Jump to content

VW Golf 5 1.9 TDI

Andrei AXN

Postare recomandată

Revin si eu cu un nou topic in aceasta arie.

Dupa ce am vandut Golf-ul 1.6 am inceput sa caut masini. Initial vroiam sa cumpar Audi A3, am vazut cateva masini dar nu am gasit o masina care sa-mi convina si sa se incadreze in buget. Am nevoie de o masina de naveta care sa consume putin si sa fie placuta la condus.

Pana la urma am gasit cea mai buna varianta la colegii de la Weltauto de la dealerul Scorpion Focsani.

Initial nu am vrut sa cumpar tot Golf 5 dar am fost extrem de multumit de masina pe care am avut-o si am zis de ce nu? :(

Este vorba de un Golf 5 Comfortline 1.9 TDI, cod motor BXE, cutie manuala in 5 trepte, fabricatie octombrie 2008, 28000 km, culoare Reflexsilber Metallic.

Pe langa dotarile standard de pe Comfortline mai are: climatronic, computer de bord Plus, RCD 300 Plus cu 8 difuzoare, cotiera fata, bandouri + manere usi + oglinzi in culoarea caroseriei.

Masina merge si arata foarte bine, nu are nicio zgarietura iar interiorul este ca nou. Sunt foarte uimit de cat de putin consuma fata de 1.6 benzina.

Desi sunt fan motoare pe benzina, trebuie sa ma obisnuiesc cu zgomotul de tractor. :)

Planuri de viitor am destule:

• jante pe 17" (sper sa le cumpar saptamana viitoare)
  • soft
  • volan GTI
  • praguri GTI
  • spoiler spate GTI sau Individual cu sau fara tipsuri :Driver:
  • folie pe geamuri
  • faruri Hella Xenon Look sau Xenon OEM in viitor
  • posibil si un RCD 510 in viitor

Atasez si cateva poze cu masina:

post-6569-1282376086_thumb.jpg

post-6569-1282376091_thumb.jpg

post-6569-1282376111_thumb.jpg

post-6569-1282376114_thumb.jpg

post-6569-1282376121_thumb.jpg

post-6569-1282376127_thumb.jpg

post-6569-1282376141_thumb.jpg

post-6569-1282376150_thumb.jpg

Modificat de Andrei JSE
Link către comentariu
  • Replies 140
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Andrei AXN

62

• rex

9

• lucian_90tud

7

• Sor!n

5

Top Posters In This Topic

Posted Images

:Driver:. Bravo man! Bine ai revenit in randul posesorilor de MK5! Deci sa inteleg ca ai aceleasi planuri ca si cu vechea... Mai bine nu vindeai piesele...

Link către comentariu

Sa o stapanesti sanatos si fara incidente! Cred ca e printre ultimele mk5-uri fabricate, si arata foarte bine masinuta. :Driver:

Link către comentariu

Foarte frumoasa, sa o stapanesti sanatos si la multi kilometrii. Apropos, ne spui un pret de achizitie si eventual o diferenta in plus de la 1,6 benzina la 1,9 motorina?

Link către comentariu

Arata intr-un mare fel masinuta ... e ca noua. S-o stapanesti sanatos !

Cat te-a costat bijuteria ?

Link către comentariu

Multumesc pentru urari.

@rex Cu masina asta am mai multe planuri pentru ca e si motorizarea mai buna si pot sa-i mai cresc puterea in viitor. Despre piesele vandute...imi pare rau dar nu luasem in calcul sub nicio forma sa cumpar tot Golf.

@Dan Catalin De la 1.6 la 1.9 TDI sunt diferente de consum in primul rand. TDI consuma in cazul meu cam 60% din cat consuma 1.6 benzina. Sunt diferente si la mers, este mai rapid TDI-ul si un mare avantaj este ca exista posibilitati de tuning la motor.

Daca stiti pe cineva care vinde jante ClassiXS pe 17" va rog sa ma anuntati si pe mine.

Imi mai trebuie un volan de GTI fara comenzi sau comenzile de pe volan in cazul in care pun volan multifunctional.

Pretul a fost 9500 EUR + TVA = 11780 EUR.

LE: rex....tu nu vroiai sa-ti cumperi alte jante? :icon_thumright: Ar fi foarte bune jantele tale pe masina mea.

Modificat de Andrei JSE
Link către comentariu

Ba da, vreau SI alte jante. Respectiv imi trebuie jante special pentru circuit. Sorry, dar astea raman :).

Link către comentariu

Felicitari si sa o stapanesti sanatos! Bine ai venit in lumea tractoraselor... dar turbo :)! Abia astept sa o vad transformandu-se... am incredere ca o sa faci treaba buna.

Bafta!

Link către comentariu

Felicitari pentru curajul de a schimba masina, dar tot cu un MK5, de data asta cu potential mai mare de tuning si in special la motor. Felicitari si pentru culoarea aleasa, ai sa vezi ca e una dintre cele mai rezistente culori pentru drumurile de la noi(culoare antijeg), si se vad foarte bine detaliile pe ea.

Recomand un body-kit complet de Gti ca nu e chiar asa de scump.

Cu farurile te-ai gandit ce faci?

Inca odata felicitari pentru achizitie(eu n-am mai avut puterea sa aleg alt Mk5) si spor la modificari.

Link către comentariu

Inca o data va multumesc pentru urari.

O sa se transforme usor usor masina in ceea ce imi doresc eu.

Legat de exterior, nu voi pune niciodata bara fata de GTI/R pentru ca nu vreau sa para ceea ce nu este.

Eu mi-as dori sa o fac Individual si cu praguri de GTI vopsite dar sunt foarte mari preturile la spoilerul spate si fata.

Legat de faruri...voi pune Hella Xenon Look sau Xenon OEM daca gasesc ceva convenabil...treaba cu farurile va fi mai tarziu.

Saptamana viitoare trebuie neaaparat sa-mi cumpar jante si anvelope pentru ca masina este echipata cu anvelope de iarna aproape noi si sunt proaste rau pe caldura. E si pacat de ele sa le stric. Vor ramane pentru iarna impreuna cu jantele de pe masina.

Link către comentariu

Salut, foarte frumoasa masina si cu putini km. Am vazut la Welt un Golf 5 cu DSG din 2007 la 10.200 euro faar tva tot argintiu si cu dotari confortline, nu ti-ar fi placut mai mult decat cu cutie manuala?

Link către comentariu

O stiu si pe aceea. Era mult mai ok cea cu DSG, avea si unele dotari in plus dar era dubioasa in privinta km, avea istoric decat pana la a 2-a revizie, ramanand cam 1 an jumatate fara nicio informatie. In plus era din 2007

LE: Ce parere aveti de jantele astea: BBS RX pe 17" ?

post-6569-1282467785_thumb.jpg

Modificat de Andrei JSE
Link către comentariu

Cred ca cel mai bine ar da niste jante cu spite pe Golf 5, ori cele gen R32, ori cele ca in poza atasata.

post-50594-1282510920_thumb.jpg

Link către comentariu

Frumoasa masina, cati mai multi km fara evenimente neplacute.

Link către comentariu

Aseara mi-am cumparat jante. Pana la urma am luat BBS RX 7,5Jx17, ET40. Din informatiile gasite pe net, o janta ar avea 9,5 kg, deci sunt sub cele stock pe 17".

Momentan o sa pun niste cauciucuri Michelin Primacy HP 235/45/17 si le tin pana pun rotile de iarna. La primavara voi trece la dimensiunea standard, 225/45/17.

Inca nu stiu daca arata bine modelul asta de jante pe Golf, voi vedea diseara cand le montez. Nu prea dau bine jantele cu buza pe Golf dar am eu ceva in cap pentru viitor si atunci se vor potrivi.

Mi-e putin teama de ET40 ca ar putea atinge pe fata in caz ca o sa cobor masina, dar cu 7,5J sper sa fie ok. In ultima instanta daca sunt probleme pun cauciucuri 215/45/17 pe fata.

Atasez o poza cu jantele din anuntul fostului proprietar. Vor urma poze cu ele montate pe masina.

post-6569-1282717759_thumb.jpg

Modificat de Andrei JSE
Link către comentariu

Foarte frumoasa masina,vad ca este ingrijita.

Cat despre jante eu sunt fanul BBS-urilor RK dar si RX-u e ok cat te-au ajuns ?

Link către comentariu

Am pus jantele pe masina. Nu imi plac la fel de mult ca BBS ClassiXs dar sunt ok si astea. In viitor e posibil sa le vopsesc o culoare mai inchisa, un antracit sau chiar negre.

In schimb trebuie sa cobor masina cat mai repede ca arata ca un SUV. Este inalta si din cauza ca am anvelope 235/45/17.

In primavara sau poate chiar in toamna asta voi cumpara Michelin PS3 225/45/17. Am pus pe A4 si sunt extrem de multumit de ele.

Astazi ii fac revizia si saptamana viitoare as vrea sa comand arcuri sport.

Voi pune si sistemul audio pe care l-am avut pe celelalt Golf. Il dadusem la un prieten sa il puna pe masina dar l-am luat inapoi.

O sa ii fac si o sedinta foto mai detaliata dar nu prea am timp.

post-6569-1282895517_thumb.jpg

Modificat de Andrei JSE
Link către comentariu

Foarte bine arata! Mie imi plac mai mult decat ClassiXs. Dar, cred ca iti vor atinge. Un upgrade relativ ieftin si fara mari efecte negative e arcuri sport si sway bar-uri. La mine sway-urile fac diferenta intre a atinge sau nu.

Spor in continuare!

Link către comentariu

Si eu ma temeam ca sunt la limita cu ET 40. Surprinzator, cu cauciucuri 235/45/17, spatele este putin bagat in interiorul aripii iar fata este exact la linie cu aripa. O sa fac si poze sa-ti arat.

Cu 225 eu zic ca o sa fie ok, daca nu pun cauciucuri 215 pe fata si atunci chiar nu mai sunt probleme.

Da-mi si mie un pm cu preturile la sway bars 26mm/24mm sa-mi fac o idee. Arcuri voi pune in cel mai scurt timp posibil.

Trebuie sa-mi revin putin cu banii si le comand. A picat si revizia asta exact cand nu trebuie. :)

Link către comentariu

Tot cautand variante de arcuri sport, am gasit suspensie sport reglabila pe inaltime de la TA Technix, Made in Germany.

Am tot citit pe diverse site-uri despre aceasta firma si au feedback destul de bun.

Intrucat eu vreau doar sa cobor masina si nu vreau sa se intareasca prea tare, m-am hotarat sa comand suspensia.

Am unele dubii legate de pretul mult mai mic decat la suspensiile de renume, dar au garantie 2 ani si sper sa nu fie proaste.

Decat sa pun arcuri sport pe amortizoarele stock, consider ca e mai bine cu aceasta suspensie.

Daca aveti ceva cunostiinte despre TA Technix sau ati auzit ceva de aceste suspensii nu ezitati sa ma informati si pe mine. :)

Link către comentariu

Multumesc Adrian.

Suspensia este 275 EURO la ei pe site. Eu o iau putin mai ieftin prin intermediul unei firme de tuning.

Modificat de Andrei JSE
Link către comentariu

Am eu pe golf 3 fixa si sunt foarte multumit,parerea mea e sa nu eziti..Am auzit si de golf IV cu suspensia de 3 ani pe masina si nu a avut probleme. Sa ne auzim de bine.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!