Jump to content

Scaun sofer - leagan

flopem
 Share

Postare recomandată

Salut.

Am o problema pe cat de insemnificativa pe atat de enervanta.

Sacaunul de la sofer a inceput sa mi se miste (mai exact in fatza spate) nu in stanga dreapta.

Nu e vorba de culisare, pentru ca sta fix in sine,nu culiseaza decat daca actionez clapeta de reglaj,insa la fiecare franare simt cum se apleaca in fatza si la fiecare accelerare simt cum se apleaca in spate.

Bineinteles ca e vorba de o miscare foarte mica dar e sesizabila si chiar enervanta.

Exista vre-un surub care s-o fi desfacut?,ceva reglaj?

Ce ma sfatuiti sa verific sau sa fac?

Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Probabil ar trebui data jos toata tapiseria si vazut exact daca nu s-a slabit ceva la prinderea de suport. Nu cumva sa se fi desprins tariseria de metal si poate din cauza aia simti ca nu e chiar fix . Oricum daca nu dai scaunul jos de pe masina sa te uiti dedesupt nu cred ca poti face ceva.

Link către comentariu

Sa o luam cu inceputul: simti ca mista scaunul in totalitate sau numai spatarul ? In primul caz ai vazut daca nu s-au slabit cumva cele 4 suruburi de prindere ? Sau numai cele care fixeaza spatarul in cel de-al doilea caz ?

Link către comentariu

Simt ca se misca tot scaunul...el mai tare se simte in sezut.

Simt ca parca se misca din sine, cu toate ca nu culiseaza si e fixat in loc.

si inca ceva...

daca vreau sa il dau jos ce suruburi trebuie sa desfac mai exact?

o procedura ceva?...multumesc

Link către comentariu

E foarte usor de dat jos: ai 4 suruburi, 2 in fata si 2 in spate. Singura problema este ca iti trebuie o cheie mai speciala.

Dar, repet, verifica mai intai daca miscarea nu este din prindere scaun pe sina sau sina pe podiumul masinii. Abia apoi da jos scaunul.

Link către comentariu

am vazut cele 4 suruburi care tin sina de podeaua masini( intr-adevar foarte accesibile dar nu stiu de unde scot cheie de aia)

sina e fixata foarte fix de podea...problema e unde e fixat scaunu de sina probabil.

credeam ca se poate da jos scaunu de pe sina nu cu tot cu sina de pe podea,insa nu vad si nu am acces la suruburile care tin scaunu de sina

Link către comentariu

Cred ca e vorba de cheia aceea in 12 colturi. O gasesti in magazine specializate de scule sau in truse de scule.

Link către comentariu

Salut. Intru si eu in discutie pentru ca si eu am aceeasi problema (sau cred ca e aceeasi). Mi se misca scaunul in fata cam 1 cm un joc mic cum spunea colegul dar destul de enervant si mai si scartie scaunul cand ma asez pe el sau cand ma misc. Posibil sa fie dus scaunul ? Sau trebuie sa ii prind niste suruburi si sa il ung cu ulei sau vaselina ?

Link către comentariu

Eu m-am uitat si sina mea este foarte bine prinsa in podea.

problema cred ca este undeva la prinerea scaunului de sina.

M-am uitat sub scaun si fatza si prin spate insa am greu acces si nu am reusit sa imi dau seama care e mecanismul.

M-ar ajuta si pe mine sa stiu de unde l-as putea strange putin.

Cat despre dat scaunul jos,daca nu ai cheia aia speciala cu 12 colturi parca nu ai cum sa il dai jos.

Mi-ar fi placut sa gasesc o metoda sa dau jos scaunul fara a demonta sina de podea. Nu imi vine sa cred ca nu se poate scoate cumva scaunul de pe sina.

Link către comentariu

flopem, iti trebuie o trusa de chei torx. gasesti la rusi, in Grigorescu, si problema e ca si rezolvata

Link către comentariu

am trusa torx..........dar surubul cu care e prins scaunu de podea nu e torx

e ceva cu vreo 12 dinti

Link către comentariu

aceasi problema o am si eu, nu este o miscare mare, ci una mica dar enervanta la fiecare franare, am dat scaunul jos din masina de vreo 2 ori si tot degeaba, nici o schimbare

PS nu mai stiu cum se numea cheia respectiva pentru ca am imprumutat-o de la un mecanic

Link către comentariu

Am verificat si eu scaunul si am constatat urmatoarele: sina e bine fixata de podea nu are joc deloc. In schimb scaunul se misca (mai exact sina de pe scaun care culiseaza pe sina de pe podea are jocul acela enervant. Si scaunul imi scartie din interior.. parca-s niste arcuri ruginite si scartie de fiecare data cand ma pun pe el, chiar si in timp ce merg scartaie.(chiar ara scaunul inauntru are arcuri nu ? daca le ung ar trebui sa rezolv problema nu ? dar intrebarea este pot ajunge la acele arcuri daca sunt ? si le pot unge ? Multumesc.

Link către comentariu

• 4 years later...

Pana la urma a reusit cineva sa rezolve problema scaunului?

La mine idem, are un mic joc dar de podea este prins bine. Oare ce sa fie?

Link către comentariu

• 1 year later...

Intru si eu cu aceeasi problema, cu o completare: daca ridic in sus scaunul, pe masura ce il ridic jocul scade pana cand dispare. Deci cred ca e din mecanismul de ridicare. Poate confirma cineva?

Link către comentariu

Pt toti cei care au problema asta, iata si rezolvarea, cel putin la mine:

Jocul este din 2 nituri din partea din fata, pe diametrul mai mare nitul are 12 mm iar gaura aferenta 13 mm, nituri pe care pivoteaza atunci cand ridici scaunul. Acel joc de 1 mm se amplifica in spatar la 1-2 cm, foarte enervant. Le-am scos, m-am dus cu mostra si masuratorile la un strungar, si acum astept sa fie gata. Nu trebuie data tapiteria jos, doar dat jos scaunul si plasticele laterale. Dupa ce scoateti un nit sa va uitati cum e asezata maneta de deplasare a scaunului fata-spate si cu un arc aferent, ca o sa iasa si sa stiti sa o puneti la loc, nu e cine stie ce inginerie.

Nu uitati de mufele la airbag scaun si incalzire scaun, daca aveti in dotare.

IMG_20151218_132629.jpgIMG_20151218_132654.jpgIMG_20151218_132712.jpgIMG_20151218_132746.jpgIMG_20151218_132811.jpg

IMG_20151218_140744.jpg

Modificat de Austinel
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!