Jump to content

VW Golf 1 '79

bhelzhebuth

Postare recomandată

Am aterizat si eu pe aici, desi .. nici carnet nu am.

Dar, picand eu si a doua oara la examen, din cauza dracilor am achizitionat de la un vecin de-al meu un golf 1, fabricat in 1979, inmatriculat in Romania in 1993.

Zis si facut si incepe nebunia:

Detalii tehnice: benzina, 1439 cm3, 51 kw, viteza maxima constructie 158 km/h

Stare achizitionare:

aMjQ9.jpg

aMmki.jpg

aMoPr.jpg

aMrjA.jpg

Actualmente (dupa 10 zile de lucru cu pensula ... caci e faza de proiect):

KnKt0.jpg

KtcGJ.jpg

KnMY9.jpg

KnRXr.jpg

Ma declar necunoscator in ale masinilor, si vrand sa fac ceva frumos, astept pareri si opinii, dar aveti i vedere ca eu tin foarte mult la casetofonul original din '79 :)

Modificat de bhelzhebuth
Link către comentariu

Bun venit!

Nu fi suparat din cauza carnetului. Sa spun drept eu l-am luat a treia oara pentru ca nu am vrut sa il iau pe pile si in primele doua dati fusesem picat din niste motive stupide (uneori inexistente), dar asta e o alta poveste.

Arata bine masina pentru varsta ei. Imi place. Daca ar fi sa-ti recomand ceva imbunatatiri, as incepe cu rotile care nu cred ca sunt cele originale (la dimensiuni ma refer). In plus, daca nu ai buget pentru unele din aliaj le-as vopsi albe. Sau daca vrei sa faci economie si mai mare, recomand niste capace gri (ceva in genul modelului GTI ar fi perfecte ,desi sunt destul de greu de gasit). Sticker-ul cu Sprint nu e tocmai pe gustul meu. Dar gusturile nu se discuta :zzzzz:

Zi-mi te rog, stergatorul de pe hayon nu trebuie sa stea in pozitie orizontala? Adica e o problema cu el? Si inca ceva: care-i treaba cu cele doua dungi de pe lateralele hayonului? Au fost lipite ceva abtibilduri? :)

Link către comentariu

Dracii mi-au trecut cand am inceput sa lucrez la masina

jantele nu sunt cele originale, asa cum se vede clar, sunt vopsite negru (revenire la culoarea initiala) in vederea achizitionarii unor capace. Sunt cam pretentios la design, iar jantele care imi plac ... cumpar o masina cu ele ... asa ca momentan nu e cazul, doar in eventualitatea in care gasesc niste jante originale de golf, le voi schimba pe cele actuale.

In ce priveste stergatorul ... credema ca esti primul care a observat asta, o sa verific dimineata.

Dungile ... am incurcat pozele, vor exista in viitor (adica de poimaine), pentru ca la ora actuala mi se pare lipsit de forma spatele masinii.

p.s am reeditat primul post cu poza initiala

Link către comentariu

De la masina asta s-a ajuns pana azi al golf 6 :X frumos golf dar e putin frustrant sa ai masina si sa nu ai carnet:)

Bafta la carnet;)

Link către comentariu

In primul rand bine ai venit pe forum! Arata bine Golfuletul dupa reimprospatare, dar dupa cum a zis si Calin, nu prea arata bine cu stickerul sprint.

Stai linistit cu permisul ca il iei!

Bafta

Modificat de cTL
Link către comentariu

Foarte frumusica masina. Tine cont ca e totusi "o bucata de istorie". Cat despre carnet stai tu linistit, stiu ca acum stresul e mare cu masina in fata blocului si fara carnet in buzunar dar va veni soarele si pe strada ta fii sigur de asta. Sa ai grija de mititica, ca probabil si ea a avut grija de cativa proprietari :)

Ca o rugaminte personala pune te rog vreo 2 poze cu interiorul m-ai facut curios rau cu casetofonul si poti sa-mi spui cat te-a ajuns masina ?

Link către comentariu

Din cate stiu eu, stopurile late s-au pus pe masinile dupa 1981. Posibil ca masina sa fi fost recarosata? Caroseriile de dupa 1981 sunt mult mai bine protejate anticoroziv. Ai grija la praguri, daca sunt ok baga-le ulei, si la fustele spate. Sfatul meu este sa tii linia clean.

Link către comentariu

Ce masini ...am avut si eu una diesel , am tinut-o cam 5 ani...prima mea masina ce amintiri...in aceasta perioada am schimbat doar discurile , amortizoarele pe fata si consumabile normal. In rest motorina si atat si se prezenta excelent cand am dat-o 2200 dolari tin minte. Sa o stapanesti sanatos si sunt curios cat ai dat pe ea acum...

Modificat de mugur79
Link către comentariu

pot sa precizez asa:

ca fostul proprietar a avut 2 golfuri, dar detalii in ce priveste modificarile efectiv facute nu reusesc sa aflu, desi respectivul imi este vecin din '85

ceea ce stiu este ca bordul initial nu avea turometru, il am si pe acela oricum + 2 lunete de rezerva, geamuri laterale de rezerva, jantele originale, carburatorul original si probabil alte lucruri ascune prin uscatoria, transformata in atelier al fostului proprietar, inca nu le-am luat ca nu prea e spatiu, dar sunt la 2 etaje deasupra

modificari evidente la motor: carburator Dacie ... a, si pe chiulasa scrie 1.6, desi teoretic in talon e 1.4

ceea ce pot sa precizez este ca nu-mi plac modernismele, liniile masinii vor fi respectate, tin la elementele originale dupa cum se va vedea pe parcurs, "ajustarile" cu pensula sunt doar un preambul la "ajustarile" ce se vor face dupa ce dezmembrez in bucati masina, rezolv caroseria ... totusi a stat o perioada destul de mare nefolosita, si ceea ce am facut eu la ea, in nici un caz nu se poate numi o lucrare profesionala

poze cu designul final tot maine cred ca am

poze cu interiorul maine sosesc, inutil sa spun de acum ca tapiteria originala e dementiala ca design, pacat ca .. totusi e din '79, trebue refacuta.

pret achizitie 25 milioane lei (2500 RON)

cheltuieli pana la aceasta ora: 14.75 milioane (1475 RON), include cauciucuri + operatiile aferente, ulei, aditiv, termocupla, platina, condensator, filtu ulei, filtru benzina, vopsele, benzina, include pret galerie livrata din Germania

prognoza piese de schimbat: manere, volan, oglinzi laterale, schimbator viteze, placute frana, garnitura chiulasa si ce o sa mai descopar la ea ..

binenteles apreciez orice detalii si/sau observatii ca pot fi facute de cunoascatorii acestei bijuterii, care va circula cu succes pe strazile Romaniei si nu numai, in cel mai scurt timp posibil

pe cine am omis prin acest reply rog sa ma scuze

P.S. Pozitia stergatorului este cea corecta ! am verificat de 2 ori, ceea ce este foarte dregut este ca apas 1 data pe maneta si face un ciclu de 3 rulari.

Modificat de bhelzhebuth
Link către comentariu

hai ca is curios si eu cum arata interiorul :)) cu rugina cum sta, pe unde are probleme?

Link către comentariu

Preview:

fmZmi.jpg fn0Rr.jpg

Motor:

Pahi0.jpg PajN9.jpg PargA.jpg PatLJ.jpg

Interior:

PawfS.jpg PaLdJ.jpg 3eLAi.jpg 3eO4r.jpg 3eQzA.jpg

3eT3J.jpg 3fl_r.jpg 3fouA.jpg 3fyt9.jpg 3fDsr.jpg

3fFXA.jpg 3fIrJ.jpg 3fKWS.jpg 3fPW9.jpg

Modificat de bhelzhebuth
Link către comentariu

cu pozele acestea mi-ai adus aminte de prima noastra masina. un golf 1 1,4 diesel izbitor de asemanator din punct de vedere al exteriorului si interiorului.ce mai masina!!!. oricum felicitari pentru masina si sa ai grija de ea. ai pe maini o istorie(marca care a inventat hatchbackuri-le). :)

Link către comentariu

Frumos de tot interioru. Daca ai putea tu sa fci o reconditionare a bordului, cu vopsirea plansei, si a butoanelor (in culorile lor originale bineinteles!)... ar fi si mai fain. Iar bancheta mi se pare extraordinar de frumoasa. Pacat ca timpul si-a spus cuvantul asupra ei. Oricum, daca te decizi si ai si bani sa o retapitezi, te sfatuiesc sa pastrezi tema initiala. Cred ca noua era foarte frumoasa.

Link către comentariu

cumparat volan de golf 2, manarele inlocuite (caci era pe punctu de a se desprinde de pe tabla)

acum vine partea nasoala

motor: se va lua una bucata motor si se va arunca ... unde putem, am achizitionat un motor de 1.4 in perfecta stare de functionare, caci asta ar fi sfatul zilei, decat sa carpesti un motor, cica mai bine pui unu bun, pret 200 euroi.

revenim cu update-uri cand va fi complet functionala masina si cu noul interior, am gasit scaune si canapea o tema apropiata (textil + vinylin) de pe un golf 2 - pret 100 RON in stare buna.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!