Jump to content

Octavia RS TSI sau GOLF VI GTI?!

Andrei_Tdi
 Share

Postare recomandată

Este o alegere dificila intre cele 2... Si eu m-am gandit la ele dar am ales diesel 170 cai ptr consum si Skoda ptr portbagaj...

Daca vrei sa iei Golful, neaparat sa il iei cu xenon+stopuri led spate, climatronic si RCD 510 macar la optionale...

Octavia RS are portbagajul muult mai incapator decat Passatul...

Avantaje Golf: valoarea la revanzare, brandul GTI, tinuta de drum

Avantaje Skoda: mai incapatoare, mai ieftina la optionale

Am avut Octavia 2 tdi de noua timp de 4 ani/71000 km si a fost flawless (nici un greiere, nici un bec ars, nici macar placutele de frana nu s-au schimbat)...

Cred ca si RS-ul va fi la fel... Despre Golf VI nu pot sa bag mana in foc ptr ca nu am testat personal...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc pentru sfaturi, opinii. Ce nu ati inteles unii dintre voi este ca versus-ul nu mai este acela din titlu. Acum avem in vedere doar variante SH, de maxim 14.000 euro. Adica: G5 GTI, RS(fara FL), Leon 1P Cupra/FR.

In principiu, as vrea ceva mai mic ca dimensiuni decat Passatul. De aici si inclinarea mai degraba catre Leon/Golf. Inclin spre Cupra pentru motor dar si pt aspect, inside and out (mie unul imi place foarte mult). Gti-ul e mai calitativ la interior, dar din pacate este si cel mai scump la pret, chiar si SH. RS-ul am inteles ca e cel mai "moale" dintre ele, deci ar fi oarecum melanjul perfect intre un gti si Passatul actual; nu as duce lipsa de spatiu. Asta daca incerc sa gandesc problema cu capul. Daca e sa o gandesc cu sufletul, mi-as dori ceva mai mic, mai agil. la urma urmei sunt student, merg 90% singur in masina(restul de 10%..cu un pasager si foarte rar 2-3), majoritatea km ii fac in oras unde dimensiunile mai mici sunt un avantaj.

E destul de dificil, sunt mutle de luat in calcul la mijloc si mi-e foarte dificil sa ma hotarasc. De aceea si apelez la voi, poate-mi faceti alegerea mai usoara. :) :rolleyes:

Modificat de Andrei_Tdi
Link către comentariu

Fara a sta pe ganduri, eu as lua Cupra, gasesti exemplare ok in jurul pretului de 14.000E.

Eu am o Cupra, a ajuns la 67.000+ km, doar 14.000 km a fost stoc si ultimii 37.000 i-am facut in configuratia de 350+ hp fara probleme (am schimbat doar termostatul). Cu arcuri KW si jantele pe 18" inca nu am nici un greieras.

Daca cumva te gandesti si la modificari viitoare, la Cupra fata de GTI/RS/FR primesti TFSI-ul cu K04, alte injectoare, etc. Masina stoc + soft ajunge la 300 cai. Pentru un TFSI cu K03 iti trebuie o multime de piese pentru puterea asta, plus ca 300 cai va fi cam limita maxima a turbinei K03. Si daca le ti fara modificari, altfel vei simti Cupra fata de un GTI. Probabil ca la inceput vei zice, ok, sunt suficienti 240/200 cai, dar cu timpul nu te vei putea abtine :blah_:

Un alt plus pentru Leon Cupra, sunt franele, - 345x30MM pe fata, care sunt excelente, :icon_thumright: GTI vine cu franele de 312mm.

Singurul minus, sa zic asa, la Cupra, ar fi bordul, care fara navigatie arata cam anost si plasticele de calitate mai slaba probabil ca la un GTI.

Concluzia mea: Cupra all the way :)

Modificat de Bebeee
Link către comentariu

Da Bebe, itneleg perfect ce spui. Asta stiu si eu si mi s-a mai spus despre Cupra. Tocmai de aia si eu inclin din ce in ce mai mult spre o Cupra. Dar nepricemandu-ma la TFSI, cum pot dicli ca este sau nu ok cand ma duc sa vad o masina? La ce ar trebui sa fiu atent? De ce trebuie sa ma feresc?

Link către comentariu

O regula generala la cumparaturi SH este sa te feresti de masinile tunate! Ce faci tu cu mana ta dupa aceea e treaba ta.

Dar sa stii ca daca cineva a tunat o masina de 240 de cai atunci ala chiar a tras de ea cu uzura de rigoare pe suspensie, frane, turbo, motor etc

Link către comentariu

Bravo NSM, ai gandire de nota 10. Bunicul meu ar fi de acord cu tine. Cineva (cu cap) care si-a modificat masina (nu la coltul blocului) stie mult mai bine ca si un sofer "banal" regulile de intretinere si le respecta cu o strictete si mai mare decat pentru o masina stoc (interval revizii, piese de calitate, etc). Poti sa gasesti si masini modificate impecabile si masini "stoc" praf. Pana la urma totul depinde de proprietare.

Bafta Andrei in gasirea unei masini pe gustul tau fara probleme :icon_thumright:

Link către comentariu

@Bebeee cum deosebesti un proprietar care a avut grija impecabila de masina tunata si unul care nu a avut?

Bineinteles ca si la masini stock se ridica aceeasi intrebare doar ca... o masina stock prost intretinuta tine mai bine decat una tunata prost intretinuta.

Link către comentariu

Multumesc pentru sfaturi, opinii. Ce nu ati inteles unii dintre voi este ca versus-ul nu mai este acela din titlu. Acum avem in vedere doar variante SH, de maxim 14.000 euro. Adica: G5 GTI, RS(fara FL), Leon 1P Cupra/FR.

Cred ca asta-i masina care ti se potriveste din toate punctele de vedere. La bugetul dispus eu unul as lua-o fara ezitare, omule gandeste-te, sunt doar 25.000 de km, e 98% noua si mai e si de pe forum.

Modificat de Guadalcanal
Link către comentariu

• 2 weeks later...

subscriu la ceea ce a spus colegul Guadalcanal. Masina arata ca noua, in poze nu se observa nici o imperfectiune.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Am avut si GTI mk5 si Passat B6.Sincer doar la plecarile in concediu(multe bagaje) s-a dovedit mai util passatul.In rest, ca si feeling, manevrabilitate si orice altceva recomand cu caldura GTI.

Doar ca, venind de pe diesel, vei fi nemultumit de consum.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

mica? de oras? conduci mai mereu singur ?

Prietene, ia un Mini Cooper S, vei zambi mereu :)

Te poti gandi si la un seria 1 sau seria 3 diesel + un chip si la cai ajungi tot pe acolo.

Link către comentariu

• 1 month later...

Arata fain octavia din anunt mai ales ca e de pe forum, dar trebuie sa stii ce masina vrei..si ce asteptari ai de la masina.Daca prioritatea e consumul te poti uita la Octavia RS tdi.

Un prieten de-al meu si-a luat o octavia rs tdi foarte intretinuta cu 10 mii de euro:

Dar e plin autovitul si de golf 5 gti, unele ar merita vazute..

Link către comentariu

Pai daca vrea o masina mica de oras si fasneata, Octavia este cam mare. Mai bine Golf (sau, de ce nu, Polo). GTI.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!