Jump to content

Pedala de frana este prea tare


yda_v
 Share

Postare recomandată

Am si eu o problema cu franele poate ma poate ajuta cineva cu un sfat ca nu mai stiu ce sa fac . Deci pana acum 3 zile masina frana bine la viteze mici la viteze mai mari trebuia sa apas super tare pe pedala sa franeze cat de cat si parca nu se mai oprea (viteze mai mari insemnand peste 50km/h).Am fost la mecanic si mi-a spus ca e o problema cu servo frana si sa schimb tulumba de vacum .Am cumparat alta tulumba , garniturile la pistonasele de frana spate ,astazi am cumparat alta pompa de frana si alt furtun de vacum cu valve . Acum masina franeaza bine si la viteze mari (pot bloca rotile daca apas tare) dar pedala este foarte tare (e moale 5 cm apoi e din ce in ce mai tare) am schimbat si lichidul de frana (am aerisit franele foarte mult si succesiv la fiecare roata ( cam vreo 3 biddonase de lichid de frana) pana spun eu ca am inlocuit tot lichidul de frana din instalatie ca era cam murdar .Am pus pe cineva sa se uite in timp ce franam pe asfalt sa vad daca imi franeaza toate rotile si toate rotile franeaza bine.Nu mai stiu ce sai fac sa am si eu pedala normala de frana nu asa de tare parca as avea frana mecanica ca la dacie ;)

aa am uitat sa spun ca mi-a verificat mecanicul tamburii , sabotii si placutele de pe fata toate sunt in regula uzate uniform si nu necesita schimbate

Modificat de yda_v
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vezi ca tija de la servo pompa are reglaj,trebuie sa o desfaci si are o piulita pe ax care se desface si se regleaza distanta la tija in functie de lungimea care o consideri necesara.Partea buna este ca nu trebuie sa demontezi decat pompa,nu si tulumba de servo frana pentru ca tija se afla in capatul ei si ai acces la piulita,bafta. ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am incercat dar se invarte in gol ,cred ca trebuie sa tin contra cumva si nu am idee cum (presupun ca trebuie sa strang surubul ala ?)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am desfacut pompa si am strans surubul de care spuneai..acum frana tine mult mai jos si tot tare trebuie sa apas pe pedala sa opresc masina numai ca am cursa ma lunga la pedeala .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu stiu ce sa zic mai fai odata aerisirea si daca ai cumva posibilitatea sa incerci cu alta pompa?Macar inprumut de pe o masina care merge sa vezi cum reactioneaza.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

in genere pedala tare si ineficienta la franare are ca, cauza, lipsa de vacum din corpul servofranei. Verifica daca acel furtunas care intra in amplificatorul de franare nu este spart sau daca membrana acestuia nu este fisurata (imbatranita) si nu mai tine vacumul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

furtunul l-am schimbat tulumba la fel si dupa doua zile daca nu folosesc masina cand scot furtunul am vacum in tulumba (deci tulumba e buna ..sper ) . am cumparat placute pe fata (am discuri ventilate pe fata cumparate acum un an in ideea sa am frani mai bune :D )si vreau sa le schimb cu toate ca placutele pe care le am sunt cam jumatate uzate si vreau sa coman si kit de raparatie etrieri fata plus furtunasele de frana (si daca le schimb si pe astea sincer nu mai stiu ce sa fac poate doar repartitorul de frana sa-l mai schimb :) si pot spune ca am schimbat toate instalatia de franare in afara de conducte si tot nu am frane )

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Poate masina nu a fost prevazuta cu sistem de franare din fabrica :( si sa montat ulterior,existand ricul ca acum sa nu mai funtioneze la adevarata valoare si eficienta :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

verifica daca ai montat piese de calitate, cel mai bine trebuia cu 80ron sa cumperi o pompa cu tot cu servofrina SH deja reglata dar atentie cu lichid in vas sa nu fie ruginita si scapai de toate belelele.acum este tarziu dar daca nu ai rezolvat problema.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!