Jump to content

schimb motor


john k
 Share

Postare recomandată

Salutare.Am un motor de 1.6 d pe un golf 2.Motorul e cam obosit.Ce parere aveti?Sa il schimb cu un td la second hand ori sa il repar pe acesta?Sunt intr-o mare dilema.Dati-va si voi cu parerea.Mersi

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu zic sa il schimbi cu un td ... dar acesta din urma sa nu fie la fel de obosit ca primul. Este doar parerea mea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Schimbatul unui motor cu un altul implica o investitie de cel putin 500Euro plus alte cheluieli cu omologarea, talonul, spagi etc.

Parerea mea este ca poti sa il faci cum trebuie cu banii astia.

Sau....cu 200-300Euro iti cumperi o masina identica din ziar (neinmatriculabila) pentru piese de schimb.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

O discutie pe tema asta am avut de curind cu mecul meu. Eu i-am zis ca e prea mult cit cer mecanicii pentru a repara un motor si ca la banii aia cumperi altul.

El m-a contrazis zicind ca dai cam aceiasi bani, dar prin reparare obtii un motor apropiat de performantele de la mama lui din fabrica, pe cind daca cumperi altul vei avea cel mai probabil tot un motor cu probleme ( poate altele ) - deoarece si acestea sunt uzate.

Un motor verificabil si fara uzura - greu de gasit si se cere mai mult de 500E.

Deci se pare ca ori gasesti un alt motor pe care sa poti sa-l verifici sa fii sigur ca mai este in parametri, ori repari , cu conditia ca cel ce-o face sa stie ce face ( sa se priceapa si sa aiba si documentatia necesara ).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Aceasta intrebare mi-am pus-o si eu cu ceva timp in urma.

Am un motor de 1,5 pe benzina si am hotarat sa il fac pe acesta decat sa cumpar altul sh.

Am schimbat totul in el.Am trecut la R1, alezat, honuit blocul motor, schimbat bucse biela, cuzineti, set garnituri, totul nou original.Cel putin pe un piston am dat 3,5mil.

Cel putin pot spune ca se apropie de performantele unuia nou.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Voi spuneti sa il fac pe asta dar ma gandesc ca un td e un pic mai puternic.Se simte diferenta mare de putere intre turbo si diesel clasic?Cat despre omologare nu e foarte scump .Stiu pt ca am luat masina cu motorul neomologat(vechiul motor era pe benzina).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Desi pe hartie la motoarele de Golf2 d-td nu e mare diferenta, in mers se simte destul de bine, in sensul ca amandoua trag cam la fel pana cand intra turbina pe td, iar de-acolo td-ul se tot duce... ;)

Referitor la problema ta, daca ai fi avut un td as fi zis ca merita sa-l repari. Dar asa iti recomand sa iei un td si sa-l faci pe ala. Eu cand am luat motorul actual am schimbat doua pistoane, si dupa vreo 50.000km facuti cu el pot spune ca merge foarte bine si nu consuma ulei deloc (ceea ce e un pic bizar sa fiu sincer :). In principiu recomandarea mea e sa cauti un golf2 neinmatriculabil, preferabil 89+ si iti iei de pe el tot, motor, usi, bord, scaune etc.

Modificat de jmf
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare din nou.M-am gandit si la treaba asta cu luatul altei masini,neinmatriculabila.Cred ca e cea mai buna cale,dar nu am gasit decat pe benzina.Eu sunt din Constanta si aici preturile sunt cam piperate.Daca auziti ceva ma anuntati si pe mine??Mersi

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!