Jump to content

Incalzitor antigel sau racitor pentru gaze recirculate?

C o s m i n
 Share

Postare recomandată

On 5/6/2016 at 9:55 PM, MatteQ87 said:

Am si eu o problema cu acest racitor de gaze. s-a defectat si din cauza lui pierdeam antifel foarte mult. si acum mecanicul  cu o teava in forma de U mi-a unit cele 2 furtune si masina merge asa si nu mai am pierderi de antigel.  daca as pune un racord normal ma afecteaza cu ceva precizez ca masina este cu cutie triptronic. 131 cp. va multumesc!  

Colegul cred că se referea la conductele de antigel care pleacă din spatele motorului și duc la răcitor.

Problema e că în mod evident există un T-eu acolo diferit față de cele cu cutie manuală însă eu nu-l găsesc niciunde în catalog. 

Dacă se elimină răcitorul evident că cele două conducte trebuie șuntate printr-o conduct ”tip U” SAU schimbat acel T-eu/flanșă cu una prin care să elimine în întregime conducte. 

Dacă ne poate ajuta cu niște coduri de piese aș fi recunoscător. 

Eu am luat totul să elimin EGR-ul și răcitorul de tot din ecuație ÎNSĂ nu știu ce să fac să scap și de acele furtunuri de antigel. 

Modificat de Executron
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Revin și arăt, după ce am studiat problema. Nu se schimbă nicio flanșă/T, ci se schimba un singur furtun (care se potrivește la flanșă). 

Vă las mai jos o schemă a furtunurilor și traseului lor poate ajută pe cineva pe viitor, astfel încât să se elimine răcitorul de gază fără improvizații. 

A.Pentru AVF - Cutie Automată
A.1.8D0819372B - de la flansa din spatele motorului la partea superioară a răcitorului de gaze (cot); 
A.2.8D0819374A - de la racitor de gaze la calorifer (furtun lung, deasupra cutiei)
A.3.8D0819373N - de la bloc la calorifer (drept, până la răcitor). 

B.Pentru AVF - cutia manuală (SAU FĂRĂ RĂCITOR DE GAZE)

B.1.8D0819371AN - de la flanșă la calorifer
B.2.8D0819373N - de la bloc la calorifer

PRIN URMARE pentru conversia la sistem fără răcitor de gaze, trebuie schimbate A1+A2 cu B1.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Codul pe VDCS a fost doar P3101. 

La o testare completa cu vcds am avut o singura eroare. P3101

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!