Jump to content

Proiect VW Bora Coupe

TIR

Postare recomandată

costyserbanescu

felicitari pt. proiect :) astept cu nerabdare sa vad finalizat acest proiect

Link către comentariu

Ieri am fost la TCM la Dragos si am luat botul de la ANX :) deci am rezolvat problema frontala...

M-ar interesa trapa dar daca imi dau si plafonul la ea :( sa o pun cu totul... altfel ma cam coplic aiurea...

Rudi da as vrea sa dai o fuga pe la dezmembrari daca ai timp... Si de asemenea mi-ar mai trebui la stopurile spate placa care tine becurile pentru ca baiatu care mi le-a dat a pastrat-o pt celelalte stopuri.

O sa revin azi cu mai multe poze pentru ca ieri am stat toata ziua pe la Bucuresti cu treaba.

Multumesc.

Link către comentariu

Foarte Interesant proiectul .. si celelalte proiecte care au fost prezentate aici pt bora coupe ... arata f. bine ... multa bafta in continuare .. si urmarim proiectul cu sufletul la gura ^_^

am attasat si un model care ar incalta bine masina :D

post-65586-1282214279_thumb.jpg

Link către comentariu

Da ideea nu este rea... de la masina asta a inceput povestea... momentan ma intereseaza sa fac caroseria bine de tot...

Am discutat cu thinichigiu pentru trapa... sincer nu prea se renteaza pentru ca iarashi mi se duce structura de rezistenta... si a inchegat-o ff bine... acuma

Link către comentariu
sincer nu prea se renteaza pentru ca iarashi mi se duce structura de rezistenta...

Good thinking !!!

Oricat de bine ar lucra omul tau, nu cred ca are cum sa obtina aceeasi structura de rezistenta cu ce ar iesi in fabrica.

Drept urmare, poate ca ar fi bine sa te gandesti si la includerea unui roll-cage in interiorul masinii, pentru mai multa siguranta ... parerea mea.

Link către comentariu
Good thinking !!!

Oricat de bine ar lucra omul tau, nu cred ca are cum sa obtina aceeasi structura de rezistenta cu ce ar iesi in fabrica.

Drept urmare, poate ca ar fi bine sa te gandesti si la includerea unui roll-cage in interiorul masinii, pentru mai multa siguranta ... parerea mea.

Nu cred ca este problema... am pus poze... si masiniile sunt identice... au aceleasi puncte de sudura de unde se imbina si din fabrica... si golful si bora... se merge pe acceias linie...

Cred ca sambata o sa pun mai multe poze pentru ca o sa am timp sa pierd pe acolo...

Link către comentariu

Am fost azi pe la 2 dezmembrari. La prima au zis ca trapa costa 200 RON (!) Le-am axplicat in mare ce vrei sa faci si au zis ca daca vrei poti sa ii suni (0744556736 - Dezmembari Bacus, Arad) sa le spui ce mai ai nevoie. Aveam trapa pe un Variant, dar se poate sa mai aiba si altele.

La a doua dezmembrare cereau 200 EURO pe tot tavanul, cu tot cu trapa. Iti pot da nr de telefon si de aici daca vrei. Am lasat cartea de vizita in masina.

Daca mai ai nevoie si de alte piese sa imi spui. Am gasit si ceas-uri de bord cu BC mic pt benzina / diesel, frana de mana cu piele, volan in 3 spite etc. Bora nu am vazut doar, un Golf Variant si restul in 3/5 usi.

Modificat de rudolf.s
Link către comentariu
carceacristian

Salut,

TIR,felicitari pentru proiect si nu in ultimu rand pentru ambitie.Vad ca de ce a fost cel mai greu,ai trecut si anume sudarea spatelui.

Asteptam sa o vedem si pe strazi,succes si numai bine ! :icon_thumright:

Link către comentariu

vad ca inaintezi cu pasi repezi...bafta !!!

de acord si eu cu fata de bora...mult mai bine da cu restu` masinii.

Link către comentariu
Am fost azi pe la 2 dezmembrari. La prima au zis ca trapa costa 200 RON (!) Le-am axplicat in mare ce vrei sa faci si au zis ca daca vrei poti sa ii suni (0744556736 - Dezmembari Bacus, Arad) sa le spui ce mai ai nevoie. Aveam trapa pe un Variant, dar se poate sa mai aiba si altele.

La a doua dezmembrare cereau 200 EURO pe tot tavanul, cu tot cu trapa. Iti pot da nr de telefon si de aici daca vrei. Am lasat cartea de vizita in masina.

Daca mai ai nevoie si de alte piese sa imi spui. Am gasit si ceas-uri de bord cu BC mic pt benzina / diesel, frana de mana cu piele, volan in 3 spite etc. Bora nu am vazut doar, un Golf Variant si restul in 3/5 usi.

Rudi multumesc pt ajutor o sa dau un telefon... Mi-ar trebuie urmatoarele lucruri asa la prima vedere:

Panoul acela de la triple care tine becurile pentru ca nu le am deci nu pot pune triplele.

Polita accea din material care este intre luneta si bancheta

In potrbagaj am nevoie de mocheta care se pune peste roata de rezerva...

Are cineva idee daca nu am climatronic pot sa ii pun ? Daca iau piesele necesare eu am doar AC acum pe golf.

Link către comentariu

Sigur se poate pune, poate e putin mai complicat dar de putut se poate si ar merita :sbine: Eventual ia legatura cu colegul RedFighter, el se pricepe :vwrullz:

Link către comentariu

pai zicea cineva de la vl ca trebuie panoul de comanda si mai este nu stiu ce piesa in interiorul masinii poate imi pune o lista cu piesele necesare :vwrullz: ca le iau:d

Link către comentariu

Da clar ar merita la un asemenea proiect sa ii pui cat mai multe optiuni posibile, inclusiv climatronicul. In dezmembrari trebuie cautat o Bora/Golf cu climatronic si luat tot ce este necesar, dar din cate stiam eu erau diferente la climatronicul pt diesel si unul pentru benzina (adica sa fii atent de pe ce masina le iei). Dar repet ca nu stiu sigur si nu as vrea sa impartasesc informatii eronate. Sa ma corecteze cineva daca gresesc. Asa ca dotari ai putea sa-i mai pui in (functie de buget bineinteles): Volan de piele in 3 spite + frana de mana in piele, cotiera daca nu ai, incalzire in scaune, computer de bord mare, tempomat si cam atat as zice eu. Sper sa nu te superi pe ideile impartasite. :icon_thumright:

Link către comentariu

Daca suni la dezmembrari intreaba si de Climatronic. Parca am vazut pe un Golf, dar nu sunt sigur.

Link către comentariu

panoul ala de climatronic era pe okazii.ro parca la 80euro,da sa caute vw bora pe okazii si vei fi uimit de cate piese gasesti,unele chiar ieftine

Link către comentariu

Multumesc de ajutor... dar as vrea sa stiu exact ce piese trebuie sa iau ca imi este ff usor... dar trebuie sa stiu ce sa demontez de pe ele.

Pai o sa fiti uimiti cate dotari o sa aiva masina dea lungul timpului... primele o sa fie geamuri electrice si oglinzi electrice ;) (nici pe astea nu le avea electrice) si volanul de piele in 3 spite... gurile de aerisire de bora, schimbatorul de viteze de audi s-line pedale de audi tt... IC de sport line...

Cu computerul de bord e mult de munca ?!? ce piese imi trebuie :) Daca veniti cu idei as dori sa stiu si piesele necesare pentru ele :D

Link către comentariu

Ca sa faci din A/c manual climatronic stiu ca ai destule de schimbat. Mai sunt niste motorase, parca, care trebuie puse pe la gurile de ventilatie, schimbata chestia aia de care invarteai ca sa alegi pe unde sa dea aerul cu una automata...cel mai bine ar fi sa gasesti cumva o schema ceva sau un tabel cu ambele instalatii, cea de A/c si climatronic si sa compari ce se gaseste p-acolo, si vezi ce anume iti mai trebuie sau trebuie schimbat.

Foarte indraznet proiectul, abia astept sa vad ce iese, si din cate vad pana acum, iese bine! Dupa ce termini, trebuie cel putin o aparitie la Promotor, intr-o revista de specialitate, si sa nu uiti sa-i pui sticker!

Bafta!

Link către comentariu

Probabil ca o sa apar la promotor cu masiniinile amandoua ;) si cu Fiat-ul 500 :) momentan ma preocupa exteriorul ff tare... inca nu am facut rost de bara fata oem si faruri...

cu ocazia asta anunt !!!

SCHIMB BARA FATA SI FARURI TUNING DE PE MASINA LUI anorganix CU UNELE OEM... NU VREAU NICI O DIFERENTA DE BANI... VREAU SA FACEM SCHIMB PE SCHIMB...

Link către comentariu

Daca vrei sa schimbi din AC in Climatronic, luam legatura in privat si te ajut atat cu pieslele cat si cu suport telefonic la montaj.< Eu am mai realizat astfel de proiecte si iti pot spune ca ai nevoie de:

- Tulumba bord (cutia aia mare neagra de sub bord, in care se afla radiatorul si caloriferul de caldura

- instalatie electrica interior compelcta, de preferinta de pe acelasi tip diesel sau benzina

- senzor lumina + grila de la baza parbrizului

- tubulatura aer schimbata cel putin partea centrala

- senzor temperatura exterioara

- neprevazute

Pentru Computer de bord: ai nevoie de :

- ceasuri bord

- maneta stergatoare cu butoane de BC

- senzor temperatura exterioara

- cablajul il realizezi singur sau eventual daca iei toata instalatia electrica din interior odata cu climatronicul, este inclusa in firele dintre manete si ceasurile de bord (in mufa verde ale acestora)

- eventual cip cheie blank

MARE ATENTIE IN SCHIMB la codul bordului, daca vrei sa pui BC< da-mi un pm si te ajut in alegerea borudlui,pentru ca acesta conteaza ft mult, e posibil sa nu il poti adapta pe masina!

Pentru tempomat:

- ai envoei de maneta tempomat

- cablaj intre tempomat si mufa T10e de culaore neagra(la baza parbrizului, in cutia de sub motorasul de la stergatoare) si dac amasian e pe benzina (imi cer scuz,e nu am retinut ce motor ai) mai ai nevoie si de cablajul intre mufa T10e si ECU (calculatorul de motor).

- activat cu vag-com

Pentru toate acestea ai envoei de un om care sa se priceapa sa le poata inchega.

- Daca bordul e dat jos re prea mare pacat sa nu faci cele mentionate mai sus !!!

Daca ai vreodata nevoie de suport telefonic, ai numarul meu 0743.657.017 - Lucian.

l.e: imi cer scuze de greselile de scriere, sutn cam obosit la aceasta ora si m-am grabit sa dau detaliile in aceasta seara.

Modificat de RedFighter
Link către comentariu

e clar o sa ajung la sapa de lemn... i-am zis si lui Rudi... momentan sa fac rost de toate piesele de exterior si interiorul il fac dupa aceea... Si oricum treaba e simpla... m-am hot... vin cu masina direct la Arad si ne apucam de treaba si asa o sa stea cam dezmembrat interiorul...

O sa te sun maine de dimineata cu alte intrebari

Link către comentariu

Pai daca vi la Arad, imi iau o zi libera si pana seara rezolvam cu totul :) Dar mai povestim oricum maine la telefon :icon_thumright: pot vb numai pana la ora 5 maine ca am nunta si apoi inchid tel :P

Link către comentariu

in jur de ora 12 iti dau telefon ca o sa fiu pe la masina :icon_thumright:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!