Jump to content

Golf 6 - Motorizare 1.2 TSI - 105CP

manatee
 Share

Postare recomandată

Motoarele pe benzina din generatia noua sunt foarte eficiente. Din cauza asta se incalzesc foarte greu.

De exemplu, si in cazul in care motorul e cald la 90 si il lasi la relanti jumate de ora, temperatura lui scade la un sfert din scala (am testat asta vara).

Deci ceea ce se intampla e normal.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 774
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• manatee

99

• samartean

81

• polotsi

28

• NicuT11

24

Top Posters In This Topic

Posted Images

@ginsacu: pentru problema cu incalzirea iti recomand acest subiect :http://vwforum.ro/topic/62978-de-ce-motorul-se-incalzeste-asa-greu-iarna/ ,se aplica si pentru 1.2 tsi

pentru ralanti.... aici este o discutie destul de ampla , in principiu daca iei topicul de la inceput poti sa iti faci o mica idee

Link către comentariu

In privinta tobei de evacuare aceasta a fost neagra aproximativ 2000-2500 km apoi a devenit gri.Am folosit in toata aceasta perioada benzina CO 99+ de la Petrom.Va multumesc mult pentru idei si raspunsuri.

Link către comentariu

ginsacu daca te oboseai sa citesti tot ce s-a scris in doar 2 topic-uri despre acest motor si TSI in general, observai ca "problemele" tale nu sunt chiar probleme, ci niste caracteristici ale TSI-ului mic(fara dubla supraalimentare).

Link către comentariu

Inainte sa apara un topic dedicat doresc sa raspund la o intrebare pusa chiar de mine la care acum am aflat in linii mari raspunsul.

Evacuarea la 1.2 tsi pare sa potriveasca cu aceea de 1.4

1.2tfsi http://www.supersprint.com/USP000vwpol29.asp

1.4tfsi http://www.supersprint.com/USP00vwgol119.asp

Ambele au Ø55mm

Modificat de manatee
Link către comentariu

OK!Daca esti amabil atunci poate ma ajuti sa rezolv si problemele.Dupa resoftare am un ralanti mai mare...dar atit.Nu am caldura in continure(sa zicem ca am inteles de ce)dar mersul neregulat la rece ptr.30-45 sec. a ramas.Cred ca resoftarea ma procopsit cu un ralanti mai mare si atit.Ai idee ce mai pot face la un service romanesc?

Link către comentariu

Daca remaparea a fost facuta pe versiunea de software veche, va trebuii sa faci update la dealer, apoi se rescrie fisierul modificat.

Link către comentariu

Salut tuturor. Dintre toti cei care posteaza aici se afla vreun posesor de model variant? Avand in vedere ca am 2 copii tind sa comand varianta break si m-ar interesa mai multe detalii. Masina fiind mai grea, trage mai greu motorul? Sunt diferente semnificative intre varianta "scurta" si cea "lunga"?

Multumiri tuturor.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Salutare ! Sper sa nu fi gresit topicul, dar am si eu un Vw Golf 6 1,2 TSI 85 CP, si cred ca am niste mici problemute cu el (sper sa ma insel) :D

1. Cand deschid portiera si se aprind luminile de citit fata/spate, si daca incerc sa deschid un geam, (doar ating butonul usor) se observa cum se pierde din intensitatea becului.

2. Cand stau la semafor, cu piciorul pe frana si se face verde, bag in viteza 1 si dau sa plec, uneori mi se sting toate becurile, inclusiv cele din bord(turometrul etc), rcd-ul si care mai sunt. toata faza asta tine o fractiune de secunda si dupa se aprind.

Poate ma puteti ajuta voi cu vreun sfat ceva, daca nu se pare ca voi merge la service...

PS: Ptr punctul 1 voi atasa si niste poze daca nu se intelege ce explic :D

Multumesc

Link către comentariu

@Steff69:

Salut. Pentru varianta cu 5 usi scurta eu zic ca daca nu ai asteptari sportive de la o masina fuge deja onorabil cu motorul de 1.2TSI 105CP si 175Nm cuplu. Am si condus asa masina, este OK. Insa pentru Variant si o familie cu 2 copii (+ automat bagajele aferente care nu de putine ori sunt multe de tot) eu recomand minimum 1.4TSI de 122 CP si 200Nm cuplu motor. Este o diferenta considerabila de putere mai ales in condus extraurban iar diferenta de consum intre cele doua motoare este chiar mica (in jur la jumatate de litru). Asta daca vorbim de variantele pe benzina. Ar mai fi si diselul 1.6TDI insa este mai scumpa decat 1.4TSI si zic ca merita numai daca circuli mai mult de 20-25 000 km pe an. Acum bineinteles merge si cu motorizarea de 1.2 TSI 105 CP dar pt o familie zic ca este un pic putin...sa nu mai vorb9im de faptul ca 1.2TSI mai are mici probleme de soft care precis vor fi rezolvate cu timpul ca si la 1.4TSI, dar deocamdata multi se pland de anumite anomalii suparatoare la aceste motorizari.

Aleger placuta iti doresc.

Eu personal am Skoda Octavia 1.4TSI insa initial am vrut sa merg pe GOLF VI Variant si mult am testat aceste masini pana m-am decis. Golful este o masina foarte faina dar nu am avut posibilitatea sa astept 4 luni si ceva dupa ea(eram fara masina deja din prima luna si venea vara....)Daca ai banii necesari alege 1.4TSI si nu o sa regreti, eu sunt supermultumit de aceasta motorizare si fuge nesperat de bine chiar si cu masina incarcata. Numai bine.

Modificat de Andrei1980
Link către comentariu

AM SI EU ACEIASI PROBLEMA TOT LA 1.2TSI.LA MINI E INCEPUT CU LUMINILE DE LA PORTIERA DAR VAD CA ACUM A INCEPUT SI CU TUROMETRU CATE O DATA SI CLIMA PUR SI SIMPLU SE STINGE SI SE APRINDE IMEDIAT.AM FOST LA DEALER SI A PUSO PE TESTER DAR NU IA GASIT NIMIK.

Modificat de dudu
Renunta la CAPS si la exprimarea tip mIRC. Citeste Regulamentul
Link către comentariu

^

Imi pari rau ca aceiasi probliema apare si la tini... dar oleaca de atentie cand scrii un post nu strica chiar difel.

Link către comentariu

@NepoBogdan: verifica topicul asta

Am postat acolo solutia problemei tale.

Link către comentariu

Salut. Care e diferenta reala intre 1.2 tsi si 1.2 tsi blue motion? Un caseta tehnica am vazut ca blue motion are un consum sensibil mai mic si este mai scump

cu aproxomativ 500 de euro. Viteza maxima am vazut ca e la fel la ambele modele. Practic diferenta este doar la consum?

Link către comentariu

Din ce imi amintesc, BlueMotion vine cu suspensie sport, garda la sol mai mica si cauciucuri gandite pentru a avea o rezistenta scazuta la inaintare. Toate astea pt a reduce emisiile de CO2 si consumul de carburant.

Link către comentariu

*NepoBogdan, si eu am avut aceeasi problema cu stinsul luminii din bord+luminitele de la butoanele de geamuri. Si la fel, problema aparea doar la cuplarea vitezei I si plecare de pe loc. Partial, problema s-a rezolvat dupa resoftare, mai exact nu mai face cu aceeasi frecventa, dar mai are momente. Poate ar fi bine sa faci si tu o vizita la service si sa intrebi daca pt versiunea ta de soft, exista ceva mai nou.

Bafta

Link către comentariu

Buna dimineata,

Ma intereseaza si pe mine cateva impresii despre un 1.2 TSI cu DSG. Cat consuma in plus fata de una manuala, cum se simte la condus, ce va place/nu va place, treburi de genul asta, pentru ca ma bate gandul foarte tare sa configurez un Golf cu DSG :) ! Orice comentarii sunt bine venite !

Link către comentariu

despre 1,2 tsi 105cp cu DSG7 iti pot spune ca e o varianta chiar mai reusita decat 1,6 tdi 105cp cu DSG7, parerea mea.

asta iti spun ca tatal meu are varianta 1,2 tsi iar eu 1,6 tdi si de cate ori merg cu masina lui simt o mai mare placere.

e asevarat consumul e altul, adica mai mare la benzinar, dar sa te astepti la 9-10% in oras, dar placerea e mare.

daca era manuala , cu greu realizai un consum mai mic, la acelasi trafic ma refer.

in concluzie daca ai banii pt DSG, nu ezita!

iar daca ne gandim ca dupa ce "te plictisesti" de varianta 105cp, cu ceva banuti ajunge la 140cp si 240Nm :icon_thumright: , fiind un motoras potent...

Link către comentariu

Eu am varianta cu cutie manuala. 1.2TSI 105 cai. 9-10l consum in oras in conditii de trafic greu, caz in care si varianta TDI are consum maricel. Altfel, ia cam 7-8l, iar la drum in jur de 5l la suta. Sunt foarte multumit, condusul e o adevarata placere.

Link către comentariu

Am facut test-drive cu 1.2 TSI si am ajuns la concluzia ca e motorizare pentru oras in mare parte. Pe autostrada e ok, insa pe serpentine, la depasiri mai din scurt, se vede cilindreea sau mai bine zis, lipsa ei, mai ales daca este incarcata la maxim. 1.2 e un motor perfect pentru vremurile astea de criza.

Link către comentariu

Nu stiu ce sa spun despre asta. De Revelion am facut Bucuresti - Sibiu si retur si m-am tinut fara probleme dupa un Vectra 1.9 diesel, un Jaguar 2.2 diesel si o Octavia RS 2.0 TFSI.

Nimeni nu a fortat masina cat ar fi putut dar nici legal nu am mers si nu am avut probleme. Ba dimpotriva am mers mai incet pentru ca masina era inca in rodaj atunci...

Link către comentariu

Nici pe departe nu e o motorizare de oras. Poate ai condus varianta de 85 cai, tot 1.2TSI. Eu am avut inainte de asta motorizare de 1.6, 90 cai. Pot spune ca 1.2TSI 105 cai e net superior la performante dinamice, iar la elasticitate nici nu mai vorbim.

Link către comentariu

Nu zic ca se misca incet. Test drive-ul a fost pe langa pbn, intr-o sambata, asa ca am putut sa vad cum accelereaza, depasiri. Onorabil si corect, dar demarajul tot mi s-a parut destul de leneş . Ce mi-a. placut a fost plaja de cuplu remarcabila si fara turbo lag. Recunosc ca am comparat cu ce mai condusesem la vremea aia..1.9tdi si 2.0tfsi, ceea ce nu a fost tocmai just.De aceea am ajuns la concluzia sa imi iau 1.4, dar am momente in care tanjesc dupa consumul de 1.2

Link către comentariu

NicuT11 merci pentru link, dar ma intereseaza strict opiniile despre 1.2 TSI. Diferenta fata de manuala este de 1333 euro, si ma tot gandesc daca sa fac pasul sau nu. Asa cum spunea cineva, pentru condusul mai mult prin oras este ideala, si eu tocmai din acest motiv o iau. Cam cat consuma in plus fata de cea manuala ?!?

Link către comentariu

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!