Jump to content

Kit macara geam fata

SSorin
 Share

Postare recomandată

as prefera de metal. un site sau ceva ca eu tot ce am gasit sar de 170 de lei

Ceea ce ai gasit la acest pret,este kit complet cu cablu metalic si melc;si eu am cautat.

Eu tocmai la problema cu geamul lucram acum.La mine,clemele care tin geamul sunt metalice,ele se cupleaza cu cele care culiseaza pe sina si care sunt din plastic.Eu am comandat doar clemele din plastic care vin in set cu tabla aceea cu care se preseaza arcurile pentru a intinde cablul pe role.Au costat 30ron,la un mag.auto inainte de fabrica de bere pe dreapta(vad ca esti din Cluj).Codul scris pe punga este:1JM 898 461/S.Din ce am vazut sunt destul de rezistente,la fel ca cele pe care le-am avut.Am tot intrebat si eu de metal.dar nimeni nu stia.La reprezentanta,kitul de reparatie original vine cu cleme de plastic.Zicea cel de acolo,ca nu sunt de metal pentru ca nu poate culisa metal pe metal;ma rog,opinia lui probabil.

Am terminat cu succes operatia,am scos cu broasca cu tot panoul metalic cu macaraua,am reusit sa reconditionez si portiunea de cablu care era putin indoit si functioneaza totul.Inca nu am montat fata de usa de plastic,dar aia nu mai e o problema.Multumesc pentru informatiile colegilor care mi-au raspuns.

@kelu,am gasit setul de chei indicat,super informatia;din pacate unul din suruburi s-a distrus,pentru ca un dobitoc de coleg pe care-l rugasem inainte sa-mi imprumute scula cu care sa desfac acele suruburi din broasca,daca avea,a venit cu ceva gen inbus la un capat iar la celalalt o forma de stea(semana a torx) care nu prea se potrivea acolo;a incercat sa desfaca si cu toate ca am vazut ca nu e scula care trebuie(atunci credeam ca trebuie torx)si i-am zis ca nu merge,a insistat si se pare ca mi-a uzat interiorul surubului si nu l-am mai putut desface cu scula care trebuia;ca atare am distrus capul surubului cu o masina de gaurit cu burghiu mare cat capul surubului,dupa care l-am scos cu un patent din mecanism,lucru care mi-a luat ceva timp si emotii.Acum s-a rezolvat,comand alt surub si folosesc doar scule potrivite.Pentru prima data,a durat mai mult,deoarece voiam sa nu gresesc ceva;si se poate gresi,la cuplarea clemelor de plastic (care culiseaza) cu cele metalice care tin geamul;conteaza cum se cupleaza pt. stanga sau dreapta.Data viitoare,sper sa nu mai am asemenea probleme,dar va merge mult mai repede si fara incidente. :)

Modificat de goofy4
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@goofy4-ma bucur ca ti-a fost de ajutor foto cu cheile necesare

@tazan- intra aici si ia legatura cu userul, vezi daca te poate ajuta

http://vwforum.ro/topic/62887-vand-kit-reparatie-macara-cleme-cabluri-rola/page__p__1125241#entry1125241

Modificat de kelu
Link către comentariu

mersi tare mult, cred ca o sa ma duc acolo la fabrica de bere si o sa iau din plastic, 30 de lei este ok pretul. si inca o informatie daca ma poti ajuta (cer scuze pt off) switch pt usa nu sti unde gasesc? Cu ocazia asta vreau sa il schib si ala ca nu imi merg luminile din usa. Multumesc inca odata de informatie!

Link către comentariu

As fi pus si eu cleme metalice,acuma ca am vazut ca se gasesc,da momentan stau prost cu banii.Oricum acuma daca se mai duce ceva pe la mecanism ma descurc repede,asa ca nu conteaza ca sunt de plastic,le schimb,la 30 ron.@kelu zicea ca a montat multe de plastic si sunt ok.Acolo eu am gasit orice pt.Golf,deci poti comanda si switch(mai demult am luat switch de la contactul mecan. de inchidere la capota,de acolo.Are progr.pe calc cu care gaseste orice componenta,numai sa-i explici ce vrei;o comanzi si a doua zi o ai;am gasit asa si suruburi,chiar acum am ,luat si un clips de prindere a panoului(e din plastic si s-a rupt la demontare);deci orice aduce si omul de la calc e foarte amabil,rabdator si-ti cauta ce vrei.Chit original de ex,la ei era mai ieftin decat la Autoworld(reprez.VW) :icon_cool: .Daca-ti montezi singur si nu-ti iese ceva,acum m-am prins cum e cu schimbatul(cu ajutorul colegilor,e drept),te pot ajuta.Daca aveam si eu la inceput ajutor "live"mergea mult mai repede.Asa,pana am prins treaba(cu DIY) cu poze, a mers mai incet ca sa nu gresesc si sa se strice ceva.

Modificat de goofy4
Link către comentariu

F l o r i n

Clemele de plastic sunt ok la masinile cu 4 usi. Switch de usa, ma indoiesc ca o sa gaseasca la magazinul cu piese auto, dar la cate link-uri am pus pe topicul dedicat, doar cine nu vrea nu o sa gaseasca.

Cand nu va descurcati la masinile voastre, aveti numerele noastre in semnatura - suni si o rezolvam - live.

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

Eu am gasit pana acum orice am cautat acolo,daca e piesa de schimb.Se aduce la comanda,pe stoc nu prea au decat consumabile.Daca tot e in oras,e mai simplu si mai ieftin decat cu curier,unde se mai adauga taxa de curierat,care poate sa ajunga la pretul piesei.

Link către comentariu

F l o r i n

pai asta-i problema - switch-ul de usa nu este considerat piesa de schimb la VAG - nu are cod. Deci, daca ai probleme cu switch-ul de usa, VAG nu te poate ajuta decat prin schimbarea yalei intregi, contra modestei sume de aprox 600 lei = piesa.

Switch-ul Saia l-am identificat ca fiind cel de pe masina, cand am demontat prima oara, o yala - dupa care am butonat net-ul si am dat ce cel care ne ajuta....

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Salutare,

Imi poate spune cineva unde gasesc doar clemele pentru macaraua din fata dreapta (de preferat din metal) in Bucuresti?

Sunt la fel sau difera cele din stanga fata de cele din dreapta?

Merci,

Link către comentariu

clemele sunt la fel stanga/dreapta, nu difera. intr-adevar, preferabil sunt de metal, insa si cele de plastic tin destul de bine, am schimbat de acum 4 ani si rezista ok. cauta in aria vanzari piese si vei gasi ce doresti :icon_thumright:

Link către comentariu

Cleme de plastic gasesti la volksparts,50 lei.

intradevar tin foarte bine si astea, dar am vazut ca foarte multi recomanda de metal.

Link către comentariu

Salut, am si eu o problema cu geamul de pe partea soferului, cand am ajuns astazi acasa am vrut sa il urc sus, iar la jumatea drumului a incetinit urcand mai greu si auzinduse un zgomot ciudat, dupa care geamul coborea la viteza normala fara sa dau sa mearga in jos, mi-a zis cineva sa trec luni pe la service, dar am zis ca intreb pe aici cum sta treaba, oare ce sa stricat, daca macaraua si daca as putea-o face eu sa ma, mai scutesc de cateva cheltuieli. multumesc anticipat.

PS: masina e un golf 4 1.6 16v din 2003, 125.000 km la bord

Link către comentariu

Daca "rontaie" cand ridici sau cobori geamul, sau s-a blocat de tot - atunci e sufa distrusa.

Trebuie sa desfaci fata de metal de pe usa, si vezi imediat macaraua - pe interiorul ei. Tai niturile, si noua macara se prinde cu suruburile care vin pe ea.

Poti cumpara si kit de reparatie, fara glisierele de metal - doar cablurile, cleme si melcul de plastic.

Link către comentariu

Salutare,

Urmand sfaturile am cumparat doar clemele din plastic. Problema este ca acum daca cobor geamul pana jos de tot imi sare de pe cleme ramanand in usa. Daca este ridicat de tot si vreau sa-l cobor pleaca brusc abia dupa ce macaraua a coborat vreo 5 - 6 cm, parca il tine ceva in cheder...

Clemele trebuie sa arate ca cele din poza? sa nu fii cumparat alt model... Daca clemele sunt OK, partea de metal care este prinsa de geam (foto2) sta pur si simplu pe clemele de plastic?

Multumesc anticipat,

P.S. La ce serveste piesa din plastic marcata in foto1?

post-12687-0-42910100-1309014583_thumb.j

post-12687-0-47276400-1309014597_thumb.j

Link către comentariu

Mda... cred ca cei de la magazin mi-au vandut piesele pentru un alt model... :(

Link către comentariu

Partea metalica e ok. Clema care se sparge si trebuie schimbata, e cea de plastic. Trebuie sa apesi bine, clema de metal in cea de plastic - pana se blocheaza.

Plasticul negru pozat de tine, are rolul de a tine fixata yala de fata de metal, sa te ajute la montare - demontare.

Link către comentariu

Dupa o verificare atenta am constatat ca nu sunt clemele ce-mi trebuie. Ori sunt pentru un alt model de masina ori sunt pt. spate...

Clemele originale au partea in care intra metalul in forma literei "U", iar cele cumparate sunt in forma literei "L" de aceea imi cade geamul.

O sa merg cu ele inapoi la magazin sa vad cum pot rezolva problema.

P.S. Multumesc pentru raspunsuri! :)

Modificat de e_spidi
Link către comentariu

nu ar strica sa faci o fotografie la ce ai cumparat tu.esti sigur ca nu le-ai montat invers?cea de pe sina stanga sa o fi pus pe dreapta?

Link către comentariu

Asa ceva ai pus ?

post-30007-0-29292400-1309032040_thumb.j

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

In prima poza postata se vede clema din dreapta (cea de linga yala). Nu cred ca le-am montat gresit, dar totusi verific maine.

L.E. @F l o r i n nu sunt ca cele din poza, ca cele din poza sunt originalele.

Modificat de e_spidi
Link către comentariu

Merci pt tutorial @F l o r i n !

Gata, am rezolvat!

CLEMELE ERAU CELE BUNE! :icon_thumright:

"Buba" era orificiul clemei din plastic in care intra partea din metal, era opturat de bavurile rezultate in urma turnarii. Am indepartat cu bisturiul bavurile si piesele s-au imbinat cum trebuia. ;)

Link către comentariu

Trebuie sa apesi bine, clema de metal in cea de plastic - pana se blocheaza.

Bravo. Ma bucur ca am putut sa te ajut.

Link către comentariu

• 1 month later...

Salutare,

nu stiti de unde pot cumpara clemele metalice (preferabil Cluj Napoca) care tin geamul (electric)dreapta fata pentru un bora?

Link către comentariu

nu stiu daca se gasesc separat, cele metalice....de obicei am gasit la macaralele AM. Vezi ca tu in Cluj, ai o firma care se ocupa cu confectionarea de cleme - de plastic.

nu stiu daca se gasesc separat, cele metalice....de obicei am gasit la macaralele AM. Vezi ca tu in Cluj, ai o firma care se ocupa cu confectionarea de cleme - de plastic.

Link către comentariu

Cauta pe net ca exista o firma in Cluj care comercializeaza cleme pentru geam (din plastic sau metalice ).Daca nu gasesti pe net da-mi un PM si caut eu adresa si nr de telefon.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!