Jump to content

Montarea unui motor transversal, ca motor longitudinal

C o s m i n
 Share

Postare recomandată

A venit si motorul. L-am demontat de pe vechea masina si vreau sa spun ca ARE TOATE PRINDERILE gata turnate in bloc si pregatite (infiletate) pentru suportii de prindere longitudinala.

La fel pentru toate conductele, suportii si cuplajele ce vin pe el. :)

Rugaminte: are cineva furtunul in forma de S ce vine intre turbina si conducta dintre lonjeroane rupt/crapat de Passat B5.5?

Am nevoie doar de capatul dinspre turbina, dar sa fie varianta cu sigurante.

post-8441-1287115935_thumb.png

Modificat de C o s m i n
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cred ca majoritatea detaliilor de inlocuire a motorului in discutie le-ati vazut deja in topicul cu masina mea.

Ca o concluzie: Motorul 1.9 TDI montat transversal MERGE MONTAT SI LONGITUDINAL.

Pentru asta, trebuie demontate toate accesoriile de pe motor, inclusiv capacul culbutorilor, baia de ulei si sorbul pompei de ulei, senzorii (pozitie ax cu came si pozitie arbore cotit) pentru ca la longitudinal au cablurile mai lungi, suportii de accesorii, distantoarele dintre cutie si motor, capacele de la distributie, si tot ce inseamna conducte/furtune de apa.

Si ca raspuns la intrebarea mea de mai demult: Blocul motor ESTE IDENTIC (la exterior cel putin). Are toate prinderile pregatite si infiletate pentru diferite tipuri de amplasari.

Dupa cateva zile de munca, daca totul merge bine ajungeti la rezultatul scontat. :cool:

Link către comentariu

• 4 months later...

Va salut!

Vad ca a trecut ceva timp de la modificare, se pare ca ti-a reusit si esti fericit cu ea :icon_thumright:

Am sa intru direct la subiect si am sa va intreb/cer sfatul, daca este posibil un upgrade de la 1.9 BJB la 1.9 ASZ, pe o Octavia 2. Sunt interesat sa inlocuiesc si cutia, cu cea in 6 trepte. Se potrivesc restul de componente, planetare, etc? Ar avea loc toate accesoriile in compartimentul motor? Cum se va pupa cu ECU, sa u daca nu se pupa, ce va trebui facut? Omologarea RAR ma va omori?

Cateva sfaturi pentru a avea un punct de plecare m-ar ajuta tare mult, multumesc!

Link către comentariu

BJB e EDC16, ASZ e EDC15.

Asta inseamna modificari majore si in instalatia masinii si inlocuirea ECU. In plus, BJB are comanda electrica la EGR, pe cand ASZ e cu comanda vacuumatica. Si ar mai fi...

Sincer... prea multe modificari si nu stiu daca merita complicatiile.

Parerea mea ca mai bine schimbi masina decat sa faci asta. Sau vrei s-o pastrezi toata viata. Altfel nu vei amortiza cheltuiala.

Modificat de C o s m i n
Link către comentariu

Multumesc Cosmine, este tot ce trebuia sa stiu. :icon_thumright: Am sa caut o varianta de rezerva in cazul asta.

Link către comentariu

Eu am blocul de BJB crapat, acesta era unul dintre motivele upgradeului. Am gasit un bloc complet de 1.9 ASZ si din cate am inteles, se potriveste pe chiulasa de BJB, sau invers. Asa sa fie sau vedeti alta problema?

Link către comentariu

Deci vrei sa pui chiulasa de BJB pe blocul de ASZ. Motoarele sunt tot de 1.9, insa pistoanele sunt diferite, au diametre diferite. Nu stiu daca se pupa la fix chiulasa cu blocul.

Link către comentariu

• 11 years later...

Sa reinviem topicul 🙂

Dar s-ar putea pune un motor transversal pe passat b5.5? Ma refer in pozitie transversala 

Link către comentariu

Cam greu.....cu f multe modificari 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!