Jump to content

Golf 6 1.4 TSI 122 cp

dinamovistu

Postare recomandată

Salutare,

A venit timpul sa-mi prezint si eu masina. Este vorba de un Golf 6 1.4 TSI 122 cai Blue Shark.

Comanda am dat-o pe 18 mai si masina o aveam pe 5 iunie.

Vreau sa multumesc celor care m-au ajutat cu sfaturi si pareri la intrebarile pe care le aveam pana sa ma decid.

Configuratia este HL cu cateva optionale.

Climatizare automata, pachet sport Vancouver (jante 18", privacy glass, monitorizare presiune pneuri) + suspensie sport, RCD 510, camera pe marsarier, sertare de depozitare sub scaune.

Aveam dubii legate de combinatia jante 18-suspensie sport. Imi doream jante mari dpdv al look-ului insa nu eram sigur cum se comporta pe la noi. Acum pot spune ca e peste asteptarile mele. Adica masina este tare insa e super ok cum se simt. Pentru mine cel putin. Cel mai important este ca nu regret alegerea facuta (ma refer la jante + suspensie). Mai ales ca imi place la nebunie cum arata masina pe culoarea aleasa si cu jantele de mai sus. Iar de mers oricum nu dau fara mila in ea. Merg lejer, cand e drumul ok urcam in ture impreuna (mom max 4000 ture a vazut si asta rar)

Motorasul, chiar dc inca nu am tras de el asa cum ar trebui si asa cum sigur poate (sunt inca in rodaj), merge super bine. Chiar dc as fi vrut motorul de 160 cp mi-am dat seama ca dc mergi mult in Bucuresti (sau alt oras) e mai mult decat ok cel de 122 cp.

Am pana acum 1200 km (50% afara, 50% Bucuresti). Consumul momentan e 8,3 l/100km.

Imi place foarte mult camera spate. Chiar mi se pare super utila. Parerea mea e ca e peste senzori. Plus ca liniile acelea galbene de pe display te ajuta sa vezi la ce distanta de bordura esti etc.

Sunetul mi se pare peste medie. Sunt sigur ca Dynaudio sau subwoofere se aud peste insa pentru mine e mai mult decat satisfacator. Deci multumit si la acest aspect. Faptul ca citeste carduri SDHC de 16 Gb iar mi se pare un mare plus. Am pus pe el 15 gb de muzica si cu exceptia faptului ca sta la inceput cateva secunde sa il citeasca, totul se desfasoara suficient de rapid.

Pe viitor ce as avea in plan.

1. Jante 16" + cauciucuri iarna.

2. Pedale sport aluminiu

3. Eleron spate

http://www.volkswagen-zubehoer.de/shop/pro...-grundiert.html

Ca si concluzie, sunt foarte multumit de alegerea facuta. Masina e tot ce ma asteptam eu sa fie si chiar mai mult. Imi place ca si design foarte mult. Jantele si culoarea clar dau f bine impreuna.

Toate bune,

Adrian.

dscn0481tc.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

dscn0500d.th.jpg

post-69264-1279223312_thumb.jpg

Modificat de dinamovistu
Link către comentariu
  • Replies 114
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• dinamovistu

45

• The_Ego

7

• kadettro

5

• rex

4

Top Posters In This Topic

Posted Images

Frumoasa alegere. Motorul e cea mai buna alegere. (daca tanjeai dupa cel cu 160CP, poti sa faci cip tuning si ajungi la puterea asta)

In rest sa o stapanesti sanatos si cati mai multi km fara incidente.

Link către comentariu

Nu inteleg de ce multi pun dotari "de fite", gen camera marsarier, si nu isi iau niste chestii de siguranta, cum ar fi un xenon, care chiar face o diferenta..

Pana la urma fiecare isi face masina cum doreste, sa o stapanesti sanatos.

Link către comentariu

dau chiar foarte frumos jantele si culoarea :vaidecapulmeu: :salut:

Link către comentariu
Nu inteleg de ce multi pun dotari "de fite", gen camera marsarier, si nu isi iau niste chestii de siguranta, cum ar fi un xenon, care chiar face o diferenta..

Din motivul ca pentru unii oameni este mai utila camera si pentru ca xenonul costa de 10 ori mai mult .Eu de exemplu nu am luat pentru ca mi s-a parut exagerat pretul (comparativ cu alte firme).

@Dinamovistu :

Foarte frumoasa masina.

Sa o stapanesti si strunesti cu placere !

Link către comentariu

Foarte tare masina, s-o stapanesti sanatos si sa n-ai parte de incidente! Pune si niste poze cu interiorul pls sa vedem care e treaba :icon_thumright:

Link către comentariu

Foarte frumoasa masina...imi plac la nebunie jantele si culoarea...ar fi mers un xenon dar pretul stiu si eu ca e extraordinar de mult.... am vazut prea putine golf-uri 6 cu optinuea asta.....sa o conduci cu placere si sanatos

Link către comentariu

cu cat vad mai multe golf 6, cu atat imi plac mai mult. si chiar ma bucur ca romanii se orienteaza mai nou spre benzina la masinile noi, nu mai e 99% tdi si cate un benzinar ratacit printre ele

bafta cu masinuta.

p.s. parca mai e una culoarea asta pe forum

Link către comentariu

Foarte frumoasa masina! As vrea sa trec si eu la u ''6'' . Motorul cred ca este super, nu?

Link către comentariu

Superba si culoarea si motorizarea. Mi-as fi dorit motorul acesta si eu dar nu am stat prea bine cu finantele.

@Mihai20: vorbeam cu dealerul zilele astea si imi zicea ca foarte multa lume s-a orientat pe TSI. Se plangea ca nu a mai vandut un diesel de foarte mult timp.

Link către comentariu

Camera dpmdv nu mi se pare ceva de fite. Mai degraba as considera Xenonul asa ceva. Fiecare isi gandeste masina din punctul lui de vedere. Pentru mine chiar era prea mult ca pret xenonul(1000 euro fara TVA). Plus de asta nu vad xenonul ca o dotare de siguranta. Nu merg prea des noaptea sa conteze atat de mult, plus pretul era peste.

Oricum alegerea apartine fiecaruia. Tu preferi xenoane, eu poate prefer jante etc.

Revenim la chestii serioase. :icon_cheesygrin:

Va multumesc de urari.

Acum am 1480 de km deci as putea sa o conduc fara rezerve. Momentan sunt pe la munte. Masina sta cuminte.

Am oscilat la motorizare intre cele 3 turbo pe benzina. 1.2 si cele 2 de 1.4. Am testat 1.2 si mi-a placut insa am vrut ceva mai multa putere si am zis ca merita diferenta cel de 1.4 122 cai. Imi place cum se infige. Trage bine de pe la 2000. Mai multe impresii dupa ce trec de 1500 km. :icon_thumright:

O poza cu interiorul momentan. Mai fac si mai pun later.

dscn0546h.th.jpg

Modificat de dinamovistu
Link către comentariu

Frumoasa masina.As fi optat pentru o cutie DSG.S-o stapanesti sanatos

Link către comentariu

Cum adica "dinamovistu" si tu iei masina albastra in loc de rosie? Sau ai vazut ca merg "cainii" din victorie in victorie (a se citi din infrangere in infrangere) in pregatiri si te-ai suparat? :soare:

Felicitari pentru Golfulet! Multe calatorii frumoase fara incidente!

Faine jantele!

Culoarea asta scoate cel mai bine in evidenta volumele masinii. De asta au si pus-o in toate prezentarile.

Modificat de dr.flawless
Link către comentariu

DSG-ul era over budget. :)

Legat de culori...In finala ajunsesera candy white, amarylius red si shark blue.

Pana la urma sunt f satisfacut de alegerea facuta. Da bine pe culoarea asta.

Weekendul asta am cam exagerat cu poze. S-a cam simtit neglijata prietena. Insa e doar o faza. Sper ;)

Iar cateva poze...

dscn0614b.th.jpg

dscn0696d.th.jpg

dscn0702a.th.jpg

dscn0720i.th.jpg

dscn0763e.th.jpg

dscn0765t.th.jpg

Link către comentariu

la jantele alea frumoase ar fi interesant sa ti vopsesti etrierii ,.in felul asta vei scoate in evidenta mult mai usor frumusetea jantelor

Link către comentariu
Din motivul ca pentru unii oameni este mai utila camera si pentru ca xenonul costa de 10 ori mai mult .Eu de exemplu nu am luat pentru ca mi s-a parut exagerat pretul (comparativ cu alte firme).

@Dinamovistu :

Foarte frumoasa masina.

Sa o stapanesti si strunesti cu placere !

Scuze de offtopic, dar dupa parerea mea, ca tot discutam, o masina fara xenon in 2010 e o masina pe care eu nu as cumpara-o. Mi se pare o necesitate. Singurul motiv pentru care am intervenit este ca am vazut ca a pus destule dotari pe ea, multe din punctul meu de vedere nu foarte practice.

@TDRfx, pretul nu mi se pare un motiv sa nu iti iei ceva de genul. Am vazut ca ai motorul de 160cp, nu se poate spune ca ai avut buget foarte limitat, dar totusi ti s-a parut scump. Nu stiu, mi se pare ca e vorba de siguranta, daca tie siguranta ti s-a parut scumpa, insa motorul ala nu, e viziunea ta. Fiecare da banii lui pe ce doreste, nu e ca si cum imi iese ceva daca isi ia cineva xenon.

Dinamovistu oricum a mentionat ca nu prea merge noaptea, deci e de inteles, insa e absurd la o un golf 6 de 160cp sa spui ca nu ai pus xenon pt ca e scump. Nu judec pe fiecare oricum, am deviat mult, deci revenind la alte chestii mai serioase, sa le stapaniti amandoi sanatosi..

Modificat de paul_e88
Link către comentariu

frate, sunteti culmea. omul si-a cumparat o masina dupa cum si-a dorit si a configurat-o ca atare. aici, in acest forum, el prezinta masina, ca ne place noua sau nu, este alta treaba. nici eu nu mi-as fi pus camera, de exemplu... dar daca este placerea lui si ii place ce a luat, ce treaba avem noi??? el a detaliat configuratie masinii, a pus poze, si atat. oricum topicurile astea mi se par incredibile, pana la urma initiatorul apuca sa se justifice de ce a luat una si nu a luat alta... fiecare isi cumpara ce vrea. poate sa isi puna si elice la masina, nu este treaba noastra, decat sa citim acest topic si sa ne informam.

Link către comentariu

Sunt un pic offtopic dar deh.. :D

@Paul_e88: Te'ai gandit ca poate configuratia asta a gasit'o? Masina a comandat'o pe 18 mai si a ridicat'o pe 5 iunie. Deci mai mult ca sigur ca masina a luat'o de'a gata si nu a configurat'o el. Si mie mi se pare, in conditiile in care nu faci drumuri lungi noaptea, xenonul mai mult un moft, avand in vedere si pretul acestuia.

Revenind ontopic: Mi se pare ca ai facut o alegere foarte reusita....Culoarea e superba. Iar motorul, de asemenea...Felicitari!

Link către comentariu

sa o stapanesti sanatos si f bine ca ti-ai luat camera, e mult mai utila si mai ieftina ca senzorii. e super misto. poti parca la 2cm de ala din spate linistit ca nu il atingi.

Misto optiunile in general. Dupa ce ii trece rodajul sa te dai putin la motoras ca poate multe.

Link către comentariu
Dinamovistu oricum a mentionat ca nu prea merge noaptea, deci e de inteles, insa e absurd la o un golf 6 de 160cp sa spui ca nu ai pus xenon pt ca e scump. Nu judec pe fiecare oricum, am deviat mult, deci revenind la alte chestii mai serioase, sa le stapaniti amandoi sanatosi..

eu am citit ca are versiunea de 122 de caluti :)

pai pe premisa sigurantei , ar trebui sa avem robineti in masina si jante de tabla, ca sa punem cat mai multe airbaguri :))

tu ai fi renuntat la motor, si ai fi luat ceva mai slab pentru a avea xenon, sa inteleg ???? daca mergi LEGAL noaptea, la ce iti folosesc aia 10 metri in plus de vizibilitate pe care tii da xenonul ? sau lumina alba e chestia de siguranta, ca eu nu inteleg. nu ti se pare ca ai fi mult mai penibil cu un motor de 1,2 , cu robineti si jante de tabla, dar cu 12 airbaguri , xenon si night-vision, eventual ???

iti garantez ca daca iei un tir frontal la 120 poti sa ai 45 de airbaguri ca nu mai scapa nici musca din masina. plus de asta , hai sa fim seriosi, daca esti obsedat de siguranta, pune-ti frate roll-cage in masina, si chiar poti merge linistit in orice situatie, eventual si cu farurile stinse, caci vei fi mai protejat decat cu xenon si airbaguri in toata masina. aia e dotare de siguranta, si centuri in 4 puncte, nu un amarat de xenon, care iti da 10 metri de vizibilitate , si nu toate airbagurile din lume, care de la 150 incolo doar norocul te mai scapa , nicidecum ele :)

Link către comentariu

:blah_: Nu mai exagerati. Sunt de acord cu ce a spus Paul.Prefer o masina blindata de airbag-uri,xenon,ESP decat o masina cu navi,jante si alte optiuni pe care le poti pune si aftermarket. E adevarat ca,fiind masina lui a configurat-o dupa nevoile lui.Asta e si scopul configurarii unei masini.Ca s-ar fi putut mai bine..da,intotdeauna se poate mai bine dar sa nu exageram.

Sa o stapanesti sanatos,sa te bucuri de ea!

Link către comentariu

poate ca gresesc afirmand asta dar, in afara faptului ca unii o vad ca pe o fitza, rear assist camera are si ea un rol in ceea ce priveste siguranta. una peste alta, hai sa nu-i poluam omului topicul si sa-l lasam sa se bucure de masina lui.

dinamovistule, felicitari pt masina si s-o stapanesti sanatos! bafta!

Link către comentariu

Pana la urma legat de configurari totul e subiectiv. Dar mai ales tine de bani. Fiecare alege ce isi permite si ce ii place. Haideti sa terminam cu discutii de xenoane etc.

Hai sa revenim la oile noastre. Adica ale mele.

Astazi a cam fost prima data cand m-am dat la ea. Si nu foarte tare. Nu stiu dc e din cauza faptului ca pana acum eram in rodaj si nu am apasat acceleratia sau s-a mai lasat motorul si suna mai bine. Sau pur si simplu am oprit eu muzica. :P

Insa motorul mi se pare ca suna super bine. Si trage la fel de bine. Eram azi in pasaj la Muncii pe prima banda si era loc sa trec pe a doua. Si am accelerat intr-a doua. A fost o senzatie de zici ca ai inchis ochi si te-ai trezit 3-4 secunde mai in fata dupa ce am iesit din pasaj. Acolo a trebuit sa incetinesc.

Repet. Vin de pe Logan iar diferenta este enorma. Mai citeam pe forum pareri gen "cand te referi entry level sport te referi la motorul de 160 cai". Si aici eu zic ca e subiectiv si conteaza mult ce asteptari ai si ce ai condus inainte. Dc vii de pe GTI normal ca asta e cam lent. Insa nu e cazul meu.

Ce problemuta am pana acum este faptul ca usa dreapta fata se misca nitel cam greu. La inceput mergea bine. Nu stiu ce are. Poate trebuie sa o ung. Ceva ulei de masline. :)

Legat de drum lung...

Am fost in weekend la Campulung, dupa Pitesti. Si am dat si de niste drumuri mai...ca la noi. 10 km dupa Pitesti e cam denivelat si se simte ca masina e tare. Insa asta e pretul pe care il platesc pentru configuratia aleasa. Insa cum se tine pe curbe...Intra frumos pe traiectorie, dar recunosc ca nu am scos nici 50% din ce poate.

La final ce pot sa zic - nu m-am saturat deloc de ea. Acelasi sentiment ca e masina perfecta pentru mine. Si ca a fost cea mai buna alegere. Voi reveni cu impresii.

PS: Inca o data va multumesc mult de urari. Sa va bucurati de ale voastra si sa le stapanati fara incidente.

Modificat de dinamovistu
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!