Jump to content

VW Lupo 1.2 TDI 2003 automata

DonHacker

Postare recomandată

Salutari tuturor. ;)

Eu nu am obiceiul sa-mi prezint masinile pe forumuri dar in cazul de fata,masina este a prietenei mele si prezentand-o aici sigur voi primi cele mai bune sfaturi/indicatii pentru intretinerea brotacului :)

Masina a fost cumparata saptamana trecuta din Sfantu Gheorghe.Cu greu am gasit un Lupo diesel sa mai fie si automata(deh,masina de fata).Am vrut sa o cumparam din Germania dar ne ajungea peste 5000 euro.

Este vorba de un VW Lupo din 2003 cu motor de 1.2 diesel,cutie automata,113.000 km.Din pacate nu are servo si nici aer conditionat :(

Dupa o 'mica' inspectie am gasit ca masina a fost lovita pe partea dreapta : aripa/pragul/farul au fost schimbate.Airbag-ul pasagerului a fost sarit si se pare ca s-au anulat airbag-urile(azi am dus-o la o diagnoza cu Vag-Com si a reiesit ca computerul de airbag-uri a fost dezactivat).

Motorul/cutia sunt in stare impecabila (cel putin pana acuma ;) )

Se pare ca distributia trebuie schimbata cat mai repede.Masina are 113.000 km,dar mai mult ca sigur ca nu sunt reali(pe Vag Com nu se puteau verifica,cica nu-l lasa sa vada).Masina a intrat in tara in 2006 la 90.000 km si a fost condusa de sotia omului de la care am luat-o.El a zis ca a fost facuta distributia pe la 95.000 km dar pe curea se vad mici fisuri si in toate service-urile in care am fost,au zis ca trebuie schimbata urgent.

Momentan trebuie schimbat :

-kit distributie

-telescoape si kitul de telescoape pe spate

-placute/discuri pe fata (mai merg vreo 3000-4000 km)

-rulment roata fata stanga

-antigel

Ieri si azi am dus-o la mai multe service-uri sa vad unde obtin o oferta de pret mai buna.In 2 service-uri mi-au umflat "oferta" inmultind-o cu 2.Pana acuma cel mai ieftin(si cel mai serios) pentru schimbarea tuturor pieselor de mai sus+manopera este un service a unui fost mecanic de la D&C Oradea (nu dau nume) si mi-a cerut 2100 RON.Mi-a zis ca distributia e vreo 1200 RON (f scumpa) deoarece trebuie comandata o rola mai speciala care intinde cureaua si numai aia e 250 RON,rulmentul roata fata stanga este si ala f scump 350 RON pentru ca este cu flansa.Ce parere aveti ?

Nu cred ca mai are rost sa zic ca intr-un service mi-au facut aia un deviz de 5500 RON :)

Dupa ce o punem la punct dpv mecanic,vor urma niste geamuri electrice+alarma.Nu e graba :).De fapt in primul rand trebuie sa o transcriem si sa dam foliile fata jos,pentru ca trebuie sa facem RAR-ul.Chiar asa,imi poate spune cineva de ce mai trebuie facut RAR-ul din moment ce masina a mai fost inmatriculata in Romania si are si ITP-ul valabil ? Stiu ca asta e procedura pentru o transcriere,dar birocratia asta ne omoara.

De mentionat : Sfantu Gheorghe-Oradea in jur de 460 Km,2 pers in masina,venit doar cu tiptronicul : 3,2 l/100 km.Si am dat in masina,nu am mers cu ea la consum (a se vedea ultima poza,care bineinteles este luata de pe net :D.Nu am incalcat legislatia romana :P).

Atasez niste poze cu Brotacul :)

03062010135.jpg

07062010173.jpg

06062010159.jpg

post-13243-1276033229_thumb.jpg

Modificat de DonHacker
Link către comentariu

Felicitări pentru achiziție, dar mi se pare o alegere cel puțin neinspirată să cumpărați o mașină c

Link către comentariu

o masina foarte tare , cel putin cosumul care este foarte bun , din pacate motorul asta nu se mai face , pacat ca nu are aer conditionat

Link către comentariu
Felicitări pentru achiziție, dar mi se pare o alegere cel puțin neinspirată să cumpărați o mașină c
Link către comentariu

destul de costisitore masina parerea mea,distributia cam scumpisoara,la mine a costat 6mil kitu de distributie,atentie cu cutia aia automata sa ii schimbi uleiu daca tot zici ca nu ar avea km reali

Link către comentariu

Mi se pare cel putin ciudat din moment ce ai spus ca nu mai are airbag-uri sa va ganditi sa ii puneti geamuri electrice sau A/C.Masina e clar trosnita rau din moment ce nu mai are nici un airbag.Cu toate astea ati cumparat-o.Eu unul m-as fi ferit de o alegere ca asta.Sper sa nu aveti probleme cu ea cu toate ca a trecut prin multe din cate ai spus..

Sa o conduceti sanatosi!

Link către comentariu

Salutare, sa o stapaniti sanatosi, aceeasi masina o am si eu :D Tot 113000 km avea cand am luat-o in 2008 si se pare ca sunt km reali, am verificat la reprezentanta. :) Eu am schimbat de 2 luni distributia si m-a costat in jur de 900 RON, placute + discuri pe fata TRW in jur de 400 RON. Acu trebuie sa schimb rulmentul pe dreapta, ca incepe sa sune :( :Driver: safe

Modificat de DRIVER07XXX
Link către comentariu

900 RON cu tot cu manopera ? Si ce piese a continut schimbarea distributiei ? Dupa ce am vb cu mai multi oameni tind sa cred ca nr kilometrilor sunt reali,nu stiu ce sa zic,mai vreau sa fac o diagnoza la altcineva. :|

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!