Jump to content

Scartait de cauciuc nedorit


SosoCKX
 Share

Postare recomandată

Imi cer scuze ca am deschis un nou topic, daca exista altul cu asa ceva, se poate sterge acesta!

Problema este urmatoarea: Imi scartaie cauciucurile pe curbe fara sa vreau, in unele curbe unde inainte trebuia sa ma chinui ca sa aud asa ceva!

De ceva timp am constatat ca trage putin dreapta, deci ma gandesc ca intr-un fel s-a dereglat unghiul de fuga al rotilor fata.

Cauciucurile sunt Michelin Energy pe 15''.

Prima oara s-a intamplat acum 2 saptamani cand mergeam dinspre universitate spre Victoriei pe Magheru, iar in curba de la A.S.E. mergand intre 80-90km/h s-a lasat cu un scartait de toata frumusetea, dar fara sa ma devieze de la traiectorie...de la o vreme am impresia si ca se balanseaza mai mult stanga-dreapta, deci ma gandesc sa schimb si bucsele de la basculele fata si bieletele sau bucsele acestora si cred ca o sa schimb si pivotii.

Intrebarea mea este: as scapa de acest inconvenient? Ar putea sa mai fie si alte probleme decat cele spuse de catre mine?

Marea problema stiu care e: stilul de condus, dar uneori chiar am nevoie sa ma grabesc foarte tare!

Multumesc pentru eventualele raspunsuri!

Modificat de soso_leon 1M
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sunt mai multi factori care pot cauza asta: bucsele de la bascula duse, presiune scazuta in cauciucuri, geometrie dereglata. Eu zic sa incerci sa verifici in primul rand presiunea in pneuri, precum si indicele de greutate al acestora. Apoi, daca totul e ok, vezi in ce stadiu sunt bucsele de bascula. Ai observat cumva ca se intampla asta pe o anumita parte? Din cate imi dau seama din ce ai scris, scartaie cauciucurile pe fata, desi in mod normal in curbe ar trebui sa scartaie cele de pe spate primele.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Probabil dintr-o lovitura ( groapa, bordura ) ti-ai dereglat geometria. Incearca sa o duci la un service sa-ti regleze geometria : daca nu e nimic stricat pe sub ea ai rezolvat, daca e ceva indoit, sau jocuri prea mari iti spune mecanicul ce e , schimbi piesele respective si revii la ei sa-ti faca geometria. Asta este sfatul meu ...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La fel patesc si eu. Scartie roata stanga, la viraj stanga (asa mi se pare) aproape la orice curba luata cu viteza mai mica.

In rounduri nu mai zic.

Cu cauciucurile de iarna nu aveam nici o problema, de cand le-am pus pe cele de vara face asa...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

O sa ma opresc astazi sa fac presiunea si apoi o sa merg sa-mi fac geometria ca solutie provizorie. Cu prima ocazie cand reusesc sa strang ceva mai multi bani oricum trebuie sa-mi schimb bieletele, bucsele de bascula si eu as vrea sa schimb si pivotii si apoi inca o data geometria ca sa fiu cu inima impacata si in felul asta sa scap si de zgomotele de la gropi. Bucsele de bascula le-am mai schimbat in toamna cand am luat masina si de-atunci au trecut cam 14.000km pe masina, dar a mai mers si taica-miu cu ea si el trece prin gropi ca berbecu', din pacate!

Multumesc tuturor pentru sfaturi, ne auzim cu impresii dupa ce rezolv toate punctele de mai sus!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am trecut si eu prin asta. Am refacut si geometria, dar degeaba. Vina o purtau amortizoarele slabe.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca masina scartaie in balans sau la viraj dar nu ca o scartaiala de roti cand pleci in forta, atunci este vorba de bucsele de la stabilizatoare care se duc cam repede. Ca un sfat incearca sa iei un set de bucse de stabilizatoare pe original(in jur de 25-30 lei/buc) ca sunt ceva mai rezistente decat febi sau alte marci care mai mult de 1-2 luni nu tin. Acum mai depinde si de dimensiunea jantelor care o ai pe masina.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

se poate sa fie anvelopele fara vreun alt defect al masinii.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!