Jump to content

Activare senzor LL

adici
 Share

Postare recomandată

In urma citirii mai multor topics:

specificatii motor ALH, Longlife service sau nu ?, TDI and SAE 0w30 oil grade m-am uitat si eu pe eticheta din portbagaj si am descoperit ca masina mea are QG1. Mai mult pe stalpul de la usa soferului exista o eticheta albastra pe care scrie Long life service si ceva in germana + o data(probabil cand vechiul proprietar trebuia sa revina pt revizie).

Bun! Noroc cu vwforum ca am aflat si eu dupa 2 ani jumate ce masina am . :banghead:

Pana acum am folosit ulei pt interval de service fix (15 kkm sau un an). Acum ca m-am destepat :) am zis sa ii dau masinii un ulei bun, chiar daca e mai scump.

Cititid prin topicurile de mai sus a ramas totusi un aspect neclar: si anume daca senzorul din baia de ulei este activ sau nu, iar daca nu este activ cum se activeaza acest senzor!

In consecinta i-am dat un pm lui ender, care a venit cu ideea sa deschid un topic nou, ca doar or mai fi si altii care vor sa invete!

Sa nu uitam ca dupa ce problema cu senzorul din baia de ulei e clara, iar uleiul schimbat trebuie resetat intrevalul de service care se face dupa cum tot ender zice aici

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Primul lucru pe care vreu sa-l spun este ca longlife service interval merge mina in mina cu motorina cu continutul cel mai scazut de sulf de pe piata, ideal sub 50ppm sulf

Second, QG1 necesita numai ulei special vw506.00/vw506.01, in functie de tipul motorului - nonPD sau PD.

Si acum senzorul:

El functioneaza tot timpul indiferent daca adaptarea QG1 (in instruments) este sau nu activa.

In cazul in care codarea pentru intervalul de service este QG0 sau QG2 atunci ECU nu prelucreaza decit informatia de nivel ulei furnizata de senzor.

Daca ECU a fost codat pentru service QG1 (longlife service interval) atunci el prelucreaza si informatiile de "soot and termal load", valori ce se gasesc in: Instruments[17]/adaptation[10]/chanels 46 and 48.

Link către comentariu

Eu am o nelamurire - am mai intrebat dar nu sunt sigur de raspuns: am doua masini pe benzina care 99% au LL (A4 2001 1.6 si A4 2002 1.8T) dar nu au QG1 (de fapt nici un QGx) pe sticker. QGx este caracteristic doar diesel?

Link către comentariu

Nu este specific diesel. Daca nu ai QG1 nu ai LL service interval.

Link către comentariu

Nu este specific diesel. Daca nu ai QG1 nu ai LL service interval.

<{POST_SNAPBACK}>

Esti tu sigur? Pt. ca:

- A4 2002 1.8T a venit din .de numai cu service-uri LL (facute pe la aprox. 30K) si cu ulei cu specificatie LL

- ambele au pe bord "service in xxx km" si la ambele se poate reseta din adaptation / ch2 / 00000

- pe diverse site-uri scrie ca la benzina motoarele sunt LL cam din 2000

- in ELSA apare mentenanta de LL

:banghead:

Link către comentariu

" Since July 1999 some Volkswagen vehicles have qualified for extended service intervals (ESI). They are only possible in conjunction with the use of appropriate fully synthetic long-life engine oils. Depending on the engine and model variant, service - and thus oil change - intervals can be extended to as much as 30,000 kilometres or a maximum of two years for petrol engines and 50,000 kilometres or a maximum of two years for some diesel engines. The PR number "QG1" on the vehicle data sticker indicates whether a vehicle qualifies for extended service intervals."

Audi face parte din "Volkswagen vehicles"? Daca da, atunci am dreptate, daca nu, sunt dator o B.R.R.C la urmatoarea intilnire vwforum :banghead:

Link către comentariu

Din ELSA:

LongLife Service

Audi A4 as of chassis number 8DYA 000 001

Vehicles 2000 > (Y)

Note:

The LongLife Service is activated at the factory in all vehicles in the countries mentioned below.

Belgium Germany

Denmark France

Finland Great Britain

Greece Gibraltar

Italy Iceland

Ireland Canary Isles

Luxembourg Malta

Netherlands Norway

Austria Portugal

Sweden Switzerland/Liechtenst.

Spain/Andorra Cyprus

Extension of Service

◆ For vehicles with petrol/turbo petrol engine:

maximum of 30,000 Km or a maximum of 2 years; oil grade 2

◆ Vehicles with 4-cyl. diesel engine:

maximum of 50,000 km or a maximum of 2 years; oil grade 4

◆ Vehicles with 6-cyl. diesel engine:

maximum 35,000 km or a maximum 2 years; oil grade 3

The LongLife Service is not possible with 1.9 litre TDI pump jet engines.

The oil grade is entered into the dash panel insert.

LongLife engine oil

New VW standard (specially developed, resistant to change according to specification:

VW 503 00 Petrol/Turbo petrol engines

VW 503 01 Turbo petrol engines as of 154 kW;

(Audi S3, Audi TT and Audi RS4 only)

VW 506 00 Diesel engines (not for pump jet)

Notes:

◆ Vehicles with LongLife Service are already filled with engine oil according to VW standard 503 00 (petrol/turbo petrol engines) or 503 01 (turbo petrol engines as of 154 kW onlyAudi S3, Audi TT and Audi RS4)or 506 00 (diesel engines) at the factory. The conditions for the LongLife Service with a running time of a maximum of 2 years can then only be met when the new engine oil is filled in or topped up.

◆ Vehicles with petrol engine and LongLife Service may also use oils according to VW 500 00, 501 01 or 502 00 and vehicles with diesel engine and LongLife Service may also use oils according to VW 505 00 or 505 01. The Inspection Service is then valid. The service display must be programmed to 15,000 km/12 months. (oil grade 1).

Vehicles built up to and including 1999 must not be filled with the LongLife engine oils. These vehicles may only be filled with the old oils.

Petrol engine: according to VW 500 00, 501 01 or 502 00

Diesel: according to VW 505 00 or 505 01

Link către comentariu

Nu pot decit sa ridic din umeri si sa spun nu stiu

Informatia din ELSA (referitoare la Audi) nu pomeneste nimic de QGn si ma intreb cum diferentiezi doua masini cu intervale diferite de service? Dupa MY?

Daca masina a fost cumparata dintr-o tara ce nu include LL service?

Link către comentariu

Cred ca dupa MY si tara.

Ar fi bine daca cineva cu un Audi mai nou ne-ar spune daca are QG pe sticker

Link către comentariu

Din ce spune ender inteleg ca tot ce trebuie sa fac e codez masina pt long life.

dupa cum urmeaza:?

Instruments - 17

adaptation - 10

Chanel - 45 - Used oil quality: - Long Life service Diesel engines Oil per VOLKSWAGEN secification 506.00(TDI) or 506.01(PD), adaptation value 00004,

- 43 - Maximum Distance to the next Oil Service: - Long Life service Diesel engines, adaptation value 00050(50 kkm).

- 44 Maximum Time to the next Service - Long Life 24 Months, adaptation value 00720

Informatiile sunt luate dintr-un alt post al lui ender, eu copiind doar pasii si setarile pentru un diesel cu QG1.

Link către comentariu

Si sa resetezi IC[17] / Adaptation[10] / Chanel02 [1->0]

Link către comentariu

Si sa resetezi IC[17] / Adaptation[10] / Chanel02 [1->0]

<{POST_SNAPBACK}>

Multumesc ender.

Sper sa le fie si altora de folos. Azi sper sa apuc sa schimb uleiul si dupa ce fac niste km va anunt cum se simte masina.

Numa bine

Link către comentariu

• 3 months later...
Daca am QG1 dar am pus ulei ARAL 5W40 cu norma 505.00 are ceva??

Nu are nimica, atata ca nu poti tine uleiul cat se tine cu unul LL. Invers nu se recomanda.

Link către comentariu

• 3 months later...

Am si eu o intrebare tip BULA ...eu am setat pe LL din Germania si vreau sa setez la 10.oookm si 12 luni ...cum fac ?

Link către comentariu

• 2 months later...
Cred ca dupa MY si tara.

Ar fi bine daca cineva cu un Audi mai nou ne-ar spune daca are QG pe sticker

Salut

as spune eu, dar nu stiu unde anume sa ma uit pe sticker(sper ca este chestia lipita pe masina cu multe coduri ale masinii)

Multumesc

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!