Jump to content

ambreiaj Leon 1.9 BKC

Cristi_fx
 Share

Postare recomandată

Salut

Am urmatoarea problema si poate ma puteti ajuta.

Azi dupa un drum prin Bucuresti brusc mi s-a imnuiat pedala de ambreiaj si prinde fff jos.....dar nu tot timpul.

In timp dupa 2-3 Km a inceput sa scoata si zgomot cand schimbam vitezele...ca o pocnitura. In cele din urma am reusit sa ajung acasa.

La parcare insa, cand am bagat in marsarier a inceput sa sune urat in momentul in care iau piciorul de pe ambreiaj. La fel si in viteza 1.

Ce poate fi? Ajung cu ea pana la service? La ce suma sa ma pregatesc?

Masina are 80k .... mers normal.

Modificat de Cristi_fx
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Suna a placa de presiune dusa. Ajungi cu ea la service fara nici o problema. In mers ai cumva senzatia ca nu mai trage cum ar trebui?

Un kit de ambreiaj costa cam 700-800 RON aftermarket (Sachs sau Valeo) si cam 1000 RON cu piesele la schimb la dealer.

Link către comentariu

Multumesc de raspunsul promt...sunt un pic disperat ca nu am cu ce sa ma deplasez.

In mers trage fara probleme.....dar zgomotul pe care l-a facut in parcare pare destul de nasol.

Se poate schimba doar place de presiune sau trebuie si restul?

Link către comentariu

Daca tot dai jos cutia ca sa vezi ce e pe acolo, eu te sfatuiesc sa schimbi tot. Dupa zgomot, sigur nu mai poti merge prea mult asa, eu iti recomand sa faci o programare cat mai curand la service.

Link către comentariu

Sti cam cat ar fi manopera? si ce service mi-ai recomanda...Dureaza mai mult de o zi?

Stiu ca e un pic off topic.

Multumesc inca o data

Link către comentariu

La mine operatiunea a durat cam 4 ore, am facut-o la Alto si a costat 700 RON doar manopera.

Link către comentariu

Eu am platit acum 4 zile 5 mil manopera in care a intrat si schimbatul a 2 bucse

Link către comentariu

Vezi ca la Metrotehnica au disccount 20% la manopera si e pe bune, am facut 2 revizii la ei.

Suna si intreaba de pret cu disccount 0728.336.777 Mircea (el face programarile si contractele de service).

Link către comentariu

Multumesc

O sa sun si la Alto si la Metrotehnica sa vad ce pret imi dau.

Trebuie sa o rezolv asap.

O sa intreb separat si de kit de ambreiaj poate vin cu el din alta parte.

Link către comentariu

nici unul nu mi-a dat macar un pret estimativ

doar sa vin cu masina si sa constate.

Singurul raspuns primit a fost la Alto unde am primit un pret estimativ pe manopera - 500Ron

Banuiesc ca se bazeaza pe faptul ca te prinde cu masina "desfacuta" si mergi mai departe.

Sincer nu vreau sa pierd jumate de zi si sa imi spuna un pret de cad pe spate. Mai mult de atat nu vreau sa imi inlocuiasca ceva ce nu trebuie inlocuit....doar de dragul de a mari factura.

Link către comentariu

am ajuns la Alto si am dat cutia jos

discul era distrus si nu imi explic de ce

la fel si rulmentul

se pare ca si volant trebuie inlocuita. Am cerut parerea la mai multe persoane.

pret cu manopera 4500 ROn....:icon_thumright:(

piesele trebuie comandate

oricum am ramas fara cuvinte cand am auzit pretul

Link către comentariu

Imi pare rau, din pacate s-a adeverit presupunerea mea. Pretul mi se pare cel putin foarte mare. Banuiesc ca masina e desfacuta la Alto, deci nu mai poti face nimic sa o duci la alt service. Oricum, manopera pentru dat cutia jos o platesti, asa ca mai bine fa totul acolo. De volant nu stiu ce sa-ti zic, ce zice mecanicul, el stie mai bine.

Link către comentariu

Salut, pretul pieselor e foarte mare, cauta pe net sa vezi ca o sa gasesti placa, disc, rulment, volant marca luk sau sachs cu 2000 ron, si le poti schimba la orice alt service cu 500 ron manopera.

Si, vezi ca volant poate sa nu fie uzata neaparat la ce simtome ai reclamat tu. Cati km are masina?

Link către comentariu

E dureros...

masina e desfacuta la Alto...asa cum am banuit te prind la "colt"

piesele vin in 5 zile (toate)

pe langa kit si volant cred ca mai intra si cilindru...in principiu cam toate componenetele. O sa va spun exact cand o sa am factura..

Aveam si varianta sa las masina acolo si sa vin eu cu piesele dar trebuia sa alerg prin oras si nu aveam cu ce.

Am discutat si cu un mecanic de acolo la care faceam revizile (nea Marin) care mi-a confirmat ca sunt probleme si la volant. Sper sa nu fi fost dus de nas...

Link către comentariu

Cristi, nu te obliga nimeni, dar absolut NIMENI sa pui piesele de la ei. Te puteai duce fain frumos cu piesele tale!

LE:vad ca stii si de varianta asta. Pai le comandai si-ti veneau tot asa repede nu era de alergat prin oras.In fine...bafta cu reparatia!

Modificat de Andrei_VVB
Link către comentariu

nu am stiut ce piese imi trebuie decat dupa ce am dat cutia jos...

nu puteam sa comand in avans

Stiu ca am platit mult...si puteam sa las masina asa si sa dau eu comanda de piese.....

Aveam oricum nevoie de masina asap...asa ca am preferat varianta cu piesele lor.

Oricum acum e tardiv.

Link către comentariu

Pana la urma cat a costat, ce ai schimbat si cat a durat? Eu am trecut deja prin experienta asta, insa sunt sigur ca va fi util pentru alti membri ai forumului.

Link către comentariu

in total 4500

kit ambreiaj (placa, disc)

volant

rulment presiune

suruburi prindere volant

bucsa arbore ambreiaj

Manopera + mat mici - 600

Link către comentariu

ai dat ENORM !

la orice alt service ieseai la 40% din pretul asta. poate chiar mai jos.

Link către comentariu

NU stiu daca ajungeam asa de jos cu pretul cum spui tu .... dar sigur puteam sa il scot mai ieftin....de exemplu daca luam LUK.

Am fost presat de timp.

Multumesc oricum de info.

Modificat de Cristi_fx
Link către comentariu

La jumate sigur ajungeai.

Uite aici niste preturi :

Kit ambreiaj cu volant Sachs

Cod: 2289 000 054

Pret cu TVA:

1.950,00 RON

http://www.comenzipieseauto.ro/kit_ambreia...sachs-p609.html

Rulmentul de presiune Sachs e 55 lei

Manopera e in jur de 3-400 lei.

Total : aprox 2400 lei.

Link către comentariu

• 5 months later...

Eu ti-as recomanda sa schimbi si volant daca schimbi ambreiaju, ca la 1.9 TDI se stie ca mai toate au probleme cu volant.

Si mie mi s-a recomandat de curand ca trebuie sa schimb ambreiaj + volant (vibreaza toata masina la plecari dupa loc).

Link către comentariu

• 1 month later...

In general, odata ce ai apucat sa dai cutia jos schimbi tot ce e acolo: volant + kit ambreiaj. Asta pt ca aceste componente functionand toate impreuna ca un sistem nu ai de unde sa stii care din ele a dus la uzura celeilalte (sau celorlalte) si nu e cazul sa se mearga pe presupuneri. Oricum, solutia tehnica este sa se schimbe tot! Ce au facut cei de la Alto cu tine se numeste pacaleala bazata pe necunostinta de cauza a clientului (tipic lor de altfel). Cum au spus si colegii mai sus: nu te poate obliga nimeni sa iei neaparat piese de origine de la ei. Ei pot (daca vor) sa-ti puna piese aftermarket la aproape jumatate din cost. Iar piesele aftermarket le vin de pe o zi pe alta nu in 5 zile cum le vin cele de origine. Pentru operatiunea efectuata de tine acolo, la reprezentata, nu ar fi trebuit in mod normal sa platesti mai mult de 2700, maxim 2800 RON. Pentru o astfel de operatiune efectuata in cu totul alta parte decat un service de reprezentanta, nu trebuie sa platiti mai mult de 2000-2200 ron! Kitul complet de la LUK cu tot cu volant costa intre 1600 si 1700 ron! La care se mai adauga manopera care varianza intre 350 si 500 ron.

Acum faptul e cosnumat, important pt tine in acest moment este ca macar sa fii multumit de lucrare, de rezultat.

Link către comentariu

• 3 months later...

1,9 tdi nu are volant simpla masa? dece ar trebui si aia schimbata? e doar o bucata de fier

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!