Jump to content

My Eyjafjallaj

batr

Postare recomandată

Am admirat-o saptamana trecuta la intalnirea din campina si mi-a placut.

Cand am ceva de schimbat la masina,fac o plimbare pana in targoviste.acolo am gasit un super mecanic.

Revizia la eka-trust nu era scumpa,la cardinal pt polo 9n3 mi-au luat 1030lei pt revizia de 30k

Salutare TIBI,

Pai nu mai caut nici un mecanic acum, ma duc la tatal meu la HD si el a fost mecanic iar cu ajutorul forumului, ETKA si google-ului..etc incercam sa rezolvam problemele care nu implica alte echipamente/unelte speciale.

Vineri merg acasa si as vrea sa schimb bucsele de la bara stabilizatoare(ca scartaie) si am vrut sa le cumpar dar vanzatorul mi-a zis ca sunt doua modele cu diametre diferite..daca stie cineva plz help, daca nu am sa le desfac si ma duc cu una la magazin.

btw: poate ne vedem la intalnire in Ploiesti in curand

Cheers

Link către comentariu

si eu le-am schimbat si nu e mare lucru. e cam 15-20 lei una pe FEBI. eu am luat originale cu 40 de lei si cred ca am luat teapa. nu in sensul ca nu ar fi bune cele originale dar cred ca nu au fost... originale. in fine.

cauta-le dupa cod motor in etka! dar cred ca la noi sunt de 23mm. celelalte golfuri cu motoare mai mici o au pe 21mm.

Modificat de volnick1986
Link către comentariu

De curand am schimbat bucsele de la stabilizatoare la masina din semnatura care este pe aceeasi platforma ca si Mk4 si dupa seria de caroserie ieseau bucsele respective, dar ca sa fie si mai sigur cel care le-a comandat m-a pus sa virez maxim de volan si a bagat mana pe sub roata si cu un subler a masurat diametrul barii stabilizatoare(recomand sa procedezi la fel).

Nu cumpara bucse ieftine gen Febi ca maxim 2 luni te tin, cumpara bucse originale ca sunt mai ok ca si calitate.

Link către comentariu
dar cred ca la noi sunt de 23mm. celelalte golfuri cu motoare mai mici o au pe 21mm.

Pe fosta masina(golf4 1.9tdi 90cp AGR) am avut de 21mm ,deci nu e relevanta afirmatia ta.

La fel cum spune Auras mi-au fost si mie masurate.

Drum bun spre HD

Link către comentariu

@Auras asa am sa fac..merci de sfat, posibil sa fie de 23mm cum a zis volnick dar pentru linistea mea mai bine fac o masuratoare inainte.

@TIBI merci, in 2 ore plec

Ne vedem cu bine, see ya :)

Link către comentariu

@TIBI_84 Aia ziceam si eu. Pe cele de 90. 101 de cai sunt de 21 mm si pe cele de 131 in sus sunt de 23 mm. Dar cel mai bine masoara-le sau cauta-le dupa VIN. Mie mi le-a cautat la piese auto dupa VIN. Nu am masurat nimic pe sub masina si s-au potrivit fara probleme.

Eu chiar am simtit diferenta dupa ce le-am schimbat la stabilitatea pe curbe a masinii. Cele vechi erau foarte largite. Pacat ca nu le-am facut poza sa vedeti diferenta enorma de diametru. Spor la schimbat.

Link către comentariu

@ volnick1986 cand ai scris ''motoare'' te-ai referit la puteri de fapt :))

bine ca ne-am facut intelesi

Link către comentariu

Nu cred ca este o regula cu diametrul bucselor de la stabilizatoare cum zice Volnick, de ex la mine la masina din semnatura stabilizatoarea este de 27mm, spor la treaba

Link către comentariu
  • 4 weeks later...

Salutare,

Am schimbat bucsele cu pricina dar n-am avut vreme sa mai scriu. Diametrul lor este de 23mm si n-am gasit decat Febi dar pana acum se comporta ok atat doar ca de atunci imi "fluiera" cauciucurile in virajele luate in viteza...are vreo legatura cu bucsele ?

Atasez niste poze cu buscsele noi si cele vechi doar sa vedeti diferenta

photo2.jpgphoto1.jpg

BTW: imi apare "service in 3000km", intrebarea mea e - voi(cei cu masini mai vechi de 2005) mai faceti service la cat indica computerul sau stergeti mesajul cu vag-com. Ma gandesc ca fiecare stie care e starea masinii lui, cand a facut ultimu schimb de ulei /placute /distributie..etc

Cheers

Link către comentariu

Deci am avut dreptate ca sunt de 23 mm. Si eu le-am schimbat si aratau tot ca si ale tale de nasol.

Pentru resetarea intervalului de service nu ai neaparat nevoie de VAG-COM. Se paote si fara. Mai multe despre asta poti citi aici

post-37459-1280962974_thumb.jpg

Modificat de volnick1986
Link către comentariu

@volnick1986 tu le stii pe toate chiar nu m-am gandit ca se poate si asa.

Apropo, vreau sa-mi activez functia Range si window roll up/down tu le-ai activat ? se poate/merge ?

Link către comentariu

Ai zis asta la misto?

La al tau cred ca se paote activa RANGE ca e BC mai nou decat al meu care e IMMO2 si la care nu merge. Mai bine citesti aici ca nu stiu la asta mai multe detalii.

Modificat de volnick1986
Link către comentariu

volnick1986 n-am zis nimic la misto dar nici n-am cautat raspuns si oricum sincer nu mi-a trecut prin cap ca se poate reseta doar din butoane-contact asa ca merci inca o data.

Am vorbit cu Al Bundy de aici de pe forum in legatura cu activarea functiilor mentionate anterior dar nu mi s-a parut interesat si asa ca m-am hotarat sa-mi iau si eu un vag-com / tacho si ce mai trebuie si-mi fac eu singur ca google cunosc, mai greu e cu timpul :icon_thumright:

Cheers

Link către comentariu

frumusica masina, motorul e vis, nu mai trebuie spus nimic :)

pune'i o folie, ar da foarte bine pe culoarea asta :)

imi plac si scaunele, arata bine de tot, as fi vrut si eu asa.

Bucsele tale arata bine...eu cand le'am schimbat le'am scos bucati de acolo, era aproape fier pe fier :)..

Link către comentariu
  • 1 month later...

Mare e gradina Ploiestiului :) se pare ca inca suntem in criza din moment ce azi dimineata m-am trezit fara stergatorul din dreapta. Bine macar ca am apucat sa le folosesc 2 luni...am achizitionat un set nou bosch -aero twin - 100ron pentru ca la bucata n-am gasit. Mi-e si frica sa-mi cumpar capacele cu VW pentru jante ca nu se stie niciodata. offfff :icon_thumright:

...traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul.

Link către comentariu
  • 3 months later...

Cu putina intarziere tin sa anunt reinnoirea kitului de distributie:

Curea distributie - Contitech

Rola intinzatoare - Ina

Amortizor - Ina

Pompa apa - Hepu

+

Curea transmisie - Contitech

Rola intinzatoare curea transimie - Ina

Total distractie ~ 1200 Ron (fara manopera)

th_IMG_0548.jpg

Link către comentariu

le schimbi si ai pace cateva zeci de mii de km bune! :icon_thumright:

Modificat de volnick1986
Link către comentariu

Imi poti spune si mie ce jante ai? caut si eu un model asemanator pentru Golful meu 4.

Link către comentariu

Jantele sunt Avus II R15, cauta la sectiunea vanzari ca am vazut ca vindea cineva set de 4 care aratau foarte bine iar pretul era mai mult decat bun.

Bafta

Modificat de batr
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!