Jump to content

Are sau nu ABS ?

d@n
 Share

Postare recomandată

am si eu o nelamurire

modelul de Skoda Octavia 1,6i SLX 1998 (motor AKL) are sa nu ABS???

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cel mai simplu e sa te uiti sub capota pe servofrana tre sa ai o pompa cu 3 ,4 conducte ,daca acele conducte intra intro chestie mai patratoasa si de acolo ies mai multe + mufe si fire multe inseamna ca ai si abs :lol: sunt si alte metode da poate zic si alti colegi de forum :)

Link către comentariu

Un ABS functional, se simte la o frana puternica. Daca nu-l simti, poate nu este sau nu functioneaza...

Link către comentariu

Trebuie sa ai un martor prin bord (nu stiu exact unde la Skoda) pe care sa scrie ABS. Tot asa as verifica la minim 20 km/h sa franez cu toata forta in pedala de frana. Daca intra o vibratie ritmica e un ABS functional pe acolo.

Link către comentariu

barbato mihail
am si eu o nelamurire

modelul de Skoda Octavia 1,6i SLX 1998 (motor AKL) are sa nu ABS???

<{POST_SNAPBACK}>

In functie de optionalele alese. Dar daca vrei sa stii cu adevarat daca are ABS da-i putina talpa (cam 120-140 km/h ) si franeaza brusc .Daca pedala de frana baraie si trepideaza (are un zgomot specific cam ca un barait) atunci vei sti cu siguranta ca ai abs.Dar la motorizarea ta ma cam indoiesc .......desi s-ar putea.

Desi martor de abs exista in in bord el nu este activ(este orb), daca masina nu are ABS(tabloul de bord este codat pentru masina fara ABS) si s-ar putea sa te induca in eroare.

Link către comentariu

Desi martor de abs exista in in bord el nu este activ(este orb), daca masina nu are ABS(tabloul de bord este codat pentru masina fara ABS) si s-ar putea sa te induca in eroare.

<{POST_SNAPBACK}>

ups.. la asa ceva nu m-am gandit. La astea vechi fara ABS nu punea martori orbi. Iar testul cu franarea maxima merge la orice viteza peste 20 km/h nu e nevoie de peste 100, plus ca testul are relevanta limitata. Daca e un senzor ABS defect sau altceva care a dus la dezactivarea ABS-ului, acesta nu va intra in actiune desi exista in sistem. Prin asta am trecut eu cand am luat masina, era dus un senzor.

Link către comentariu

Sau pune o frana brusca de la 50-60 km/h pe o suprafata mai putin aderenta. (Apa, nisip, etc). Vezi totusi sa nu fie cineva prin preajma, ca daca n-ai ABS masina derapeaza frumos. Daca ai, simti in pedala de frana o vibratie, ca si cum ti-ar da pedala inapoi si isi pastreaza traiectoria.

Link către comentariu

De cat timp ai masina? Ai avut-o peste iarna? Daca da, e aproape imposibil sa ai abs si sa nu-l fi simtit macar o data.

Link către comentariu

Daca pe spate ai frana e cu tambur atunci nu ai sigur abs.

Daca e cu placute de frane, sunt sanse sa ai abs.

Ca sa stii sigur daca ai abs cel mai util ar fi sa rogi pe cineva cu vag com sa arucnce o privire...

Numa bine

Link către comentariu

Daca pe spate ai frana e cu tambur atunci nu ai sigur abs.

Daca e cu placute de frane, sunt sanse sa ai abs.

Ca sa stii sigur daca ai abs cel mai util ar fi sa rogi pe cineva cu vag com sa arucnce o privire...

Numa bine

<{POST_SNAPBACK}>

Din cate stiu eu toate octaviile 1 cu motor tdi de 90 cp au tambure pe spate......si mai au si abs... ca sa vezi!

Si masina mea are tambure aspte si are abs... :(

Link către comentariu

Exista ABS si pe masinile cu tambure pe spate. Fabia este un exemplu graitor ;).

Link către comentariu

masina o am de o luna asa ca nu stiu inca toate detaliile

intrebarea am pus-o in ideea ca la o frinare mai apasata am simtit o rezistenta crescuta a pedalei si o f usoara trepidatie a acesteia

pina acum nu am incercat sa-i vad urmele dar cred ca ar fi si asta o solutie

pe fata este cu discuri insa pe spate am taburi dar masina este dotata ca sa zic asa (full electric -geamuri fata spate, oglinzi, trapa + 2 airbaguri) si ma gindeam eu ca poate ....

mersi pt raspunsuri

Link către comentariu

Pai daca vrei sa incerci ABS-ul, nu "frana mai apasat" ci apasa cu toata puterea pe pedala... La un curs BMW, mi s-a explicat ca ABS-ul face treaba doar cand pedala e apasata complet, cu putere si mentinuta apasat pe parcursul franarii.

Si crede-ma, ai sa stii cand intra ABS-ul, nu este loc de: "oare ce-am simtit poate fi ABS?"...

Link către comentariu

ABS-ul face treaba doar cand pedala e apasata complet, cu putere si mentinuta apasat pe parcursul franarii.

Eu stiam ca "face treaba" cand simte ca se blocheaza rotile...indiferent de apasare.

Link către comentariu

Adevarat, probabil m-am exprimat eu gresit. Ce vroiam sa spun este ca e eficient doar daca apesi pedala la fund. Oricum, pe asfalt, ca sa intre ABS-ul cum vrea wwww, e nevoie de apasat oricum foarte tare si brusc pentru ca sa intre. Desigu depinde si de cauciucuri...

Link către comentariu

nu stiu cum e exact la octavia1 ,dar din cate stiu eu ar trebui sa ai un martor la bord cu abs, airbag, etc care sa se aprinda cand bagi cheia si apoi sa se stinga ? iar in caz de ceva probleme, sa stea aprins.

Daca nu ai probabil nu se aprinde deloc.

Link către comentariu

Stiu ca la motorul de 1,6, Octavia (chiar si Elegance numita SLX inainte de facelift) nu era dotata cu ABS. Deci daca masina e standard SLX fara dotari suplimentare, atunci nu are ABS.

Link către comentariu

barbato mihail
nu stiu cum e exact la octavia1 ,dar din cate stiu eu ar trebui sa ai un martor la bord cu abs, airbag, etc care sa se aprinda cand bagi cheia si apoi sa se stinga ? iar in caz de ceva probleme, sa stea aprins.

Daca nu ai probabil nu se aprinde deloc.

<{POST_SNAPBACK}>

La punerea contactului daca masina are ABS , acesta se va aprinde si se va stinge dupa vreo 5 secunde daca masina are ABS si functioneaza corect.Daca masina nu are ABS atunci nu exista nici un indicator care sa se aprinda .

Daca totusi ai ABS si in timpul mersului se aprinde este clar ca ai o problema Cu toate aceste franele functioneaza corect numai ca programul antiblocare al rotilor nu mai functio0neaza.. Faza de mai sus cu tamburii de frana este alte:masinile Octavia 1 nu au repartitor de franare mecanic , ci repartitia presiunilor de franare pe fiecare roata se face electronic cu ajutorul unui program numit EBV .Daca ABS-ul este defect EBV-ul este scos din functiune si rotile pe spate (care sunt cu tambure de frana) se blocaheaza foarte repede.

Link către comentariu

va multumesc la toti pentru sfaturi

o sa incerc cit de curind cit mai multe din cele de pe forum ca sa ma conving

Link către comentariu

va multumesc la toti pentru sfaturi

o sa incerc cit de curind cit mai multe din cele de pe forum ca sa ma conving

<{POST_SNAPBACK}>

E simplu, mergi pe un drum cu piatra de preferintza fara gropi si pune o frana puternica la peste 20 kmh preferabil 30-40 kmh. Daca ai abs sigur il vei simti. Daca rotile se blocheaza nu ai abs sau nu functioneaza. Exista si varianta mai eleganta a interogarii cu Vag-Com, deci nu trebuie sa aflii in modul "brutal". El itzi va spune daca exista si eventuale erori.

Totusi un mic test live e cel mai edificator. Succes si sa ne zici si noua.

Link către comentariu

Din cate stiu eu toate octaviile 1 cu motor tdi de 90 cp au tambure pe spate......si mai au si abs... ca sa vezi!

Si masina mea are tambure aspte si are abs...  :)

<{POST_SNAPBACK}>

si a mea are abs si tambure pe spate :)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!