Jump to content

Octavia : "imbatraneste" frumos?

sparkle
 Share

Postare recomandată

Eu si azi am fost cu problema geamurilor la Avia. Si nimic. In afara de strans surubelele de la macara nu au ce sa faca. Si erau deja superstranse. Nu mai ma duc nicaieri. Cu ocaziile astea i-am vazut la lucru si pe cei de la avia si pe cei de la brady si mai inainte si pe cei de la porsche. Nicaieri nu am vazut nici o diferenta :D Sunt acelasi gen de mecanici ca si la service-urile dacia. Copiii care iti dau o profunda senzatie de amatorism. Senzatia e cel mai tare intarita la brady. Praf, mizerie, dezorganizare, mult ridicat din umeri si vrajeala doar ca sa te cari mai repede si sa te multumesti cu ce ai :D

Totusi sunt multumit ca dupa ce au mai reglat si usile pe fata nu mai am nici un greiere in masina in afara cel de la de geamuri. Care se linisteste dupa 1-2 min de denivelari. Se aseaza geamurile cred eu, desi are un joc normal pt o macara noua (asa zic mecanicii). Oricum am o idee ca sa scot si greierele asta de unul singur.

Cat despre geamul tau, godoroja, nu pot decat sa-mi dau cu parerea. Cred ca motorasul urca geamul pana sus dar macaraua are joc mare pe verticala si nu mai poate sustine greutatea geamului. Probabil va tb sa mai strangi ceva p-acolo sau sa te pregatesti de ce-i mai rau... s-o schimbi. O alta varianta ar putea fi chiar existenta unui astfel de obstacol in partea de sus a chederului. Dar asta probabil ai verificat.

Bafta

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare!

Nu prea ma incadrez in topic, avand in vedere ca se cer pareri despre masini mai vechi, de 5-6 ani. A mea are nici 2 luni, e inca in "fasha", sa fiu mai plastic. Sunt f. multumit de ea, dar ce m-a surprins la ea este tabla. Ati observat plafonul ce subtire este: daca il apesi cu mana se indoaie ca o tabla de dacie. Ma intreb ce se intampla daca - spatiu - cade o minge pe el?!? Precum si tabla din portiere mi se pare cam subtire.

In rest probleme nu am cu plasticele din bord, dar abia are 2000 km... Spoilerul fata este un pic deplasat pe stanga, nu lipit de caroserie cum e in partea dreapta, dar e f. putin vizibil.

Apropo de Octavii mai vechi, am vazut una (nu stiu cati ani avea) cu spoilerul fata avand vopseaua cojita in mai multe locuri, de fapt cam jumate din suprafata lui!

Oricum, eu cred in "fiabilitatea nemteasca" din skoda, si aici ma refer la motor si la alte parti esentiale ale unei masini.

Bafta!

Link către comentariu

Tabla nu este subtire, este foarte moale pentru ca este dublu galvanizata. Este la fel ca si tabla de la carcasele de PC sau de la filtrul de motorina. A vazut cineva filtru de motorina MANN ruginit? (este nevopsit) Eu zic ca nu ...

Link către comentariu

Totusi sunt multumit ca dupa ce au mai reglat si usile pe fata nu mai am nici un greiere in masina in afara cel de la de geamuri. Care se linisteste dupa 1-2 min de denivelari. Se aseaza geamurile cred eu, desi are un joc normal pt o macara noua (asa zic mecanicii). Oricum am o idee ca sa scot si greierele asta de unul singur.

Cat despre geamul tau, godoroja, nu pot decat sa-mi dau cu parerea. Cred ca motorasul urca geamul pana sus dar macaraua are joc mare pe verticala si nu mai poate sustine greutatea geamului. Probabil va tb sa mai strangi ceva p-acolo sau sa te pregatesti de ce-i mai rau... s-o schimbi. O alta varianta ar putea fi chiar existenta unui astfel de obstacol in partea de sus a chederului. Dar asta probabil ai verificat.

Bafta

<{POST_SNAPBACK}>

Am verificat, nu-i nici un obstacol in calea geamului.De miscat nu se misca de nici o culoare, nici pe verticala. Dar cand il inchid a 2-a oara ( dupa ce se da singur inapoi) ajunge sus si parca ar vrea sa mai impinga dar nu are unde. De aici scartaitul asta care ma dispera... :banghead:

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Azi m-am dat un pic cu o alta octavia tour a unui fost coleg de servici. E o octavia tour 1,6 benzina. El zicea ca nu are nici o problema. Dar numai eu i-am gasit cateva scurt de tot :D Si anume: eu am scartait geamuri fata cand ajung sus in chedere. El zicea ca nu are, dar are :) Insa parca numai la geamul dreapta.

Zicea ca nu are nici un greiere. Are binenteles si inca unul urat in spate. Dupa ce a ascultat si el mai bine si-a dat seama. Eu deja am urechile formate :P Si ce e mai nasol si asta a descoperit-o el, e ca cutia de viteze a lui e mai galagioasa si mai greu manevrabila.

In rest mie nu mi-a placut deloc suflul motorului, destul de slab. La relanti nu sta acul turometrului cuminte (au mai fost si altii pe forum cu pb asta). In afara de zgomotul scazut al motorului nu mi-a placut nimic.

Precizez ca ambele masini comparate au ~2600km la bord.

De aici trag concluzia ca skoda ca si dacia nu face o masina una la fel cu alta si mai ales fara probleme :D

Link către comentariu

nu poti compara una cu alta :) . La drumurile noastre eu spun cu toata puterea ca rezista foarte bine :D

Link către comentariu

si eu am avut aceiasi gereieri in plafon care s-au rezolvat cu un burete bagat prin lateral (la avia) si acelasi scartait la geamul din fata dreapta pana se aseaza. Cu geamul insa am fost de 2 ori la avia si nu s-a rezolvat nimic, cu toate ca mi-au data fata usa jos a doua oara si au uns pe acolo, au strans suruburi. Am observat totusi ca se vede geamul putin zgariat cand bate soarele il el si cred ca are legatura cu asta.

Link către comentariu

si eu am avut aceiasi gereieri in plafon care s-au rezolvat cu un burete bagat prin lateral (la avia) si acelasi scartait la geamul din fata dreapta pana se aseaza. Cu geamul insa am fost de 2 ori la avia si nu s-a rezolvat nimic, cu toate ca mi-au data fata usa jos a doua oara si au uns pe acolo, au strans suruburi. Am observat totusi ca se vede geamul putin zgariat cand bate soarele il el si cred ca are legatura cu asta.

<{POST_SNAPBACK}>

Mda, inca unul pe lista cu exact aceleasi probleme :)

Link către comentariu

A mea masina are 45.000km(jumatate in Bucuresti) in patru ani. In tot acest timp am schimbat 2 bucse pascula inferioara, in vara asta la ultima revizie, si am schimbat o data parbrizul care s-a fisurat dupa ce la Bacau m-a survolat un MIG. Si eu am probleme cu geamul de la sofer care cam in 50% din cazuri cand il inchid nu merge pe "auto" pana sus, ci se opreste ca si cum ar intalnii un obstacol. La service mi-au spus ca este o problema des intalnita si se datoreaza senzorului de anti prindere care daca sesizeaza un efort suplimentar in timpul inchiderii geamului opreste macaraua. acest lucru se datoreaza depunerii de praf pe ghidajul geamului. Solutie ar fi curatarea periodica a ghidajului sau renuntarea la senzor. Si ar mai fii ceva butonul de blocare a geamurilor spate nu mai sta in pozitia de blocare. In rest nu am greierasi, zgomote suspecte sau alte asemenea neplaceri.

Modificat de andreit
Link către comentariu

Mda, inca unul pe lista cu exact aceleasi probleme  :)

<{POST_SNAPBACK}>

oricum acum am 70k si nu se aude nici un greiere din bord si cu geamul m-am obisnuit, mai ales ca nu prea merg eu cu el deschis. Si gropi am luat cat cuprinde desi ma chinui sa le ocolesc, zilele trecute chiar am dat cu scutul de o gura de canalizare cu 70 km/ora. Erau gauri mari pe langa o canalizare pe un drum abia facut, ca asa e la noi, fac drumul si dupa o luna astupa si pe langa gura de canalizare (nu ca dupa ce ar astupa-o nu ar trebui sa ocolim gurile de canalizare ....)

Tb sa recunosc ca e destul de solida cu pachetul de drumuri grele.

Link către comentariu

...

si am schimbat o data parbrizul care s-a fisurat dupa ce la Bacau m-a survolat un MIG.

...

[offtopic]bine ca nu a cazut peste tine sau ceva... :)) :) [/offtopic]

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!