Jump to content

Octavia RS TSI sau GOLF VI GTI?!

Andrei_Tdi
 Share

Postare recomandată

In curand vreau sa schimb masina cu una dintre cele 2 propuse la versus. Am nevoie de ajutor pt a ma decide.. Sariti cu opinii ! :icon_cool:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru pret skoda, pentru portbagaj , skoda, pt a fi diferit de vecinii cu golf VI ca masina de servici tot skoda, gti pe versiunea asta mi se pare prea scump.

Link către comentariu

As alege Skoda din urmatoarele motive:

- Pretul de achizitie, sesizabil mai mic

- Spatiul interior + portbagaj

- Aspectul mai putin saritor in ochi

- Unele dotari standard care ma atrag mai mult

In schimb, ce-mi place mai mult la Golf:

- Interiorul mai frumos, calitatea superioara a materialelor, atentia la detalii

- Sunetul mai placut

- Antifonarea mai buna

- Comportament ceva mai bun pe drum

In concluzie, inclin mai mult spre Skoda. Imi vine greu sa trec de la Passat la un hatchback, am nevoie de acel spatiu. Pretul de achizitie intre cele 2, mai exact diferenta dintre preturi, de 2000 euro(optionalele, care si ele la skoda sunt mai ieftine) ma indeamna din nou la skoda. Singurul lucru care imi lasa un pic amar in gura este interiorul. Cel al Golfului mi se pare superior.

Mai astept si parerile voastre..

Link către comentariu

Si eu m-am gandit la scoda insa din mai multe motive am ales GTI.

Motivele ar fi urmatoarele:

1. Motorul pe gti e cel nou de 210 cp pe cand la skoda era cel vechi de 200 cp deci tehnologie veche pe skoda (atunci am intrebat chiar si pe dealer si mi-a confirmat ca motorul e cel vechi) deci minus.(de curand nu stiu daca au bagat motorul cel nou insa pe configurator apare tot cel vechi) ;)

2. Calitatea materialelor si interiorul la gti mai buna fata de rs (personal imi place mai mult interiorul la gti vs rs) ;)

3. Discountul pe care il ofera vw fata de skoda care nu vor sa negocieze deloc chiar si pe criza :blink: (cel putin in Constanta nu au vrut sa negocieze). Iar la pret am obtinut un pret bun cu destule dotari (la stock-ul lor din Romania masina vine destul de dotata ) la care skoda vine aproape cheala la banii astia. Avantaj mult mai mare vw (vorbeste direct cu dealerii si cere oferte si o sa te convingi cel putin eu asa am facut si cand am comparat am facut-o cu hartiile in fata).

4. Eu am vrut sa vina masina cat mai repede si am luat-o de pe stock iar la scoda nu era nimic pe stock

5. Am mai avut un golf 3 gti si il mai am inca, foarte multumit chiar daca e din 93, cand o spal si o asez langa una noua da clasa la multe masini noi inca dupa o perioada destul de lunga :)

6. Gti e mai mic cu aproximativ 30-40 cm decat rs (insa ca latime si spatiu interior e aproape la fel) si in oras cam greu cu parcatu si strecuratu, plus in alte zone aglomerate doar daca ai nevoie tot timpu de spatiu in porbagaj ceea ce la mine 99% nu am nevoie de atat spatiu.

Orice masina care vine cu cat mai multe imbunatatiri (avanseaza in multe categorii) care la gti se vad si se simt la rs sunt mult mai putine. Alegerea iti apartine insa mai gandestete. Bafta la alegere.

Modificat de blordc
Link către comentariu

Asa credeam si eu la inceput, ca motorul este cel vechi. Dar nu, e TSI, acelasi ca pe noul gti, faptul ca are doar 200cp, e doar de marketing. din soft ajung la aceleasi cifre. Ai dreptate in ceea ce ai spus mai sus. Trebuie discutat cu dealerii. Am sa dau o raita pe la ei sa vad ce oferte imi fac.

Link către comentariu

vrei masina "sport" sau vrei ceva combinat? totusi octavia nu va avea tinuta de drum a GTIului, fiind mai lunga si plus la interior e sub GTI. daca nua i nevoie de portbagaj, nu as lua octavia.

Link către comentariu

Lista cu modele Pret fara TVA

Noua Octavia RS / Benzina / 2.0l / 147 kW/200 CP / Manuala - 6 viteze / 4-usi EUR 19.449,-

Lista cu modele Pret fara TVA

Golf GTI Edition 2.0 TSI 210 CP M 6 ,4u / Benzina / 2.0l / 155 kW/210 CP / Manuala - 6 viteze / 4-usi EUR 19.351,-

Deci care mai ieftina?

Fara sa stau pe ganduri GTI. Imagine, tinuta de drum, spirit, sunet, calitate etc. Fara suparare dar cand te urci intr-un GTI dintr-un RS faci un pas chiar mai mare decat intre un GTI si S3.

Link către comentariu

Asa credeam si eu la inceput, ca motorul este cel vechi. Dar nu, e TSI, acelasi ca pe noul gti, faptul ca are doar 200cp, e doar de marketing. din soft ajung la aceleasi cifre. Ai dreptate in ceea ce ai spus mai sus. Trebuie discutat cu dealerii. Am sa dau o raita pe la ei sa vad ce oferte imi fac.

Nu este asa. TSI-ul de 200 CP are distributia pe curea, iar cel de 211 CP o are pe lant + alte mici retusuri la motor. Parerea mea este sa mergi pe GTI, care este cu totul altceva fata de RS, istorie, comfort, tinuta de drum, interior superior, etc...

Link către comentariu

GTI clar! Mai ales ca diferenta dintre ele este minima. In plus marca GTi are in spate o istorie de zeci de ani. In G6 GTI s-au investit ultimele tehnologii. RS e cum un pas in urma in privinta asta. Cred ca tot timpul va fi cu un pas in urma. Asta e ierarhia in grupul VAG pana la urma: Audi, Vw, Skoda, Seat

Portbagajul Golfului pe de alta parte, nu este ca al RS-ului. Depinde ce vrei... o struto-camila - nu va simti ofensati dragi colegi cu RS (si de familie si spatioasa si sportiva) sau un hatch 100 sportiv.

Bafta

Link către comentariu

Acuma aparut Scirocco pe piata dupa atata timp cred ca 100% sport e asta in dauna GTI care poate fi si mai family :))

Stai linistit daca optezi pentru RS nu e problema se comporta bine,adica cine stie poate vei avea nevoie de mai mult spatiu pentru bagaje.

Ce ai mai decis la ce te-ai mai gandit? Drive testuri ceva?

Modificat de Shellshock
Link către comentariu

Multumesc dragi coelgi pentru opinii! Shellshock, din apcate am fost ocupat si nu am apucat sa fac test drive cu niciuna dintre ele. Am mers doar cu gti mk5 si, comparativ cu barca mea, m-a lasat cu o lacrima pe obraz dupa ce am coborat din ea. Sper sa reusesc in curand sa ajung pe la showroomuri, sau poate vreun coleg ce detine o astfel de masina m-ar putea ajuta, prezentandu-mi-o pe a lui.

Revenind la subiectul meu, Skoda ma intereseaza pt portbagaj, deoarece, asa cum am mai spus mai sus, sunt obisnuit cu masini mai mari.(actual passat, ex a6) si aspectul mai putin saritor in ochi(desi ca interior numa incanta prea tare designul bordului, a fetelor de usi..detaliile... pana si volanul sau schimbatorul de viteze). Asta probabil pt ca rs-ul este ceva cam tras de par, octavia fiind conceputa pentru total altceva...ar fi fost nevoie de multe modificari subtile, de detaliu, pentru ai oferi acel feeling sportiv(asta din pucntul meu de vedere, poate multi dintre voi m-ar contrazice).

Ma sperie un pic gandul sa fac un pas asa mare (pt mine), de la o limuzina la un hatch. Poate ca o spun si pentru ca nu prea am avut tangente cu masini mai mici de talia passatului pana acum, si nu stiu cum m-as descurca cu ele zi de zi. Dar recunosc, ca mi-e tare greu sa nu ma gandesc mai mult, in ciuda spatiului mai mic, la GTI. Pt ce este ea conceputa sa fie, cred ca este aproape perfecta (cred ca tractiunea integrala mi-ar lipsi cel mai mult, indiferent de alegerea pe care o voi face. Din pacate, un R sau un S3 ies cu mult din bugetul meu, si nu ma pot intinde mai mult decat ma tine plapuma).

Sper totusi sa apuc sa le conduc pe amandoua in curand si sa imi fac o idee mai buna. O idee reala, bazata de senzatii, nu doar cifre si alte detalii tehnice.

Va rog, pentru ca am omis la inceput, sa nu fiti partinitori. Sa sustineti una dintre cele doua amsini doar pentru ca este marca voastra de suflet, ca detineti o astfel de masina sau asa mai departe.

Salutari si numai bine tuturor!

Modificat de Andrei_Tdi
Link către comentariu

Acuma vin cu o intrebare? Dar ce are masina ta si vrei sa o schimbi? Adica merita pe langa faptul ca o sa fie o masina noua alt aspect pentru tine exista? Ca din cate observ ai motor destul de mare nu te lasa la greu,adica practic ar trebui sa mergi mai bine catre un passat cc cel de 160cp sau 200 cp si esti acolo unde iti doresti masina mare ca a ta si este si noua.

Link către comentariu

Nu are nimic in mod special. Sunt multumit de ea. Nu regret ca am cumparat-o. Doar ca de cand am luat-o pe aceasta aveam in gand sa merg pe una mai sportiva, vroiam un gti mk5, dar au fost unele circumstante si a trebuit sa o iau pe aceasta. Si de atunci tot ma mai arde gandul asta. Cred ca motivul principal, si poate singurul, este acela ca nu mai vreau diesel. Imi doresc un motor pe benzina, turbo. Ai dreptate tu, pot merge pe un CC cu un astfel de motor, dar parca asa vrea si ceva mai sportiv.

Modificat de Andrei_Tdi
Link către comentariu

Pai mi se pare mai sportiv un passat cc de 200 cp care vine cu interiorul nou acuma decat o skoda octavia rs...si daca vrei si mai sportiv ai si varianta de 300cp integrala dar are un pret mai piperat. Dar din cate spui tu aici inainte sa iei passatu ai vrut masina sport hatch adica mk5 gti. Deci inima iti spune altceva ;) Eu zic neaparat sa faci un test drive cu un Scirocco dar portbagaj mai mic ca la golf si un drum cu un golf 6 gti in caz ca gasesti pe cineva,poate daca se mai fac intalniri intre membri.

Modificat de Shellshock
Link către comentariu

Interior nou la CC ? Parca avea acelasi bord ca si B6-le. Au facut schimbari acum? Nu m-am interesat deloc de acest model pana acum si chiar nu sunt in tema. M-am uitat pe site-ul lor si nu am vazut nimic nou. Sau poate am inteles eu gresit.

Link către comentariu

• 1 year later...

Reinviem topicul! Desi ar trebui si redenumit. Asadar, acum avem in vedere masini SH, an minim 2007, km cati mai putini(un numar "placut" la ochi - gen 60.000km +/- ). Bugetul maxim este undeva la 13-14.000E. La versus mai adaugam si Leon-ul Cupra(poate si FR, desi prioritara este prima). Personal, nu cunosc foarte multe despre motorul TFSI. Este fiabil? La ce ar trebui sa ma astept, la ce sa fiu atent, de ce ar trebui sa ma feresc? Sunt pe forum 2 Leon-uri Cupra, cel rosu al lui "valentinp" si cel negru al lui "gabone_green" dar si RS-ul albastru al lui "saibot".(+ altele pe diferite site-uri - le am mai mult in vedere pe cele de pe forum, pentru ca sunt din "familie" si poate voi le mai cunoasteti). Primul si ultimul imi fac cu ochiul. Imi mai puteti impartasi parerile voastre despre ele?

Modificat de Andrei_Tdi
Link către comentariu

Poate am postat prea multe despre Honda astazi, dar fa un test drive cu Civic Type R , si o sa vezi ce alegi :) ( Masina este limitata la 9000 rpm ) i-vtec-ul intrand de la 6000 . O singura data trebuie sa mergi cu ea si o sa vezi.

Sper sa nu se considere reclama sau altceva asemanator. Am dat doar un candidat al celor de mai sus . :)

Succes,

Daca nu iti place civicul, eu zic sa te indrepti catre un cupra ... dar... incearca :)

Link către comentariu

Nu ma incanta Civic-ul Type R. Sunt convins ca ofera unele senzatii, in special fonice, pe care celalalte surate de la VAG nu le ofera, dar nu-mi place dleoc cum arata si pentru o masina de zi cu zi nu mi se pare potrivita.

Link către comentariu

Evident, mai ales daca ai nevoie de portbagaj, nu e recomandata... dar iti spun ca un civic type R intrece un gti mkv . Am vazut atatea cazuri :)

In rest gandeste.te ce iti trebuie, daca vrei spatiu si portbagaj... eu m-as orienta la Passat cc

Link către comentariu

Nu mai vreau mai vreau masina din clasa medie. Vreau ceva mai mic. Octavia Rs ar fi singurul compromis pe care as mai fi dispus sa-l fac.

Link către comentariu

Eu as alege o octavia RS galbena, cutie DSG, navi, piele, xenon. Cam asta ar fi masina visurilor :). Golful e prea mic, si in spate si la portbagaj, oricum mie imi plac sedanurile mai mult.

Link către comentariu

octavia 4ever

Sunt de acord cu voi dar diferenta aia de pret SE SIMTE. De exemplu la greieri :) care la octavia sunt mai multi ca la golf :) Si eu am luat octavia ca era cu 2000 de euro mai ieftina decat golful cu exact aceleasi dotari .

Link către comentariu

Civic type R din punctul meu de vedere nu imi pare o masina reusita.Varianta veche fabricata pana in 2005 avea 200cp,varianta noua fabricata din 2006 are 201cp :lol: Personalitate extrema la vechea Honda..actuala nimic deosebit..doar o masina cu bord sf cu un motor destul de bun.Noua Honda are bara de torsiune pe spate si imi pare cam nasol pt o masina fabricatie 2006...la viraje mai bruste si cu viteza mai mare..risti ca roata nr 4 sa iti ramana in aer.Basca peste asta sa te fereasca ..sa ai nevoie de piese de schimb..e deranj mare in portofel :) Am prieten cu GTI 5..mesterita la 240cp,masina bunicica sportiva dar nu iese din tipare,cunosc pe cineva cu rs modelul vechi..cu modificari destul de interesante...sa ajuns la 270cp,am mers in dreapta si m-am sprijinit in kkt,am vecin cu rs 2,masina lovita de 3 ori,cred ca sa ajuns ca 60%din valoarea masinii sa fie compensata de casco :lol: Problema e ca daca vrei o masina mai sportiva si mai compacta cu interior putin mai smecherit ca la rs, poti alege GTI,daca vrei o masina mai confortabila mai spatioasa cu tinuta de drum buna ..RS facelift.Sa cam dus vremea cand vedeai un g1..g2 gti si il recunosteai de la prima statie autobuz ;) Sper sa nu ma injure nimeni..e doar o parere personala :blah:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!