Jump to content

Jetta MK 5 1.6 TDI

flavius1611

Postare recomandată

mie mi-au zis clar ca daca am mai mult de 10.000 de km nici macar nu se uita ce are masina.

ei zic,ca anvelopele sunt doar pana la 10.000 de km in garantie.

dar la tine zici ca au gasit jantele vinovate si nu gumele ca la mine.

Link către comentariu

salut . Am avut si eu o problema de genu cu jantele si la garantie mi sa spus ca doar primi 500 km se acorda garantie la ele. eu pana la urma le-am dus la roluit si am aflat ca n-au nimic ele si ca nu sunt echilibrate calumea.In fine am scapat ieftin :))

Link către comentariu

Salut pe toti!

Eu zic sa va dea scris problema constatata de ei si cu acel raspuns intrebati pe cei de la OPC daca au procedat corect. Mai atasati si copie dupa contractul de garantie.

PS: Din vorbe se pot spune multe, dar scris este altceva. Bafta la toti!

Link către comentariu

sincer,daca mai fac 3 drumuri la dealer,deja am cheltuit banii pt un cauciuc.

asa ca ma las pagubas.

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

ieri am facut revizia de 15.000.

m-a costat 923 de lei.

in legatura cu consumul de ulei,mi-au zis ca ceva normal si sa am tot timpul un bidon de ulei in portbagaj :blink: .

la 13 si ceva de km mi s-a aprins becul de ulei.

si i-am completat.

in legatura cu mersul neregulat al masinii in ralanti mi-au dat o explicatie de toata jena :lol: ,domnule intra alternatorul in treapta a 2 a :lol: ,ori intra DPF-ul in regenerare :blink: .

ce tampiti :( .

am lasat-o asa ca mi-am dat seama ca nu am cu cine sa stau de vorba.

astae romania si dealerii ei.

Link către comentariu

923 ron mi se pare mult pentru revizia de 15 k km , poti detalia te rog ce anume ai schimbat , ce tip de ulei ai pus etc... Iar legat de consumul de ulei eu stiam ca acest motor nu consuma , mai ales ca este common rail. Masina tatalui meu este foarte putin rulata are doar 4 k km dar nivelul uleiului nu s-a modificat vizibil cu toate ca eu cand mai pun mana pe ea conduc agresiv :icon_cool:

Modificat de pixmas
Link către comentariu

am schimbat toate filtrele.

ulei,polen,aer si motorina.

ulei castrol SLX 0-30 long life 3

manopera si mai erau niste nimicuri pe acolo.

si la mine s-a aprin becul la ulei aproape de 14.000 de km.

si eu stiam la fel ca nu consuma ulei,dar am specificat mai sus raspunsul inginerului de la service.

Modificat de flavius1611
Link către comentariu

Cum sa te coste 900 RON revizie cand la masinile noastre din firma cu acelasi (Octavia) a costat intre 300 RON si 500 RON(in functie de oras). Mi se pare absurda aceasta diferenta

Link către comentariu

crezi ca mint?

iti scanez factura si te vei convinge.

am fost la PBV 1.

si mie mi-au zis ca am 2 variante.

1 producatorul nu te obliga sa schimbi toate filtrele la 15.000 si doar uleiul si filtrul de ulei ma costa 450 ron.

2 daca vreau eu sa schimb toate filtrele aer,polen,motorina ma costa 923.

si am optat pt cea de a 2 a varianta.

daia costa la voi 450 ron la octavia.

Link către comentariu

Doamne fereste, nu spun ca minti. Mi se pare foarte mare diferenta atata tot. Mai am si eu cam o luna si merg la prima revizie, sa vedem la ce preturi se arunca astia

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

crezi ca mint?

iti scanez factura si te vei convinge.

am fost la PBV 1.

si mie mi-au zis ca am 2 variante.

1 producatorul nu te obliga sa schimbi toate filtrele la 15.000 si doar uleiul si filtrul de ulei ma costa 450 ron.

2 daca vreau eu sa schimb toate filtrele aer,polen,motorina ma costa 923.

si am optat pt cea de a 2 a varianta.

daia costa la voi 450 ron la octavia.

\

ok.923 lei dar macar ti-au schimbat ce e trecut pe factura?

eu cand am fost la nemernicii de la Sandra(iasi) mi-au pus doar 1l de ulei, atat si am platit pt 5l + filtru. de acum am sa stau numai langa masina !

Link către comentariu

bogdan chiar nu stiu ce sa iti zic.

eu zic ca le-au shimbat,uleiul l-am verificat era curat,restul chiar nu stiu ce sa zic.

nu bag mana in foc,ca nu le-au schimbat

sa speram ca da.

de lasat nu or sa te lase sa stai langa ei sigur.

Link către comentariu

La PBV1 te lasa sa stai langa masina la revizii, numai sa ceri acest lucru.

Eu la ambele m-am invartit pe langa masina.

Pretul, intr-adevar,nu se justifica, in special la manopera, dar asta e, esti in garantie.

Link către comentariu

de lasat nu or sa te lase sa stai langa ei sigur.

nu ma lasa langa masina, PAA. ma duc la altcineva.

Link către comentariu

bogdan,eu nu am cerut lucrul asta.

dupa cum spune florin,daca ceri probabil or sa te lase.

eu asa stiam ca nu ai voie sa intri.

cu prima ocazie o sa cer si eu sa stau langa masina,chiar sunt curios sa vad ce zic.

Link către comentariu

Din cate stiu eu nu ai voie sa stai langa masina, am facut si eu cateva revizii la PBN si nu am avut voie sa intru in service. :(

Modificat de b 50 ppx
Link către comentariu
  • 4 months later...

astazi am facut revizia de 30.000 km.

am fost la pitesti sa vad cum sunt ca profesionisti.

mai slabuti ca cei de la bucuresti mi s-au parut si la comunicare. etc.

am dat 939 de lei totate filtrele plus uleiul,am zis ca poate la ei e mai ieftin,dar nu a fost asa.

becul de la ulei nu s-a mai aprins,probabil cat s-a rodat motorul a mai papat la inceput.

in rest masina e ok. :)

Link către comentariu

Cu filtrul de particule nu ai avut nici o problema? S-a aprins pana acum?

Modificat de pixmas
Link către comentariu

pixmas nu am avut nici cea mai mica problema.

eu merg 90% din km numai in afara.

si asta poate constituie un avantaj,daca tu mergi numai in oras cu ea e normal sa ti se aprinda becul la filtru,asta e doar o parere.

Link către comentariu

Nici eu nu am avut probleme, eram curios sa aflu pentru ca e rulata mai mult decat a mea. Succes la facut kilometri.

Link către comentariu

Am o intrebare la voi cei cu jetta 1,6tdi si 5 trepte (nu ca ar exista 6). Cum se comporta in depasiri fata de un 1,9 echivalent(101cp)?

Ma intereseaza reprizele de la 60-100km/h, 100-130km/h? Mai are vana la 140KM+ ?

Vin de pe un 1,9tdi 101cp, 240nm, automata cu 5 trepte.

Simteam nevoie de mai multi cai in depasirile din scurt si trebuia sa stii sa tragi de ea la 1336kg pe care ii avea ca sa poti depasi. Depasirile lejere nu au fost niciodata problema ci cele din scurt cand te grabeai la greu. In special treptele 3-4-5.

Plus ca pentru consum si simteam nevoia de inca o treapta. La 140 aveam 2800RPM, 160 - 3000+ RPM si zgomot cam mare.

Ceea ce NU m-a atras la motorul asta(1,6TDI) este cutia de viteze manuala in 5 trepte si cilindreea mai mica + ca din auzite se pare ca nu are aceea rupere de la PD cand apasai acceleratia. Am tot citit ca pe octavii ansamblul asta pare ca nu e prea feiricit si ca ar fi submotorizare.

As prefera consum mai mare decat lipsa de putere.

De ce intreb pentru ca am ocazia sa iau un Jetta mk5 cu 1,6 tdi manuala.

Modificat de Ace2
Link către comentariu

@ace3

la prima intrebare nu m-a dezamagit in nici o depasire pana acum.

reprizele sunt ok,de la a 3 a poti sa ii dai linistit,duce fara probleme.

cand treci peste 3500 de ture incepe sa aiba un zgomot mai ciudat.

merge linistit si peste 140,eu personal i-am dat 180 singur in masina.

am observat la ea,conteaza cati sunteti in masina si cat bagaj aveti,ma refer la depasiri.

adica sunterti 4 in masina si portbagajul plin nu are valente sportive,cand esti singue e destul de sprintena.

la 3000 de ture are 160-165 de km la ora,cutia e foarte ok etajata.

tocamai dasta nu o simt zgomotoasa.

la trapata a 2 a te da nitel pe spate,nu ca una de 140-170 de cai dar nu e nici puturoasa.

depinde si de stilul fiecaruia de mers,si cum o inveti de cand incepi sa o rodezi.

una peste alt sunt foarte multumit de ea.

consumul este undeva pe CB 2 la 5.8-6.1 la mers 120-130 la ora.

in oras nu prea merg,eu fac multi km in afara localitatilor.

deci nu iti pot spune cat de gurmand e motorul asta in oras.

daca mai vrei sa aflii ceva let me know :)

Link către comentariu

Imi dau si eu cu parerea..... Masina asta clar nu este de oras deoarece are cutia de asa natura incat este chiar deranjant. In exterior este o placere , este adevarat ca trebuie turata un pic mai mult decat pd in depasiri dar face fata cu brio. Nu am simtit-o ca fiind subturata doar daca faceam depasiti cu tr 5 sub 100km/h unde este cam pe la 1800-1900 rpm, daca retrogradezi a-4a se descurca onorabil . Nu sunt de acord cu afirmatia unora ca pd ii da fum, eu consider ca trage cam la fel dar sa fie turata mai mult. Si eu sunt foarte multumit de masina , in special ca nu sunt probleme inca cu filtrul de particule(cel putin la vw) cu toate ca am mers preponderent in oras nu s-a aprins niciodata. Depinde la ce folosesti masina, inca nu s-a inventat masina perfecta doar tu stii daca ti se ptriveste sau nu si nu in ultimul rand fa un drive test. Sper ca ti-am fost de ajutor.

PS am fost cam dezamargit de masina in iarna , nu ma asteptam sa fie diferenta chiar asa mare si la consum si la mersul motorului.

Modificat de pixmas
Link către comentariu
  • 1 month later...
  • GabiB77 a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!