Jump to content

Reglaj lombar scaun sofer

Mama Omide
 Share

Postare recomandată

Salut,

Am reusit sa desfac si eu tapiteria, motorasele caraie si merg intrerupt si doar intr o singura directie deci probabil sunt rotitele sparte. Va rog sa imi spuneti cum ati desfacut motorasele ca mie imi par capsate...sau imi scapa mie ceva?

multumesc

post-25702-0-65573000-1437223528_thumb.j

Modificat de mariovenera
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 103
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• cosmin_nst

15

• EEXCALADE

12

• F l o r i n

10

• D@ny

8

Top Posters In This Topic

Posted Images

Gaureste niturile,daca ai o solutie de inlocuirea rotitelor,altfel...

Link către comentariu

Si dupa ce le gauresc...ce pun in locul lor?...☺

Ms

Nici rotite nu am de unde sa fac rost...e cam fara rezolvare problema asta pt noi toti

Modificat de mariovenera
Link către comentariu

Se pun alte nituri in locul lor . Solutii sunt. Citeste paginile din urma.

Modificat de EEXCALADE
Link către comentariu

Am citit tot...tu unde le ai facut?

Si motorasele de asemenea par prinse de scaun cu un fel de nituri mai mari...

Ms

Modificat de mariovenera
Link către comentariu

Am scris pe pagina anterioara. Le-am facut din poliamida pe masina de danturat . Gasesti acolo si proiectul 2D

Link către comentariu

• 4 months later...

Salut,

O informatie poate utila pentru cei care intampinati problema mecanismului lombar distrus (rotite sparte); cei de la Schukra care fabrica acele motorase resp angrenajul de actionare al cablurilor pun la dispozitie gratuit o versiune imbunatita a subansablelor respective (fara garantie insa). Replacement parts sunt distribuite gratuit.

Ii puteti contacta pe adresa indicata pe site-ul companiei (office@schukra.de). Daca intampinati dificultati va pot indica un contact direct care m-a ajutat si pe mine.

Cred ca e o alternativa utila la cea oferita de constructor.

Numai bine! 

Modificat de qwerty_
Link către comentariu

qwerty_

Sa inteleg ca ai primit deja subansamblele deja imbunatatite?

Ce trebuie sa contina acel email?

Link către comentariu

Descrierea problemei tale evident, tipul masinii si eventual o poza.

post-51216-0-55707600-1450207759_thumb.j

post-51216-0-54597200-1450207764_thumb.j

Modificat de qwerty_
Link către comentariu

• 1 month later...

Salut. Revin cu problema reglajului electric al spatarului scaunului sofer la passat B6 2.0 TDI pentru cei care mai au probleme. Am desfacut scaunul, scos motorasul din spatar, verificat la bornele bateriei si functioneaza (motoras ok). Am masurat tensiunea la firul conductor care intra in motoras si la actionarea clapetei de reglaj (contactul la butonul de reglaj pus) tensiunea scadea imediat doar pentru reglajul spre fatza, de la 12 v la 0.2-0.3v, cel pentru in spate masura constant 12V, deci un posibil contact imperfect la maneta. Am desfacut maneta, curatat toate contactele din maneta, curatat toate contactele care pleaca de la intrerupator pana la motoras, uns partile mobile ale spatarului si dupa remontare problema s.a rezolvat, reglajul spatarului functioneaza ca nou! P.S. pentru cei care au probleme la desfacerea clapetei de contact din suportul de plastic lateral scaunului, este putin mai dificil, dar se poate scoate. Sub buton se afla 2 urechiuse care prind tija de fixare alba in dispozitiv, acestea sunt pozitionate una in partea de sus a clapetei, iar cealalta in partea de jos. se introduce o surubelnita subtire sub urechiuse si se trage de buton, pana iasa!

Link către comentariu

• 1 month later...

ma intereseaza si pe mine rotitele, am si eu un reglaj lombar cu rotita sparta si cablul incurcat...se poate comanda de undeva, merge sa trimit mail la adresa de mai sus si sa cer asa ceva, cablurile exista?

Link către comentariu

• 2 months later...

Salut. Am patit si eu la Audi sa mi se strice reglajul lombar. A mers doar sa il "dezumflu" pana la maxim si nu mai merge sa il umflu la loc. Cand dau la buton sa umfle nu se intampla nimic (se aude tacanitul din buton, deci butonul functioneaza). Cand dau sa dezumfle, pe langa tacanitul din buton se aude un tacanit la motoras in spatar dar nu se intampla nimic pt ca e deja dezumflat la maxim. La comanda de umflat nu se aude acel tacanit in motoras, pur si simplu nu face nimic.

O sa ma pun sa il desfac zilele astea, dar cel mai probabil ca or sa fie acele rotite din motoras rupte.  Nu ar trebui totusi sa se auda un zgomot in motoras si la comanda de umflare?

Mentionez ca reglajul sus-jos functioneaza perfect.

Modificat de raduletz
Link către comentariu

Am rezolvat intre timp. Era de la buton. Se dezlipise un contact. L-am cositorit si e totul in regula.

Link către comentariu

• 5 months later...
On Friday, January 29, 2016 at 10:22 AM, dorian_pike said:

Salut. Revin cu problema reglajului electric al spatarului scaunului sofer la passat B6 2.0 TDI pentru cei care mai au probleme. Am desfacut scaunul, scos motorasul din spatar, verificat la bornele bateriei si functioneaza (motoras ok). Am masurat tensiunea la firul conductor care intra in motoras si la actionarea clapetei de reglaj (contactul la butonul de reglaj pus) tensiunea scadea imediat doar pentru reglajul spre fatza, de la 12 v la 0.2-0.3v, cel pentru in spate masura constant 12V, deci un posibil contact imperfect la maneta. Am desfacut maneta, curatat toate contactele din maneta, curatat toate contactele care pleaca de la intrerupator pana la motoras, uns partile mobile ale spatarului si dupa remontare problema s.a rezolvat, reglajul spatarului functioneaza ca nou! P.S. pentru cei care au probleme la desfacerea clapetei de contact din suportul de plastic lateral scaunului, este putin mai dificil, dar se poate scoate. Sub buton se afla 2 urechiuse care prind tija de fixare alba in dispozitiv, acestea sunt pozitionate una in partea de sus a clapetei, iar cealalta in partea de jos. se introduce o surubelnita subtire sub urechiuse si se trage de buton, pana iasa!

Salut!

Frate înnebunesc! Cu chiu cu vai am desfăcut butonul levier dar pe cel rotund nu reușesc.  Îmi vine sa trag de el pana se rupe! Da mi te rog o soluție sa îl desfac! Merci!

Link către comentariu

• 3 months later...
On 12/15/2015 at 9:27 PM, qwerty_ said:

post-51216-0-55707600-1450207759_thumb.j

post-51216-0-54597200-1450207764_thumb.j

In afara de colegul @qwerty_, mai este altcineva care a intrat in legatura cu cei de la schukra?

Link către comentariu

ce iti trebuie ca mai am eu 2 scaune cu diferite probleme...si le pot desface...eu le-am scris si degeaba...

Link către comentariu

Cele 3 rotite in prima faza dar nu este graba, pe frigul asta nu ma apuc sa mesteresc nimic ... :)

Link către comentariu

• 9 months later...

Salutare! Am citit totul pe aici si nu am gasit nici o posibila rezolvare "manuala" la reglarea sus-jos. Eu am reglajul umflat aproape de maxim (cred) si mi se pare suficient asa dar sta cam sus si nu reusesc sa il cobor. Am desfacut in spate dar nu m-am prins cum se face manual. Din joystick se misca in gol, orice directie as actiona.

Multumiri!!

Link către comentariu

Andrei, pentru ca nu se prea face manual....asa cum ti-am zis. Trebuie desfacuta tapiteria/si as face asta abia cand as avea componentele sa-l repar.... si reparat

Link către comentariu

Am inteles. Mentionase D@ny pe a doua pagina ca se poate muta manua dar fara instructiuni. Eu sincer nici nu imi dau seama daca e umflat sau nu dar sigur e incomod. Si fix azi cand am plecat intr-un drum de 2500 de km. O sa mai incerc diseara sa rezolv ceva ca innebunesc. 

Link către comentariu

trebuia sa treci pe la mine, iti dadeam un scaun de B6 sa iti faci treaba cu el, pana te intorci din calatorie....

Link către comentariu

Pana la urma m-am enervat si am oprit pe marginea drumului sa gasesc o solutie. Am reusit sa depistez care e cablul care tinea blocat mecanismul (sus - jos) si l-am deconectat complet. Acum il pot misca cu mana si l-am coborat la maxim.

L-am mai si umflat putin folosind metoda cu incrucisarea cablurilor. Nu stiu daca e la maxim, mai putin sau mai mult. Nu prea am cum sa imi dau seama. Oricum, cu ocazia asta am depistat ca si cel din dreapta (manual) este stricat. Se invarte roata dar nu se intampla nimic. Cam naspa!

Link către comentariu

Am si eu o problema nu mai ajunge curent la scaun sofer si nu reusesc sa gasesc siguranta in carte nu zice nimic desprea asta..... pana ieri mergea si perna din scaun si reglajul electric sus jos azi mam urcat am bagat cheia am vrut sa reglez scaunul si surpriza nu mai merge. vreo rezolvare ceva? Multumesc 

Link către comentariu

• 1 month later...

Salutare, am si eu o problema cu reglajul lombar la sofer si anume nu mai functioneaza butonul acela rotund deloc, scaunul are memorie iar daca schimb intre 1-2-3 memoriile se regleaza lombarul automat dar din buton nu mai face nimic, se aude acel clic al releului dar nu misca nimic oare se fie butonul de vina?

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Buna, stie cineva cat sunt de grose acele rotite ?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!