Jump to content

VW Golf V

adicuu

Postare recomandată

Salutare.

A trecut mai bine de un an jumate de cand sunt membru vwforum si m-am gandit ca totusi ar trebui sa-mi prezint si eu motivul prezentei mele pe acest forum.

Este vorba de un Golf 5 diesel cu binecunoscutul motor BKC de 105 caluti. Masina am achizitionat-o din Germany in oct 2008. Initial imi doream un Golf 4, dar cum taxa de prima inmaticulare era in jur de 1000 EUR, m-am hotarat sa fac un "upgrade" la Golf 5 si nu regret deloc acest lucru. Dupa cautari pe net, targetul meu fiind sa nu ajung la 10.000 EUR inmatriculata, am gasit-o. A doua zi am fost dupa ea.

Si acum sa enumar cateva date despre masina.

VW Golf V Confort Line, 1,9 TDI, 105 CP argintie, an fabricatie 2004, 5 trepte de viteza

Alte dotari fata de cele standart:

- dublu climatronic

- tempomat

- lumini picioare

- cotiera fata si cotiera spate cu posibilitatea de transport obiecte lungi (probata in doua ierni cu schiurile ;) )

- volan piesle 3 spite

- senzori ploaie, de lumina

- plafoniera W8 cu suport ochelari

- priza in portbagaj

- proiectoare ceata

- ESP

- jante aliaj 15'

Masina nu are computer de bord, poate e mai bine asa pentru ca am scapat de un "stres" in plus :). Functia coming home/leaving home era activata, dupa care ulterior am activat si alte functii:

- inchiderea usilor la 15km/h si deschiderea lor la scoaterea cheii din contact

- ridicarea geamurilor din telecomanda fara a tine apasat continuu

- modificarea sensibilitatii volanului de la valoarea initiala 2 la cea maxima 6

- functionarea permanenta a semnalizarilor fata la intensitatea de 20%

- afisarea vitezei pe display-ul RCD-ului

Pe parcursul topicului o sa trec si alte evenimente din viata ei de pana acum.

post-33218-1275984420_thumb.jpg

post-33218-1275984431_thumb.jpg

post-33218-1275984440_thumb.jpg

post-33218-1275984450_thumb.jpg

Modificat de adicuu
Link către comentariu

Se poate activa din computerul de bord ridicarea geamurilor din telecomanda fara a mai fi nevoie sa tii butonul apasat?

Link către comentariu

Grand Theft Auto ? :)

O masina foarte ingrijita si un propietar pe masura.

Sa o conduci cu placere!

Toate bune!

Modificat de steffan
Link către comentariu

ca sa nu mai tii apasat pe buton pana sus,ai nevoie de vag com.

brgds

Link către comentariu

Frumoasa masinuta, abia astept s-o vad maine pe "live" :rolleyes:

Link către comentariu
Se poate activa din computerul de bord ridicarea geamurilor din telecomanda fara a mai fi nevoie sa tii butonul apasat?

Nu-ti pot confirma treaba asta, eu am activat-o din modulul confort cu ajutorul VAG COM-ului.

Sa mai trecem in revista istoricul GTA-ului

- Si cum am inceput sa particim la intalnirile de la Cluj, masina trebuia stiker-ita. Dupa ce am pus cel exterior, dar care dupa ce-a trecut iarna a suferit un pic, am facut unul pe interior

img0809vj.th.jpg

- Cum a venit primavara, am vopsit etrierii cu "rosu ferrari", care dupa un an de la vopsire arata identic. Vopsirea am facut-o cu pensula impreuna cu un bun prieten, forumist si el dar de prin italia :)

imagine081.th.jpgimagine093.th.jpgimagine080.th.jpgimagine100.th.jpgimagine099.th.jpg

- A venit si vara, si impreuna cu colegii de la Cluj am participat la VW FEST de la Brasov 031206204a4dca0ce3365.th.jpg

Cap de turma: 31800770.th.jpg

In parcare: 63109268.th.jpgimagine137.th.jpgimagine135.th.jpg

La liniutele cu bicicletele m-am crezut Superman, gravitatia nu m-a lasat :icon_thumright: 15651994.th.jpg

Dar m-am revansat la concursul de imitat sigla VW, unde am castigat impreuna cu Virginia si cu suportul trupei de la Cluuuj :P 28461005.th.jpg

- Spre sfarsitul verii am pus si folii LLUMAR pe toate geamurile, 13% transparenta pe spate si 75% pe fata, omologate RAR. Am schimbat si stiker-ul ;)

26092009001k.th.jpg

- In interior am schimbat toate becele cu leduri. Le-am schimbat si pe cele de la numarul de inmatriculare dar spre surprinderea mea, acestea s-au ars si unul dintre ele au topit efectiv soclul. Ledurile erau CAN pentru a nu da eroare. Am revenit la becurile clasice dupa ce am inlocuit soclul.

08052010001.th.jpg08052010.th.jpg

- Ultima gaselnita, acompaniat din umbra de Marian si Stefan, am vopsit cu spray stopurile. Am folosit Duplicolor negru transparent. Cercurile le-am acoperit inainte de vopsire. 16052010.th.jpg

Rezultatul ma incanta :) dscf6519n.th.jpgdscf6517j.th.jpg si o comparatie 07062010.th.jpg

Per total sunt foarte multumit de ea, la cei putin peste 200k ai ei se comporta excelent, nu sunt probleme cu ambreajul sau turbina, care frecvent primeste turatii de 4000 ca sa se mai curete galeriile.

Link către comentariu

Frumoasa si ingrijita!Sa te bucuri de ea mult timp de acum inainte!

Twins or what? :)

post-20522-1276012456_thumb.jpg

Link către comentariu

Salutare, spune-mi si mie ce reprezinta modificarea sensibilitatii volanului de la 2 la 6? Cum se face si ce efect are ? In rest ce pot sa iti urez, modificari placute in continuare! :mellow:

Modificat de b 50 ppx
Link către comentariu

@all multumesc de aprecieri :)

Frumoasa si ingrijita!Sa te bucuri de ea mult timp de acum inainte!

Twins or what? ;)

Aproape twins, bandourile si manerele mele sunt negre ;)

Salutare, spune-mi si mie ce reprezinta modificarea sensibilitatii volanului de la 2 la 6? Cum se face si ce efect are ? In rest ce pot sa iti urez, modificari placute in continuare! :)

Acum nu stiu exact cum se face, o sa-ti spun cand o sa-mi scanez si sa sterg eroarea de bec ars. Volanul se misca mult mai usor la viteze mici si pe loc. Cand a condus sora-mea masina, asta a observat prima data.

Calculatorul este doar pe 17 biti si nu prea pot face multe adaptari, mi-ar fi placut de exemplu ca geamurile sa se inchida singure atunci cand incepe ploaia.

Link către comentariu
Salutare, spune-mi si mie ce reprezinta modificarea sensibilitatii volanului de la 2 la 6? Cum se face si ce efect are ? In rest ce pot sa iti urez, modificari placute in continuare! :blah_:

Exista un topic unde s-a discutat despre modificarea sensibilitatii servodirectiei. Uita-te aici

Link către comentariu

Ti-am vazut stopurile pe topicul de intalnire. Am crezut ca a mai aparut un G5 la intalnire. Apoi am vazut ca e al tau si ma gandeam cat ai dat pe stopurile de ED30 :blah_:.

Foarte foarte bine arata stopurile.

Sanatate domnu!

Link către comentariu

Daca veneai putin mai repede, vedeai operatiunea de montare :blah_:. Mi-ar placea ca si triplele sa aiba lumini, dar nu ma indur sa la deschid, poate daca ar exista un inel cu leduri care sa aiba dimensiuni cat de cat apropiate.

Operatiunea urmatoare o sa fie aceea de a se aprinde cercul complet la franare, nu doar jumatatea exterioara.

Modificat de adicuu
Link către comentariu

hai miercuri si o rezolvam si pe aia :cool:

in alta ordine de idei, felicitari de prezentare

era si vremea :D

drumuri bune si km multi ;)

Link către comentariu

foarte frumoasa masina si ingrijita...

cat mai multe modificari si drumuri tot mai bune

P.S. trebuia sa o prezinti si tu intr-un final

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Intre timp mi-am mai adus aminte de unele mici upgrade-uri:

- Mi-am montat o alarma Viper pe CAN-ul masinii si cat de curand si alarma o sa primesaca un upgrade, o sa montez si monitorizare interioara.

- Nu am fost multumit de lumina din portbagaj chiar daca am pus led, asa ca am montat pe placa care acopera portbagajul doua benzi cu leduri. Scuzati calitatea pozelor facute cu telefonul intr-o seara.

- Am facut un upgrade si soferului :) , ca sa nu se simta neglijat :(

24062010002s.th.jpg 24062010003.th.jpg 27062010l.th.jpg

Modificat de adicuu
Link către comentariu
  • 3 months later...

@Balta eu am fost la Polus, chiar vis-a-vis de casele de marcat de la Carrefour. Firma are magazin si la Iulius. Eu am avut pe stick pozele cu siglele.

Link către comentariu
  • 1 month later...

Saptamana viitoare imi expira ITP-ul. Am si 13.000 de km de la ultima revizie.

In weekend am montat si cauciucurile de iarna. Am observat o uzura mai accentuata la cauciucul dreapta fata pe interior. Dupa revizie o sa fac o vizita la un reglaj al geometriei.

Link către comentariu

Am fost la ITP si am trecut, ceva normal :P

Am identificat si cauza pentru uzura mai mare pe cauciucul din dreapta fata pe interior. In urma inlocuirii trapezului stanga, s-a schimbat numai bucsa de pe stanga, nu si cea de pe dreapta, ceea ce un mecanic profesionist ar fi sesizat si m-ar fi intrebat daca sunt de acord sa schimb si bucsa de pe dreapta, dar ce sa facem, suntem made in romania :(. Am 13.000 km si urmeaza sa schimb uleiul si am sa schimb si bucsa din dreapta.

O alta chichita gasita e ca faza scurta nu prea are lumina alba, e cam albastra (halogen k6000), dar a trecut cu vederea ;)

O greseala de-a mea a fost cu anvelopele de iarna :(. Acum 2 ani cand le-am achizitionat, nu prea ma pricepeam cu ele, adica la indicele de viteza. Am luat T in loc de H. "Norocul" meu este ca sunt cu 3 km peste viteza maxima a masinii, adica 190 km/h fata de 187 cat are masina, asa ca am scapat.

Dar cel mai bine ma unge la suflet este motorul, pe care mi l-au laudat. Este in conditii foarte bune la cei 208.000 km.

Sa auzim de bine.

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

frumoasa masina , te-am vazut azi pe langa aeroport , eram tot cun un golf 5 aproape identic cu al tau numai ca mai "shifonat":D

PS: Masina trebuie sa iti mearga pana la 210km/h , daca eu am prins 200km/h cu 1.4 aspirat

Modificat de AUL
Link către comentariu

Si eu te-am vazut, ma gandeam ca esti de pe forum si m-am uitat dupa sticker cand eram in spatele tau, dar nimic. Cand am tecut pe langa tine ne-am uitat unul la altul.

Viteza maxima din talon este 187 km/h si cauciucurile T sunt bune cu indulgenta. In prima luna de cand aveam masina nu mi-a trecut prin cap sa ma uit eu si la indicele de viteza.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!