Jump to content

Kit macara geam fata

SSorin
 Share

Postare recomandată

mie mi-a cazut un geam de pe spate,inca nu am desfacut sa vad ce sa intamplat(deocamdata este blocat pe pozitia inchis cu ajutorul unui cheder de la geamurile termopan),dar cred ca am aceiasi problema ca si voi,clemele rupte...

Modificat de georgegogu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

si pe forum sant anunturi numai de cleme,fara tot chitu

Link către comentariu

Uite, vorbeste cu inginer007 http://vwforum.ro/index.php?showuser=20068 , si poate ai noroc si le are deja. Daca nu le comnada, si in cateva zile le ai.

Pe spate, e o singura clema, mai mare ca dimensiune. Sistemul difera de cel de la usile fata. Ai grija, la montaj, sa nu bati tare in pin-ul care intra in clema si sa spargi geamul, ca am mai auzit astfel de cazuri.....

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

• 3 weeks later...

am schimbat kitul de la geamul fata stanga si acum manerul interior are o cursa foarte mare, dar totusi portiera se deschide. cum il reglez?

ps. care vrea kit de reparatie, da-ti un PM !

Modificat de ikks
Link către comentariu

are cursa mare pentru ca ai bagat doar carligul cablului in inelul manerului. vezi ca acel cablu, la capatul unde este si carligul are o gheara neagra de plastic cu doi dinti, si are si un fel de tevushca care trebuie sa culiseze pe un canal care este paralel cu inelul unde ai bagat cablul. este mai greu de explicat in cuvinte, insa daca te uiti cu atentie cand montezi iar, iti vei da seama despre ce vorbesc

Link către comentariu

• 1 month later...

Daca aveti doar clemele rupte aici.Am comandat clemele la Volksparts,le-am schimbat, folosind DIY – Schimbare macara geamuri fata fara a demonta si broasca de la usa postat de aryes13

(DIY pe care nu reusesc sa-l mai deschid) si dupa 7 luni nu am nici o problema,geamul urca-coboara la fel ca inainte (si-l "frec",intentionat,cat pot de des).Daca-s sufelele incurcate :( ...nu stiu,probabil kitul de reparatie.

Modificat de nemiraal
Link către comentariu

• 4 weeks later...

neutrin, te rog zi-ne cum se desface placa de metal din interiorul usii (la care ajungi dupa ce demontezi capitonajul) care ascunde practic geamul. Eu am ajuns acolo, dar dupa ce am desfacut toate suruburile plasate pe marginea placii cu pricina, n-am putut sa ajung la geam... placa pur si simplu nu se putea desprinde.

Se desface foarte usor,bagi o surubelnita usor pana se departeaza placa aceeasta de usa si dupa aceea tragi incet dar sigur si vei reusi. Eu chiar pe 07.12.2010 am avut surpriza sa imi cada geamul de la usa stanga fata la un gol4 4 sdi

Link către comentariu

Inainte sa desfaci placa de metal, trebuie sa desfaci suruburile ce fixeaza clemele de geam, dupa care ridici si lipesti cu banda adeziva, geamul de rama superioara a usii.

Ca sa iti fie usor, sa desfaci mufele de pe componentele de pe fata de metal.

Link către comentariu

• 2 months later...

Salutare.Intr-o dimineata friguroasa am incercat si eu sa deschid geamul si mi-a ramas "manivela" in mana.Am tot cautat o macara mecanica dar in zadar,prin magazinele auto toata lumea se mira ca nu am geam electric , o macara electrica se invartea in jur la 180 de lei.Am incercat si la dezmembrari , mi-au spus ca n-au avut niciodata o macara mecanica pentru golf din 2001.

Ceea ce vreau sa aflu este daca as cauta un panou electric , cu tot cu butoanele de pe cotiera aia , as iesii mai scump decat daca as lua o macara noua mecanica ?Am inteles ca-i si destul de complicat cu panoul electric , trebuie tras firul .. bla bla

Stima

Modificat de CristiMoldo
Link către comentariu

Se mira degeaba, ca am sunt destule Golf 4 cu geamuri si oglinzi manuale.

O sa iesi mai scump, dar si cu o dotare in plus. Cumperi cele 2 fete de usi de metal, cu motorasele pe ele, instalatiile electrice - mufele si cu o bucata de cablu.

Link către comentariu

• 1 month later...

Buna. Vreau si eu sa mentionez ca am patit si eu la fel. mi s-a rupt macara geam fata dreapta dupa ce a trecut iarna dar din cauza mea ca iarna trecuta am cam fortat-o si nu-i voie. O macara geam noua cu cleme de metal ma costat 150 de lei si manopera tot asa dar mam prostit ca mam dus la mecanici naspa, in rest scapam cu manopera mai ieftina sau chiar un vecin mi-o zis ca e usor de schimbat si oricine se poate baga ca nu se intampla nimic. cleme de plastic daca sunt doritori si cablul este bun ca sa nu mai cumpere macaraua se gasesc pe okazii.ro. bafta si tot ce patiti spune-ti sa stim cum reparam.

Link către comentariu

Salutare!

M-am apucat sa schimb macaraua pe fata dreapta, urmand pas cu pas acel binecunoscut DIY (multumesc celui care l-a postat). Toate bune si frumoase, montez macaraua, fata de tabla si apoi pun geamul in suporti. Actionez motorasul si vad ca geamul se ridica doar pe jumatate, pe urma moare incet-incet. Desfac iar tot inclusiv macara, montez la loc-stupoare, face la fel. Iau geamul si il centrez pe suporti....incerc mai multe pozitii ale acestuia, pana la urma il fac sa se inchida de tot. Dar pe ultimmii 15 - 20 cm viteza sa de inchidere scade....

Intrebarea mea....faptul ca se inchide mai greu pe ultimii cm, nu afecteaza motorul de actionare?

Stiu ca mai indicat ar fi fost sa montez doar kitul de macara, dar nu am vrut sa ma complic cu infasuratul cablului si altele, e mai comod asa.

In rest sunt multumit de lucrare.

Toate cele bune!

Link către comentariu

• 1 month later...

mda azi dupa o intalnire vwforum locala, ma urc in masina, inchid usa, poc geamul cade in usa.... ce bucurie pe mine

ma duc acasa, demontez fata, demontez placa, am fixat niste lemne sa stea geamul inchis, asamblez inapoi si surpriza....

usa a ramas blocata! electric se deschide, se inchide, dar nu stiu unde am gresit pentru ca mecanic ramane blocata pe inchis, nici din interior nu se deschide, siguranta ramane in sus si nu se poate apasa etc..

acum nu-i problema, bine ca am reusit sa fixez geamul, pana dau comanda maine, pana vine kitul de reparatie dureaza ceva

dar de ce a ramas mecanic blocata, ce-i drept am fixat cam greu inapoi placa si cred ca tija sigurantei a fost deranjata, mai ales ca eu am optat sa nu desfac si broasca, si am lucrat pe langa...

fata interioara noroc ca n-am prins-o in suruburi, ca altfel cred ca imi dadeam palme acum :D

de desfacut va merge usor, dar nu realizez unde am deranjat sistemul mecanic cu tija etc...

1JM 898 461 e corect codul pentru kitul de reparatie a portierei soferului ?

Link către comentariu

F l o r i n

Da jos fata de metal , pune mufa pe yala si vezi daca fara placa de metal mai face. Nu cred ca va mai face. Ai blocat tija sau cablul de actionare.

Link către comentariu

cred ca tija am blocat-o ca am tras de ea ca neghiobul cand am dat jos placa de fier, cablul l-am pus bine inapoi, electric merge, am pus bine mufa, se si vede cum tija incearca sa se miste cand se inchide sau deschide din telecomanda

acum e nasol ca e blocata pe inchis, si am sa ma chinui sa scot plasticul interior, noroc ca nu are si suruburile puse, ci sta numai in clipsurile de plastic :)

Modificat de alios
Link către comentariu

@soila- codul pentru cleme este cel din foto

tija verifici daca e ok facandu-i joc in sensul ca daca misti de ea nu trebuie sa fie libera dar nici tapana.trebuie sa se miste cat de cat liber in locasul ei

post-11532-0-18863300-1305892537_thumb.j

Link către comentariu

cum e montata acum nu se misca tija deloc, de aceea cred ca am blocat-o cumva, ca nu se deschide deloc usa... trebuie sa intru prin dreapta pana luni :))

am fost azi si am dat comanda dupa codul 1JM 898 461

si cica e macaraua cu totul, adica si cu tijele metalice, si ma costa 180 lei

acum ca ala nu a vrut sa-mi vanda numai kitul ce contine clemele si rola cu sufe... inteleg

dar a tot insistat ca asta e singurul kit de reparatie care exista, ca restul sunt turcesti, ca scartaie geamul, ca se misca mai greu bla bla...

am comandat asa, pentru ca apoi cine stie cat dureaza, si nu e usor sa te tot freci prin usa din dreapta, eu am si 1.90 inaltime si deja bordul e plin de urme :)

Link către comentariu

la banii astia ar trebui sa aiba clemele metalice. sinele oricum erau metalice. iti trebuie o bormasina sa rupi niturile sinelor originale caci cea noua se prinde cu suruburi incluse in kit. grija mare la melcul de plastic pe care este infasurata shufa.este prins de suport cu un soricel de plastic.tai soricelul ala numai cand esti gata sa prinzi motorasul pe melc si cu melcul fixat pe tabla, ca altfel risti sa iti scape melcul si se desfasoara toata shufa

daca spui ca tija nu se misca deloc inseamna ca de acolo e buba, nu mai da voie ghearei de metal sa deblocheze broasca. ar fi bine cand montezi macaraua sa dai jos si broasca si sa montezi totul o data. broasca are suportul ei oricum pe tabla macaralei si asa nu mai risti sa iti functioneze ceva aiurea...daca tot ai demontat pana aici e pacat

clemele cu codul atasat de mine intr-adevar sunt turcesti dar feedback-ul pentru ele e pozitiv avand in vedere ca am montat asa ceva de 4 ani si nu au facut probleme

Link către comentariu

ai desfacut fata interioara cu usa inchisa ? e dificil ?

am noroc ca atunci cand am inchis usa nu am prins si suruburile fetei, acum sta numai in clipsurile de plastic

oricum ma gandeam sa dau si broasca jos, mai ales ca am reusit sa blochez usa

mi-e teama sa nu dereglez ceva, dar in acelasi mod am dat si broasca jos la usa din spate, si dupa 2 zile de injurat, am reusit singur sa o si asamblez inapoi :)

Link către comentariu

da, am desfacut, inclusiv in spate.se poate desface;cu atentie nu tupi nimic.dar eu nu inteleg cum ai lucrat.ai desfacut suruburile de la tabla si ai cascat-o cat sa bagi lemnele dupa care ai montat totul la loc? de dereglat nu ai ce sa dereglezi garantat;mare atentie insa cand montezi broasca sa nu tensionezi cablul ce vine atasat manerului exterior.il fixezi in locasul lui atat cat iese el din broasca prin gaura butucului.si prinzi cablul pe maner dupa ce ai prins cele doua suruburi ale broastei de pe cant(cele cu M)

Link către comentariu

am dat tabla cu totul jos... bine a ramas prinsa in firele ce vin de la masina

cam asa arata la mine, numai ca n-am dat si broasca jos

Jetta-Door027_800x600.jpg

am scos si mufa ce intra in broasca, si aici cred ca a fost greseala mea, am tot tras de tija pana a iesit prin gaura tablei.. am blocat-o de inca nu-mi dau seama cum o voi debloca

am fixat acele lemne (nu aveam unde sa o las atatea zile cu geamul jos), am montat tot inapoi, sufa de la maner a intra ok, am desfacut pe spate si stiu principiul de prindere, cu tija am cam aburit-o

acum am alta intrebare... cand pun inapoi totul, trebuie sa scot cumva geamul din portiera ? sau merge cu el ridicat la maxim ? am observat ca are niste suporti de fier pe care sta

Modificat de alios
Link către comentariu

cu geamul ridicat la maxim prins cu scotch de rama usii.dupa ce prinzi tabla coboro geamul pana se aseaza pe cleme si apoi strangi euruburile clemelor(daca sunt de metal se strang cu torx, daca sunt de plastic se strang cu tubulara de 10. eu ma refer la shufa de la manerul exterior, nu interior

in foto postata de tine am incercuit cu galben locasurile unde trebuie sa strangi geamul pe cleme. dupa ce montezi macaraua pui mufele si comanda de geamuri si actionezi butonul pana vezi prin cele doua gauri clemele-cobori geamul pana intra pe cleme si strangi suruburile

post-11532-0-77089000-1305897372_thumb.j

Modificat de kelu
Link către comentariu

iti mai cer o parere, daca tot umblu si la broasca, sa ma complic cu switch-ul ? :)

merge perfect dar na,

la fel ma gandeam si cu geamul usii cand citeam pe aici pe forum ce ziceau colegii... mie n-are cum sa mi se intample, masina abea a depasit 100.000km, geamul de la sofer sincer nu-l folosesc deloc, prefer geamul deschis la pasager (mai degraba ar crapa acolo la cat de des il deschid) dar uite ca s-a intamplat, am ramas cu gura cascata ieri cand am inchis usa si geamul s-a coborat la demisol :lol:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!