Jump to content

Ulei in portiere si praguri

Deadly
 Share

Postare recomandată

In primul rand, am cautat si nu am gasit nicaieri tratat acest subiect (cu exceptia topicului de aici http://vwforum.ro/index.php?showto...amp;hl=praguri).

In al doilea rand, va rog sa nu radeti de mine (stiu ca VW nu e Dacie), dar chiar sunt curios daca se poate baga ulei in portiere si in praguri la Golf 4/Bora si daca ar avea vreun efect. :icon_cool:

Ma gandesc ca atunci cand spal masina, tot se scurge putina apa in portiere si nu as vrea sa vad peste cativa ani ca incep sa rugineasca. Chiar sunt curios sa vad ce parere aveti despre acest lucru. Multumesc. :king:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bogdan Moraru

Usile de Vw sunt ceruite pe interior, si au si scurgeri care nu prea se infunda. La toate intra apa in usi si gandeste-te ca la masinuta ta care cred ca e 2001-2002 nu a aparut rugina, cu toate ca in 8 ani de zile a prins mai multe ploi decat crezi tu. Nu are rost sa bagi ulei si alte prostii pentru ca risti la un momendat sa infunzi acele orificii de scurgere si atunci chiar ca o sa ruginesti bine.

Numai bine!

Link către comentariu

cristianionut

Singura protectie reala pe care o poti face la masina este sa o tratezi cu ceara (solida sau lichida) dupa spalarea masini.La zona de sub masina este bine protejata anticoroziv, chiar acum cateva ore am bagat un ochi sub masina si nu sunt decat cateva puncte pe la motor.

Tratamentul tablei anticoroziv este de top la aceste masini si este unul din punctele fote ale masini.Iarna nu uita spalarea masini mai des de sare.

Link către comentariu

Deci, sa inteleg ca mai rau fac daca vreau sa-i bag ulei in portiere si in praguri ? Uite asa mai afli lucruri noi. :huh:

Intr-adevar, m-am uitat si eu pe sub masina si arata exemplar, dar m-am gandit ca poate portierele si pragurile sunt mai ,,sensibile" la apa decat partea de sub masina. :somnmare:

Link către comentariu

cristianionut

Daca ai curiozitatea sa vezi ceva golfuri 2, care au ceva ani, ai sa observi ca pasajele de la rotile din spate ale aripilor sunt expuse la coroziune.

Usile sunt bine protejate, nu merita alte artifici.Poti verifica doar garniturile si chederele sa fie ok.Deci doar ceara, daca vrei sa projezi ceva.

Masina este un rezultat de peste 15 ani de studiu anticoroziv al caroseriei, dezvoltat de VW.

Link către comentariu

Unii au mai facut prostia sa bage si ulei uzat, care este destul de coroziv deoarece are caracter acid. Asa ca nu merita facut nimic, masina e protejata bine din fabrica.

Link către comentariu

sau dc insisti si crezi ca poti interveni intr-un mod preventiv suplimentar impotriva coroziunii poti incerca un spray cu ceara de la Nigrin.

sunt de acord cu ce s-a scris mai sus....protectia originala anticoroziva este extrem de durabila

Link către comentariu

cristianionut

Fiindca a venit vorba de praguri este bine de verificat daca exista dopurile de sub masina din plastic.Uneori masina trece peste diverse obstacole si pot agata acele dopuri.Mai greu dar e bine de verificat. Iarna curatarea masini de sare prin spalare periodica e obligatoriu.

Link către comentariu

daca am probleme cu protectia de sub masina(antifonul) ca sa zicem ca am indoit putin sub masina si s-a dezlipit antifonul acela merge sa-i fac ceva?de indreptat nu stiu daca se intreapta acolo,o sa revin cu niste poze

Link către comentariu

• 7 years later...

deci nu stiu care ii treaba cu masinile mici,dar la dube face treaba.testat pe 2 VW LT.nu stiu daca a reusit sa puna in praguri,dar la portiere l-am ajutat eu sa puna pe un tovaras.a infundat gaurile si a bagat cu masina de gresat mult ulei ars.a facut cativa km cu ele.sau ii dai de cateva ori mers inainte frana ca sa faca balans.dupa vreo 3 zile a scos dopurile si uleiul.dupa 8 ani de cand a achizitionat cele 2 masini si forjate la greu plus conditii de umezeala la greu(le foloseste in agricultura,multa marfa spalata care lasa apa in masina) tabla pe la portiere si nu are deloc rugina.fata de alte masini ale altor oameni care aveau potierele full de rugina.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!