Jump to content

My vRS, Skoda Octavia vRS

JigSaw

Postare recomandată

Salut!

Cred ca a venit momentul sa-mi prezint si eu bijuteria de care sunt foarte mandru, nu am operat inca foarte multe modificari la ea pt ca abia in ianuarie am intrat in posesia ei definitiva(a fost a tatalui meu) el acum si-a cumparat o alta masina. Acum ne puteam cunoaste mai bine! Am sa fac un scurt istoric al masinii dupa care o sa va prezint ce a avut masina si ce are in plus acum!

A fost cumparat in 2003 de noua, am asteptat 3 luni pana a sosit(eu neavand permis atunci,am mai asteptat 1 an pana am condus-o), a fost o alegere foarte buna avand in vedere ca tatal meu nu a vazut-o niciodata in realitate, a facut comanda doar dupa ce a vizualizat 3 poze cu masina. Culoare este Rosu Corrida (aveam de ales intre Negru,Argintiu ,Rosu si Galben) eu am optat pt negru el a zis ca va fi rosie, nu-mi pare rau pt ca arata foarte bine asa, o prinde foarte bine si nici nu este asa de pretentioasa, nu se cunoaste praful, nu se cunosc micile zgraieturi e chiar super OK. Evenimente nu am avut cu ea. Am schimbat doar ambreiajul la 60 000km + amortizoarele fata undeva la 80 000(nu mai stiu exact, in istoricul ei,scrie) inrest mici incidente pe care cred ca le are mai tot omul, am gasit-o lovita in parcare(o zgarietura putin adanca deasupra capacului de la rezervor) care din pacate a necesitat revopsirea aripii dreapta spate + o altercatie cu un individ la un club care s-a lasat cu usa stanga spate infundata + aripa dreapta spate tot infundata ca deh, el asa a inteles, sa-si verse nervii pe masina mea, am avut noroc, ca l-am vzt si am actionat in instanta, am recuperat banii de la el si am facut masina pe asigurare si a mai fost inca un mic incident in care eu eram cu ochii dupa o pitipoanca si m-am trezit ca masina s-a oprit.....bineinteles ca intr-o dacie, el nu a avut nimic, eu doar grila frontala sparta, a doua zi s-a rezolvat. Hai ca scurtul istoric sa facut cam lung sa trecem la detalii + poze:

A venit asa:

-de motor nu mai spun pt ca-l stiti cu totii 1.8T 180 caluti, pursange

-piele partial

-climatronic

-volan 3 spite

-pedalier sport

-scaune reglabile inaltime

-4 geamuri electrice (fata auto)

-radio casetofon cu 8 boxe (cei de la dealer au recomandat sa nu comand CD pt ca e prea scump si nu merita banii) sistemul audio STOCK= M U C I

-jante 16'' (pe 17'' nu livrau atunci, de ce nu stiu) 205/55R16 si asa le am de 7 ani

-discuri frana marite fata si ventilate fata +spate

-dublu airbag (nu stiu de ce doar 2)

-volan reglabil inaltime+adancime

-ceasuri bord sport

-trapa

-ESP-EPC-ABS etc nu le stiu pe toate

cam astea erau pe ea cand am luat-o (posibil sa mai omit cate ceva)

Acum este asa:

+folie geamuri LLumar fata +spate 35% fata 80% spatele sau invers transparenta 65% fata ,20%spatele

+Evacuare Borla, a disparut cea stock tip stadion si a aparut Borla cu 2Tipsuri (evacuarea este de la catalizator, a disparut si intermediara)

+alarma Viper (nu stiu ce model)+ senzori tractare,spart geam,lovire,perimetru+ inchidere deschidere geamuri din telecomanda

+xenon pe proiectoare

+pozitii LED (12 LED-uri/pozitie)

+LED-uri Nr Inmatriculare

+LED-uri plafoniera

+ 4 difuzoare JBL

+ radio CD mp3 (slabut,dar urmeaza altul tare)

+ nr preferentiale(tata nu era pasionat de asa ceva)

Urmeaza:

+statie +subwoofer+head unit

+LED-uri portagaj+torpedou+ picioare(fata,spate)+oglinzi

+modificare culoare luminii bord+clima+restul butoanelor din masina

+chip tuning (225HP)

+discuri perforate(pt ca se apropie ziua cand trebuie schimbate cele stock)

+jante 17"(nu stiu cand, dar am in plan):D

+xenon cu lupa pt faza scurta si lunga

+ niste pozitii mult mai puternice, sa se vada tot timpul zilei

+mutarea alarmei in cheia masinii

+vopsire bandouri in culoarea masinii

Cam atatea, daca mai apare ceva, va tin la curent!

Astept pareri PRO si CONTRA cat si intrebari legate de masina care m-a impresionat cel mai mult si care este destul de laudabila;)

a facut pipi pe 318i (manual an 2004)+ 318i(DSG an 2006) poate ca nu sunt ele extraordinare, dar nici nu am avut asa cu cine sa ma dau.

Masina este murdara pt ca la Curtea de Arges ploua de 3 zile si astazi dupa-amiaza am facut pozele pt a fii cat mai proaspete :icon_thumright:

Acum 2 minute am observat ca nu mai am sigla RS in grila radiator :lol:(( ma duc pana la masina si revin :D vreau sa ma conving! asa este! nu mai este...cred ca au furat-o! ce naiba sa faca, cu ea? nu stiu! in fine o sa gasesc eu alta

post-54496-1270573177_thumb.jpg

post-54496-1270573184_thumb.jpg

post-54496-1270573189_thumb.jpg

post-54496-1270573194_thumb.jpg

post-54496-1270573199_thumb.jpg

post-54496-1270573276_thumb.jpg

post-54496-1270573177_thumb.jpg

post-54496-1270573184_thumb.jpg

post-54496-1270573189_thumb.jpg

post-54496-1270573194_thumb.jpg

post-54496-1270573199_thumb.jpg

post-54496-1270573276_thumb.jpg

Modificat de OctaviaVRS
Link către comentariu
  • Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• JigSaw

32

• B_U_T

4

• mihai20

4

• n.cristian

4

Top Posters In This Topic

Posted Images

Lunga descrierea, dar foarte interesanta, foarte in detaliu, perfect pentru inceput :icon_thumright:

Mult succes la punerea in practica a ideilor, sa aveti grija unul de altul!

Link către comentariu

@dementor iti multumesc pt feedback, sper sa vin cat mai repede cu amanunte NOI! Respekt :P

Link către comentariu
  • Administrator

Stage 1 doar soft nu cred sa ajungi la 225cp

Daca schimbi evacuarea cap-coada (hi flow sport cat, cat-back, etc), pui filtru sport si o mai ajuti un pic si cu admisia, ai putea ajunge la cifra de care spui tu

Modificat de dudu
Link către comentariu

culoarea asta imi place cel mai mult pe octavia I RS

foarte fumoasa octavia RS. mie imi placea mai mult leonul ca design, dar mi se pare mai sleeper octavia, si daca gaseam un RS< l-as fi preferat leonului, dar nu am nimerit. cu evacuarea borla nu cred ca ai facut mare afacere, in afara zgomotului,dar pana la urma conteaza sa iti placa tie.

o poza cu interiorul mai concludenta ?

Link către comentariu
Stage 1 doar soft nu cred sa ajungi la 225cp

Daca schimbi evacuarea cap-coada (hi flow sport cat, cat-back, etc), pui filtru sport si o mai ajuti un pic si cu admisia, ai putea ajunge la cifra de care spui tu

Nu te contrazic, eu am zis 225 pt ca asa mi-a ramas in cap (de ce , nu stiu) ca acolo ajunge doar cu chip! oricum , nu voi face ce modifcari zici pt ca nu le vad rostul pt drumurile noastre(cred). O sa fie suficient un CHIP, cat o fi el acolo, dar se va simti ceva!

Respekt :P

culoarea asta imi place cel mai mult pe octavia I RS

foarte fumoasa octavia RS. mie imi placea mai mult leonul ca design, dar mi se pare mai sleeper octavia, si daca gaseam un RS< l-as fi preferat leonului, dar nu am nimerit. cu evacuarea borla nu cred ca ai facut mare afacere, in afara zgomotului,dar pana la urma conteaza sa iti placa tie.

o poza cu interiorul mai concludenta ?

sper sa fac zilele astea, nu am facut acum la interior pt ca era plin de praf si se vedea urat, dar daca vrei s-o vezi , maine fac o poza si o pun aici! si mie imi place foarte mult leonul, a fost cat pe ce sa o schimb pe un Leon Cupra 2008, dar nu am reusit s-o vand in banii doriti (stiu ce poate masina si cum a fost intretinuta) ,dar intr-un fel ma bucur ca nu am schimbat-o pt ca acum era tot masina familiei si stateam s-o impart cu tata. Asa macar e a mea si am rezolvat problema.

Da , mare dreptate ai cu evacuarea, dar tot tata, s-a grabit si s-a dus la Pitesti la o firma, nu cred ca pot sa-i spun numele si a platit 10 mil in 2006 pe evacuarea(foarte mult zic eu), dar suna bine si nu e deranjant sunetul!

Respekt!

Modificat de OctaviaVRS
Link către comentariu

Trapa si motorul imi plac cel mai mult,sa o stapanesti sanatos in continuare! Bafta!

Link către comentariu
  • Administrator

PDG=pachet drumuri grele

Cam cum sa aibe PDG pe un model sport?!?! ;)

Link către comentariu

PDG= Pachet de Drumuri Grele . Repet, mă-ndoiesc că au pus așa ceva pe vRS; am

Modificat de n.cristian
Link către comentariu

But_Fns cu trapa a fost o mini aventura. Prima oara am fost la un dealer la valcea si au zis ca nu au cum sa puna TRAPA pe masina cu CLIMATRONIC si nu am vrut masina fara trapa(inainte am avut un Opel Kadett 16v GSI, bineinteles tot cu trapa)si taicamiu a zis clar, ca nu cumpara masina fara trapa! apoi am fost la Pitesti, aceeasi problema doar ca cei de la Pitesti au sunat la Porsche si cei de la Porsche au zis ca merge si uite asa cei de la Valcea au pierdut un client, bun zic eu avand in vedere ca 7 ani am facut reviziile numai la Skoda! si o sa le mai fac.

cat despre motor, am condus de la inceput si cred ca nu am constientizat cat de mult poate acest motor si poate din cauza asta acum la 6 ani de cand am permisul nu mai mi se pare extra extra, dar il simt cand plec la drum singur si ma dau la ea! atunci e placere maxima

n.cristian nu, nu am PDG. sa stii ca si mie mi se pare uneori cam ridicata, dar doar pare, ca la cele mai mici borduri , spoilerul are de suferit si cam o data la 2 ani revopsesc partea de sub, cea care nu se vede, dar care atinge!

Link către comentariu

O masina superba! Multi kilometri fara probleme si bafta la modificat! :icon_thumright:

Link către comentariu
O masina superba! Multi kilometri fara probleme si bafta la modificat! :icon_thumright:

Merci mult GtSport . Bafta si tie :dry:

Link către comentariu

Ce ma pot enerva prostiile astea de pachete..nu poti sa iei trapa cu climatronic nu poti sa iei eu stiu oglinzi nu stiu de care daca nu iei scaune din piele etc. :ce_uameni: Bine ca ai reusit sa o iei pana la urma,merita toti banii!

Link către comentariu

Frumoasa masina, cati mai multi km fara evenimente neplacute.

Link către comentariu

Sa o stapanesti sanatos in continuare si sa te bucuri de ea. Din planurile pe care le ai nu gresesti cu nimic, dar as mai adauga ceva: suspensie si jante 17. La cei 200+ la care vrei sa ajungi astea 2 elemente o sa faca diferenta. Atat la aspect cat mai ales la manevrabilitae si stabilitate... :banghead:

Link către comentariu

blordc merci mult

Circoloco da, chiar vreau sa fac trecerea la 17", cat despre suspensie eu zic, ca e suficienta asta pe care o am pe strazile noastre(poate ma insel si nici nu ma pricep destul), nu am condus masina mai stabila (am condus un Cupra, dar nu am avut parte de viraje, ca sa-mi dau seama ce poate,doar drum drept)

Link către comentariu

Frumoasa rau masina,ai grija de ea mai ales ca acum e pe mainile tale si atat. :D

Si intradevar ar da foarte bine pe 17' cu arcuri sport..

Link către comentariu

PRO: Ma alatur si eu celorlalti...si te felicit pentru masina. Din punctul meu de vedere este superba si sa o stapanesti sanatos fara nici un incident.

Am inteles ca trapa a fost montata dupa achizitionarea masinii. Sunt doar curios, poate vreodata voi avea nevoie: Este electrica? Cat te-a costat ( trapa + manopera )? Esti multumit de calitate?

Eu, fiind fumator, am cumparat-o cu trapa electrica OEM si sunt foarte multumit pana acum...in 4 ani de exploatare.

CONTRA: La adresa masinii...NIMIC.

La adresa ta:)...faptul ca ti-ai pus xenoane in proiectoarele de ceata. Nu e dreptul meu sa te judec, deci te rog sa nu ma interpretezi gresit.

Circul deseori noaptea....si nu doar de acasa la club si invers...ma refer la distante parcurse noaptea Timisoara-Iasi, Roman-Constanta / Bucuresti...si pot sa-ti spun ca ii urasc pe cei cu xenoane in proiectoare.

De ce? Stii tu bine:) Nu uita acea zicala: Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face.

Preferi un "look cool" sau sa te stii "autor moral" la un accident facut de un coleg de trafic?

Oricum pe timp de ceata, proiectoarele cu xenon = ZERO....iar pe timp de "cer senin" utilizarea lor este....nu iti mai spun pentru ca ar suna a jignire....si nu imi doresc sa fiu interpretat in mod gresit de catre tine.

In rest iti doresc sa-ti pui in aplicare toate planurile...sincer imi plac.

Cu respect, Albert.

Link către comentariu

;) @Albert - Critica ta nu e fondata pt. ca proiectoarele lui sunt pe lupa si nu deranjeaza!

Link către comentariu

Si eu zic ca este foarte fondata critica ! On topic : foarte tare masina si mai ales motorul !

Link către comentariu

Salutare!

Ma bucur ca a mai aparut un RS pe forum. Poate ma mai tii minte, acum aproximativ 2 ani ai pus masina la vanzare pe 4tuning si eram foarte interesat, am povestit pe mess si mi-ai trimis poze si un filmulet. Cred ca pe calculatorul vechi inca le mai am :blink: Din pacate atunci nu am putut sa o cumpar dar pana la urma mi-am indeplinit si eu visul. Acum o luna am trecut prin curtea de arges si chiar mi-am adus aminte de masina. Ma bucur ca e pe maini bune in continuare.

Legat de proiectoare: si eu sunt impotriva, @but fns chiar daca sunt lupe, ele nu au fost gandite pentru xenon si nu au acea linie de departajare(nu stiu cum sa ma exprim mai bine dar daca pui masina cu fata la un perete ar trebui sa se observe clar departajarea intre zona unde lumineaza xenonul si unde nu CLICK ) in schimb, lupele de proiector imprastie lumina peste tot.

Sa revin la masina, si eu zic sa dai jos aparatorile de noroi, strica mult aspectul. Ai mai putea sa vopsesti bandourile in culoarea masinii, parerea mea e ca rezultatul final o sa fie incredibil. Si eu sunt pe cale sa vopsesc bandourile de pe spoilere, cele de pe usi poti sa le dai jos, sunt prinse doar cu banda dubla adeziva. Poti sa vopsesti si jantele dar fiind pe 16 o sa para mici si eu am renuntat din acelasi motiv. O sa pun o poza sa vezi cum ar putea arata.

In rest ce sa mai zic, e o masina excelenta, cum zicea mihai, sleeper adevarat :) , un compromis foarte bun si de drumuri lungi cu bagaje si de distractie pe drum virajat. Sa ai grija de ea, drum intins si km fara numar!! apropo cati km are acum?

sagsdg.jpg

untitled.jpg

Link către comentariu
PRO: Ma alatur si eu celorlalti...si te felicit pentru masina. Din punctul meu de vedere este superba si sa o stapanesti sanatos fara nici un incident.

Am inteles ca trapa a fost montata dupa achizitionarea masinii. Sunt doar curios, poate vreodata voi avea nevoie: Este electrica? Cat te-a costat ( trapa + manopera )? Esti multumit de calitate?

Eu, fiind fumator, am cumparat-o cu trapa electrica OEM si sunt foarte multumit pana acum...in 4 ani de exploatare.

CONTRA: La adresa masinii...NIMIC.

La adresa ta:)...faptul ca ti-ai pus xenoane in proiectoarele de ceata. Nu e dreptul meu sa te judec, deci te rog sa nu ma interpretezi gresit.

Circul deseori noaptea....si nu doar de acasa la club si invers...ma refer la distante parcurse noaptea Timisoara-Iasi, Roman-Constanta / Bucuresti...si pot sa-ti spun ca ii urasc pe cei cu xenoane in proiectoare.

De ce? Stii tu bine:) Nu uita acea zicala: Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face.

Preferi un "look cool" sau sa te stii "autor moral" la un accident facut de un coleg de trafic?

Oricum pe timp de ceata, proiectoarele cu xenon = ZERO....iar pe timp de "cer senin" utilizarea lor este....nu iti mai spun pentru ca ar suna a jignire....si nu imi doresc sa fiu interpretat in mod gresit de catre tine.

In rest iti doresc sa-ti pui in aplicare toate planurile...sincer imi plac.

Cu respect, Albert.

Salut!

Cred ca nu m-am facut eu inteles foarte bine in legatura cu trapa. Cei de la Valcea au zis ca nu au cum sa aduca masina cu trapa+clima, cei de la Pitesti au zis la fel, dar au sunat la Porsche si cei de la Porsche au zis ca se poate, deci masina a venit din fabrica , cu trapa si climatronic ;)

Cat despre xenon in proiectoare, eu cred si sunt aproape 100% convins ca nu deranjeaza:

1.am lupe

2.proiectoarele sunt in far

3.nu bat mai mult de 3m in fata masinii + ca bat foarte mult in lateral, nu vad de ce ar deranja pe cineva

4.noaptea merg cu faza scurta aprinsa si proiectoare stinse

5.proiectoarele au in interior o placuta de plastic, care le face sa bata cat mai jos

Stiu si pe mine ma deranjeaza cei cu proiectoare gen Octavia II care sunt aproape cat un far si mai au si xenon pe ele, alea chiar sunt deranjante.

Poate decizia mea, deranjeaza pe unii, nu va contest , eu mi-am spus doar argumentele + ca ma asteptam sa fie mult mai puternice(am fost foarte dezamagit, lupa este foarte mica), daca stiam ca nu sunt cum vroiam eu, sincer nu-mi mai puneam.

Va multumesc pt feedback la toti si chiar nu am luat-o ca pe o rautate sau altceva , sunt intelegator.

La sugestia lui n.cristian, astazi am dat aparatorile de ploaie de pe spate jos, si chiar s-a schimbat putin lookul. diseara vin cu o poza + poze interior si maine, imi soseste stickerul cu vwforum.ro ;)

Bafta!

Salutare!

Ma bucur ca a mai aparut un RS pe forum. Poate ma mai tii minte, acum aproximativ 2 ani ai pus masina la vanzare pe 4tuning si eram foarte interesat, am povestit pe mess si mi-ai trimis poze si un filmulet. Cred ca pe calculatorul vechi inca le mai am :) Din pacate atunci nu am putut sa o cumpar dar pana la urma mi-am indeplinit si eu visul. Acum o luna am trecut prin curtea de arges si chiar mi-am adus aminte de masina. Ma bucur ca e pe maini bune in continuare.

Legat de proiectoare: si eu sunt impotriva, @but fns chiar daca sunt lupe, ele nu au fost gandite pentru xenon si nu au acea linie de departajare(nu stiu cum sa ma exprim mai bine dar daca pui masina cu fata la un perete ar trebui sa se observe clar departajarea intre zona unde lumineaza xenonul si unde nu CLICK ) in schimb, lupele de proiector imprastie lumina peste tot.

Sa revin la masina, si eu zic sa dai jos aparatorile de noroi, strica mult aspectul. Ai mai putea sa vopsesti bandourile in culoarea masinii, parerea mea e ca rezultatul final o sa fie incredibil. Si eu sunt pe cale sa vopsesc bandourile de pe spoilere, cele de pe usi poti sa le dai jos, sunt prinse doar cu banda dubla adeziva. Poti sa vopsesti si jantele dar fiind pe 16 o sa para mici si eu am renuntat din acelasi motiv. O sa pun o poza sa vezi cum ar putea arata.

In rest ce sa mai zic, e o masina excelenta, cum zicea mihai, sleeper adevarat :P , un compromis foarte bun si de drumuri lungi cu bagaje si de distractie pe drum virajat. Sa ai grija de ea, drum intins si km fara numar!! apropo cati km are acum?

aaaaaaaa

salut, imi aduc aminte -_- da de pe 4tuning ;)

masina are 120 036 Km la sfarsitul lunii Mai, face 7 ani.

Dap a ramas tot pe mainile mele, dupa lungi tratative cu un Cupra, stii tu, care nu s-a mai materializat, eu cred ca a fost mai bine asa! acum e doar a mea masinuta :D Diseara pun poze cu ea fara aparatori!

Bafta :blink:

Modificat de OctaviaVRS
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!