Jump to content

Noua mea "bijuterie"

motoflici

Postare recomandată

Dupa deznodamantul nefericit al Polo-ului meu pe care l-am iubit mult, a venit vremea sa imi iau o noua masina. Dupa indelungi deliberari(model, motorizare) m-am oprit asupra unui Leon 1.9 TDI de 110 cai ASV. Dorinta mea era ARL-ul 4x4 dar deh..lipsa banilor m-a facut sa ma indrept spre aceasta varianta mai ieftina un pic.

Fata de Polo, multe lucruri de bine am de zis. Masina este mult mai spatioasa, mai confortabila, loc in portbagaj e simtitor mai mult. Am tinut foarte mult la dotarile suplimentare asa ca am ales masina cu urmatoarele dotari:

- trapa (face toti banii)

- scaune sport incalzite (iarna sunt dementiale)

- volan si schimbator sport imbracate in piele

- Seat Sound System cu CD Changer

Ca minusuri peste care am trecut mentionez:

- Nu o simt ca trage la fel de bine ca Polo-ul (Polo 1.9 TDI AXR resoftat, Leon 1.9 TDI ASV mai nou resoftat)

- Numai 2 geamuri electrice

- Oglinzi manuale si neincalzite

-numarate urme de "mici" accidente.

De modificat la ea am purces dupa cum urmeaza:

- Distributia si schimbul de ulei si filtre (de cum am luat-o)

- capete de bara si bucse fata

- Jante pe 17 in locul celor stock pe 15

- planetara stanga (cea veche s-a rupt :( )

Planuri de viitor sunt multe rau. Bani si sanatate sa am :) Poze voi incarca maine cand le voi descarca din telefon.

Link către comentariu

sa o stapanesti sanatos....suna bine din cate ai enumerat;)

sa pui poze :D

Link către comentariu

Sa o stapanesti sanatos, 999999 km fara probleme ! asteptam poze poze poze :D

Link către comentariu

Cat mai multi km fara evenimente neplacute.

Link către comentariu

Bine ai venit, probabil era mai usor Polo-ul :D

Multa bafta!

Link către comentariu

Hai sa traiesti colegu! Ma bucur ca esti mandru de achizitia ta si sper ca te-am sfatuit bine. Din punct de vedere al puterii, nu e mai bine decat un ARL, dar din punct de vedere al fiabilitatii ASV=ALH si ambele sunt greu de depasit la capitolul asta. Imi place ca ai nimerit o masina buna la un pret decent, cu toate dotarile interioare de la un Topsport.

De tras, eu cred ca trage mai bine decat Polo predecent, insa e mai grea si de aia ti se pare mai lenesa putin. Dar ai rabdare si mai strangi ceva banuti, o sa gasim solutii sa-ti satisfaci setea de putere.

Sa o conduci sanatos si cat mai multi ok fara problme!

Baga ceva poze!

Link către comentariu

sa o stapanesti sanatos si cat mai multi km cu ea. asteptam poze ;:)

Link către comentariu
dar din punct de vedere al fiabilitatii ASV=ALH si ambele sunt greu de depasit la capitolul asta.

:rolleyes:

as adauga si AGR(aceasi putere ca si ALH),nu stiu pe nimeni care sa se fi plans de vreo problema.eu unul am fost super multumit de el

on topic:

extrem de dotata masina

sa o rulezi cat mai multi km

astept sa vad si poze

Link către comentariu

Pozele promise. Era cam murdara dar la salariu intentionez sa ii fac o baie completa si in profunzime :cheers:

post-16860-1274989006_thumb.jpg

post-16860-1274989041_thumb.jpg

post-16860-1274989201_thumb.jpg

Link către comentariu

frumoasa masina . sa o stapanesti sanatos ! legat de cum trage masina ... ce greutate avea polo in talon si ce greutate are leonul ? eu tot asv am si 1260kg . trage f bine . chiar mai bine decat un golf4 1.9tdi pd de 116cai . singurul dezavantaj sunt vibratiile ceva mai pronuntate decat la pd

Link către comentariu
vasi hurghis

Motorul asta nu e asa de pretentios cum e AXR.Sa te folosesti cu placere multi km de aceasta masina post-21055-1275020626_thumb.png

Link către comentariu

Sa o stapanesti sanatos. Jantele sunt Santa Monica doar ca sunt revopsite. Daca nu ma insel au fost pe ex-Bora lui 2fast4you.

Modificat de Circoloco
Link către comentariu
Sa o stapanesti sanatos. Jantele sunt Santa Monica doar ca sunt revopsite. Daca nu ma insel au fost pe ex-Bora lui 2fast4you.

Multumesc mult. Jantele au fost pe un golf nu pe o Bora. Nu stiu inainte insa pe unde am mai fost :sbine:. E mult mai greu Leonul decat Polo-ul cam pe la aceasi putere. Am facut insa niste teste comparative si m-am lamurit. Masina trage bine :)

Link către comentariu

Pe viitor incearca sa le urci in ture pentru teste comparative :).

Baga-i discuri si placute calumea

Chiar mi-a placut cum merge masina, insa la franare e cam nasol cum face.

Link către comentariu
Pe viitor incearca sa le urci in ture pentru teste comparative :).

Baga-i discuri si placute calumea

Chiar mi-a placut cum merge masina, insa la franare e cam nasol cum face.

Incerc incerc....doar ca nu am avut etalon decat polo-ul...tu nu ai mers cu el sa vezi cum era :)

Link către comentariu
Welcome.

Ce a patit in fata?

Niste "binevoitori" m-au lasat fara ornamente si stropitorul dreapta de la far :(

Link către comentariu

In afara de grile se mai vad diferente de culoare intre aripi si restul masinii, ca si cand toata fata ar fi fost revopsita.

Link către comentariu
In afara de grile se mai vad diferente de culoare intre aripi si restul masinii, ca si cand toata fata ar fi fost revopsita.

Nu toata fata, doar aripa dreapta :Driver: Aceste defecte au fost constatate inainte de cumparare cand am fost cu masina la autotest. Cu toate astea, am decis sa o iau deoarece oricum, cu timpul, intentionez sa ii pun un kit de top sport sau cupra

Link către comentariu

Ma rog, daca zici tu ca e doar aripa dreapta... Mie mi s-a parut diferenta de culoare si la aripa stanga, bara fata nu se imbina bine cu capota, in dreptul siglei "S". Oricum, conteaza sa fi fost facuta ok.

Kit de Cupra/FR mi-am pus eu. E deranj mare, chiar daca iei piesele SH.

Bara nu ar costa asa mult (ma refer tot la SH) cat grilele fata si ghidajele de pe spate (100 E, 4 plastice amarate)

Link către comentariu

Update cu informatii noi:

Am fost la Pronet pentru o diagnoza completa plus log in mers. Am ramas super incantat de acest baiat: foarte amabil si dispus sa ajute. Prima constatare de pe VAG-COM a dat asa:

VCDS Version: Release 908.2

Data version: 20100326

Thursday,03,June,2010,19:22:40:56830

Chassis Type: 1M - Seat Leon/Toledo

Scan: 01 02 03 08 15 17 19 22 35 36 37 46 56

Mileage: 150050km/93236miles

-------------------------------------------------------------------------------

Address 01: Engine Labels: Redir Fail!

Part No: 038 906 012 AT

Component: 1,9l R4 EDC 0000SG 2815

Coding: 00002

Shop #: WSC 06441

No fault code found.

Readiness: N/A

Address 03: ABS Brakes Labels: 1C0-907-37x-ESP-F.lbl

Part No: 1C0 907 379 E

Component: ESP FRONT MK60 0104

Coding: 0019458

Shop #: WSC 00001 001 00001

1 Fault Found:

01423 - Lateral Acceleration Sensor (G200)

012 - Electrical Fault in Circuit

Address 08: Auto HVAC Labels: 1M0-820-043.lbl

Part No: 1M0 820 043 D

Component: 1M-CLIMATRONIC X0605

Coding: 00043

No fault code found.

Address 15: Airbags Labels: 6Q0-909-605-VW5.lbl

Part No: 6Q0 909 605 A

Component: 1L AIRBAG VW5 0A 0006

Coding: 12620

1 Fault Found:

01284 - Side Airbag; Drivers Side; Disabled

35-00 - -

Address 17: Instruments Labels: Redir Fail!

Part No: 1M0 920 821 B

Component: S5-KOMBIINSTR. VDO V03

Coding: 00112

Shop #: WSC 46116

Part No: IMMO

Component: IDENTNR: SEZ7Z0A1023903

IMMO-IDENTNR: SEZ7Z0A1023903

S-a purces la stergerea erorilor si activarea airbag-ului. A ramas doar eroarea de ABS data de senzorul G200. Poate cineva sa imi spuna aproximativ cat costa unul? Ca sa stiu cu cat sa ma pregatesc?

Pe langa asta am facut si un log in mers ale carui rezultate le voi posta cum voi intra in posesia lor. Nu sunt insa prea multumit de el din urmatoarele motive: era destul de aglomerat cand am facut incercarea si nu a fost o "talpa" in toata regula in treapta a 3-a de viteza.

In rest numai de bine, erorile celelalte nu au mai reaparut, injectoarele sunt foarte ok. Voi reveni cu detalii.

Link către comentariu

Am schimbat switch-ul din usa de la sofer la kelu si acum piuie cand las farurile aprinse :mellow: multumesc inca o data pe aceasta cale altui coleg de forum foarte saritor.

Link către comentariu
  • 2 months later...

Masina tocmai a avut parte de urmatoarele imbunatatiri:

- Cauciucuri noi (3 ani garantie)- 215/45/17

- Discuri frana noi ATE spate si ATE Power Disc fata

- Placute frana noi ATE fata/spate

- Schimbat lichidul de frana

Acum ca am rezolvat partea cu trenul de rulare si sistemul de franare, urmeaza sa ma apuc de motor. Target-ul este de aproximativ 200 de caluti. :icon_thumright:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!