Jump to content

VW Lupo vs Ford KA !

Ryngo-Star
 Share

Postare recomandată

Ce puteti spune despre aceste masini ?

Mentionez ca este vorba de KA modelul vechi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Volkswagen Lupo !!! Nu spun asta pentru ca sunt fan Volkswagen,ci pentru ca Ford Ka modelul vechi (asta nou mai arata a masina),este facuta super prost.Are o forma super nasoala .

Modificat de Vladys
Link către comentariu

Vrei sa cumperi una din aceste masini? In cazul asta trebuie sa ti cont si de faptul ca Lupo costa cam dublu fata de cat costa un Ford Ka din acelasi an.

Link către comentariu

Forma ca forma, dar am o cunostinta cu un KA, si sta cu el numai prin service. Lupo e o masina foarte buna la pretul ei, foarte apreciata prin UK. Chiar incerc s-o conving pe prietena mea sa-si ia un Lupo (prima masina).

Link către comentariu

Sora'mea are un Ford Ka din 1997, 1.3l benzina, are approx. 180 000 km (nu cred ca reali, masina luata de la samsari), la doua saptamani face drumul Bucuresti - Adjud - Bucuresti 500 km plus forja de rigoare prin Bucuresti.

In primul an dupa ce si-a cumarat-o nici nu m-am urcat in masina asta de cat de urata imi era, pana am avut nevoie sa car un frigider (nu prea inalt). Evident ca in "super Passat-ul meu sedan" nu incape in portbagaj nici un televizor cu tub catodic din prisma accesului, asa ca am apelat la "broasca" sora'mii care este hatch.

Am ramas surprins pe langa faptul ca a incaput frigiderul perfect dar si de spatiul interior pentru pasagerii din fata. Am stat perfect la volan si am 194cm inaltime si 120 de kg.

Masina este foarte stabila, motorul trage si ajuta in depasiri, viteza de coraziera 120-130 km, plus confortul pe care il ofera pasagerilor din fata. Un consum mediu de 4 litri la stilul de condus al sora'mii. Ca minus mi-au parut putin cam scumpe consumabile ca dealtfel in 4 ani ca piese defecte a schimbat doar senzorul de turatie care a costat 150 ron cu tot cu manopera.

Parerea mea este sa mergi pe Ford Ka avand in vedere pretul de ahizitie mult mai mic fata de Lupo.

Vei fi surprins de Ka, garantez.

Link către comentariu

Ca aspect exterior KA-ul este super haios si mi-ar placea mai mult decat banalul Lupo,dar nu stiu ca fiabilitate care este mai bun. :icon_thumright:

Modificat de Ryngo-Star
Link către comentariu

Eu zic sa incerci un KA, Lupo e cam dublu ca pret si nu stiu daca intr-adevar merita diferenta.

Am un vecin care are un KA din 2001 parca ,cred ca face 300 de km pe zi(are firma de catering)si e super multumit.Intra pe forum la ford sa mai citesti

Modificat de Georgik
Link către comentariu

KA a fost foarte laudat in Top Gear la sectiunea second hand

Link către comentariu

Nu stiu ce sa zic in legatura cu Ka. Intr-adevar e mai ieftin, dar e o masina urata rau! plus ca din cate stiu eu, Ford-ul e mai scump la piese de felul lui. Ma rog, surprize neplacute poti avea cu amandoua, ramane sa alegi tu care-ti place mai mult. Am un prieten cu un Lupo de prin 2000 parca, si el n-a avut nicio problema cu motorul sau altceva, tot ce a schimbat la masinuta a intrat la categoria consumabilelor. Dar, cum am spus: surprize neplacute pot aparea din ambele parti, din pacate!

Bafta!

Link către comentariu

Care fuge mai tare ? :lol:

Link către comentariu

ford k e mai tinerica asa. lupo e mai pentru batrani. eu as merge pe ford k dar ca fiabilitate as merge pe lupo

Link către comentariu

Ford Ka are un design groaznic! Mi se face rau cand vad unul pe strada. Zici ca ar fi o brasca cracita!

Lupo 3L (modelul super economicos) ar fi la fix! :offtopic:

Link către comentariu

Imi plac foarte mult masinile din clasa asta.

Un Lupo GTI fuge cel mai tare. :P

Soso, da-o-n colo de consumabila. Daca masina e de 2 ori mai ieftina la achizitie, cate piese trebuie sa schimbi la ea, ca sa renteze achizitia masinii mai scumpe?

Daca banii nu sunt chiar o problema, eu as merge pe lupo.

(PS: Cauta si un Ford Puma)

Link către comentariu

Pot sa spun ca Ford Ka nu are adversar in uratenie in clasa lui...

Link către comentariu

Mie mi se pare f tare ford KA-ul, ara f haios, bara fata/spate este impartita in 3, deci super usor/ieftin de inlocuit in caz de accident.

Dc. iti iei varianta cu bara fata/spate nevopsite, atunci chiar n-ai nici o treaba.

Masina e conceputa special pt oras, consum mic, litraj mic, f usoara.

Mi se pare o masina f Funky, e f haioasa la interior si bine gandita ca spatialitate.

Sa fim seriosi, masina de dupa 2000 cu AC in 2000-2500 de epuroi... eu zic ca-si face toti banii.

Ma batea gandu la un moment dat sa mi-o iau chiar eu.

Appx de Polo GTI, exista Ford SpeedKA sau streetKA cu motor 1.6 115 cp

Link către comentariu

• 3 months later...

eu zic totusi sa te gandesti la un polo 3L(cel cu motor 1.2Tdi)

e ceva mai scump decat fordul,dar isi merita toti banii. consumul extrem de scazut si fiabilitatea sunt pe primul loc.

am avut ocazia sa conduc un lupo si am ramas impresionat si la capitolul motorizare cat si la spatiu interior.

intradevar e micut dar e simpatic :)

fiecare stie cam cat si unde se incadreaza cu banii,asa ca parerea mea ca un lupo este mai superior fordului KA,atat la aspect cat si la motorizare.( e doar parerea mea)

Bafta!

Link către comentariu

• 3 months later...

ford ka.fara nici o discutie.am avut ocazi sa conduc amndoua model de mai multe ori diferite masini 1200 1500 de km.uram ford ka pan am ajuns sa il conduc.e o masina foarte ok.sfera e o figura geometrica cu spatiul interior cel mai mare la raport suprafata volum.o sa fi uimit cat intra intrun ka.cea ce la lupo nu prea.motorul e super fain.putine a avut probleme.lupo ma dezamagit.nu ca ar fi rea dar ma asteptam la ceva mai sus. ka 80% 20 lupo

Link către comentariu

Salut. Sotia mea are un Ka din 2001. O masina de oras foarte usor de condus, care trage foarte bine. Intretinerea e foarte ieftina, piesele la fel de ieftine. Consumul este de 8% in oras iar in exterior 5,5. Recomand cu incredere un Ford Ka(mai ieftin fata de un Lupo) cu un an de fabricatie cat mai recent, ideal pentru o domnisoara. Bafta!

Modificat de olteanu82
Link către comentariu

eu am deja lupo 3L...daca as vrea sa imi cumpar iar masina ..tot Lupo as alege!

Cat despre consumabile , oricare masina cumparata are nevoie de intretinere ! iar deswpre intretinerea scumpa la un Lupo ori un Lupo 3L, e vrajeala , pe cuvant! :Driver:

Modificat de wolfvw
Link către comentariu

Appx de Polo GTI, exista Ford SpeedKA sau streetKA cu motor 1.6 115 cp

Buna asta!

:)))

N-are nicio treaba nici ka nici streetKa cu "fugitu'"... Si e urat cu crengi. Si slab calitativ. Si piesele sunt scumpe.

Nasoala comparatie.

Zicea cineva mai sus ca lupo e pentru batrani.. Daca si lupo e pt batrani... nu mai zic nimic

Era o varianta College parca.. Cred ca se refereau la vreun azil...

Modificat de mihuz
Link către comentariu

Cred ca nu mai are nici un sens topicul asta mai ales ca dezbaterea e pe vwforum! Majoritatea dintre noi si-ar lua Lupo pentru ca este VW. :)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!