Jump to content

Martor eroare airbag aprins in bord - Airbag Fehler

BD
 Share

Postare recomandată

Contactele "par" in regula, dar nu stiu cum sa fac intarirea asta a contactelor. Mergand aici la un service auto mi-au spus ca este spirala de vina. Nu as vrea sa dau banii pe ea aiurea, de asta va cer si sfatul. Ar putea fi spirala de vina si totodata sa functioneze si clacsonul?

intarirea contactelor - strange un pic pinii din mufa, cu ceva subtire. Trebuie sa mergi pe circuit, pana in rack-ul cu mufe din pillar stanga sofer.

ai contacte de verificat - in volan - la airbag si la spira, in spatele spirei - jos - cu astea incepi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

stie cineva prin Constanta ce ar putea face asta?

Link către comentariu

cauta in aria Prestari servicii - avem colegi in Cta care te pot ajuta.

Link către comentariu

• Administrator

Cristian01 dorin sa posteze a dat report.

Aveti mai jos postul lui (cu mici corecturi din partea mea):

Sunt posesorul unui VW Golf 4 1.6 16v fabricat in 2001, iar de aproximativ 2 luni de zile, computerul de bord imi afiseaza mesajul AIRBAG FAULT, iar martorul de airbag ramane aprins dupa punerea contactului.

In sensul remedierii problemei, am contactat un electronist (cel putin asa mi-a lasat impresia ) comunicandu-mi dupa o scanare facuta asupra calculatorului masinii ( cred ca ma exprim corect ), ca unitatea de calculator airbag sau senzorul de impact montat pe podea, sub scaunul soferului, sa fi devenit nefunctionale.

Ulterior mi-a comunicat faptul ca unitatea de calculator airbag nu ar fi afectata ci doar senzorul mentioant anterior. Am gasit modelul de senzor respectiv de la dezmembrari, iar dupa montarea sa imi apare aceeasi eroare. In aceste conditii, mi-a comunicat ca nu detine instrumentele necesare pentru a sterge respectiva eroare.

Oare cum pot sa rezolv aceasta problema pt mine foarte apasatoare ? Ma poate ajuta cineva ? Ar putea fi vorba de o alta cauza ? Precizez ca masina nu a suferit niciun impact care sa determine crearea aceslei erori.

Va multumesc anticipat tuturor pt deschidere si rabdarea de a fi citit expunerea mea.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Zilele astea am demontat scaunul de la sofer, apoi cand am pus totul la loc si am dat cheie mi-a ramas martorul airbag din bord aprins. Nu am momentan tester pentru a vedea ce eroare am, se poate sa fie doar un contact imperfect acolo si sa se rezolve doar cu WD40 si fara tester?

Link către comentariu

De tester tot nu scapi, pentru ca trebuie sa stergi eroarea. Foloseste un spray de contacte electrice. Se gasesc destule in comert.

Link către comentariu

• 1 month later...

Mi-am schimbat husele de pe scaun si la cca 10 km mi s-a aprin in bord airbag fehler.

Imediat m-am dus cu gandul ca a atins omul ceva pe acolo, cu toate ca mufele de sub scaune au fost eliminate de mult (am desfacut am refacut, cca 20-30 km nu s-a mai aprins), sters eroarea insa a reparut .

Ciudat este ca eroarea pare sa fie din airbagul volan, la care nu am mai umblat de cand a fost schimbata spira. Oare sa fi cedat si spira asta? Ceva sfaturi? ca am inceput sa am insomnii cu atatea probleme legate de senzori si airbaguri.

Multumesc

1 Fault Found:

00588 - Airbag Igniter; Driver Side (N95)
        32-10 - Resistance too High - Intermittent

Link către comentariu

Fiind intermitenta eroarea, inseamna ca spira nu e dusa, ci doar contacte imperfecte.

Link către comentariu

O sa incerc maine sa refac lipiturile din ea poate scap ieftin.

Multumesc Al Bundy

Link către comentariu

Ce lipituri ?

Link către comentariu

Spira care decedase data trecuta am desfacut-o bucati si am refacut in ea un traseu..despre aia vorbeam, ma gandeam ca si la asta e aceeasi problema.

Am dat jos acum airbagul, am curatat mufa  care se infige in spira (cu spray contacte), sters eroarea , sper sa se fi rezolvat problema.

Modificat de Baghi
Link către comentariu

F l o r i n

trebuia sa intaresti si contactele de la mufele airbag-ului - cele care intra/ies din spira si airbag volan - daca tot le-ai dat jos.

Link către comentariu

Golf 5 1.4 tsi 

Am si eu urmatoarea eroare si nu mai scap de ea :

01589 - Igniter for Head-Airbag; Passenger Side (N252) 
001 - Upper Limit Exceeded - MIL ON

Inainte o stergeam si nu mai reaparea o perioada buna , cand incepeam sa fac curat prin masina si mutam scaunele... unde ar trebuie sa caut si ce sa verific...

Acum o sterg si reapare imediat... :(

multumesc ! imi cer scuze ca am postat si alta sectiune ..aici am mai gasit vorbindu-se de problema asta ...

Modificat de pit90
Link către comentariu

Verifica firele si mufa de la igniterul de la airbag, se afla in spate , in portbagaj, ,inspre plafon, in partea dreapta

Link către comentariu

Ms bundy , am rezolvat mufa se află sub capitonaj lângă antena în portbagaj , acum se leagă de ce am avut problema asta , eu am schimbat antena si cred că am deranjat o mufa de aia :d , ms mult

Link către comentariu

• 4 weeks later...
Mihai Dobrescu

In Brasov stiti pe cineva care se pricepe sa stearga/reseteze crash data la un Golf 4 / 2002 ?

Link către comentariu

Daca trimiti aici , ti-l fac

Link către comentariu

Mihai Dobrescu

ce ar trebui sa trimit si unde este ?

Link către comentariu

Pe mijlocul masinii ,cam in dreptul pedalei de acceleratie ...

Adresa ti-o dau pe PM

Succes !

Link către comentariu

Mihai Dobrescu

Complicat de dat jos , nu merge fara demontare ?

Link către comentariu

Din pacate, in conditile date, nu.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!