Jump to content

VW Golf Mk4 1.6 16v edition :D

neutrino

Postare recomandată

Cred ca e timpul potrivit sa postez un topic cu golfuletzul meu :blink:

este vorba despre un Golf Mk4, an fabricatie 2003, 5 usi hatchback

culoare ''reflex silver''

pachet dotari sport-line

jante bbs montreal2 16"

la exterior a avut o nuanta de tuning (zic nuanta pentru ca a fost o intentie de-a mea de a face un upgrade care l-am considerat intr-un final de prost gust si la care am renuntat de ceva timp - veti vedea in pozele ce le voi atasa la ce anume ma refer - multi dintre prietenii mei erau foarte incantati de look-ul masinii dar in sinea mea stiam ca nu este ceea ce vreau - sper sa reusesc la un moment dat sa realizez si visele mele dar pentru moment sunt foarte impacat de look-ul clasic al golfului 4, iar pentru acel tuning am nevoie de mult timp liber rabdare si bani)

la interior, masina stand foarte bine la capitolul dotari (adica are cam tot ce iti doresti de la un G4) - volan sport (pe care l-am retapitat - voi pune o poza sa va puteti da o parere), bord crom(Gti), BC, clima, geamuri si oglinzi electrice, cotiera fata-spate, scaune recaro etc, nu am lucrat decat la linia audio si cateva upgrade-uri la BC si la compiuterul de comfort.

upgrade-urile aduse de mine la partea fizica sunt folii llumar, oglinda drapta de dimensiuni egale cu cea din stanga si o toba finala sport (care spre uimirea mea se aude foarte placut pentru o alegere low-cost) si nu in ultimul rand un scut metalic (pentru care am stat mult pe ganduri si am citit toate topicurile legate de asa ceva - dar acum stiu un lucru: am dat un ban dar stau cu inima impacata - nu stiu daca am facut cea mai buna alegere dar decat sa stau cu stresul ala, si sa schimb la fiecare sezon cate o bucata de plastic am zis ca e mai bine asa).

upgrade-urile "psihice" - ca sa zic asa - sunt reprezentate de un cip tuning mult asteptat (@TCM bineinteles) - pe aceasta cale tin sa ii multumesc lui Dragos ca a facut tot posibilul sa se poata realiza asa ceva si pe Marelli, si lui Mugur care a avut nespus de multa rabdare cu masinuta asta - Va urez succes in continuare! - - de care sunt foarte multumit. In cifre vorbind nu este vorba decat de un surplus de 10cp si 15nm, dar care in practic se simt prin reducerea consumului in acelas regim de condus si bineinteles prin promtitudinea cu care motorul raspunde comenzilor. Sincer recomand tuturor posesorilor de motoare aspirate benzina - atentie nu va luati dupa cifre, nu intotdeauna conteaza! efectele sunt evidente.

in rest nu stiu cu ce sa mai completez acum. lasa-ti un reply daca aveti intrebari, nedumeriri si bineinteles va astept cu pareri. va multumesc!

NU ma descurc asa de bine cu ImageShack asadar atasez aici link-ul cu pozele uploadate - http://img39.imageshack.us/i/22012010.jpg/

Modificat de neutrino
Link către comentariu

Felicitari pt masina si asteptam mai multe poze! Esti sigur ca e Edition si nu Ocean? Dupa bord asa pare!

Link către comentariu

Felicitari pentru masina, arata foarte bine. Esti sigur ca e versiune SportLine? Vad ca nu are ESP. Scapa de dungile alea negre, arata foarte urat, mai bine o lasai originala. Imi plac foarte mult jantele.

Link către comentariu

Foarte frumoasa masina,si jantele la fel ca ale mele,dar in leg cu dungile nu prea imi plac nici mie,am vazut intr-o poza ca ai vopsit jantele negre? Nu prea dau bine negre,ce cod motor ai?

Link către comentariu

Dungile negre erau inainte acum a optat pentru un look mai original.

Multa bafta cu golful, sunt curios care vor fi urmatoarele modificari.

Modificat de Dementor
Link către comentariu
Felicitari pentru masina, arata foarte bine. Esti sigur ca e versiune SportLine? Vad ca nu are ESP. Scapa de dungile alea negre, arata foarte urat, mai bine o lasai originala. Imi plac foarte mult jantele.

acest tuning a fost o dambla de-a mea dar am realizat ca nu dau bine asadar dungile le-am dat jos (erau cu autocolant) iar jantele le-am curatat tot atunci (am folosit un spray special care vine si cu un "antidot" - deci a fost usor). cod motor BCB (ecu Marelli). Masinuta acum arata pur si simplu stock cu jantele bbs montreal2 iar cand am zis ca este edition m-am referit la special edition 25 (editie aniversara ceva de genul asta) -asta am aflat de la midocar dupa ce am fost sa schimb niste garnituri pe la bara de torsiune - vezi doamne ar avea ceva de la sasiul de gti. m-a incantat ideea. oricum ca dotari este sport-line, lipsa esp-ului este pentru ca are autoblocant pe fata (adica esp-ul se va bate cap in cap cu sitemul de autoblocare a rotilor - asta tot de la un mecanic de la brady trade militari am auzit-o). toate una peste alta sunt foarte incantat de masinuta, o am de aproape 2 ani si cred ca o voi pastra in continuare chiar daca va veni timpul sa o schimb (eu consider ca nu e o masina care sa merite 3000 de euro sau ce valoare o mai avea peste 1-2 ani). va multumesc pentru pareri si voi mai reveni cu poze pentru ca vreau sa ii fac primavara asta o mica modificare estetica, si anume un clean look (adica eliminarea bandourilor grilei fata semnului spate, un usor badboy look, o garda de sol mai joasa, si sper, o revopsire integrala) iar la motor sper din tot sufletul sa imi permit un kit turbo (am vazut ca este posibil si "storm" mi-a zis ca ar avea asa ceva si a mai facut asta la o singura masina cu acelasi motor la noi in romania). iar daca nu voi reusi nimic din toate cele, voi face tot posibilul sa o intretin cat mai bine :(

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

Am revenit cu cateva imbunatatiri. Am schimbat arcurile cu unele sport progresive Ta Technisc (-30) si am adaugat distantiere de 200 H&R cu prindere idividuala pe butuc pe spate. am schimbat jantele bbs montreal 2 (care sunt acum la mugur pe BDM) si am luat Santa Monica de la un prieten care deja apucase sa le vopseasca asa (dar mie sincer chiar nu imi displac deoarece sunt in culoarea masinii).

am sa atasez cateva poze mai jos (inainte si dupa modificarea precizata). va astept cu pareri. multumesc!

02092008004.jpg

25062009n.jpg

30052009.jpg

si dupa modificari...

12042010003.jpg

12042010004.jpg

12042010005.jpg

12042010006.jpg

12042010007.jpg

12042010010.jpg

13042010002.jpg

13042010003z.jpg

Link către comentariu

Foarte frumoasa masina .... Felicitari si cati mai multi km fara probleme ...

Link către comentariu
Foarte frumoasa masina,si jantele la fel ca ale mele,dar in leg cu dungile nu prea imi plac nici mie,am vazut intr-o poza ca ai vopsit jantele negre? Nu prea dau bine negre,ce cod motor ai?

Cod motor BCB (ca al tau) cu ecu Marelli. dungile am specificat chiar si in primul post ca nu mai sunt demult :) frumusel si golful tau ;) jantele eu le-am schimbat cu santa monica dar nu sunt sigur ca am facut o alegere prea buna pentru gropile noastre, montreal 2 sunt jante foarte rezistente si destul de frumoase. bafta cu masinuta, vad ca o ingrijesti destul de bine ;)

Foarte frumoasa masina .... Felicitari si cati mai multi km fara probleme ...

mersi frumos! si felicitari pentru tsi :D si la multi km! :)

Dungile negre erau inainte acum a optat pentru un look mai original.

Multa bafta cu golful, sunt curios care vor fi urmatoarele modificari.

Mersi mult pentru adaugiri! si iata si ultimele modificari! bafta in continuare!

nu stiu ce e cu esp-ul ala lipsa dar la configurari in habitaclu este sport, iar sasiul este edition (adica o bara de torsiune mai dura amortizoarele stock un pic mai rigide, unghiuri de fuga si de atac un pic mai accentuate si are un mic unghi de cadere si pe puntea spate - adica rotile din spate nu pica perpendicular pe sosea, sunt usor aplecate spre interior). daca ai idee de unde pot afla exact ce versiune e eu revin imediat cu raspunsul. multumesc si la multi km!

Felicitari pt masina si asteptam mai multe poze! Esti sigur ca e Edition si nu Ocean? Dupa bord asa pare!

au mai fost colegi de forum care intreaba acelasi lucru. sincer nu stiu ce versiune este. daca vreti sa aflam ajutati-ma voi. bordul cromat apare la multe versiuni. cat despre poze, am mai postat cateva astazi. mersi si la multi km :blah_:

Sincer daca stii unde pot afla chestia asta te rog sa imi spui, eu am lucrat la brady-trade (skoda) si acolo am aflat ca ar fi o editie speciala (cu echipare sport-line). Tin sa mentionez ca nu are butonul pentru decuplare manuala a esp-ului, dar bordul este cel crom (ca la gti). la ocean stiu ca nu e stock acest bord, il ai doar daca bifezi...

Link către comentariu
arata fb cu jantele astea.bv

ms mult! si ce-i cu vr6-le ala? poze nu ai postat :blah: sunt curios :icon_thumright: la multi km!

Link către comentariu

am gasit intr-un final ce varianta de echipare este. conform codului E50 - rezulta ca e un golf mk4 generation V3.

si conform codului x4c - reiese ca masina este dedicata productiei pentru italia. cand voi avea suficient timp am sa postez o lista cu toate codurile si semnificatiile lor.

@ali3nmarte - mersi mult pentru ajutor!

Link către comentariu

am vazut. deci in concluzie este generation. din cate am vazut in acel topic pragurile sunt acelea pe care scrie "golf" adica la fel ca la mine :P

Modificat de neutrino
Link către comentariu

Am revenit cu codurile :icon_cool:

0AE front stabilizer

0BB rear stabilizer

0G3 gearshift linkage

0GG emissions concept EU 4

0YZ without determination of weight categoryfor rear axle

1AC anti-lock brake system (ABS)

1G2 steel spare wheel with original equipment tires

1H0 without proportioning valve

1KK disc brakes, rear

1LQ front disc brakes with integrated adapter

1NL covers for alloy wheels

2JC comfort bumpers

2PX leather trimmed sports steering wheel

3S0 without roof rails/roof load rack

3U1 foldable trunk cover

3YR door pockets with insert mats

4K3 radio remote controlled central locking operated from inside and safe securing

4R4 power windows with comfort operation andcircuit breaker

4UE airbag f. driver a. front seat passenger

4X1 side airbag front

5MA decorative inserts

5RQ outer right rear view mirror: convex

5SL outer left rear view mirror: non-spherical

8AR radio "gamma" with removable operating panel

8GD alternator 90A

8L3 roof antenna

8RM eight loudspeakers (passive)

B0J component parts set, complying with vehicle type for Italy, various parts

C7Y alloy wheels 6 1/2J x 16 "Montreal" offset 42 [[aici am modificat ulterior cu C6L alloy wheels 7J x 16 "Santa Monica" offset 45 (five-hole)]]

D3H 4-cylinder gas. engine 1.6 L/77 kW 16V with multi-point injection, EU 4/D4 base engine is T27/TL0

E50 Generation V3

G0C 5-speed manual transmission

G38 front shock absorption

H6U tires 205/55 R 16 91W [[aici am modificat ulterior cu 215(225spate)/45 R17]]

J1L battery 280 A (60 Ah)

L25 suspension range 25 [[aici am modificat ulterior cu Ta Technics (-30)]]

N2Z seat covering for special editions

Q4H comfort sports seats, front

QG1 service interval prolongation

T27 components for base engine, unit 036.L

UB8 rear shock absorption

X4C national sales program Italy

link util: coduri configurare vw

si o poza la ordinea zilei :D

16042010a.jpg

multumesc tuturor de urari! asemenea si voua!

Link către comentariu
  • 4 weeks later...

Pentru toti cei interesati, masina am aduso la look-ul stock, deoarece sunt pe cale de a o schimba. Daca este cineva interesat de flanse H&R (germany), de arcurile sport Ta Technics, de jante Santa Monica va astept cu un PM. Va multumesc si la kt mai multi km!!!

Link către comentariu

culmea prostiei, sa folosesti sectiunea "masina mea" pt vanzari si sa mai dai si "up" in aceiasi zi :)

Link către comentariu

mda, cam aiurea.

dar eu nu inteleg o chestie. tu zici ca are ESP dar nu e decuplabil? eu stiam ca daca are sigur e si decuplabil, cel putin la volkswagen, la seat inteleg ca e altfel. parerea mea e ca nu ai, poate ma insel.

Link către comentariu
culmea prostiei, sa folosesti sectiunea "masina mea" pt vanzari si sa mai dai si "up" in aceiasi zi :)

am pus anunt si in sectiunea vanzari. dar am vrut sa fac cunoscut acest lucru si aici. este cumva o greseala asa de mare din partea mea. ce e drept e ca am postat aiurea 'up" :icon_cool:

mersi pentru compliment!

mda, cam aiurea.

dar eu nu inteleg o chestie. tu zici ca are ESP dar nu e decuplabil? eu stiam ca daca are sigur e si decuplabil, cel putin la volkswagen, la seat inteleg ca e altfel. parerea mea e ca nu ai, poate ma insel.

daca ai citi mai bine topicul ai putea observa clar despre ce este vorba. masina nu dispune de esp (stabilizator electronic) ci de un stabilizator mecanic. de aceea nu exista buton.

Adaug aici un reply "offtopic" si imi cer scuze fata de administratori, facad apel la toti romanii "forumisti" care au un talent de a critica inainte de a citi in intregime un topic. am scris mai sus ca ofer spre vanzare niste produse tuning. nu am dat detalii de pret (deci nu este un anunt in prealabil) am specificat ca va astept cu PM. Anunturile specifice le-am postat in rubrica vanzari. si pentru cei ce se trezesc cu intrebari deja discutate va rog cititi cu atentie topicul inainte de a mai posta inca odata un subiect deja incheiat. am afisat codurile de dotari din care reiese clar ca nu e vorba de ESP (cu buton) ci de un stabilizator mecanic. Nu am deschis acest topic pentru a-mi supraevalua masina, sau pentru a adauga din ghiozdan dotari. Nu am intentia de a ma lauda cu masina mea ci de a discuta despre ea, si sunt recunoscator fata de cei ce m-au ajuatat sa aflu mai multe in acest sens. Pana la urma Golf 4 este deja o masina veche, depasita, cu care nu poti sa mai fi mandru, ci doar multumit! va multumesc pentru parerile dumneavoastra si inca odata imi cer scuze pentru acest reply!

Link către comentariu
Pana la urma Golf 4 este deja o masina veche, depasita, cu care nu poti sa mai fi mandru,

....gresesti ...ex. ,eu unu nu as da un mk4 pe un mk6 ...sincer

Bafta :rolleyes:

Link către comentariu

eu personal, am citit top topicul si ti'am spus ce nu mi se pare normal, imi mentin parerea :rolleyes: Iar daca spui ca golful e depasit... te inteleg, pt ca vad vechimea topicului tau(2 luni).

Cheers, bafta la vanzare :))

Link către comentariu
eu personal, am citit top topicul si ti'am spus ce nu mi se pare normal, imi mentin parerea :D Iar daca spui ca golful e depasit... te inteleg, pt ca vad vechimea topicului tau(2 luni).

Cheers, bafta la vanzare :D

Eu nu am intentia de a ma contrazice cu voi, nu imi permit sa influentez parerea nimanui, pentru ca e strict personala. inca odata nu cititi cu atentie! am scris mai sus ca golf 4 este o masina depasita, deoarece este un model vechi cu tehnologie veche, si cu uzura mare, si aici cred ca am drepate. nu am spus ca este o masina proasta, altfel nu imi mai luam golf 4, ba chiar am mentionat ca este o masina de care nu poti decat sa fii multumit. daca as avea optiunea de a cumpara un golf 4 nou nici nu m-as mai gandi la varianta de golf6. eu nu renunt la golf 4 pentru ca ar fi o masina proasta, ci doar simt nevoia de a avea o masina mai noua si un pic mai spatioasa. nu inteleg ce legatura are vechimea topicului meu? golful il am de 2 ani de zile, dar asta nu cred ca inseamna ca si topicul ar fi trebuit sa aibe 2 ani...

Link către comentariu
  • 2 months later...

eu cred ca tu ai vrut sa spui ca mk4 nu e masina cu care te poti LAUDA

insa, MANDRU poti fi de absolut orice masina ai detine ..

on topic: eu nu am auzit de stabilizator mecanic...niciodata

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!