . Problema mea este ca sistemul de ventilatie nu mai functioneaza corect, adica dau pe dezaburire si el scapa si pe la piciaore , si in fata. si asa mai departe . Mentionez ca am AC nu clima . Se poate face ceva ca aerul sa fie trimis exclusiv spre locul dorit ? Este foarte enervanta treaba . Multumesc anticipat pentru ajutor . :biggrin: Fac precizarea ca ma refer la pozitiile exacte ( dezaburire , picioare , fata ) si nu la ce se intampla in pozitiile intermediare .

Pai asa este conceputa instalatia de climatizare. Uita-te in manualul de utilizare al masinii ca este explicat acolo cum este directionat aerul in diferitele pozitii ale comutatorului.

Link către comentariu

Cred ca nu gresesc daca spun ca daca fixez cumutatorul pe pozitia dezaburire , in mod normal ar trebui ca aerul sa iasa exclusiv prin partea superioara a bordului , nu si pe la picioare sau prin aeratoarele frontale ale bordului sau dac este fixat sa bata la picioare , nu ar trebui sa iasa si pe la parbriz .

Link către comentariu

Nu are nici o treaba testerul cu problema lui, ori ceva a blocat sau blocheaza clapetele, ori cablurile sunt miscate de la pozitia lor, nu e usor deloc sa dai torpedoul jos si jumate de bord pt asta...

Link către comentariu

nu te contrazic ...

insa eu am avut problema asta si totul era la locul lui; clapetele si tubulatura nu erau obstructionate de nimic;

motorasul V71 (Air Flow Flap Motor) nu functiona corect; si tester ul i ti arata imediat eroarea pt el; 550 ron distractia;

trebuie demontat torpedoul pt a schimba; si cu ocazia asta poti curata si tubulatura (se depune mult praf langa ventilatorul de acolo; uneori si bucati de frunze).

post-55491-1284817118_thumb.jpg

post-55491-1284817152_thumb.jpg

post-55491-1284817169_thumb.jpg

Link către comentariu

Ce treaba are v71 cu faptul ca ii baga aer pe la picioare cand e dat pe parbriz si amul nici macar nu are clima?

Link către comentariu

@pte - "problema" ta este normala, tine de conceptia in sine a instalatiei de climatizare. Nu este nimic defect si a mea baga aer la fel. Din pacate nu am reusit sa incarc un material pdf cu Octavia 1 unde este explicat in detaliu cum este canalizat aerul in diferitele pozitii ale comutatorului.

Link către comentariu

x-tremist.Nu te contrazic , dar tot nu mi se pare normal . Cand era noua , nu am avut problema asta ( sau nu am sesizat-o eu ) dar acum imi sta pe creier . deaocamdata nu prea mai folosesc AC dar tot o sa incerc sa diminuez macar aceasta problema . Ce naiba , la munca am un amarat de logan si directionarea fluxului de aer merge brici . E mai mare rasul .:offtopic:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!