Jump to content

Reglaj lombar scaun sofer

Mama Omide
 Share

Postare recomandată

da ? ce echipare este masina ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 103
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• cosmin_nst

15

• EEXCALADE

12

• F l o r i n

10

• D@ny

8

Top Posters In This Topic

Posted Images

Comfortline, dar ai zis ca oricie echipare.

Modificat de Sarbu Mihai
Link către comentariu

Da, pana acum nu am vazut B6 cu scaun cu reglaj manual spatar si lombar....

Stiu ce am scris, te-am intrebat ca informatie.... nu ca am uitat cumva.

Link către comentariu

Ciudat atunci.

Am doua , una din 2009 cu cutie manuala si una din 2010 cu dsg nici una nu are reglaj electric si nici nu are geamuri electrice pe spate.

Link către comentariu

la B6, toate scaunele de la sofer - indiferent de echipare - au reglajele la spatar si lombar electrice.

trendline e masina mea si nu are nici un fel de reglaj lombar. nici manual nici electric. nici nu e actionat electric.

tot ca informatie am adaugat-o.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Aseara m-am inarmat cu 'rabdare' si am zis sa mai dau un ochi pe la suportul lombar, sa vad daca ii pot face ceva.

Am observat ca motorasul care 'umfla' suportul are cablul de jos iesit din el, si nici nu am gasit cablul atarnand pe langa. Deci tind sa cred ca pacaniturile care se aud cand ii dau comanda sa iasa in fata se datoreaza lipsei cablului din motoras. Am incercat sa il umflu cu mana, dar nu am putut. Am vazut ulterior pe youtube un filmulet care prezenta functionarea suportului pe un passat 2013, si atunci mi-am dat seama ca trebuia sa trag de ceva de sus in jos.

Intrebarea mea, a mai gasit cineva cablul de jos din motorasul din stanga scos?

Apropo, nu am reusit sa scot tapiteria de pe scaun... Inelele de otel care tin tapiteria sunt foarte rezistente. Exista vreun cleste special, sa le desfaci si apoi sa le si strangi la loc?

Edit: Tocmai mi-am dat seama din poza asta ca nu este cablu si in partea de jos a motorasului....

3C0881879H.JPG

Modificat de cosmin_nst
Link către comentariu

Nu este cablu acolo... si sfatul meu, dupa ce 2-3 ore am stat cu F L O R I N calare pe mizeria aia de scaun, e sa vanezi unul functional la dezmembrari, sa il cumperi, sa ii dai un telefon lui nea FLORIN si contra unei sume modice, omul (care de altfel este super amabil si de treaba) te va ajuta sa rezolvi. Inelele se desfac ( greu) cu patentul, iar noi am prins in locul lor coliere de plastic.

Diferenta intre scaun functional si unul cu reglaj defect, pentru mine, este URIASA !!! Inainte, dupa 1 ora nu mai puteam de spate, nu stateam comod in nicio pozitie. Acum, pot merge si 4-5 ore fara sa ma dau jos. Este drept, am 1.90 si probabil inaltimea este de vina. 

Spor la cautari !

Link către comentariu

Si pe mine ma rupe la spate la drum lung. Il am cam de un an stricat; am pus eu un prosop pe sub tapiterie, dar nu e ce trebuie. Alta idee mai era sa cumpar un suport lombar fix (universal) si sa il bag pe sub tapiterie.

Acum ce vreau e eventual sa fixez suportul pe iesit maxim in afara, si sa las motorasul respectiv deconectat. De miscat sus jos merge ok.

La dezmembrari am gasit cu 600 ron scaun, undeva la iesire din Buzau, Auto Rolla parca. Nu as da banii astia, pentru ca poate la un moment dat gasesc un interior de sportline, si mai degraba dau aproximativ 2000 ron pe el.

Link către comentariu

Cauta in continuare. Pe mine m-a costat mult mai putin. Repet, m-a ajutat FLORIN...

Link către comentariu

Merci KeGPR. Dupa ce-mi fac damblaua si incerc sa-l fixez, daca nu reusesc, mai caut scaun sh. Se potriveste motorasul si de la un passat cu volan pe dreapta?

Pana un alta, aveti o idee de un fel de chinga cu care sa pot tensiona suportul lombar ca si cum ar fi "umflat" la maxim?

Link către comentariu

Vezi ca nu exista un maxim cand il strangi "la mana" ! Daca il fortezi prea mult o sa fie deranjant.

Link către comentariu

Din cauza asta vreau sa gasesc ceva in genul unei chingi, dar care sa incapa. Il strang cat vreau, verific, daca e prea mult ii mai dau drumul. Dar nu am idee ce sa folosesc...

Link către comentariu

• 1 month later...

Am scris si in topicul cu probleme si rezolvari rapide, dar era mai indicat sa scriu aici:

Am reusit sa "repar" suportul lombar. Am gasit o chinga la Praktiker, de 25mm si 5m lungime, la 14 lei. Am infasurat-o in jurul suportului de sus pana jos, o singura data, jos prinzand-o doar de partea metalica a suportului (am bagat chinga printre metal si plastic). Am taiat excesul de chinga pentru ca nu ar fi avut loc, apoi am strans cat sa-mi fie confortabil. Comenzile sus jos merg in continuare, deci pot deplasa suportul unde mi-e mai comod.

Link către comentariu

• 7 months later...

Salut, dupa ce am scos masina de la spalatoria am constatat ca sezutul de scaunul sofer este pre ridicat si am incercat sa-l dau in jos, surpriza, manerul nu functioneaza decit la jumate din cursa, a patit cine asa ceva sau daca ma puteti ajuta cum sa o remediez? Cu stima Nelu

Link către comentariu

Sufa se poate inlocui,si rotitele se pot face din bronz , teflon sau alt material mai dur decat acel plastic.

Si eu am aceeasi problema.O sa desfac curand ca imi afecteaza confortul.Va tin la curent cu rezolvarea.

Link către comentariu

Va multumesc, astept cu mare interes si daca puteti sa facei si ceva poze ar fi excelent. O zi buna 

Link către comentariu

• 1 month later...

Salut, daca ma poate ajuta cineva cu reglajul pe inaltime, am venit de la spalatorie si nu mai pot sa-l cobor, daca a patit cineva la fel? 

Link către comentariu

1 - daca ai noroc si e din buton.... dar nu prea cred - cand vrei imi aduci aminte si iti dau o tastatura laterala de B6 sa probezi cu ea.... vezi daca se aude motorasul cum lucreaza dar reglajul nu se misca - atunci nu e de la buton.

2 - de obicei la mecanismul interior se produc belelele si ca sa constati ce s-a stricat si/sau remediezi, trebuie dat jos scaunul, desfacuta tapiterie si vazut daca e asa sau nu.

Link către comentariu

Salut, la mine reglajul pe inaltime este , sau a fost mecanic, am spalat masina undeva in drum sp CT . parca Malu, si cred ca nu a stiut sa dea scaunul inapoi ca am gasit si spatarul dat pe spate.

Link către comentariu

• 3 months later...

In sfarsit am avut timp si pentru reglajul lombar defect.Dupa cum se vede in imaginile atasate,cele 3 roti dintate sunt distruse.Am refacut puzzle-ul ca sa pot lua dimensiunile exacte.Saptamana viitoare merg la strungar si incerc sa fac 6 roti identice , din fier sau bronz.Daca totul decurge ok ,o sa mai fac 3-6 buc pentru cei care au aceasta problema.

post-74110-0-50259800-1404644744_thumb.j

post-74110-0-21193800-1404644758_thumb.j

post-74110-0-17805100-1404644777_thumb.j

Modificat de EEXCALADE
Link către comentariu

Nu se pot face pe strung. Trebuie masina de danturat!

Nu le face din fe sau alt material dur pentru ca va ataca coroana mare. Cauta sa le faci din ceva mai moale.

Mie a reusit sa mi le faca cineva pe cnc cu taiere laser. Nu am gasit in Bucuresti nicaieri unde sa poata efectua roti dintate sau unde am gasit, mi-au cerut 500 ron penteu 6 rotite ...

O varianta de work arround este: ceri sa ti se faca o bara de 10 cm sau mai mare si apoi o feliezi tu, rezultand mult mai multe rotite.

Link către comentariu

Din cate observ s-au crapat din cauza materialului casant.Le-as face din teflon,dar nu stiu daca se poate.Prefer din bronz,deoarece ma intereseaza rezistenta .E un angrenaj rar folosit,dar solicitat mai ales cand se actionaza cu spatele rezemat.

Pe strung fac piesele pana la dantura care o sa fie facuta custom.

500 ron pt 6 rotite... e cam scump ...sau poate nu ,daca ne gandim cat costa tot sistemul.

Nici proiectarea si taierea pe laser nu e ieftina.

Rotite asemanatoare am vazut prin electromotoare. O sa caut luni sa vad daca gasesc ceva la dimensiunile astea.

Modificat de EEXCALADE
Link către comentariu

Este scump oricum ai privi. Nu sunt de acord cu formularea: piesa X face parte din ansamblul y care costa 500 euro iar fara x nu poti deci 100 euro este rezonabil DAR daca ansamblul costa 200 ron (mixer) atunci nu se incumeta nimeni sa ceara mai mult de 25 ron pe niste rotite deci ... Chiar urasc treaba asta si cand vad ca cineva intreaba dar de la ce este, cat costa ... ca sa va facem in pret, plec instant!

Cand am rectificat pompa de ulei am dat 150 ron, ulterior cand au aflat la ce foloseste acea piesa si ce este, au cerut urmatorului client pe care l-am trimis la ei, 450 ron ...

Eu iti recomand sa le faci totusi din teflon.

Link către comentariu

In industrie pretul e dat de cantitate. Probabil daca cereai unui atelier sa iti faca 15 mii buc,pretul pe bucata ar fi fost foarte mic.Cat despre pret reparatie  vs valoare  piesa....

Din teflon le prefer,dar dimensiunile pieselor sunt cam mici.La prelucrare teflonul aluneca din bacuri.Va tin la curent.

Link către comentariu

Nu a aparut si la noi imprimanta 3D? 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!