Jump to content

Sfat alegere anvelope

Carmella
 Share

Postare recomandată

Am nevoie de putin ajutor in alegerea unor cauciucuri. Momentam am pe niste jante NTM Rally 7.5J x 16 niste cauciucuri Dunlop Sp 01 195/50 r 16. Gumele nu sant tocmai potrivite pentru tipul asta de janta, talonul nu sta umflat peste buza jantei pentru ai asigura protectie. Este clara necesitatea folosirii unor cauciucuri cu suprafata de contact mai mare.

M-am orientat spre niste Uniroyal RainSport 2 205/45/R16 insa am unele retineri datorita ulitelor din Iasi care sant intr-un mare fel.

Voi ce recomandati pentru o ibiza, sa fie oare prea mult pentru ea un talon atat de mic ?

Practic talonul se reduce cu 6mm, de la 98 > 92mm

multumesc pentru orice sfat

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu ai ce alege decat dimensiunea pe care ai precizat-o deja, 205/45/16, presupunand ca vrei sa pastrezi jantele. Cu ceva atentie se poate circula cu dimensiunea asta fara probleme.

O dimensiune mai potrivita pentru gropile din Romania ar fi 195/55/15, ai ajunge cu talonul la 107,25 mm. Asta inseamna insa sa-ti schimbi jantele. Oricum, dimensiunea pe care o ai tu acum pe masina nu e una standard pentru Ibiza, e posibil sa ai probleme cand vei fi oprit de politie, avand in vedere ca nu e trecuta in certificatul de inmatriculare al masinii.

Modificat de cristian
Link către comentariu

mersi cristian. se poate inchide

Link către comentariu

• 3 months later...

salutare, vin si eu cu 2 intrebari la rugamintea unui prieten...

ce preindere are la janta un seat ibiza din 2008?

si a doua intrebare:

este cineva pe forum care sa vanda 4 jante de tabla pentru seat ibiza?

multumesc.

Link către comentariu

prinderea este 5 x 100 iar pentru jante, incearca sa cauti in sectiunea de anunturi vanzari, sigur gasesti ce ai nevoie.

Link către comentariu

• 2 months later...

Salut,

Are cineva o lista cu marimile cauciucurilor care pot fi puse pe Seat Cordoba din 2006 ?

Multumesc anticipat !

Link către comentariu

Uita-te aici pe lista, sunt si marimile pneurilor si a jantelor.

Link către comentariu

• 5 weeks later...

eu am un seat ibiza 1.4 diesel 2003 si am trecute pe certificat 3 tipuri de jante si cauciucuri de 14 de 15 si de 16 oare care sunt mai ok sau nu e nici o diferenta?

Link către comentariu

Daca vrei sa ai o masina cat mai confortabila, mergi pe cele pe 14'. 16' as lua pentru aspect, insa trebuie mai multa atentie cand conduci, cauciucurile pot suferi grav din cauza gropilor.

Link către comentariu

• 1 month later...

Daca vrei sa ai o masina cat mai confortabila, mergi pe cele pe 14'. 16' as lua pentru aspect, insa trebuie mai multa atentie cand conduci, cauciucurile pot suferi grav din cauza gropilor.

Producatorul echipeaza masinile cu anvelope pe 15'.Inseamna ca nu sunt confortabile?Inseamna ca producatorul a gresit ca a livrat masina cu roti pe 15' si nu pe 14'? hai sa fim seriosi...vorbim sa ne aflam in treaba...

Modificat de alteacupra
Ai un warning de la mine; citeste regulamentul, punctele 2 si 4.a.
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!