Jump to content

Golf 3 - tinerete fara batranete

Mirciuk_mk3

Postare recomandată

Va salut si eu stimabili colegi de forum,sunt si eu posesorul unui w golf 3 de vreo 2 ani deja si o sa incerc sa o prezint.Este prima mea masina luata la 2 luni dupa ce am luat carnetul,scoala am facut-o pe un matiz.Sunt foarte multumit de ea,nu am avut pana acum nici o problema majora afara de cele uzuale provocate de drumurile,soferii,mecanicii,etc, tarisoarei noastre!

Golf 3 GL 1994,cam astea le avea la inceput:

-1781cc - 66kw - 90cp

-servodirectie

-geamuri,trapa si oglinzi (incalzite) electrice

-inchidere centralizata vacuumatica

-pedale tuning

-aer conditionat manual (kit nu original de golf 3).

Ce am adaugat eu pana acum:

-grila fara semn

-proiectoare si semnale fumurii (instalatie facuta la proiectoare)

-stopuri tuning cu becuri-led

-semnale laterale fumurii

-faruri angel eyes cu semnale incorporate (cu adaptarile necesare deoarece nu aveam fazele separate)

-folii llumar 5% pe geamurile din spate si luneta

-jante de aliaj pe 15 (am facut si omologare)

-huse pe volan si scaune

-radio/mp3 player si 2 difuzoare noi (instalatie refacuta)

-bec cu semnal acustic pt marsarier (bun pt masinile ce nu au din fabrica asa ceva)

-toba finala sport

-alarma cu inchidere din telecomanda tip cheie briceag.

Ca si planuri de viitor apropiat:

-telescoape la capota

-schimbare de haion (al meu este bolnav de rugina), eliminare semn w si stergator(la asta inca am indoieli,este destul de util!)

-si pe primul plan o problema mai veche,reparare a/c (inlocuire radiator,il primesc in 2 zile)..poveste cam veche si intortochiata,o sa revin.

Link către comentariu

Frumos. Cat au costat semnalele din bara fatza si de unde le-ai cumparat? De preferat ar fi sa imi dai un PM.. multumesc si spor la treaba

Link către comentariu

Salut. Sa o stapanesti sanatos! Te asteptam la Intalniri in Alba. Numai Golf III si VI ne lipseste in rest am cam avut de toate. :icon_thumright:

Link către comentariu
e frumosel golful.

Multumesc,la anii lui ...incerc sa-l tin "adolescent" :icon_thumright:

Frumos. Cat au costat semnalele din bara fatza si de unde le-ai cumparat? De preferat ar fi sa imi dai un PM.. multumesc si spor la treaba

Numai de bine si tie..ai PM.

Salut. Sa o stapanesti sanatos! Te asteptam la Intalniri in Alba. Numai Golf III si VI ne lipseste in rest am cam avut de toate. ;)

Ms,la fel si tie! Ms si pt acest link,habar aveam de existenta lui ! Sper sa ajung si eu pe acolo sa schimbam live pareri si impresii.

Link către comentariu

nu imi spui te rog cat te-a costat omologarea jantelor? Difera pretul in functie de marimea jantelor?

In rest numai bine si bafta in continuare

Link către comentariu

Arata bine masina,dar ar arata mult mai bine trantita la pamant :(

Sa o stapanesti sanatos in continuare.

Link către comentariu
nu imi spui te rog cat te-a costat omologarea jantelor? Difera pretul in functie de marimea jantelor?

In rest numai bine si bafta in continuare

La Rar am platit 80ron +100ron(!) pt o adeverinta de la reprezentanta w,in care erau trecute toate valorile admise de producator pt masina respectiva,deci nu difera pretul pt ca sunt trecute toate valorile admise iar cei de la Rar la cererea ta(verbala) trebuie sa-ti treaca tot in CIV,eu asa am procedat si am acum de la 13 pana la 16,bineinteles cu variabilele respective la dimensiunile cauciucurilor.Practic asta se omologheaza,alte dimensiuni la cauciucuri.Am aflat recent ca sunt persoane ce au obtinut astfel de adeverinte fara sa plateasca,acum nu stiu,poate fiecare reprezentanta face cum o taie capul ! Vezi ca trebuie sa faci programare la Rar si sa mergi cu masina pt o asa-zisa identificare,practic se uita putin in zona rotilor si la bord,atat timp cat pe adeverinta scrie ceva ei nu pot sa zica altceva!

Si inca ceva,daca tu vrei jante de 17 si producatorul admite doar 13..16,poti sa le omologhezi doar dupa ceva teste facute la Rar..si astea costa!

Arata bine masina,dar ar arata mult mai bine trantita la pamant :)

Sa o stapanesti sanatos in continuare.

Ms..la fel si tie!

Stiu ce zici,dar nici nu ma gandesc sa o cobor atat timp cat avem drumuri de off-road,am prieteni care au suspensii sport si dupa drumuri mai lungi se simt ca si cand au iesit din operatii!

Link către comentariu

salut, ehe nu`mi spune ca nu ma stii?!....parchez zilnic pe langa tine (langa fosta dializa, daca nu te confund)

foarte fain mk3-ul.

sticker cand montam? :)

te asteptam la intalniri

Link către comentariu
salut, ehe nu`mi spune ca nu ma stii?!....parchez zilnic pe langa tine (langa fosta dializa, daca nu te confund)

foarte fain mk3-ul.

sticker cand montam? :Driver:

te asteptam la intalniri

Da,cam pe acolo se"odihneste" golfuletul,doar zona o mai schimb,cum gasesc loc care sa-mi convina,asta pana ajung parcarile platite si aici!

Mai este un g3 asemanator cu al meu tot acolo,dar e la "casa",cea de langa acel atelier auto,si cateodata o vad afara exact acolo in parcarea aceea.

O sa incerc sa ajung la viitoarele intalniri locale,deocamdata am ceva urgent de facut,a/c -ul ,marti sper sa primesc radiatorul apoi fug la montat si incarcat.Fara a/c functional nu fac decat drumurile obligatorii si atat!

Salutari

Link către comentariu

Ceva poze noi or sa urmeze,saptamana ce vine sper sa termin reparatia la a/c...urmeaza o curatare interiorara si exterioara !

Link către comentariu

frumos golfu si ingrijit...ar avea o alta atitudine lasata putin mai mai jos (parerea mea)

Link către comentariu
frumos golfu si ingrijit...ar avea o alta atitudine lasata putin mai mai jos (parerea mea)

Intre o "atitudine"mai interesanta si comfort deocamdata aleg ultimul :D ,iti inteleg si respect parerea :) ,plus ca nu esti primul care a zis asta.Am zis deocamdata,nu se stie niciodata... :Driver:

Link către comentariu
  • 4 weeks later...

Revin prin zona.

Am schimbat putin aspectul cu noile stopuri.(vezi poza)

In rest chestii normale,un schimb de placute de frana si curatare de tambure,programare pt un schimb de telescoape spate,si da..sa nu uit,ITP-ul la sfarsit de luna.

Nu am reusit sa pun telescoapele la capota,inca nu am gasit acele suruburi cu care sunt prinse la haion,sper sa ajung la un parc de dezmembrari sa le iau odata cu un posibil haion.

Faza mai aiurea este ca desi am schimbat radiatorul de la aerul conditionat cu unul nou facut pe comanda..tot am ramas fara freon,sunt satul pana peste cap de atelierele locale(dealeri autorizati si altii!),daca cineva stie unde se fac verificari ale instalatiei de aer conditionat cu metode performante..orice informatie este binevenita!

Link către comentariu
  • 1 year later...

Salutari ! Dupa o lunga pauza in care nu am mai postat nimic pe aici revin azi cu ceva noutati.

In primul rand mentionez ca pauza a fost oarecum fortata de problema la aerul conditionat.Mi-am pus in gand sa nu mai fac nimic pana nu rezolv aceasta prioritate,desi am avut de 2 ori si alte "teste" din partea golfuletului, respectiv probleme cu oprirea brusca a motorului in mers.Pusa pe test nu a aratat nimic,ma asteptam.Prima data am schimbat senzorul hall si bobina de inductie degeaba,problema era un fir ce venea la bobina si care era adaugat prin lipire,dar se oxidase.A 2-a oara,dupa 6 luni, iarasi problema cu opritu in mers.Dupa simptomele prezentate un mecanic mi-a recomandat sa schimb cu prioritate filtrul de benzina si tot atunci mi-au verificat presiunea scoasa de pompa= dezastru.Pompa era praf,am schimbat filtrul si pompa si alta viata acum,simt si la consumul de combustibil o scadere.Cu aceste 2 "aventuri" sper sa ajut si pe altii care trec prin aceleasi probleme,desi dupa cate am constatat sunt simptome putine cu zeci de cauze posibile.

Revenind la vechia si marea problema cu pierderea de"freon"(stiu ca nu se mai foloseste freon dar toata lumea foloseste acest termen),am rezolvat-o pana la uirma,"inima" instalatiei era bolnava-compresorul.Prima data am incercat sa gasesc pe un alt forum altul la fel desi stiam ca eu am un kit de instalare si am sanse mici.Am gasit dar m-am tepuit,era mai dezastruos decat al meu.Pana la urma am cumparat altul nou din Ungaria deoarece in Romania acelasi compresor avea pretul aproape dublu! Tot atunci am reconditionat partial si altele,respectiv o conducta,filtrul uscator si adaug radiatorul facut pe comanda.Chiar am gasit pe net un kit de a/c identic cu al meu-1400 euroi,atat se cerea pe el!

Nu pot sa nu pomenesc lipsa de profesionalizm ce am intalnit-o in cateva ateliere cu"nume' din Alba Iulia,am impresia ca nu mai are nimeni rabdare sa repare ceva,toti cauta sa scoata bani rapid din chestiuni banale precum reviziile normale!

O se revin cu ceva poze si cu micutele inbunatatiri ce au urmat dupa reparearea a/c -ului .

Link către comentariu

Am revenit cu cele cateva micute imbunatatiri:

- kit xenon H7-35w-6000 pe faza scurta,mentionez ca am lupe;

- capacele metalice pt.valve(cu antifurt),micute si cam invizibile,dar simpatice;

- telescoape la capota;

- buza spoiler model gti/vr6;

- scut la motor din tabla;

- nuca schimbator model gti,cu manson din piele;

- plasme pe ceasurile din bord.

Mai am ceva planuri demarate pe termen mediu,dar deocamdata nu are rost sa le prezint,prefer faptele.

Link către comentariu

Poze proaspete cu mk3-ul...in asteptarea majoratului(18 anisori). :icon_cool:

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Primit si montat cadoul de majorat al golfului,interior(scaune si bancheta)gti edition.icon_wink.gif Si in plus o micuta intalnire cu cateva"neamuri"din familia vw.icon_cool.gif

Link către comentariu

ce jante ai pe gol....daca sti J si ET-ul....ca am si eu asemanatoare dar pe fata in ies un pic in afara

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!