Jump to content

Megane Coupe vs Vw Scirocco

Serban F
 Share

Postare recomandată

El tinde catre scirocco pentru ca i-a placut mai mult la test drive

Cel mai important este sa ii placa lui pentru ca el va conduce masina. Daca in Scirocco se simte cel mai bine atunci Scirocco sa-si ia, chit ca e mai slab motorul. :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 99
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Serban F

14

• LauCalin

8

• c6t9

5

• rex

5

Top Posters In This Topic

Posted Images

Banuiesc ca sunt apropiate ca performante cele doua motoare cel de pe megane de 130cp si cel de pe scirocco care si l-ar permite de 1.4 122cp ?

Modificat de Shellshock
Link către comentariu

La aceste motoare, as alege Scirocco fara sa stau pe ganduri, dar in loc de 2.0 TSi as lua Megane RS.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Clar Scirocco: nu se compara VW cu Renault la fiabilitate in primul rand (parerea mea). Motor mult mai bun pe Scriocco, confort interior ridicat; costurile de intretinere sunt cam asemanatoare. Si inca o parere personala: vad un Megane Coupe pe strada: "dragutza masina :D", vad un Scirocco: ":o wow...", si gatul mi se rasuceste pana imi iese din raza vizuala :D.

Link către comentariu

• 4 weeks later...
V i c t o r
nu se compara VW cu Renault la fiabilitate in primul rand

E o vorba - pe ce te bazezi? Daca afirmatia ta are la baza masini fabricate pana prin 2000 poate ai dreptate... Dar la cele din ultimii ani, nu-ti impartasesc parerea. VW inca mai vinde (mai scump decat alti constructori) datorita prestigiului castigat anterior...

Eu as alege Megane datorita pretului mult mai mic, la acelasi nivel de echipare si performante aproximativ egale. Plus ca arata bine.

Link către comentariu

Publicat (modificat)

Omu si-a ales masina un Megane Coupe datorita pretului,dar cu parere de rau asta a fost singurul avataj pentru el ca in rest ii pare rau ca nu a obtinut un discount mare pentru Scirocco ca sa dea comanda. Deci clar am fost cu el la test drive in megane coupe la Dacia-Renault Vitan...pur si simplu nu exagerez fiind pe forum VAG sau avand Scirocco,dar nu se compara cam la nimic..nu cred ca o sa aibe vanzari prea mari. Intradevar a dat comanda cu 12.000e cu dotari bune pe el pe cand la scirocco sub 18.000e nu se putea atinge

Modificat de Shellshock
Link către comentariu

vali_devill

intreb si eu:ce megane coupe e la 12000?chel line?

sa inteleg ca a luat reno doar pt ca era mai ieftin,dar o sa ofteze cand o sa vada un rocco pe strada?

daca diferenta de bani a fost asa de mare,ce mai cauta la scirocco?

si nu in ultimul rand,ce dotari si motorizare are la reno?

brgds

Link către comentariu

Masina ddp la renault a fost cam 14.200e a facut disc aproape 2000e, pe cand la rocco sub 18.000e nu scadea deja era prea mare diferenta pentru bugetul lui a ales masina optima.La rocco avea motorul de 122cp si doar cu climatronic ca optional si nu ii convenea sa dea atatia bani pentru ca trebuia sa se imprumute si in alta parte pe langa banca. Este de inteles

Link către comentariu

Si ce motorizare a ales la Megane?

Link către comentariu

vali_devill

dotari si motorizare pt megane?

no offence,daca nu avea bani pt ea trebuia sa se limiteze la cat avea.dar avem bani pt ceva si ne uitam mai sus.tipic romanesc.nu te supara pe mine.

iar scirocco e o masina f bine echipata inca din standard.

per total,sa aiba parte de ea,si km fara probleme.

brgds

Link către comentariu

Pai motor ce poate sa fie la banii respectivi? 1.6 16v 110CP probabil, cu echiparea de baza (Dynamique mi se pare ca ii zice la Renault)

Link către comentariu

dynamique e una avansata, nu de baza. insa la coupe e una singura din ce vad, si anume dynamique, insa include o groaza. faza e ca se poate comanda si la renault noul 1.4 130 cp turbo. am inteles din ce drive-teste am vazut ca nu e asa smecher ca 1.4 122cp, dar e f ok cu siguranta.

Link către comentariu

Publicat (modificat)

Are motorul de 130cp cel pe care a facut si test drive.El vroia sa zic cu o strangere de buzunar rocco la 18.000 dar era cam chel fata de renault. El a avut si 2 cupoane+disc de ~2000euro..

Modificat de Shellshock
Link către comentariu

1,4 130cp cu 12.000EURO e afacere. La pretul asta raportul calitate pret e clar in favoarea Meganului. E drept ca Scirocco e mai frumos/bun, etc, dar incomparabil mai scump.

Link către comentariu

Da, diferenta era prea mare. La capitolul value for money Megan-ul sta mult mai bine, iar din ce am citit, cel putin despre RS, sasiul este excelent.

Link către comentariu

Mai... La capitolul value for money, cel mai bine sta Loganul. Si nu fac nici un misto.

Acum sincer, impartasesc parerea lui Vali. Daca astia 12 000 i-a imprumutat (deci clar a facut un efort), si nu a putut sa obtina mai mult de la banca (au analizat aia veniturile lui), ce a mai cautat sa se uite la Scirocco? Sa isi faca sange rau?

Eu am studiat un pic interiorul noului Megane. Materiale calitative, consola atragatoare, butonele peste butonele. Nu cred ca a luat o masina proasta. Dar chiar si cu interiorul sau de MKV, Scirocco joaca in alta liga.

Parerea mea.

Link către comentariu

Sa-l stapaneasca sanatos si sa se bucure de masina. Sa spun sincer nu sunt fan Renault, insa a facut o afacere buna. Noul Megane cred ca este o masina reusita.:)

Link către comentariu

• 2 months later...

deci au trecut cateva luni.

poate sa isi impartaseasca opiniile initiatorul despre megane? adica prietenul

Link către comentariu

Sa-l stapaneasca sanatos si sa se bucure de masina. Sa spun sincer nu sunt fan Renault, insa a facut o afacere buna. Noul Megane cred ca este o masina reusita.:)

Dar Scirocco arata intr-un mare fel. :icon_thumright:

Link către comentariu

Pe scurt fiind putin offtopic, prietenul este multumit de masinuta,are circa 4000km dar parca nu e la fel de multumit pe cat sunt eu de masina proprie :P

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Sunt convins ca de la inceput initiatorul topicului isi dorea un scirocco si din cauza bugetului a venit si cu a doua varianta megane, iar in final tot bugetul a decis... Un topic fara happy end.

Modificat de evlaviosu
Link către comentariu

• 2 months later...

Sa mai anim putin topicul: din punctul meu de vedere Megane Coupe merita exact pentru extreme (motorizarea mica si evident RS), iar Scirocco pentru variantele medii de putere. Tot din punctul meu de vedere nu are rost sa dai pe un Scirocco mai mult decat pe un RS pentru ca ultimul este mai bun ca sasiu si motor. Astea ar fi cele mai importante lucruri cand vine vorba de o masina cu pretentii sport. Nu sunt fan Renault, dar am condus RS-ul pe circuit si este criminal.

Link către comentariu

Eu as alege vw fara nici o ezitare, sincer daca nu as avea banii pt un vw nou as lua unul sh decat renault nou. Parerea mea este ca intre aceste doua branduri diferentele sunt mari. Si inca ceva :offtopic: din cauza acestor firme gen renault care vin pe piata cu masini ieftine si bine inteles calitate pe masura, a umblat si vw la calitate pt a nu fi diferente mari de pret.

Link către comentariu

peste tot unde am citit Megane-ul e mai bun ca masina sport insa la fel ca si ceilalti stiu ca intretinerea e scumpa la renault.

si banuiesc ca stiti ca cea mai buna masina hot hatch e clio sport.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!