Jump to content

VW Golf 4 sau BMW E46 fl

razor-
 Share

Postare recomandată

volnick1986

@tzucul 135i-ul se ia la tranta cu Golf R, nu cu un GTI.

AutoBild zic eu ca fac niste teste destul de obiective, daca nu vrei sa pomenim de Top Gear, care intr-adevar zic ce vreau ei.

Aici in testele de la ei e R-ul, 13Oi-ul + altele (S3, Cupra, Mazda)

http://www.youtube.com/watch?v=3iVWxlFr7gA

http://www.youtube.com/watch?v=xbHaaCuAwwU

PS: Nu uita ca 135i-ul are cu un litru in plus la capacitatea cilindrica si e twin-turbo ceea ce ii da plusul de 36 de cai fata de R.

La observatiile tale de mai sus:

1. si 1.8T-ul la mine cateodata (seara si in weekend) mai scade sub 11% in oras. vrei sa zici ca un 1.6 e mare consumator de benzina? ma indioesc de asta. ambele (316i si G4 1.6) sunt cam la aceleasi consumuri. acuma 1-1.5l % pt una in favoarea alteia, in plus sau in minus e tot una.

2. cu Golf 4 1.6 nu stiu daca esti plictisit sau nu, fiindca ca nu am condus 1.6 doar o singura data si nu iti pot spune. in schimb la 1.8T nici dupa cei 1300 km din Germania acasa n-am fost plictisit si/sau sa ma doara spatele. nici acuma dupa 2 ani de condus nu sunt plictisit. de fiecare data e o placere, si am acelasi entuziasm cand i-l conduc.

3. nu contest ca nu e mai grozav la tinuta de drum, dar nici chiar 4-5 clase. sa nu exageram...

Modificat de volnick1986
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• razor-

10

• volnick1986

5

• MOTANUL

4

• soila

4

Top Posters In This Topic

Posted Images

vali_devill

la top gear ere r32 vs seria1 330i.sau 4 motion vs tractiune spate.

cine continua sa zica ca dupa ce merge cu golful pana la mare,munte,tara,afara,si dupa 200,300,500 de km,se da jos obosit si se suie direct in pat si doarme 2 zile...ajunge de ras.pe bune...nu o fi la fel de confortabila ca alte masini pe care le puteti avea sau nu,dar sa nu mai exageram.

brgds

Link către comentariu

Chiar acum o luna si-a luat un prieten un E46 - 320 i - 143 CP - facelift..bine intretinut, din DE si chiar m-a incantat...7000 EUR - 143.000 KM..cica reali (eu nu il cred)

Unde ai vazut tu E46 320i facelift cu 143 CP?:vaidecapulmeu: Poate vrei sa spui 318i facelift.

bmw nu prea mai e un factor de imagine,s-a cam 'cocalarizat'.pe de alta parte am prieteni care au dat toti banii pe masina(bmw),nici de ulei nu si-au pastrat,si dupa 3 luni au ramas cu ele in batista.fi chibzuit,ia masina conform cu banii pe care ii ai,si o sa fie ok.nu vreau sa fiu perceput gresit,si cu un golf iti poti lua teapa,dar macar va fi mai ieftina.

iti doresc succes si bafta la cumparaturi.

brgds

BMW ramane o marca premium, indiferent de cocalariile gen, care sunt predominante in Romania, din nefericire.

Din pacate unii isi cumpara masini din grandomanie, in speta BMW, ca ele merge bine, arata bine si intoarce femeile capul dupa ele, cand Guta ragaie ca o maimuta si basul mai ca dechide portbagajul.

Toti acesti indivizi nu sunt constienti de faptul ca o masina trebuie intretinuta corespunzator si de accea cand pica cate ceva, stau cu ele trase pe dreapta.

Link către comentariu

eu unu as vota pentru un bmw 320d. stiu ca o sa fiu injurat dar imi spun parerea. are fratele meu unul din 2001 modelu fara face lift. in comparatie cu passatul meu este mult mai confortabil si din punct de vedere al tinutei de drum si din punct de vedere a zgomotului. un alt moitiv pentru care as alege bmw-u aspectul bordului care este superior fata de un golf. asta e doar o parere subiectiva deci nu conteaza prea mult, dar insertia de lemn din bord este de bun gust si da un aer de lux masini. un alt motiv pentru care l-as alege este consumu. 4,3 litri la suta pe drumul dintre sibiu si brasov, consum facut la pompa. masina are 136 de cai si cand iesi intr-o depasire sti ca te duci, bine probabil ca un golf de 1.9 131 de cai merge si mai tare. tractiunea spate care sperie pe multa lume iarna este chiar o placere sa mergi cu ea deoarece asc/dsc-u isi fac treaba si nu lasa sa derapeze si cand le decuplezi, let the fun begin. cu traciunea spate am observat ca si plecarea de pe loc este mult mai violenta. la intretinere nu stiu ce sa zic. in octombire acum 2 ani cand a schimbat toate filtrele a dat aproximativ 100 si ceva de ron nu mai stiu exact dar tin minte ca a fost foarte ieftin. defectele care le are nu prea pot sa le pun in seama calitati slabe ci mai mult in spatele vechimi si unei exploatari poate nu tocmai corecte. masina are 200 de mii de km si acum are urmatoarele probleme: intre 2500 si 3000 de ture isi cam pierde din putere, ceva probleme la directie, ambreiaj care patineaza si problema la butonu de la computeru de bord. daca o sa se repare curand o sa va informez de pret. de golf nu stiu ce sa zic pentru ca nu am prea mare experienta cu el, fratele meu a avut inainte de bmw cu golf 4 de 1.4 si se plangea de consum. si referitor la intoarce femeile capu dupa ele... e verficata treaba succes garantat :)

Link către comentariu

Cu siguranta "intoarce femeile" capul dupa un bmw de 10 ani... e si un model foarte rar intalnit pe strazile noastre....

Link către comentariu

Da, si eu am trait asta iarna o adevarata placere cu tractiunea spate... Ramas intr-un sleau, invarteam de nebun (din obisnuinta) de volan, si variam acceleratia, sperand ca va prinde undeva, dar evident ca nu prindea. :)

Iar cat despre intorsul privirilor feminine... conteaza mult si soferul. Dupa mine, de exemplu, capetele se intorc si cand sunt cu VAN-ul :somnmare:

Glumesc, evident. Nu cred ca o masina este motivul pentru care ti-ai dori sa intoarca fetele capul dupa tine.

Eu iti dau alta idee. Daca tot ai 7000 EUR disponibili pentru o masina, de ce nu arunci un ochi si la Golf 5? S-au ieftinit mult in ultima perioada.

Link către comentariu

Va salut domnilor!App de Golf 5.Am un prieten cu care am vb astazi si mi-a spus ca luni o sa isi cumpere un G5.Pretul undeva la 6500 euro motorina bineinteles.Despre optiuni nu stiu prea multe,dar nu ma astept sa fie foarte "incarcat".Apropo de ce spune colegul din postul anterior la suma asta arunca-ti un ochi si pe la G5.

Maniac18....intre motorul de 2 litri de la bmw de 136 cp si golful de 1.9 131 cp este o mica diferenta si ma refer la impozitul anual,asigurare si ce taxe mai exista.Bmw-ul din cate imi aduc eu aminte(nu sunt mare cunoscator) are un sigur motor de 2 litri si 136 cp, pe cand G4 are o plaja destul de mare de la 90-150 cp.Sa nu mai vb aici si de 4motion sau x-drive.G4 are 4motion pe 90 de caluti in schimb bmw pe motorul de 3 litri(sa a corecteze cineva daca gresesc).La capitolul intretinere bmw chiar nu stiu ce sa zic.Am avut doua g4 din 2003 ambele 1.9 116 caluti super multumit frate de ele.Deja in topicul asta sunt multe plusuri(+)si minusuri(-) pt ambele masini, gaseste si tu ceva oameni in care sa poti testa ambele masini si benzina si motorina doar asa o sa te hotarasti asupra careia vrei sa ramai ,ca altfel sa vb despre el pana la adanci batraneti:)) :) :somnmare:

Link către comentariu

volnick1986

sry99 nu stiu daca in 2003 se mai punea pe G4 TDI de 116. Cel de 116 in 2001 a cam disparut de pe lista de motorizari. Eu stiu ca doar TDI-uri de 101, 131 si 150 mai erau disponibile in 2003 pe hatchback. Sa ma corecteze cineva daca gresesc.

E intr-adevar o varianta buna Golful 5 la pretul de pana in 7000E, numai ca cine stie ce iei de banii aia. :somnmare:

Pt cine ii plac kombi-urile o alta varianta ieftina ar fi G4 Variant TDI Euro 4 de dupa 2004-2005. Se gasesc incepand de la 4500 la 7000 o gramada. Consuma putin, sunt practice si taxa de prima inmatriculare daca aduci una de afara nu e f mare ca si la 1.9 TDI EU3.

Modificat de volnick1986
Link către comentariu

Publicat (modificat)

Multumesc tuturor pt sfaturile date.

Pentru simplul motiv ca imi place mult sa conduc si vreau o masina pe termen mai lung si sa am grija de ea, intr-un final am decis sa fac un sacrificiu si sa merg pe varianta BMW. Si mai exact 316i, 318i, 318d, 320d, sedan, coupe sau compact cu pachet M. Numai aceste modele ma intereseaza.

M-am tot documentat in ultimul timp, si am constatat ca preturile la intretinere nu sunt chiar asa de mari la seria 3. Da, sunt dublu decat la golf 4, dar mai mari ca la golf 5 si passat cu ~25%..5-%. Alte sedanuri am gasit ca au acelasi pretz ca bmw-u la intretinere. Si unele chiar mai mari, incredibil renault laguna.

(preturile sunt luate orientativ dupa cateva piese mai scumpe care se schimba mai rar, posibilitate mare sa nu fie exacte. consumabilele sunt la fel la toate)

Bugetul meu e 7500 si vreau o masina in stare f buna pana in 130 000km, benzina sau diesel inca nu stiu. Optionale: klimatronic (clima normala arata urat pe bmw, parca e aragaz) si preferabil trapa. Computer de bord si esp vad ca au toate.

Am sa mai trag un ochi si la Golf 5. Sunt frumoase dar nu-mi plac asa mult ca si stil de condus. Pozitia la volan mai inalta, masina este inalta nu cred ca sta mai bine in curbe decat golf 4.

Modificat de razor-
Link către comentariu

sfatul meu e sa nu-ti iei pe benzina.. ca ai sa o tii pe post de bibelou.. mai ales ca bmw-urile papa sanatos.

pentru ca oricum pana la sfarsitul anului benzina ajunge 5 lei cea normala si 5.5 lei cea premium.

(si nu e vorba de pretul petrolului.. ci de acciza care intra in bugetul saracacios al statului roman)

Link către comentariu

paul walter

daca tot ai 7.500 de euro , atunci te poti orienta cate un golf 4 gti de 150 sau poate 180 cp , din 2003-2006 , se gasesc la pretul asta si mai ieftine(poate) , si cu km undeva la 110-140 de mii , sau poate un golf 5 , despre bmw nu prea stiu ce sa-ti zic :cheers:

Link către comentariu

Nu "crezi" ca sta mai bine un Golf 5 fata de un Golf 4? E o parere destul de relevanta, daca pe astfel de pareri ti-ai bazat alegerea, asta spune totul..

Sincer de cand am vazut titlul, banuiam care va fi decizia, si nu am fost "dezamagit"..

Succes la cumparaturi!

Link către comentariu

Salutare, nu iti lua bmw benzinar mai ales cel 316.

La bani astia ai o multime de variante, audi nu iti place, daca tot iti plac motarele de bmw 320 d si vrei un interior superb si o masina ptr lunga durata poti sa optezi si pentru un ROVER 75 . sunt superbe din toate punctele de vedere( interior, exterior, motor, confort). Da o geana si la rover.Consumabilele si piesele sunt exact ca la bmw. Se gasesc si piese second hand chiar daca uni spun ca nu se gasesc piese, alea alea.

Eu am studiat foarte mult roverul asta si cred ca as alege roverul ptr motor si interior, confort etc. ''dar''

bmw ma tenteaza mai mult ptr ''tractiunea spate'' ii mult mai mult fun ori cand, nu conteaza ani sau seriozitatea persoanei toti care au bmw sau invartit cel putin o data :)

have a good time

Link către comentariu

@paul walter Ce Golf 4 GTI stii tu de fabricatie 2006, 2005...2004...???

Link către comentariu

Am pus ochii pe seria 3 Compact acuma. Cel cu pachet M, arata f bine dar e greu de gasit. Este una la vanzare (am atasat poza) 318i cu o gramada de optionale dar din pacate e cu steptronic si nu vreau.

Modelul compact este mult mai ieftin si e mai usor (deci consum ceva mai mic si acceleratie ceva mai buna). Fara pachet M nu mai arata asa bine :)

Motoarele pe benzina la bmw (cele de 1800cc si 2000cc) au un consum de ~10 in oras, cel putin asa zice in specificatii. La golf 1.6 tot cam asa zice. La mers normal cel putin nu cred sa fie mare diferentza (max 1l). Pe www.spritmonitor.de diferentza e cam de ~1litru. La cele diesel nu are rost sa discutam ca ambele consuma putin.

Am ales bmw-ul pt ca imi place sa il conduc, imi place pozitia la volan, imi place cum sta pe sosea, are distributia greutatzii 50-50 si de tractiunea spate nici nu mai vorbesc. Toate astea ma costa in plus dar sper sa merite si sa ma bucur de ea.

Rover imi plac si mie dar nu e stilul meu. Sincer nu cred ca merita. Nici englezii nu au o parere buna despre Rover.

post-5672-1274718773_thumb.jpg

Link către comentariu

Sincer sa fiu, de fiecare data cand trec pe langa un seria 3 compact imi vine in cap doar "dumnezeule, ce masina hidoasa". Eu as opta totusi pentru o berlina si in niciun caz 316i. Nu prea se pupa ce zici tu acolo (placerea condusului, statul pe curbe, distributia greutatii etc) cu un motor asa slabut.

Link către comentariu

trebuie sa ma uit si la consum, ce sa faci.

Dar 318i are motor de 2000cc 140cp, consum de 10..11 in oras (dupa specificatii) si face 0..100km/h in 9.3s (pe compact). Nu-i rau deloc. pretul la compact e cam 6000eu.

E urata compact dar cu paket M arata asa... mai funky. Dar nu prea gasesc cu M :)

Link către comentariu

318i ar fi ok ca performante, de 316 ziceam eu.

Link către comentariu

La 7.500 iti iei o cupra r(1.9tdi 150 cai)...iti garantez ca o sa te chinuie rau la iarna tractiunea spate de la BMW. Stiu de la un prieten care are un 320 din 2007 aproape full. Si pe unde treceam eu cu Leonul fara niciun sistem, el se chinuia cu bmw-ul si tot nu iesea de-acolo. Numai el stie de cate ori a chemat tractorul de-acasa ca sa-l scoata de undeva sau ma chema pe mine cu transporter-ul. Plus ca e cel mai urat BMW seria 3 compact. Poate nu vroiai sa auzi asta, dar asta e adevarul. Urca-te in Leon, in G4 si G5 si in seria 3 si zi-mi unde te-ai simtit cel mai marfa. Ca eu in seria 3 (ala din 2007, berlina) nu m-am simtit deloc bine. Are mai multi cai, dar la un moment dat o sa vrei doar o parte din ei.

Bafta!

Link către comentariu

Asta cu tractiunea spate si probleme care apar iarna este adevarata. Daca nu ai greutate in portbagaj si cauciucuri de iarna bune esti terminat.

Insa daca iti cumperi cauciucuri de iarna de calitate o sa poti razbate prin zapada, eu cel putin asta iarna am reusit sa ma descurc insa am cumparat cauciucuri de iarna de calitate, insa pana le-am luat am avut probleme

Link către comentariu

La 7.500 iti iei o cupra r(1.9tdi 150 cai)...iti garantez ca o sa te chinuie rau la iarna tractiunea spate de la BMW. Stiu de la un prieten care are un 320 din 2007 aproape full. Si pe unde treceam eu cu Leonul fara niciun sistem, el se chinuia cu bmw-ul si tot nu iesea de-acolo. Numai el stie de cate ori a chemat tractorul de-acasa ca sa-l scoata de undeva sau ma chema pe mine cu transporter-ul. Plus ca e cel mai urat BMW seria 3 compact. Poate nu vroiai sa auzi asta, dar asta e adevarul. Urca-te in Leon, in G4 si G5 si in seria 3 si zi-mi unde te-ai simtit cel mai marfa. Ca eu in seria 3 (ala din 2007, berlina) nu m-am simtit deloc bine. Are mai multi cai, dar la un moment dat o sa vrei doar o parte din ei.

Bafta!

Din nou basme....cu niste cauciucuri de iarna bune merge si ala cu seria 3 pe unde mergi si tu si nu spune ca un g5 sau leon e mai confortabil ca un E90 ca nu te crede nimeni poate doar daca golf-ul e full si bmw-ul chel si nici asa.

Modificat de tzucul
Link către comentariu

Subscriu. BMW e segmentul premium.

Cu toate astea, in continuare iti sugerez golful. Daca nu 5, atunci 4, si la banii aia, il iei si diesel, si il iei si bine dotat.

Link către comentariu

Da, dar nu foarte dotat. Motorul 1.9 de 105 cai, volan in 4 spite... Decat sa iei un Golf 5 slab, mai bine iei un Golf 4, din 2004, foarte bine intretinut, si cu un motor mai puternic.

Parerea mea.

PS, daca vei cauta bine, sigur gasesti si un golf 5, in banii aia, dotat decent.

Link către comentariu

volnick1986

La un 7500 de Euro si eu m-as baga la urmatoarele, dupa cum au zis colegii mei paul walter si soso_leon 1M:

1. Golf IV GTI 25 Jahre Jubil

post-37459-1274741737_thumb.jpg

post-37459-1274741742_thumb.jpg

post-37459-1274741747_thumb.jpg

post-37459-1274741753_thumb.jpg

post-37459-1274742032_thumb.jpg

post-37459-1274743970_thumb.jpg

post-37459-1274743980_thumb.jpg

Modificat de volnick1986
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!