Jump to content

Octavia : "imbatraneste" frumos?

sparkle
 Share

Postare recomandată

Vreau sa stiu daca sunt posesori de Octavii de peste 5-6 ani : in ce stare sunt masinile voastre? Ma refer atat la starea mecanica cat si la cea a finisajelor interioare. Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mutat in aria corespunzatoare.

Sparkle putina atentie cand faci un topic nou.

Link către comentariu

Aria era buna, sa zicem ca exprimarea mea nu era fericita. Intrebarea se referea prin extrapolare si la Octavia 2. Presupunand ca materialele au aceeasi calitate cum credeti ca va rezista unei uzuri de 5-6 ani ? Poti tine o astfel de masina fara a baga bani in altceva decat consumabile?

Link către comentariu

Depinde cat mergi cu ea. Daca nu mergi prin Bucuresti decat putin, si mai mult prin afara pe drumuri bune, nu o sa ai probleme mult timp. daca o alergi prin bucuresti prin santierul asta in lucru, cate 15-20.000 km pe an, sigur vei umbla la bucse. In rest, eu nu am avur probleme majore, ceva maruntisuri, dar rezolvate.

Link către comentariu

Cum se comporta plasticele din bord si nu doar din bord la acest razboi de gherila gropi <=> autoturism?

Nu de alta dar vad ca dupa 12 ani la mine e cam nasol... adica cam scartzaie una alta. Le voi da jos, unge cu vaselina si apoi vor tine inca 5-7 ani fara probleme.

Link către comentariu

Salutare

Pot sa va spun eu din experienta mea de 1 luna cu Octavia Tour 1,9 TDI. E o masina cred ca buna (motorul imi place) numai ca eu pe ansamblu nu sunt multumit de ea :P

Are o luna (1800km) numai si din prima saptamana troncanea din cand in cand ceva pe fata la roti (maine ma duc la Avia sa se uite). Cu volanul intors la maxim. Banuiesc ca o fi ceva legat de inaltatoarele alea de la pachetul de drumuri grele. Am fost la Porsche si nu au stiut ce are :P

A intrebat cineva de plastice. Si aici o observatie tuturor celor de pe forum care au o parere extraordinara despre plasticele de la Skoda: NU E ASA FRATILOR. Sunt proaste ca si la reno si la alte marci pe care le dispretuiti. Poate chiar mai proaste. Plasticele "canta" si intr-o Octavia noua de iti vine sa innebunesti :P

Si nu am mers prin gropi, am ferit-o ca pe un copil nou nascut. Insa si pe denivelari cu casetofonul oprit se aud mici pocnituri in plafon la sofer spre geam (pocniturile apar si cand apas cu mana plafonul - cred cau facut economie la lipici), sau acum in usile din spate parca mici zdranganituri si zgomotul care se aude constant e de la geamurile electrice fata. Cand geamurile sunt coborate totul e ok, cand le urc de tot incepe sa se auda un scartait de geam care pare sa inceteze dupa un anumit timp de asezare al gemurilor.

Am pipait usile, fetele, gemurile totul pare inchegat. Nu stiu de unde vin.

Asa ca concluzia mea este una: nu va luati octavia noua darami-te la mana a n-a. Luati-va fratilor reno ca ala macar e mai ieftin. Eu m-am luat dupa parerile exprimate aici si acum imi pare rau. :P FIABILITATEA NEMTEASCA s-a dus naibii :P

Poate si sper sa-mi treaca supararea intr-o buna zi. Poate maine dupa ce vine de la Avia. Mai sper ...

Link către comentariu

Hihi...ti-ai luat Skoda si erai cu gandul la BMW... lasa sa scartaie...daca merge 200k km si te supara doar scartaitul, poti sa fii fericit zic eu :-)

Link către comentariu

Hihi...ti-ai luat Skoda si erai cu gandul la BMW... lasa sa scartaie...daca merge 200k km si te supara doar scartaitul, poti sa fii fericit zic eu :-)

<{POST_SNAPBACK}>

imi pare bine sa aud pe cineva multumit de "cantecul" plasticelor la skoda.

si cat despre partea cu bmw-ul, nu eram cu gandul la el ci numai la masina solida

Link către comentariu

Pai nu ai fost la drive test cu ea?

Forumurile sunt ok..dar trebuie sa si pipai cu mana ta o masina..iar la test drive o poti face cel mai bine...

Iar daca colinzi pe la 4-5 dealeri cu cate un test drive poti sa-ti faci o idee foarte buna despre minus-urile unei masini...

In general plusurile le gasesti pe forumurile dedicate...

Link către comentariu

Pai nu ai fost la drive test cu ea?

Forumurile sunt ok..dar trebuie sa si pipai cu mana ta o masina..iar la test drive o poti face cel mai bine...

Iar daca colinzi pe la 4-5 dealeri cu cate un test drive poti sa-ti faci o idee foarte buna despre minus-urile unei masini...

In general plusurile le gasesti pe forumurile dedicate...

<{POST_SNAPBACK}>

Am fost la drive test binenteles si cu octavia 1 si cu 2 inainte s-o cumpar. Dar ca sa-ti dai seama de toate problemele unei masini intr-un km e foarte greu. Asa cum nimeni nu se prinde de prima data de zgomotele de care v-am povestit nici la mine in masina. Unde mai pui ca pe majoritatea masinilor de drive-test casul merge. Si mai poate fi si faptul ca nu toate nu sunt fabricate poate cu aceeasi atentie.

Scartaitul ala la geamuri cineva mi-a zis ca ar fi normal la geamurile electrice. Asa o fi?

Link către comentariu

la mine la 62k km nu scartaie decat bordul in zona aeratoarelor (tipic fabia inainte de 2002 parca)...in rest NIMIC

Link către comentariu

La mine abia acum, la 55.000km au inceput sa se auda diverse mici scartaituri... dar avand in vedere ca a mers aproape numai prin Bucuresti e de inteles.

Link către comentariu

Sa stiti cei cu scartaituri prin bord si alte chestii asemanatoare ca se pot repara si nu trebuie sa va resemnati cu ele. Durerea consta in determinarea relativ exacta a locului de unde provin si modul corect de demontare a pieselor acelea.

Odata demontate zonele de contact intre cele 2 plasticarii care fac zgomot se pot unge cu un pic doar de vaselina care e suficient de consistenta incat sa tina ani de zile in sir (minim 3 maxim ... 7-9?). Va spun din experienta ca am uns in 2001 niste plasticarii si nici acum nu fac zgomot sau ceva. Si a stat masina in soare, a avut peste 60 de grade in interior vara si nu a curs...

Link către comentariu

Am mai descoperit un zgomot in spate la usi :huh: Insa partea buna e ca l-am localizat. Daca merg pe denivelari cu usile spate deschise nu se mai aude zgomotul. Daca inchid usile se aude un zgomot de usor tacanit. Eu am dedus de aici ca e de la broasca usii. Mai ales ca dupa ce am inchis usa introducand un servetel in broasca, zgomotul a disparut cu totul. Am verificat la mana si nu pare nici un surub slabit. Cum se poate rezolva chestia asta? Si in al 2-lea rand cum de a aparut asa repede?

Link către comentariu

Iei o bucata de izolirband, cam 5 cm lungime...si o infasori pe partea metalica de pe stalp nu de pe usa, acolo unde atinge broasca

Link către comentariu

Cred totusi ca se poate modifica pozitia cuiului ala metalic (de fapt un patrat metalic) in sus sau in jos? Nu asa se face?

Ce ma intrebam eu cum de asa repede (si nu am mers prin gropi) a capatat joc. Asta inseamna ca s-au deplasat imperceptibil de la locul lor. Dar asa cum am spus par foarte bine insurubate.

asarban la masina ta ai avut ceva probleme de genul asta? Gemurile fata iti scartaie?

Link către comentariu

In renou meu la 15k nu se aude nimic...liniste completa (doanme ajuta si d'acum incolo) :rolleyes: iar pe forumul reno.ro este o adevarata psihoza cu "greierasii" :D. Eu cred ca la nenorocirile noastre de drumuri este imposibil sa nu zdrangene ceva...

Link către comentariu

Furiarosie, se regleaza... si mie imi facea la un momentdat asa una din usile spate, si cu ocazia unei revizii a reglat-o mecanicul foarte repede.

Daca e in garantie du-te sa ti-o faca, nu dureaza mult.

Link către comentariu

Cred totusi ca se poate modifica pozitia cuiului ala metalic (de fapt un patrat metalic) in sus sau in jos? Nu asa se face?

Ce ma intrebam eu cum de asa repede (si nu am mers prin gropi) a capatat joc. Asta inseamna ca s-au deplasat imperceptibil de la locul lor. Dar asa cum am spus par foarte bine insurubate.

asarban la masina ta ai avut ceva probleme de genul asta? Gemurile fata iti scartaie?

<{POST_SNAPBACK}>

a inceput sa-mi scartzaie haionul la 105.000 km. Si geamul de la sofer l-am strans putin. Dar are 105.000 si acum a inceput...

Poate ai nimerit o octavia tour din alea rasturnate, sau reparate....ca mai practica de astea unii....

Link către comentariu

Nu cred ca a fost rasturnata sau altfel caci s-ar fi vazut pe caroserie ceva. Nu are nimic suspect pe nicaieri. Arata ca o masina noua. Pur si simplu incep sa cred ca vorba aia se adevereste: de ce ti-e frica nu scapi :offtopic:

As face cumva reclamatie la fabrica caci nu cred ca e normal la atati de putini km sa am atatia greierasi :blink: Stie cineva cum trebuie sa procedez?

Link către comentariu

Nu cred ca a fost rasturnata sau altfel caci s-ar fi vazut pe caroserie ceva. Nu are nimic suspect pe nicaieri. Arata ca o masina noua. Pur si simplu incep sa cred ca vorba aia se adevereste: de ce ti-e frica nu scapi  :wacko:

As face cumva reclamatie la fabrica caci nu cred ca e normal la atati de putini km sa am atatia greierasi  :D Stie cineva cum trebuie sa procedez?

<{POST_SNAPBACK}>

ANPC?

Link către comentariu

Am reglat azi usile spate si numai se aude nimic de aici.

Raman geamurile pe fata care inca mai scartaie. Pe stanga au dat fata de usa jos si au uns macaraua si alte kestii p-acolo, au suflat tot praful de pe chedere, dar din pacate inca nici un rezultat. Si partea mecanica pare ok. Nu inteleg nici ei :)

Si la Brady si la Avia mi s-a spus ca octavia 1 are problemutze cu usile ca se mai deranjeaza (sunt multe cazuri) la fel ca si cu geamurile fata. Insa sunt unii mai pretentiosi asa ca mine si altii care nici nu se obosesc sa le bage de seama.

Tot azi am mers cu o octavia 1 cu 70000km de la brady si nu e mare diferenta de zgomote (dupa ce am reglat usile). A mea pe ansamblu are o tinuta de drum mai buna. Doar ca parca aia nu avea scartaitul ala la geamuri. Deja la cat am stat de incordat sa aud atatea zgomote nu mai pot fi obiectiv.

Poate ar fi mai bine ca unul dintre voi care a mai avut scartait la geamuri sa vina sa faca o tura si cu masina mea si cine stie.

Se ofera cineva?

Link către comentariu

Insa si pe denivelari cu casetofonul oprit se aud mici pocnituri in plafon la sofer spre geam (pocniturile apar si cand apas cu mana plafonul - cred cau facut economie la lipici), sau acum in usile din spate parca mici zdranganituri si zgomotul care se aude constant e de la geamurile electrice fata. Cand geamurile sunt coborate totul e ok, cand le urc de tot incepe sa se auda un scartait de geam care pare sa inceteze dupa un anumit timp de asezare al gemurilor.

Am pipait usile, fetele, gemurile totul pare inchegat. Nu stiu de unde vin.

<{POST_SNAPBACK}>

Eu cred ca e de la culoarea aleasa de tine pentru vopsea. Daca si a ta e gri grafit metalizat e clar ca asa este :D :) . A mea face la fel.. ma rog, am scapat momentat de sunete.. cred ca la toamna cind o sa fie frig iar va apare scirtiitul din plafon , de-asupra capului soferului.. asta e culmea..scirtie in acelasi loc... hehehehe

Cu scirtiitul din usa stinga spate, nu stiam ca e de la geam. Probabil ca acum s-a asezat bine geamul .. Nu o sa-l mai deschid :D

Haionul scirtiia si el.. am umblat un pic la cele doua tampoane din cauciuc,dau acum mai tare cu el ca sa se inchida, dar macar nu mai scirtiie.

In rest si mie mi-ar fi placut ca dupa un an sa nu am asemenea probleme. Pentru unii sunt neimportante... Pentru ca le ignora au impresia ca nu exista si vorbesc despre ele ca si cind nu ar fi. Pentr. u altii poate fi deranjant. Pentru mine..este.

Link către comentariu

Nu e de la culoare :) Eu am rosu corrida, vezi semnatura. A mea in schimb are numai o luna !!!

Si pana acum slava Domnului nu am avut zgomote la haion.

Citeste pe topic si ai sa vezi cum se scoate zgomotul din plafon. Eu l-am scos.

Zgomotele de la usile spate e de la cuiele broastelor care se regleaza cu o cheie inbus mai speciala. Dc e inca in garantie du-te si streseaza-i pe dealeri. Dc nu fugi si cumpara din targ o cheie. E mai greu de reglat usile dar se poate (ca poti sa obtii o usa mai sus/jos sau mai inauntru/in afara).

Zgomotul care nu poate fi deocamdata diagnosticat la mine e cel de la geamurile fata.

Link către comentariu

Nu e de la culoare :) Eu am rosu corrida, vezi semnatura. A mea in schimb are numai o luna !!!

Si pana acum slava Domnului nu am avut zgomote la haion.

Citeste pe topic si ai sa vezi cum se scoate zgomotul din plafon. Eu l-am scos.

Zgomotele de la usile spate e de la cuiele broastelor care se regleaza cu o cheie inbus mai speciala. Dc e inca in garantie du-te si streseaza-i pe dealeri. Dc nu fugi si cumpara din targ o cheie. E mai greu de reglat usile dar se poate (ca poti sa obtii o usa mai sus/jos sau mai inauntru/in afara).

Zgomotul care nu poate fi deocamdata diagnosticat la mine e cel de la geamurile fata.

<{POST_SNAPBACK}>

lucrurile stau in felul urmator. Acum 3-4 luni imi scartzaia rau de tot geamul de la sofer. M-am dus la brady , au dat jos fatza de usa si au strans niste surubele pe acolo.Nu s-a mai auzit. Mi-au zis ca era de la denivelari si ca in timp s-au slabit suruburile. Acum am alta belea: cand dau sa inchid geamul de la sofer, urca uneori chiar pana sus si apoi singurel se da in jos, ca si cum ar gasi un obstacol ...ceva.... Asta cum o mai rezolv?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!