Jump to content

Ciresica VW Golf III

nightrayder

Postare recomandată

Salut!

A venit timpul sa am si eu placerea de a va prezenta-o pe Ciresica mea.Este vorba de un VW Golf 3 din anul de nastere 1992, cu 75 caluti la putere.

Pentru inceput cateva date tehnice despre ea:

Volkswagen Golf III 1781 cmc, benzina, 75 CP 55 kW, varianta GL.

Dotari la achizitionare:

- geamuri electrice, oglinzi electrice si incalzite;

- faruri cu reglaj electric, inchidere centralizata cu telecomanda si alarma Thunder, abs, airgbag in volan, servodirectie, trapa, scaun cu reglaj pe inaltime, volan reglabil, aer conditionat manual, jante de 15 incaltzate cu anvelope vara 195x50xR15, culoare rosu tornado.

De cand am masina am schimbat amortizoarele si flansele pe fata, placutele de frana si consumabilele. Din pacate am avut ghinionul sa "pup"pe cineva in spate in iarna grea ce a trecut, fapt ce mi-a adus o crapatura pe aripa din stanga fata a masinii, plus un far de producator nou. Masina a mai primit si un sticker rosu vwforum pe luneta si va urma un sticker alb pe bara de sub grila din fata.

Va prezint pentru inceput si cateva poze din cele 9 luni de cand este in posesia mea:

SDC10857.jpg

SDC10840.jpg

SDC10808.jpg

SDC10852.jpg

SDC13593.jpg

Pe langa ce am schimbat la ea am mai rezolvat cateva mici imperfectiuni din utilizare (becuri arse, paianjen murdar, buton de la trapa nefunctional) si imi doresc sa mai repar si sa aduc imbunatatiri la ea, dar ... dupa cum vine bugetul.

Lista modificarilor in asteptare ar cuprinde:

- folierea lunetei 5%, geamuri laterale spate 25% si geamuri laterale fata 75%.

- schimbare discuri frana fata, saboti frana spate.

- inlocuire parbriz;

- un casetofon mai puternic si poate boxe in usi noi;

- un polish profesional pentru un aspect mai placut.

Imi poate spune cineva cum pot mai exact sa repar zona din fata (golul dintre aripa si bara din fata, indreptare bara sub grila, rezolvarea crapaturii si a zgarieturilor din bara frontala)?

Desigur daca aveti pareri, va rog sa le impartasiti cu mine. Voi pune poze cu interiorul ulterior...

Modificat de nightrayder
Link către comentariu

frumusik frumusik...spor la modificari

cati bani te-a costat knd ai cumparat`o?

sal all

Link către comentariu

astazi mi s-a fisurat una din bujii, posibil din cauza ca am spalat motorul :unsure:

deci maine urmeaza un set nou de bujii ... si poate o poza cu motorul curat :lol:

Link către comentariu

ma gandeam sa-mi cumpar o husa pentru capota neagra. Sa mai acopar din punctele albe de pe ea, si poate arata bine.

Ce ziceti?

SDC10750.jpg

SDC13628.jpg

Link către comentariu

Interesanta ideea cu husa, acu mi sa aprins si mie becu. Eu de mult vreau sa fac masina in gri si negru si aveam cam putin negru in fata.

Daca gasesti ceva frumos si care sa se potriveasca pune niste poze.

Spor la modificari si sa ai grija de ea ca e frumoasa.

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Detectoru' ala...e degeaba acolo. Mi-a zis un prieten "caschetar" ca "detecteaza radarul politiei dupa ce te ia" . A...sau il ai acolo ca sa numeri amenzile:P

Era un spirit de gluma...sper ca nu te-ai suparat.

Modificat de phun
Link către comentariu

Nu ma supar deloc, nici nu il mai am. Poza e putin cam veche, de pe timpul radarelor "vizibile".

Masina a primit un set nou de bujii BOSCH(se fisurase una dintre cele din fabrica :D ) si urmeaza saptamana viitoare iar schimbul de ulei :icon_thumright:

Link către comentariu
  • 2 months later...

Nu am reusit sa mai postez pentru istoricul masinii mele.

Dar iata, paintjob pentru etrieri fata si tambure spate:

post-54436-1283794542_thumb.jpgpost-54436-1283794555_thumb.jpg

Un fel de polish manual cu o pasta incolora, care a facut culoarea vopselii sa arate mult mai noua:

post-54436-1283794597_thumb.jpg

Si un traseu frumos pe Transfagarasan la sfarsitul lui iulie:

post-54436-1283794695_thumb.jpgpost-54436-1283794707_thumb.jpg

Am mai incercat sa repar "vestita" piesa rupta de la trapa, dar nu am reusit. Va trebui sa caut una noua sau sa gasesc sa fac o replica.

Parerile sunt binevenite si modificarile ulterioare vor fi postate!

Numai bine tuturor ! :icon_thumright:

Link către comentariu

dupa noul polish se vede mult mai bine culoarea ei originala.

Ca un sfat:fa ceva cu jantele.Poliseaza buza si o sa arate mult mai bine,

P.s.in poza cu acele de bord, in ce viteza erai 4 sau 5?

Link către comentariu
  • 1 month later...

Frumoasa masinuta si mai ales cu jantele astea care o avantajeaza foarte mult (buza lata!). As da jos husa de pe volan care e urata, as da jos de la oglinda tot ce atarna si mai ales liniile cromate lipite pe bara din fata care nu dau bine pe golf...poate pe dacie. Cu cat o tii mai clean ca aspect cu atat va fi mai apreciata :) O suspensie sport ar schimba-o radical cu jantele alea ...ar fi mortala.

Link către comentariu
  • 4 weeks later...

Salut colegu' , foarte frumoasa masina sa o stapanesti sanatos. Noi ne-am intalnit odata la gara in Iasi, tu m-ai salutat, eu dadeam cu spatele sa ocup un loc de parcare. Abia acum te-am gasit pe forum.

Daca vrei sa mai schimbam impresii despre golf-uri da-mi un PM cu id-ul tau de mess.

Link către comentariu

Multumesc pentru aprecieri.

@Cl!cKeRR Te-am adaugat si ne vedem pe mess.

Iarna bate la portita si ciresica vrea incaltata. Eu am pe vara jante de 15" cu anvelope 195/50/R15. Nu stiu daca imi intra pe iarna 195/65/R15 sau 195/60/R15. Cum pot afla?

Dimensiunea asta de vara e trecuta pe capacul de la benzina si pe talonul romanesc nu. Am gasit pe net niste jante de 14" + cauciucuri uzate la 150 RON.

Image0267.jpg

Image0268.jpg

Image0269.jpg

Image0270.jpg

Image0271.jpg

Sunt bune? Ma intereseaza doar jantele sa fie curierul mai ieftin. Cauciucuri vreau sa iau noi Dayton/Tigar (dupa buget :( ) dimensiunea 185/60/R14 82T (in talon 185/60/R14 82H).

Link către comentariu

iti intra si 195/65/R15! garantez eu! :)

mi se par cam varza cauciucurile, insa la 42,5 RON/ROATA (cacuciuc+janta, mi se pare ok). Eu mi-am cumparat cu 30RON, doua cauciucuri de iarna, tot pe 14, de la o cunostinta...sunt cam varza, insa de necaz, cand luam gropile, sunt ok! O janta bate la 40-50RON, ca a marit nea` Boc TVA-ul! :))

P.S. Frumoasa masina, intretinuta in interior, iar culoarea exteriorului, ma omoara, imi place la nebunie!

Ai reusit sa faci ceva cu bara aia, mai ai distanta intre bara si aripa?! Iar jantele se pot "intineri" putin! (vorbeste ciob de oala sparta, care inca incalta masina cu jante Verr, de tabla pe 14, in loc de ceva Adidas din aliaj pe 15...)

Spor in continuare!

Link către comentariu

Dayton dw510 le am de 2 ani si sunt chiar foarte bune. In afara de handling pe curbe sunt foarte aproape (aderenta la franare pe uscat, demaraj de pe loc,franare pe ud) de toyo proxes t1r (astea le am vara) , care sunt pentru mers sportiv. In zapada de 20 cm te joci cu ele....

Link către comentariu

frumoasa masina. culoarea e mortala. mi-ar placea sa ne intalnim odata, dar eu nu prea sunt in weekend in iasi, asa ca nu pot sa vin la intalniri :(

multi km fara probleme si pastreaza distanta fata de masina din fata :blah_:

Modificat de alin12
Link către comentariu

In final am cumparat 4 jante de tabla de 14", in cateva zile pun si cauciucurile care vor fi Tigar 185/60/R14 82T - 187 lei bucata.

Voi reveni cu o poza

Link către comentariu

Si noile achizitii. Sper sa va placa la fel de mult cum imi plac si mie! :D

post-54436-0-70265000-1291399975_thumb.jpost-54436-0-54233200-1291399984_thumb.jpost-54436-0-94359000-1291399979_thumb.j

Link către comentariu

De unde ai luat capacele si cat te-au costat? Arata foarte bine, mie imi place.

Mi-as lua si eu capace daca as gasi ca ale tale.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!