Jump to content

VW Golf 4 sau BMW E46 fl

razor-
 Share

Postare recomandată

ms de info

mi s-a pus mie pata acuma pe compactu asta. trebuie sa gasesc unu.

va fi de umblat pana voi gasi o masina buna. Data trecuta cand am luat golf 3 am umblat peste 3 luni sa caut masina. Atunci vroiam sa iau Toyota Celica (1994-1999), masina preferata din copilarie. Dar nu am gasit niciuna in stare buna. Asta fiin prin 2005..2006, import nu se putea ca era euro 2. Dar parca nici nu erau atatea rable pe piata ca si acum. Acuma fiind si mai ocupat imi va lua 1 an sa gasesc una buna ...

Dc nu exista agentie de intermedieri pt masini cum este si pt locuinte :) Cine n-ar da 100eu in plus numa sa stie ca isi va lua o masina buna, testata, verificata de o agentie serioasa. Lumea nu prea stie sa aleaga o masina buna, sunt prea multe riscuri. Cred ca ar merge o agentie de genu, poate imi deschid eu una :D

E tarziu si ma prinde rasaritu imediat :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• razor-

10

• volnick1986

5

• Ice_2k

4

• soila

4

Top Posters In This Topic

Posted Images

Vreau sa iau o masina si sunt cam nehotarat. M-am rezumat la GOLF 4 si BMW e46 facefilt.

Golf 4 1.6 105CP benzina ~4500eu

BMW E46 316i FL 1.8 116CP benzina ~7000eu

Ambele masini se acceleraza la fel de repede. 0..100km/h in ~11s (bmw-ul e mai puternic dar e mai greu)

Merita BMW-ul specificat 2500eu in plus si intretinere mai scumpa fata de golf, doar pt o tinuta de drum ceva mai buna si design mai frumos?

Parerea mea e ca mai bine aleg golful, diferenta de bani e chiar prea mare. Si un BMW cu motor ceva mai mic nu mai e aceeasi placere care o ofera un bmw. Cred.

Alte pareri?

Mai consider si golf 1.9 tdi, 318d si 320d. Intre golf 4 1.9tdi si bmw e46 fl 320d sau 318d, merita bmw-u 2500eu in plus?

Merci

hai sa "imi dau si eu cu parerea" :D

Sa inteleg ca dispui de maxim 6000 de euro si vrei masina, BMW sau Golf. Eu zic sa te gandesti bine din mai multe motive:

-vorbim de o masina premium si una de masa, ceea ce inseamna ca si intretinerea unui BMW nu este tocmai ieftina.

-sansele sa gasesti un BMW in stare buna la banii astia sunt (mult) mai mici fata de Golf (consider ca un BMW serios este de la 8-9000 de euro in sus)

-in acelasi timp un Golf 4 la 4500 de euro are cam 8-9-10 ani si undeva in jur de 200 000 km (REALI-restul eu cred ca sunt povesti; cam bate la ochi sa ceri 4500 de un Golf fie el si 4 cu mai putin de 150 000 de km, chit ca are si 10 ani-Golf isi pastreaza foarte bine valoarea la revanzare)

-NU da pana la ultimul ban pe o masina, mai ales ca este second, nu sti ce trecut are, nu sti ce a fost schimbat pe ea sau daca a fost schimbat (cu masina sh poti face afacerea vietii sau poti lua o mare teapa). Mai bine pastrezi de-o parte cateva sute de euro si ii faci o revizie serioasa. Nu de alta, dar ar fi mare pacat sa dai toti banii pe masina iar apoi sa iti faca figuri si sa nu o poti repara.

Din punctul meu de vedere:

Avantaje BMW-tinuta de drum, calitate premium, fiabilitate

Avantaje Golf IV: intretinere ieftina, calitate buna, spatiu mai mare.

Ca o concluzie personala eu as cauta un Golf pe la 5-6000 de euro, cu motor de 1.6 105 CP (motor fiabil, pret mai mic decat TDI, consum ok) asta daca nu vrei sa ai BMW numai de dragul de a avea unul in garaj.

Succes! :)

Link către comentariu

• 2 weeks later...

ce ziceti de Golf 5 1.6 FSI Sportline 4 usi? 125.000 km, 2005, 6 trepte, 6900E. (Dotari: Clima automata dubla, cd changer, scaune sport, jante 16 etc.) Suna tentatnt la banii astia (in Germania) si la doatarile astea.

post-37459-1275759231_thumb.jpg

post-37459-1275759234_thumb.jpg

Modificat de volnick1986
Link către comentariu

@bestie : da am gresit golf4gti nu sunt fabricate intre 2004-2006 , gresela , pana in 2004 sunt fabricate

Link către comentariu

Asta cu tractiunea spate si probleme care apar iarna este adevarata. Daca nu ai greutate in portbagaj si cauciucuri de iarna bune esti terminat.

Insa daca iti cumperi cauciucuri de iarna de calitate o sa poti razbate prin zapada, eu cel putin asta iarna am reusit sa ma descurc insa am cumparat cauciucuri de iarna de calitate, insa pana le-am luat am avut probleme

Eu am mers iarna fara probleme pe munte (nu pe drum asfaltat) acolo unde masini cu FWD nu urcau nici cu lanturi.

Trebuie sa sti cum se conduce un FWD si ce trebuie sa decuplezi ca sa nu ai probleme. (+ anvelope de iarna f. bune)

M-am uitat de curiozitate si din 20 de masini doar eu si inca o masina nu am pus lanturi.

Problema cu FWD iarna e mai mult la vale si in curbe (aici nu prea beneficiezi de frana de motor)

fs_p005_1_4.jpg

Am pus ochii pe seria 3 Compact acuma. Cel cu pachet M, arata f bine dar e greu de gasit. Este una la vanzare (am atasat poza) 318i cu o gramada de optionale dar din pacate e cu steptronic si nu vreau.

Modelul compact este mult mai ieftin si e mai usor (deci consum ceva mai mic si acceleratie ceva mai buna). Fara pachet M nu mai arata asa bine :D

Si mie imi place compactul de la serie 3 foarte mult. Pacat ca nu se mai fabrica. Urmatoarea masina va fi foarte probabil din clasa compacta (indiferent de marca).

Link către comentariu

Cu tractiunea spate pe zapada e o placere sa mergi :D problema este atunci cand nu ai simt in picior la plecare, ca in momentu in care te misti, masina merge pe unde vrei tu si drept si pe laterala. in conditile in care nu iesi pe camp sau prin zapada de jumate de metru cu ea nu cred ca sunt probleme, mai ales ca vara la plecare mi se pare ca tractiunea spate e mult mai eficienta, si nu prea vad motivu pentru care iarna sa se schimbe situatia atat de drastic.

Link către comentariu

Cred si eu ca preturile la benzina vor creste mult. Si m-am gandit si la un golf 4 1.4i, are performante exact ca un golf3 1.6 75cp care am mai avut. aceeasi putere(75cp), cuplu(128nm) si timp de la 0..100km/h (14s). E destul pt every day drive. Dar raman la 1.6, nu e chiar asa mare diferentza de pret.

Despre ce spune MOTANUL de seria 1 pot sa confirm si eu. Am in familie si chiar nu ai loc in masina aia. Are si o gramada de sisteme care sigur se vor strica... Dar este "racheta", pt ca e un bmw relativ usor si sta f bine pe sosea.

Mi-as permite sa intretin bmw-ul, dar daca e de doua ori mai scumpa intretinerea nu stiu daca mai merita banii si bataia de cap.

golfuri 1.6 benzina gasesc pe la 100 000km destule. diesel nu.

chiar acuma o luna am gasit un 1.4 care avea numai 34 000 km, greu de crezut dar masina arata ca noua, de asta cred ca erau reali. Era dusa din germania de la un neamt de 70 de ani, s-ar explica. Normal ca s-a vandut a doua zi :|

as vrea si eun golf 4 pe benzina....este prima mea masina si nu as vrea sa arunc banii aiurea...daca ma puteti ajuta cu ceva...:Driver:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!