Jump to content

My Seat Altea

cerbu

Postare recomandată

Desi am avut mereu un "ceva" pentru masinile frantuzesti, conjunctura a facut sa achizitionez un Seat. Desi niciodata nu mi-a placut ideea de nemtoaica, acum ma innebuneste. Desi nu o am decat de 2 luni, nu as renunta la ea. Dar destula vorbarie si cam multi de "desi".

Seat Altea 5P, fabricatie 2006, motor 1.6 BSE, 102 "poneli", varianta de echipare Referance - 4 Airbag, aer conditionat Climatic, geamuri electrice fata, oglinzi reglabile manual, radio/cd/mp3 player cu comenzi pe volan si 8 difuzoare, spatii depozitare sub scaunele fata, proiectoare fata si cam atat... Culoarea este Mar Blue (V6V6). Am achizitionat masina la 49330 km, acum are in jur de 52500 km. Intre timp am schimbat urmatoarele: ulei Mobil1 Super 3000 5W40 si filtru ulei Mann, planetara stanga si difurile de pe fata (unul era spart, le-am inlocuit cu Alpine Custom Fit SXE-1725S de la Be-loud). Masina are unele probleme, intrucat a fost avariata, dar care se vor rezolva in cateva luni cand mai fac rost de un banut. Ca si idee, urmeaza sa ii mai inlocuiesc filtrul de benzina, bujiile, boxele spate si toba finala (as vrea ceva de carbon, dar mai vedem). Jantele din poze nu le mai am (hidoase, nu?), masina e incaltata acum cu table cu cauciucuri nasparlii rau si urmeaza sa primeasca jante VAG, modelul de le Skoda Superb pe 17 si un set de cauciucuri pe 17. Masina merge super bine, sunt foarte multumit de ea si mi-a schimbat complet parerea despre masinile grupului VAG.

Cateva poze cu ea.

post-16788-1274895291_thumb.jpg

post-16788-1274895309_thumb.jpg

post-16788-1274895318_thumb.jpg

Modificat de cerbu
Link către comentariu

Sa o stapanesti sanatos concetatene. Parca nu dadeau asa de rau jantele dar ce vrei sa-i pui este in mod sigur mai bine :)) Sa te bucuri de ea :))

Modificat de Circoloco
Link către comentariu

frumos modelul,culoarea o prinde bine.

mar blue am vazut pe cordoba,ibiza si leon1p dar e prima altea in culoarea asta

sa o conduci cat mai multi km

Link către comentariu

Imi place culoarea. Cum se descurca motorul asta pe Altea?

Sa o stapanesti sanatos in continuare! ;)

Link către comentariu

Sa ai parte de multi km cu ea si fara evenimente neplacute.Cat ai dat pe ea?

Vreau sa te intreb si eu cum se descurca motorul de 1.6 pe altea si cate Kg. are, pt. ca luna viitoare vreau sa cumpar si eu un Seat Exeo( care are 1.300 Kg) cu motor de 1.6.

Link către comentariu

Frumoasa masina,sa o stapanesti sanatos si welcome to VAG :))

Cat despre jante nu dadeau asa nasol pe masina...depinde de preferinte.

Link către comentariu
vasi hurghis

Sa te folosesti de ea sanatos ,fara evenimente neplacute. Am avut si eu un Toledo 5P aceiasi culoare ,mi s-a parut destul de pretentioasa culoarea,in schimb era frumoasa post-21055-1274960462_thumb.jpg

Am avut si o Altea post-21055-1274960376_thumb.jpg si am fost tare multumit de ea . Te vei indragosti de masina asta ! Nu stiu cum e pe benzina ,ca eu am avut diesel ,dar rau nu are cum sa fie :vaidecapulmeu:

Eu am fost inebunit dupa Leon 5P ,dar nu am detinut asa ceva ,poate...

Link către comentariu
Publicat (modificat)

In primul rand, multumesc tuturor pentru primire, urari si aprecieri. Nu stiu daca o sa respect oridean intrebarilor, dar: culoarea este foarte frumoasa, dar extrem de pretentioasa. Daca ar fi sa fiu fanatic dupa curatenia exterioara, ar trebui spalata la 3-4 zile, se vede orice fir de praf pe ea. Insa o data la 2 saptamani e de-ajuns. Masina a costat 2500 euro + un Peugeot 406 2002 cu cateva defecte, pe care baiatul l-a dat mai apoi cu 2400 euro. Total 4900 euro. Motorul se descurca foarte bine dupa ce trece de 3000 rpm. In a doua pana in 3000 e lenes rau chiar cu talpa la fund. Asta poate si pentru ca masina cantareste 1437 kg. Consumul este in jur de 8 mixt. La oras ia cam 9 si la drum 7, cu o viteza constanta de 120. Jantele pe langa faptul ca nu imi placeau ca si model (parere personala), una dintre ele fusese sparta si sudata; probabil de-aia au si fost vopsite.

All in all, masina imi place la nebunie, fiind pe stilul meu din mai multe puncte de vedere.

post-16788-1274966231_thumb.jpg

post-16788-1274966245_thumb.jpg

post-16788-1274966256_thumb.jpg

post-16788-1274966305_thumb.jpg

Modificat de cerbu
Link către comentariu
vasi hurghis

Car -kitul de pe volan isi merita toti banii.Ce ai patit la airbag? :rolleyes: .Am u set de jante pe 15 de aliaj ,daca te intereseaza...

Link către comentariu

Masina a fost lovita, se vede si in poze. In urma accidentului au ramas airbagul de la sofer sarit si cateva urme vizibile in partea dreapta - usa fata si aripa spate. Sper ca in curand sa rezolv si problemele astea. De aici si pretul mai sus mentionat.

Link către comentariu
vasi hurghis

Da ,acum am observat diferenta mica de nuanta la usa . Vopsitorii astia chiar nu nimeresc niciodata culoarea?post-21055-1275019199_thumb.gif noi sa fim sanatosi!

Link către comentariu
Publicat (modificat)

Rar se intampla sa o nimereasca, mai ales atunci cand e vorba de retusuri sau vopsiri partiale. Oricum, masina va fi vopsita din nou, integral. Airbagul volan va fi montat si va mai suferi cateva schimbari la exterior. Urmeaza jante, toba evacuare carbon cu silencer, geamuri negre (in masura autorizata) si clean look - grila fata fara sigla, hayon clean, "S" hayon in culoarea caroseriei sau custom. de asemeni si sunetul va fi modificat. Dar pentru asta urmeaza detalii mai ample pe parcurs.

post-16788-1275248892_thumb.jpg

post-16788-1275248908_thumb.jpg

post-16788-1275248920_thumb.jpg

Modificat de cerbu
Link către comentariu
vasi hurghis

Atunci, spor la modificari post-21055-1275328323_thumb.png si sa o faci si mai frumoasa :cool:

Si pune poze cat mai multe

Link către comentariu
Eu am fost inebunit dupa Leon 5P ,dar nu am detinut asa ceva ,poate...

cred ca leon 1p, nu stiu sa existe ''5p''

legat de nimeritul culorii...nu esti singurul patit,am un amic cu un leon 1p care si-a vopsit niste bari din kitul aero si nici lui nu i le-a scos la culoare.

culoarea este deosebita,dar stiu cat de greu se intretine

Link către comentariu
vasi hurghis

Corect, TIBI_84, ai dreptate este doar Toledo 5P :)

Vorba lui Oreste : '' cand esti bun esti...foarte bun!''

Tare greu cu meseriasii astia !

Link către comentariu
  • 4 weeks later...

Intre timp, masina a primit o planetara stanga noua, pompa de benzina noua, filtre si ulei Mobil Super 3000 5W40 si jante pe 17 de Skoda. Poze nu am cu jantele, cel tarziu maine. In continuare, se descurca exemplar. Are acum 54010 km.

Link către comentariu
  • 1 month later...

Daca au incaput 5 oameni intr-un 107(test facut la emisiunea ''roata de rezerva''),de ce sa nu incapa intr-o altea?

Am mers intr-o altea si am fost impresionat de spatiu,e la fel de mult spatiu ca in golful plus

Modificat de TIBI_84
Link către comentariu

Sa incep cu inceputul:

- 5 oameni incap si lejer inca (ma mira si pe mine spatiul interior). Am avut un 406 Break si era mai slab la capitolul asta.

- nu i-am pus inca airbagul. In octombrie masina intra in service, pana atunci strang bani. Nu mi-am mai permis casco, asa ca strang bani si o fac eu. Poate la anul ii fac si casco.

- bara spate a fost rosie. Individul care a avut-o inainte a lovit-o in dreapta spate si bara a luat-o la sh.

Masina sta si foarte bine pe sosea cu jantele astea. Ceea ce ma jeneaza e ca a pierdut din putere (cred ca are 20 kg o janta, fata de 5-6 cat are una de tabla). O sa le schimb cu unele pe 16 cat de curand sau tot cu unele pe 17, dar mai usoare, evental cu 7 spite mult mai subtiri.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!