Jump to content

VW Golf 5 1.9 TDI

Andrei AXN

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Astazi am facut revizia de 45.000 km si am schimbat marca de ulei: am pus Motul Specific 505.01.

Din feedback-ul citit pe net despre Motul reiese ca motorul este mai silentios si consuma mai putin ulei intre schimburi.

Tot astazi s-a inlocuit suspensia sport TA Techinx cu amortizoarele stock + arcuri sport KW care coboara garda la sol cu 30 mm.

Mentionez ca am renuntat la suspensia sport din cauza drumului pe care il fac zilnic de acasa pana la birou, drum care a devenit foarte prost in ultima vreme. Fac cam 70-100 km pe zi cu masina si a devenit foarte neplacuta la condus, asa ca am decis sa renunt la suspensie.

Am ales o solutie de compromis, pentru ca vreau sa ramana coborata dar sa fie acceptabila la partea de confort.

Din ce am mers astazi cu masina, se comporta destul de ok in configuratia actuala, este mai moale decat cu suspensia sport si mai tare decat stock. Pentru moment este o solutie care ma multumeste. Pe viitor este posibil sa cumpar niste amortizoare Koni FSD sau unele sport OEM.

Modificat de Andrei JSE
Link către comentariu
  • Replies 140
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Andrei AXN

62

• rex

9

• lucian_90tud

7

• Sor!n

5

Top Posters In This Topic

Posted Images

Minunat !

Prietenii stiu de ce ! :icon_thumright:

Link către comentariu

Suspensia Ta Technix a ajuns la colegul B32FDY.

Sa o folosesti cu placere!

Link către comentariu

Am schimbat astazi footrest-ul intrucat al meu se facuse nasol si am pus varianta de aluminiu. :rolleyes:

post-6569-0-31964900-1305656665_thumb.jp

Link către comentariu

Sa-l calci in picior multi km. Te cam obliga si la un set de pedale :D

Link către comentariu

Deci ii clar ca arata bine si ca mai trebuie o investitie: pedalele (1K1064200)!

Link către comentariu
Publicat (modificat)

Intr-adevar ar arata mult mai bine daca ar fi setul complet, adica si pedalele dar nu prea imi vine sa dau aproximativ 100 Eur pe ele.

Footrestul asta e foarte ieftin, altfel nu dadeam banii pe el. :rolleyes:

Modificat de Andrei JSE
Link către comentariu

Trei poze facute aseara cu telefonul.

post-6569-0-30271100-1305793057_thumb.jp

post-6569-0-87938200-1305793066_thumb.jp

post-6569-0-89998200-1305793075_thumb.jp

Link către comentariu

Foarte ingrijita masinuta si arata bine tare asa si in combinatia asta cu arcuri KW. Ca si recomandare ar fi sa pui si un set de praguri vopsite in culoarea caroseriei de GTi.

De curiozitate ca am vazut ca vinzi BBS Rx-urile, pui jante mai mici sau ce jante vrei sa iei? De ce vinzi BBS-urile ca arata prea bine masina cu ele? :blink:

Link către comentariu

Multumesc pentru aprecieri Auras. Nu s-a ridicat masina foarte mult dupa ce am renuntat la suspensie si am trecut la arcuri KW dar s-a imbunatatit confortul. Initial erau foarte dure arcurile dar dupa 7-800 km s-am mai muiat.

Referitor la jante, daca reusesc sa vand BBS RX la un pret corect (nu vreau sa le dau pe nimic ca sunt jante foarte bune si foarte scumpe) vreau sa trec la ceva fara buza, tot pe 17", inca nu m-am hotarat la model. Imi plac jantele BBS RX dar imi doresc niste jante cu spitele pana in margine.

E posibil sa merg tot pe BBS sau sa cumpar Borbet LV5 antracit, jante care mi-au placut mereu si ma tot bate gandul la ele. Ramane de vazut, asta in cazul in care gasesc cumparator la ale mele. Daca nu, le pastrez si gata.

Link către comentariu

Masina arata foarte bine!

Ca idee, de ce ai vrea sa schimbi modelul? Ma intreb daca ghicesc motivul :rolleyes: ... mie mi se pare ca jantele cu buza mai lata, eventual + buza la interior (cum sunt ale tale) par ca au diametrul ceva mai mic (mai ales daca au si culoare deschisa).

Link către comentariu

Nici nu era greu de ghicit :)

Exact...jantele Cu designul asta par mai mici, iar acum de cand s-a inaltat un pic nu mai imi plac asa mult.

Inca nu sunt 100% hotarat si sigur daca renunt la ele dar daca gasesc client le dau. Daca nu, le pastrez.

Link către comentariu

ce bine da fusta aia de GTi pe spate vopsita asa frumos :D ... me gusta mucho :) ... sunt frumoase si jantele, dar tu stii mai bine daca e bine sa le vinzi ...

Modificat de davides
Link către comentariu

Dada!Fusta e geniala!

Ti-a fugit un capacel de la roata dreapta spate la plimbare sau a fost sustras?

Bafta! :)

Link către comentariu

Multumesc!

Asa am luat jantele, cu un capacel lipsa. Daca ma hotarasc sa le pastrez, voi comanda 4 capacele noi, desi sunt foarte scumpe.

Vreau sa ii pun si folie cat mai curand. Inca nu m-am hotarat la nuanta, dar cred ca voi alege 20% pe spate si 50% pe fata (ma refer la transparenta).

Imi facusem programare pentru marti sa pun folie dar am anulat-o ca nu stiam ce nuante sa pun...eram complet in dilema. :) :)

Link către comentariu
lucian_90tud

Frumoasa masina. Pacat ca vrei sa dai jantele.

Folie ai putea sa ii pui 35% fata 20% spate. Asa am eu si sunt foarte multumit. Nu am avut probleme (o am de vreo 2 ani)

Link către comentariu

Pai lucian si cand il opreste agentu ce face cu folia pe fata? :P:P

Link către comentariu
lucian_90tud

Atata timp cat nu are spectometru... sa ii fie de bine. Pe mine m-au oprit de 2-3 ori si m-au intrebat de folie. O sigura data m-au pus sa ridic geamul, dar nu au zis nimic. Nu e asa inchisa incat sa sara in ochi. Se vede soferul prin ea.

Link către comentariu

Da, pana la urma folia pe fata e decizia fiecaruia, mie mi-a fost frica sa-mi pun, mai ales ca stiu un tip din Pitesti de la mine, pe care l-au pus sa dea folia de pe fata jos in fata lor(a politistilor) si i-au dat si ditai amenda, parca i-au luat si talonu. :D

Link către comentariu

Eu am fost oprit in Sovata, si nici nu erau curiosi de transperanta, mi-au cerut direct autorizatia pe folie. Iar daca pe fata o pui mai inchisa decat legal, nu iti da nimeni autorizatie.

Link către comentariu

Pe fata va fi 50% cu siguranta, pe spate oscilez intre transparenta 35% sau 20%, dar cred ca voi alege 20%.

Link către comentariu
lucian_90tud

50% am avut si eu...e degeaba :blah:

Link către comentariu

Dupa ce ti-ai montat arcurile, fata a coborat la fel ca spatele? Ai fost inspirat sa alegi KW, eu am avut amortizoare stock+arcuri Eibach Pro kit si nu a coborat cat trebuie, ba chiar fata era mai sus decat spatele.Apoi am luat si Koni FSD+arcuri noi pt TSI si tot nu a coborat. Cate degete iti initra intre aripa si roata? (fata spate)

O seara buna!

Link către comentariu
Publicat (modificat)

@cristi1911

La mine a coborat uniform atat fata cat si spatele. Eu nu am vrut sa cumpar Eibach Pro Kit pentru ca citisem ca nu coboara cat trebuie si ca au mai fost probleme cu ele. Am vazut la cateva persoane arcuri KW si toti sunt multumiti de ele. In timp, daca voi simti nevoia de ceva mai rigid, voi cumpara amortizoare KW ca sa intregesc suspensia.

Referitor la inaltime, atat pe fata cat si pe spate, intra cam 2 degete intre roata si aripa.

Modificat de Andrei JSE
Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Salutare baieti, tocmai am achizitionat un Golf 5 1,9 TDI si pentru ca sunt nou si pe forum si in chestiile astea cu masini va rog sa ma ajutati si pe mine cu procedura asta de remapare.Va rog sa-mi de-a si mie un link sigur cu harta de upgradare de la 105 la 140 CP.Multumesc anticipat si ma bucur ca am dat de voi sunt foarte multe lucruri interesante pe forum.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!