Jump to content

Megane Coupe vs Vw Scirocco

Serban F
 Share

Postare recomandată

da, spb, corect zisa partea cu importanta pt fiecare a sumei. stiam de ea, dar nu pot sa calculez eu cata importanta are pt fiecare om. cert e ca 4000euro sunt bani multi totusi, cu care poti face o groaza daca stii sa ii folosesti cu cap. daca nu ii faci usor, trebuie sa ta gandesti f f bine.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 99
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Serban F

14

• LauCalin

8

• c6t9

5

• rex

5

Top Posters In This Topic

Posted Images

• Administrator
Nu se discuta despre RS, R26, VW vs. Renault (generic) sau altceva. Initiatorul doreste sa afle daca acei 4000 eur diferenta se justifica sau nu

Revin cu rugamintea de aici

Ramaneti OnTopic!

Mersi!

Link către comentariu

La faza cu alegerea datorita sufletului si prietenul meu a zis ca daca statistic ii dau argumente ca in timp renault ajunge la fel de scump ca scirocco adica an de an ajungand la 5-6 ani pierde cam 4000euro la renault,cu mana pe inima face un compromis si isi ia scirocco ca totusi nu e chiar un coomon car. Eu am luat-o cu inima cand am facut test drive cu golf 6 , passat cc si scirocco si in aceeasi zi am dat si comanda.

Modificat de Shellshock
Link către comentariu

Daca as fi in locul prietenului tau,as face un efort si as mai pune 4000 E,pentru Scirocco.Scirocco arata si bine si are si dotari pe masura...Parerea este personala.

Link către comentariu

Cu cei 4000 de euro diferenta cumperi cam 3500 litri de benzina cu care iti ajunge sa te plimbi 3 ani. Iar in acesti 3 ani daca ai VW dai 4000 euro pe combustibil... Apoi cei 4000 euro se vor regasi si in pretul mai mare al asigurarii casco... Sunt multe de luat in seama nu doar "e VW si nu se compara cu nimic" sau e frumoasa si o iau.

Daca faci credit pentru cei 4000 in 4 ani vei da 8000.

Daca iei banii de la tata si mama, fara sa transpiri pentru ei, calculele nu-si au rostul. Fara discutii VW.

Link către comentariu

Ce bine ai scris. Pare legat prea mult de costuri.

Un poll pe forumul Renault există?

Link către comentariu

Cu cei 4000 de euro diferenta cumperi cam 3500 litri de benzina cu care iti ajunge sa te plimbi 3 ani. Iar in acesti 3 ani daca ai VW dai 4000 euro pe combustibil... Apoi cei 4000 euro se vor regasi si in pretul mai mare al asigurarii casco... Sunt multe de luat in seama nu doar "e VW si nu se compara cu nimic" sau e frumoasa si o iau.

Daca faci credit pentru cei 4000 in 4 ani vei da 8000.

Daca iei banii de la tata si mama, fara sa transpiri pentru ei, calculele nu-si au rostul. Fara discutii VW.

:soare:

A pus cineva pct pe i.

Link către comentariu

Parerea mea ie ca daca ai 16.000

Link către comentariu

WOW, prea multe prejudecăţi, am citit tot şi poate nu e chiar anormal, e totuşi un forum al pasionaţilor şi ce mai mulţi aleg cu inima, dar ideal ar fi să-l ajutăm să ia cea mai bună decizie pt. el, nu ce ne place nouă doar că e VW.

4k

Link către comentariu

sorinsab , tin sa te contrazic ce-ai scris tu in urma cu 2 pagini.Garantia la noul megane este de 4 ANI sau 100.000km. Volkswagen numai este ce-a fost, foarte multe probleme la noiile modele(cel putin la passat B6) pe care de ex. marca RENAULT( laguna 3 nu are asa multe probleme), si la pret de achizitie este o diferenta marisoara. Eu zic ca nu merita banii astia Scirocco.

Link către comentariu

@ursanu - nici eu nu tin sa ma contrazic cu nimeni; am relatat un simplu fapt si anume ca ti se ofera garantie 4 ani pentru vopsea. Bieletele sunt in garantie pana la 20000 de km, dupa - plata din buzunar; turbina - au zis ca "a functionat mai mult de 8 ore fara oprire" (ma intorceam din concediu) - asta a fost motivatia pentru care nu au vrut sa-mi schimbe turbina in garantie(uauuu am zis atunci uauuu zic si acum - cea mai tare explicatie-motivatie pe care am primit-o pana acum). Am dat niste exemple din experienta mea. Poate sa-si ia orice masina. Omul a vrut o parere eu am oferit una. Si e o vorba a unui prieten de-al meu: "pe banii mei ma plimb si cu dricul" asa ca fiecare face cum ii pofteste inima. Ideea e sa isi traga singur concluziile nu sa ne contram noi pe aici. :P

Toate bune!

Modificat de sorinsab
Link către comentariu

Ma bag si eu la versusul asta.... sa va spun parerea mea:

Puncte tari Megane:

- pret

- 5 locuri (3 locuri in spate)

- dotari mai multe in standard

Puncte tari Scirocco

- restul

Am avut Megane 2 si Megane 1 (in familie). M-am urcat si in Megane3.

1. Experienta mea cu "Megane"

- la 30.000 km mi-am schimbat distributia (masina noua, folosita numai de mine), masina era iesita din garantie

- service semnificativ mai scump decat la VW.

- suspensie spate extrem de proasta: pe drum prost parca se dezintegra toata (comparativ cu Golf-ul din semantatura, care chiar daca are suspensie sport, se comporta cu mult mai bine).

- interior care nu ma incanta deloc: dupa cum sunt puse ceasurile (in special turomterul) se vede ca nu e masina sportiva.

2. Scirocco

- supsensii incontestabil mai bune

- interior cu 2 clase pente cel de Megane

- mai usor de modificat / intretinut (datorita acestui forum si a oamenilor de aici).

Per total, Scirocco e alegerea mea (daca dispune de bani; daca nu dispune, ce este care se incadreaza in buget).

Link către comentariu

Costuri intretinere Scirocco. Nu cred ca este o masina cu care sa economisesti banii. Ce a dat inplus, ramane dat. Recupereaza un 10-20% la revanzare, dar si asta cu noroc.

O revizie simpla de 15k km - schimb ulei + filtru, filtru aer si polen este intre 600 -700 ron atat la Megane3 cat si la Scirocco.

Economie nu prea vad unde poate sa faca... mai ales 4000 de euro :icon_thumright:

Modificat de r&d
Link către comentariu

Nu ştiu, eu nu-i recomad una dintre maşini, ci doar să analizeze bine piaţa şi posibilităţile, c

Link către comentariu

Aceea (Peugeot) este 25000 lire sterline... Nu merita nici jumatate din banuti... Cu 25000 lire sterline (aprox. 29000 euro) iti iei masina din clasa superioara echipata foarte bine! Scuze de off.

Link către comentariu

Interesanta parerea ta despre o masina pe care nici macar nu ai vazut-o. Te bazezi pe faptul ca e Peugeot si masinile frantuzesti (conform mitului) sunt proaste?

Modificat de LauCalin
Link către comentariu

Aceea (Peugeot) este 25000 lire sterline... Nu merita nici jumatate din banuti... Cu 25000 lire sterline (aprox. 29000 euro) iti iei masina din clasa superioara echipata foarte bine! Scuze de off.

Preţurile de UK nu au legătura la paritate cu cele din EU.

Link către comentariu

Eu as mai pune 4000E si as lua megane III rs :blah_:

Link către comentariu

Apoi Megane 1 că tot spunea REX, a fost o maşină fiabilă, cunosc 2 aproape de el, la Oradea, conduse
Link către comentariu

Diferentele suspensiei cred ca s-ar datora motivului pentru care au fost concepute fiecare. Cred ca sportivitatea a contat mai mult la Scirocco decat la Megane Coupe care, cel putin teoretic, e mai confortabil mai ales pe drumurile denivelate (lucru tipic frantuzesc). Cat despre fiabilitatea lui Megane 2, poate sunt proprietari pe-aici, imi cer scuze fata de ei, dar din ce am vazut, nu as considera ca a fost o masina prea fiabila.

Link către comentariu

Cred ca sportivitatea a contat mai mult la Scirocco decat la Megane Coupe care, cel putin teoretic, e mai confortabil mai ales pe drumurile denivelate (lucru tipic frantuzesc).

Nu sunt de acord. Suspensia spate e cu mult mai proasta pe drumuri denivelate (atat teoretic cat si practic).

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Pai inca se asteapta un Megane Rs pentru ca in timpu acesta ar mai putea strange niste bani in caz ca va fi in jurul sumei de 20.000e. Dar pentru el din punctul meu de vedere conteaza mai mult calitatea masinii per ansamblu si nu puterea deoarece nu este un vitezoman. Eu il indrum pentru un megane coupe pentru ca este mai ieftin si este prima lui masina. El tinde catre scirocco pentru ca i-a placut mai mult la test drive, dar nu stiu cat de mult conta ca pe megane coupe la test aveau motoru de 130cp iar la scirocco a facut cu cel de 160cp si automat sa zic i-a placut mai mult.

Link către comentariu

Ambele sunt frumoase dar VW ofera o calitate mai buna pe langa Renault plus ca Scirocco arat bine.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!