Jump to content

Omologare jante mk1/mk2

Alex_YUM
 Share

Postare recomandată

Aveti idee, se pot omologa jante pe 15 pe golf mk1 gti? Am sunat la rar si mi-au spus ca numai daca au fost puse din fabrica pe vreun model de golf1... S-au pus?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am inteles ca se pot omologa daca ai ceva cunostinte pe la RAR si un dealer VW :icon_thumright:. Se elibereaza hartie de la dealer cum ca pe golf mk 1 au fost montate jante de 15" si cunostinta de la rar cand verifica in loc de golf mk1 verifica pentru mk2 :). Acum...bani si cunostinte sa fie ca in rest le rezolvi pe toate !

Scuze de offtopic dar ma gandesc ca daca tot vorbim despre jante pot pune o intrebare despre cauciucuri :).

Daca pe spate am 195/45/15 , ce cauciucuri merg pentru fata ? Ma gandeam la un 175/45/15(dar nu prea se gasesc) ..poate iese un strech. Mentionez ca am jante de 7,5j 15".

Azi am vazut o anvelopa 175/55/15 pusa langa una 195/45/15 si erau egale ca inaltime. Ce parere aveti ?

Link către comentariu

Gasesti la pret decent nankang 185/45/15, sunt 2 bucati la vanzare si la noi pe forum la pret bun..

Arata cam asa pe 7.5 J

7.5_185_45_R15_Nankang.jpg

Diferentele intre cauciucuri le poti calcula aici : http://www.carbibles.com/tyre_bible_pg4.html

195/45/15 - 175/45/15 = -3.23%

195/45/15 - 175/45/15 = +3.05%

195/45/15 - 185/45/15 = -1.62%

Modificat de faty
Link către comentariu

Am inteles ca se pot omologa daca ai ceva cunostinte pe la RAR si un dealer VW :icon_thumright:. Se elibereaza hartie de la dealer cum ca pe golf mk 1 au fost montate jante de 15" si cunostinta de la rar cand verifica in loc de golf mk1 verifica pentru mk2 :). Acum...bani si cunostinte sa fie ca in rest le rezolvi pe toate !

Scuze de offtopic dar ma gandesc ca daca tot vorbim despre jante pot pune o intrebare despre cauciucuri :).

Daca pe spate am 195/45/15 , ce cauciucuri merg pentru fata ? Ma gandeam la un 175/45/15(dar nu prea se gasesc) ..poate iese un strech. Mentionez ca am jante de 7,5j 15".

Azi am vazut o anvelopa 175/55/15 pusa langa una 195/45/15 si erau egale ca inaltime. Ce parere aveti ?

Nu mai accepta RAR-ul hartii de la dealeri, doar de la importatori, iar de la acestia din urma e imposibil sa obtii vreo hartie. S-a terminat si cu era asta cu trecutul de anvelope in acte. Dar la ce va mai trebuie hartii daca nu e trecuta in talon dimensiunea anvelopelor?

Link către comentariu

Merge si de la importator daca te ai bine cu cineva de la dealer care sa puna obrazul pt. tine ;). Eu am lucrat in domeniu si am vazut care-i relatia intre importatori si dealeri :D.

Ai nevoie de dimensiune in acte in caz ca te opresc cei de la RAR . Daca te opresc ei verifica online in timp real cartea masinii si iti opresc certificatul pentru anvelope necorespunzatoare. :D

@faty, mersi mult pentru raspuns ! Am gasit anuntul cu 185/45 dar sunt cam scumpe pentru bugetul meu :D. Mersi inca odata !

Modificat de Alexius
Link către comentariu

• 1 year later...

aseara m-m echipaju de politie impreuna cu cei de la rar. au inceput sa faca controale prin oras . am ramas fara talon pe motivul ca dimensiunea anvelopelor nu corespunde cu cea din carte. deci degeaba ai talon nou , ca ei intra online si iti verifica cartea. acolo este trecut 175/70/ R13, si eu am pe masina 195/50/15. am sunat la rar si mi-au spus sa vin cu cartea, dovada de la politie si 100 ron si pot trece in carte noua dimensiune, dar sa fac dovada ca masina a venit din fabrica cu aceasta dimensiune. am mai intrebat si daca imi verifica toata masina si au spus ca nu.

Link către comentariu

Uite de aia eu am pus 185/55/15, sunt singurele pe 15 care au fost pe golf (din cate stiu eu). Ia un set de roti legale si du-te cu alea la rar.

Am o usa de la rezervor pe care scrie dimensiunea asta, oare e dovada ca au fost puse din fabrica??? Mai este si pe stalpul din partea stanga acelasi abtibild.

Modificat de zaytsuca
Link către comentariu

Foarte nasoala treaba...tocmai de asta acu 2 luni mi-am trecut in cartea de identitate si dimensiunile care le am pe masina in ultimii mai bine de 4 ani, adica 195/50/15. La fel si eu, aveam din standard 175/70/13.

Sincer sa iti spun, nu a fost usor, iar treaba am rezolvat-o cu relatii direct la directorul RAR din localitatea unde mi-am facut modificarea in carte.

Acum nu stiu cum e la tine, dat fiind ca masina e Gti de fabrica, dar mie mi-a spus ca dimensiunea de 195/50/15 s-a pus de fabrica doar pe Gti G60, care are turbo si punte spate cu discuri si ca nu prea se poate deoarece pe Golful meu, nefiind Gti de fabrica, se pot pune max 185/60/14, care deja erau mentionate in cartea de identitate a masinii. Cu putin noroc si buna credinta din partea directorului, care e si el mare pasionat de Vw Kafer, acuma am trecut la modificari si "alte anvelope admise: 195/50/15 82v". Stiu sigur sa iti spun ca el, a avut nevoie de o hartie primita de la VW pe care o avea in arhiva si in care era mentionat ca pe Golf mk2, au fost pusa de fabrica si dimensiunea de 195/50/15....dar daca de exemplu as fi vrut sa pun alte cauciucuri pe 16, nu putea nici macar el sa ma ajute pt ca fabrica nu a echipat niciodata masina cu aceasta diemnsiune, indiferent de varianta de echipare sau motorizare.

O sa caut pe calc. sa vad unde am hartia respectiva unde e mentionata dimensiunea de 195/50/15 si o sa o postez, poate o sa te poti folosi si tu de ea la RAR.

Oricum din propria experienta iti spun ca nu va fi usor, daca nu ai putina intelegere din partea lor si recunosc si eu ca probabil nu reuseam sa le trec fara interventia directorului RAR.

Tocmai din aceasta cauza am vrut sa fac si eu transcrierea in acte a anvelopelor pt ca am citit pe forumuri, N cazuri de retinere de talon, in ultimul timp din cauza anvelopelor neconformev si nu am vrut sa risc.

Iti tin pumnii pt recuperarea talonului si sper totusi sa reusesti sa iti treci in acte dimensiunile de pe masina.

Uite un link catre pdf-ul in care sunt mentionate si dimensiunile de 195/50/15....sper sa iti fie utila.

http://www.doppel-wobber.de/wbb2/Information_146_VW-Golf-Reifenfreigabe.html

Modificat de andreiand1
Link către comentariu

aseara m-m echipaju de politie impreuna cu cei de la rar. au inceput sa faca controale prin oras . am ramas fara talon pe motivul ca dimensiunea anvelopelor nu corespunde cu cea din carte.

ce ti-au verificat? doar rotile sau si seriile de motor/caroserie?

Link către comentariu

doar dimensiunea anvelopelor au controlat, ca a fost cea mai evidenta. pe constatare au bifat si frane, noxe, serii etc, dar sunt sigur ca daca aveam dimensiune buna treceau la urmatoarea si sigur gaseau ceva de care sa se lege . bine ca n-a fost un cumul de nereguli sa ma puna sa platesc cine stie ce suma . amenda a fost pt fiecare roata in parte: 4*67 lei

Trebuiau sa ma puna sa platesc si pt roata de rezerva ca nici aia nu e pe 13 =)))

Modificat de bankaru g3
Link către comentariu

Twentyone, eu asa zic ca....suntem norocosi.

Link către comentariu

daca va puneti pe 16 n-o sa mai fiti :lol:

Link către comentariu

pentru cei din bucuresti care au de gand sa treaca in acte la golf 2 jante pe 15 am un singur nume de la R.A.R =domnul inginer Iliuta ! ;)

Link către comentariu

• 2 years later...

Intrebare pentru cei care si-au trecut alte dimensiuni in talon cu hartie luata de la dealer/importator, cand ati mers la RAR au mai verificat si din surse proprii dimensiunile sau a fost de ajuns hartia respectiva? Ma intereseaza care e exact procedura, merg cu masina cu rotile puse, ei vad ca apare pe foaie, imi trec pe talon, platesc si atat?

Link către comentariu

• 1 year later...

eu am omologat la alba acum 3 luni pe jetta mk2 in acte cu motor de 1.6 benzina.  ma trimis la un diler sa scot foaie de la ei ... a durat 3 zile ca a zis ca trebuie sa vina de la bucuresti acea foaie. dupa 3 zile am scoso si mam dus la rar... nu sa uitat peste hartia ce leam duso de la diler dar sau uitat la ei in calc si miau zis ca pe modelu de vw mk2 sau montat doar 185/60/14 cele mai mari la acest tip de motor. au verificat doar dimensiunile la cauciucuri si mi lea omologat. 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!